coveb74 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Λοιπόν, το πρόβλημα απλό. Είχε να γεμίσει 30 χρόνια, από τότε που κάναμε το σπίτι, αλλά τον αδειάσαμε πριν 20 ημέρες και σήμερα πάλι έχει γεμίσει. Είναι φυσιολογικό; Παρακαλώ μια σοβαρή συζήτηση να γίνει. Σας ευχαριστώ.
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Ειχε να γεμισει 30 χρονια ο βοθρος; Μηπως μενεις κοντα σε κανα ποταμι/θαλασσα;
bedazzled Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Ειχε να γεμισει 30 χρονια ο βοθρος; Μηπως μενεις κοντα σε κανα ποταμι/θαλασσα; Πάρτυ θα έκαναν τα κωλοβακτηρίδια... ο vsl που είναι;
Tenshi Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Λοιπόν, το πρόβλημα απλό. Είχε να γεμίσει 30 χρόνια, από τότε που κάναμε το σπίτι, αλλά τον αδειάσαμε πριν 20 ημέρες και σήμερα πάλι έχει γεμίσει. Είναι φυσιολογικό; Παρακαλώ μια σοβαρή συζήτηση να γίνει. Σας ευχαριστώ. Το πρόβλημα μόνο απλό δέν είναι. Κατ αρχάς,δέν γίνεται αναφορά αν ο βόθρος είναι στεγανός ή όχι,για το που βρίσκεται το σπίτι,αν υπάρχει οικισμός και σε τί απόσταση βρίσκονται τα παρακείμενα σπίτια. Τελείως αυθαίρετη εκτίμηση,αν ο βόθρος είναι απλά μια τρύπα+φρεάτιο και βρίσκεσαι μακριά απο οικισμό...μετά απο 30 χρόνια το χώμα έχει κορεστεί απο τα ιζήματα και απλά δέν τραβάει άλλο. Σε περίπτωση οικισμού,που μάλιστα έχει μεγαλώσει μέσα σε 3 δεκαετίες,έχεις το φαινόμενο των συγκοινωνούντων δοχείων.Όσοι βόθροι βρίσκονται υψομετρικά πιο ψηλά εκτονώνονται μέσα στον δικό σου,ο δικός σου στον πιο κάτω κ.ο.κ. Αν ο βόθρος είναι στεγανός (που δέν το νομίζω),έχεις διαρροή και μάλιστα μεγάλη. Μια λύση,σε περίπτωση που υπάρχει και ο χώρος,είναι η επέκταση του βόθρου. Η εύκολη,φτηνή και βρόμικη λύση είναι ένας αγωγός εκτόνωσης.Σκάβεις στα 2μ και ένας σωλήνας Φ12 ενώνει τον βόθρο με το χωράφι.Όταν τα νερά φτάσουν στο ύψος του σωλήνα,θα φεύγουν πιο κάτω (ανάλογα με το μήκος του σωλήνα). Η σωστή,εγγυημένη και ακριβή λύση είναι πάλι ο προαναφερθέν αγωγός,άλλα με διάνοιξη νέου βόθρου (για να μήν "ποτίζεις" το χωράφι). 2
kfyros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Το πρόβλημα μόνο απλό δέν είναι. Κατ αρχάς,δέν γίνεται αναφορά αν ο βόθρος είναι στεγανός ή όχι,για το που βρίσκεται το σπίτι,αν υπάρχει οικισμός και σε τί απόσταση βρίσκονται τα παρακείμενα σπίτια. Τελείως αυθαίρετη εκτίμηση,αν ο βόθρος είναι απλά μια τρύπα+φρεάτιο και βρίσκεσαι μακριά απο οικισμό...μετά απο 30 χρόνια το χώμα έχει κορεστεί απο τα ιζήματα και απλά δέν τραβάει άλλο. Σε περίπτωση οικισμού,που μάλιστα έχει μεγαλώσει μέσα σε 3 δεκαετίες,έχεις το φαινόμενο των συγκοινωνούντων δοχείων.Όσοι βόθροι βρίσκονται υψομετρικά πιο ψηλά εκτονώνονται μέσα στον δικό σου,ο δικός σου στον πιο κάτω κ.ο.κ. Αν ο βόθρος είναι στεγανός (που δέν το νομίζω),έχεις διαρροή και μάλιστα μεγάλη. Μια λύση,σε περίπτωση που υπάρχει και ο χώρος,είναι η επέκταση του βόθρου. Η εύκολη,φτηνή και βρόμικη λύση είναι ένας αγωγός εκτόνωσης.Σκάβεις στα 2μ και ένας σωλήνας Φ12 ενώνει τον βόθρο με το χωράφι.Όταν τα νερά φτάσουν στο ύψος του σωλήνα,θα φεύγουν πιο κάτω (ανάλογα με το μήκος του σωλήνα). Η σωστή,εγγυημένη και ακριβή λύση είναι πάλι ο προαναφερθέν αγωγός,άλλα με διάνοιξη νέου βόθρου (για να μήν "ποτίζεις" το χωράφι). καλή λύση, και το καλοκαίρι έχεις και δωρεάν μπόχα και κουνούπια 3
