Dagobert Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Η καλύτερη λύση είναι αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο. Χρειάζεσαι έγκριση των ιδιοκτητών και κοστίζει. Όμως μακροπρόθεσμα κάνεις απόσβεση. 3
tzizzz Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Ουσιαστικά ρωτάει πόσο πάει το 1 κυβικό φυσικού αερίου. Το πόσα θα καίει την ώρα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο... θελω να δω ποσο θα μου κοστιζει η χρηση του φυσικου αν ανοιξω πχ την θερμανση για μια ωρα ωστε να υπολογισω να δω καποια πραγματα. πολλα δεν ειναι 53λεπτα/ωρα .. ? 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 θελω να δω ποσο θα μου κοστιζει η χρηση του φυσικου αν ανοιξω πχ την θερμανση για μια ωρα ωστε να υπολογισω να δω καποια πραγματα. πολλα δεν ειναι 53λεπτα/ωρα .. ? Το θέμα είναι αν θες να κρατάς το σπίτι σε μια Υ έως Χ θερμοκρασία ή αν απλά θες να το ανάβεις fixed ώρες την ημέρα. Από εκεί και πέρα αν δεν ξέρουμε εξωτερικές θερμοκρασίες/απώλειες/θερμίδες/κτλπ δεν μπορεί να υπολογίσει κάποιος πόσο θα καις την ώρα...
tzizzz Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 θελω να το αναβω fixed καποιες ωρες πχ αν το εχω ανοιχτο για 4 ωρες,σε σταθερη θερμοκρασια ας πουμε 19, ποιο θα ειναι το κοστος?
nvel Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 η ερώτησή σου για να απαντηθεί σωστά χρειάζεται μελέτη που κανένας δεν θα στην κάνει τζάμπα σε ένα φόρουμ 1
tzizzz Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 ναι μα δεν ζηταω απο κανεναν να κανει μελετη ηθελα να ξερω την μεση αξια/καταναλωση ανα ωρα του φυσικου αεριου\ πανω κατω εστω για να υπολογισω στο περιπου ποσο θα μου κοστιζει μια ωρα χρησης θα με συμφερει το φυσικο αεριο η λογω απωλειων θα ξοδευω περισσοτερα?
nvel Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 το φυσικό αέριο αγοράζεται με την kWh όπως και η ηλεκτρική ενεργεία και όχι με την ώρα, για να βρει κάποιος τη ωριαία χρέωση πρέπει να υπολογίσει την ωριαία κατανάλωση του συστήματος θέρμανσης της συγκεκριμένης εγκατάστασης, αυτό προκύπτει από μελέτη απωλειών της εγκατάστασης και την μελέτη του συστήματος θέρμανσης
Joshua21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 ναι μα δεν ζηταω απο κανεναν να κανει μελετη ηθελα να ξερω την μεση αξια/καταναλωση ανα ωρα του φυσικου αεριου\ πανω κατω εστω για να υπολογισω στο περιπου ποσο θα μου κοστιζει μια ωρα χρησης θα με συμφερει το φυσικο αεριο η λογω απωλειων θα ξοδευω περισσοτερα? Εσύ μπορεί να μην ζητάς μελέτη, αλλά η μελέτη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να απαντηθεί αυτό που ρωτάς. 1
fakiris31 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ πάλι σε έναν γνωστό που είχα ρωτήσει πλήρωνε πολύ λίγα με θερμοσυσωρευτες. Βέβαια είχε Νυχτερινό και 3 φασικη παροχή ρεύματος. Και ζέστη φουλ.
Dare-Devil Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Εμενα το air condition ..... έκαψε κανονικότατα ..... εμένα και την τσέπη μου. Μου ειχε ερθει το 2012 1200 ευρω η ΔΕΗ. Επειδή δεν έβαζα πετρελαιο. Μετα το πήρα το μαθημα. Δεν το ξαναέκανα. -.- Και άντε θα βάλεις για ένα δωμάτιο. Η κυρά σου δεν θα πλύνει? δεν θα μαγειρέψει? με κρυο νερο???? μπάνιο πως θα κάνεις? θα βάλεις θερμοσίφωνο? Δεν υπάρχει πιθανότητα αυτό που λες για τα ac . Τα ac είναι αποδεδειγμένα ο οικονομικότερος τροπος θέρμανσης . Ποιό μοντέλο κλιματιστικού έχεις ; Εγώ 9άρι έχω στο υπνοδωμάτιο και καίει κυριολεκτικά όσο ο υπολογιστής μου ........... Δεν έχει ρολογια κάτω για κάθε διαμέρισμα? Όχι . Εχει δυσωλήνιο σύστημα θέρμανσης . Πολυκατοικία του 1970 είπε ότι είναι ! σε αυτο εχεις δικιο.. παλιο κτιριο ειναι οποτε δε νομιζω οι τοιχοι να ειναι με εσωτερικη μονωση.. δλδ ποση απωλεια της θερμοκρασιας μπορω να εχω απο τους τοιχους? κανει τοση διαφορα? ΤΕΡΑΣΤΙΑ ! ! Το οτι δεν βαζει η πολυκατοικια πετρελαιο μονο σ εμενα φαινεται καλο?Στην δικη μου που δεν βαζουμε χρονια τωρα λογω χρεη καποιων στα κοινοχρηστα εχω βρει την ησυχια μου.Ουτε πειραγμενα ρολογια,ουτε παγια,ουτε κοινοχρηστες ωρες ουτε τσακωμους ποιον θα αναψει πρωτος να φορτωθει το πολυ το κοστος.