coveb74 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 @Tenshi σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μένω σε χωριό, 1000 κατοίκων περίπου. Το σπίτι είναι 60 και βάλε χρονών. Ο παππούς μου λεει οτι όταν άνοιγαν το βόθρο, είχε φθάσει στα τρία μέτρα σε βάθος και συναντούσε πουρί και δεν μπορούσε να σκάψει άλλο. Το φάρδος είναι και αυτό στα τρία μέτρα. Είχε να γεμίσει 30 χρόνια, αλλά την τελευταία πενταετία ήρθαμε και εμείς να μείνουμε στο χωριο, ατιμη κρίση. Δηλαδή, οι γονείς και η αδερφή. Την τελευταία πενταετία μένουν 6 ατομα στο σπίτι αν και η αδερφή φεύγει συχνά για θεσσαλονικη, ειναι φοιτητρια. Ο παππους δεν τον ειχε αδειασει ποτε, και τωρα, μετά από 5 χρονια που ηρθαμε και εμεις γεμισε στις 20 του προηγουμενου μήνα. Θυμαμαι την ημερομηνια που τον αδειασα. Όταν τον αδειασε το παιδι που ηρθε με το φορτηγο μου ειπε καλως ηρθες στο κλαμπ, θα τα πουμε σε εναν χρονο παλι, αλλά τελικα τα ειπαμε σε ενα μηνα. Κάτι περιεργο πρεπει να συμβαινει. Το χωριο ειναι πτελεος του Ν. Μαγνησιας. Να σημειωσω οτι ολοι στο χωριο εχουμε βοθρους, δεν εχουν κανει αποχετευτικο συστημα.
VonLoutsos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Για να μην τον έχει αδειάσει ποτέ αυτόν σημαίνει οτι ειναι απορροφητικός. Μπορεί λόγω της χρήσης που κάνετε να μην προλαβαίνει να ΄<<αδειάσει>>, όπως τόσο καιρό γιατί μαζευτήκατε αρκετά άτομα. Μπορεί όμως να φταιει και η άνοδος των υπογείων υδάτων που τον γεμίζει (δηλαδή, εκεί που έχει την τρύπα αντί να φεύγει το νερό να εισέρχεται και να γεμίζει). P.S 1 Και σε περιοχές που βρίσκονται 10Km από κέντρα ΄μεγάλων πόλεων να ξέρεις παίζουν μπάλα με βόθρους.P.S 2 Πολύ χαίρομαι που σε μερικούς με και καλά στεγανούς βόθρους, που δεν τους αδειάζουν ποτέ και σε τρολλάρουν λέγοντας σου οτι είναι πολύ μεγάλος, έρχεται ο χειμώνας.....ανεβαίνουν τα νερά....και τα υπόγειά τους γεμίζουν ωραία λύμματα.....Yeah P.S 3 Βάλε στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως αν έχει μπουκώσει κάθε μήνα βυτίο.... 1
ParhsG Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Και στο γέρακα που μένω στη γειτονια απο 10 σπίτια που βλέπω τριγύρω ζήτημα να αδειάζουν 2 γενικά.
bedazzled Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Με τον υδροφόρο ορίζοντα τι γίνεται όμως;
Tenshi Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) @Tenshi σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μένω σε χωριό, 1000 κατοίκων περίπου. Το σπίτι είναι 60 και βάλε χρονών. Ο παππούς μου λεει οτι όταν άνοιγαν το βόθρο, είχε φθάσει στα τρία μέτρα σε βάθος και συναντούσε πουρί και δεν μπορούσε να σκάψει άλλο. Το φάρδος είναι και αυτό στα τρία μέτρα. Είχε να γεμίσει 30 χρόνια, αλλά την τελευταία πενταετία ήρθαμε και εμείς να μείνουμε στο χωριο, ατιμη κρίση. Δηλαδή, οι γονείς και η αδερφή. Την τελευταία πενταετία μένουν 6 ατομα στο σπίτι αν και η αδερφή φεύγει συχνά για θεσσαλονικη, ειναι φοιτητρια. Ο παππους δεν τον ειχε αδειασει ποτε, και τωρα, μετά από 5 χρονια που ηρθαμε και εμεις γεμισε στις 20 του προηγουμενου μήνα. Θυμαμαι την ημερομηνια που τον αδειασα. Όταν τον αδειασε το παιδι που ηρθε με το φορτηγο μου ειπε καλως ηρθες στο κλαμπ, θα τα πουμε σε εναν χρονο παλι, αλλά τελικα τα ειπαμε σε ενα μηνα. Κάτι περιεργο πρεπει να συμβαινει. Το χωριο ειναι πτελεος του Ν. Μαγνησιας. Να σημειωσω οτι ολοι στο χωριο εχουμε βοθρους, δεν εχουν κανει αποχετευτικο συστημα. Άρα το σπίτι βρίσκεται μέσα σε πυκνοκατοικημένο οικισμό; Έχω ένα μικρό ξενοδοχείο,σε παραθαλάσσιο οικισμό ~1200 ατόμων,ο οποίος επεκτείνεται τμηματικά σε λόφο.Ο βόθρος χτιστός μέν,άλλα μή στεγανός κάτω λόγω γλίνας @3 μέτρα (το πουρί που αναφέρεις).Ακόμα και αν τον αδειάσω,την επόμενη θα βρίσκεται στο 1+ μέτρο χωρίς να έχει κάν τραβηχτεί καζανάκι!Όσοι βρίσκονται στην κορυφή του λόφου δέν έχουν αδειάσει ποτέ βόθρο και όσοι βρίσκονται κοντά στην θάλασσα δέν προλαβαίνουν να φωνάζουν τον αχόρταγο,ειδικά το καλοκαίρι που ο πληθυσμός και οι ανάγκες σε νερό τετραπλασιάζονται. Σε τέτοια περίπτωση πραγματικά δέν μπορείς να κάνεις κάτι.Αν δέν υπάρχει πλάνο κατασκευής βιολογικού καθαρισμού (και κατ' επέκταση αποχετευτικό δίκτυο) στην περιοχή,απλά ζείς με την "μιζέρια" και την ανάγκη του βυτιοφόρου. ps. Βυτίο μια φορά την εβδομάδα."Φιλική" τιμή 80 ευρώ.Για 3 μήνες σερί.Και φαντάσου είμαι στην μέση του οικισμού. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2016 από Tenshi
coveb74 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 δηλαδή τώρα, αφού γέμισε σε ένα μήνα, σημαίνει ότι το πολύ σε μια εβδομάδα θα πρέπει πάλι να δώσω 120. Πάμε καλά; Αν ήταν έτσι έμεινα στη πόλη. Έφυγα από εκεί για να μην έχω ενοίκιο και θα έχω άλλο ενοίκιο εδώ; 1
theatab Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 δυστυχως αυτο το προβλημα δεν φτιαχνει. το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ψαξεις αν υπαρχει αχορταγος του δημου που ειναι πολυ φτηνοτερος απο τους ιδιωτες. αλλιως κανεις συμφωνια με τον ιδιωτη αχορταγο να μη σου κοβει αποδειξη κλπ να ριξεις καπως την τιμη.
VonLoutsos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Άρα το σπίτι βρίσκεται μέσα σε πυκνοκατοικημένο οικισμό; Έχω ένα μικρό ξενοδοχείο,σε παραθαλάσσιο οικισμό ~1200 ατόμων,ο οποίος επεκτείνεται τμηματικά σε λόφο.Ο βόθρος χτιστός μέν,άλλα μή στεγανός κάτω λόγω γλίνας @3 μέτρα (το πουρί που αναφέρεις).Ακόμα και αν τον αδειάσω,την επόμενη θα βρίσκεται στο 1+ μέτρο χωρίς να έχει κάν τραβηχτεί καζανάκι!Όσοι βρίσκονται στην κορυφή του λόφου δέν έχουν αδειάσει ποτέ βόθρο και όσοι βρίσκονται κοντά στην θάλασσα δέν προλαβαίνουν να φωνάζουν τον αχόρταγο,ειδικά το καλοκαίρι που ο πληθυσμός και οι ανάγκες σε νερό τετραπλασιάζονται. Σε τέτοια περίπτωση πραγματικά δέν μπορείς να κάνεις κάτι.Αν δέν υπάρχει πλάνο κατασκευής βιολογικού καθαρισμού (και κατ' επέκταση αποχετευτικό δίκτυο) στην περιοχή,απλά ζείς με την "μιζέρια" και την ανάγκη του βυτιοφόρου. ps. Βυτίο μια φορά την εβδομάδα."Φιλική" τιμή 80 ευρώ.Για 3 μήνες σερί.Και φαντάσου είμαι στην μέση του οικισμού. Πραγματικά η <<φιλική>> τιμή είναι φιλική τιμή...170 Ευρώ χωρίς απόδειξη, χωρίς τίποτα εδώ....
moure Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Την επόμενη φορά που θα αδειάσεις το βόθρο να έχεις πάρει και ένα τσουβαλακι καυστική ποτασα και να ρίξεις στα τοιχώματα του βόθρου.Πιστευω ότι έχουν πιάσει λίπη τα τοιχώματα. Μπορεί και να ξεβουλωσει μπορεί και όχι,πολλοί το κάνουν προληπτικά σε κάθε άδειασμα . Υπάρχουν και κάτι ιζήματα που μπορείς να ρίχνεις μέσα αλλά δεν ξέρω αν είναι αποτελεσματικά και είναι πολύ πιο ακριβή λύση αλλά δεν επιβαρύνεις με χημικά .
paylidis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 δυστυχως για το περιβαλλον ο βοθρος σου ειναι απορροφητικός, δυστυχως και για εσενα μιας και εγινε αυτο που λενε "cloged", κοινως δεν μπορει πλεον να απορροφήσει κατι το υπεδαφος. Το να