Ειμαι μ θερμοπομπους καιρο και κανουν δουλεια.Μου κανει εντυπωση που λες οτι δεν κανουν πολυ δουλεια γιατι συνηθως το μειονεκτημα τους ειναι το κοστος.Πηγες απο εξιδικευμενο μαγαζι να αγορασεις?Σκεψου οτι ενας 2χιλιαρος θερμοπομπος κανει για 35-45 τ.μ. κλειστου χωρου οχι διαδρομους κ.τ.λ.Μπορει να καιει ρευμα αλλα τουλαχιστον οσο καις πληρωνεις.Με προχειρους υπολογισμους ευκολα βγαινει η καταναλωση/ωρα.Εχω τυχει να λειπω δεκεμβρη μηνα απο την πολυκατοικια και να πληρωνω 100ευρα παγια οταν ειχαμε πετρελαιο.Αμα το αναβεις κιολας ξεφευγει το θεμα. Και εγώ την ησυχία μου έχω βρεί και μιλάω από άποψη οικονομίας ! ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ πετρελαιο σε τυπική πολυκατοικία με μόνωση πόσο μάλλον χωρίς . Η μόνωση οταν χτιζεται το σπίτι είναι λάθος να μπαίνει μονο ανάμεσα στα τούβλα; Η θέλει και απέξω; Εξωτερική μόνωση και εξάλειψη θερμογεφυρών ! Αυτή είναι η σωστή μόνωση σε γενικες γραμμές Η καλύτερη λύση είναι αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο. Χρειάζεσαι έγκριση των ιδιοκτητών και κοστίζει. Όμως μακροπρόθεσμα κάνεις απόσβεση. Η καλύτερη λύση στην περίπτωση του είναι αντλία θερμότητας αέρος νερού . Σε δεύτερη μοίρα λέβητας φυσικού αερίου. Αν έχει κεφάλαιο μεγάλο το καλύτερο είναι μόνωση και κάποια ατομική τεχνολογία θέρμανσης είτε φυσικού αερίου είτε αντλίας θερμότητας. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Και εγώ την ησυχία μου έχω βρεί και μιλάω από άποψη οικονομίας ! ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ πετρελαιο σε τυπική πολυκατοικία με μόνωση πόσο μάλλον χωρίς . Αν θες να κρατήσεις πάντως το σπίτι σε "σταθερή" θερμοκρασία, το πετρέλαιο είναι καλύτερη λύση από τους θερμοπομπούς ακόμα και χωρίς επιδότηση...
Dare-Devil Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 θελω να δω ποσο θα μου κοστιζει η χρηση του φυσικου αν ανοιξω πχ την θερμανση για μια ωρα ωστε να υπολογισω να δω καποια πραγματα. πολλα δεν ειναι 53λεπτα/ωρα .. ? Αν θες να δεις δεν μπορεί να σου το πει κανένας παρα μόνο μηχανολόγος μηχανικός εφόσον κάνει μελέτη απωλειών για τον χώρο σου . Ύστερα μπορεί να σου πει την πιο συμφέρουσα λύση επενδυτικά για το κεφάλαιο που θα διαθέσεις καθώς και το πότε θα κάνεις απόσβεση . Αν θες να κρατήσεις πάντως το σπίτι σε "σταθερή" θερμοκρασία, το πετρέλαιο είναι καλύτερη λύση από τους θερμοπομπούς ακόμα και χωρίς επιδότηση... Γιατί ; Δεν μπορείς να κρατήσεις το σπίτι σου σε σταθερή θερμοκρασία με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θέρμανσης ; ΟΛΑ είναι θέμα σωστής μηχανολογικής μελέτης . Το να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί ηλεκτρικών ειδών και να πάρει στο άκυρο ένα οποιοδήποτε σώμα ηλεκτρικό δεν εξασφαλίζει συνθήκες άνεσης στον χώρο .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί ; Δεν μπορείς να κρατήσεις το σπίτι σου σε σταθερή θερμοκρασία με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θέρμανσης ; ΟΛΑ είναι θέμα σωστής μηχανολογικής μελέτης . Το να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί ηλεκτρικών ειδών και να πάρει στο άκυρο ένα οποιοδήποτε σώμα ηλεκτρικό δεν εξασφαλίζει συνθήκες άνεσης στον χώρο . Από την στιγμή που ο θερμοπομπός όσα watt καίει τόσα αποδίδει, πάει στην ίδια κατηγορία με τις αντιστάσεις... Σχεδόν όλα είναι καλύτερα από το κλασικό τζάκι εκτός αν έχεις τζάμπα ξύλα... http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/sites/default/files/NTUA%20Study%20November%202016.pdf
Dare-Devil Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Από την στιγμή που ο θερμοπομπός όσα watt καίει τόσα αποδίδει, πάει στην ίδια κατηγορία με τις αντιστάσεις... Απάντησα στο σταθερή που είπες ! Δεν κατάλαβα ότι μιλάς ΚΑΙ για οικονομία . Έβγαλα λάθος νόημα ! Για μένα ξεχνάμε τις αντιστάσεις δια ροπάλου . Σε καμία περίπτωση δεν θα το πρότεινα .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Απάντησα στο σταθερή που είπες ! Εννοούσα να μην το ανάβει κάποιος πχ μερικές ώρες πχ το απόγευμα και το βράδυ (πριν πέσει για ύπνο) κι όλες τις υπόλοιπες κλειστό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα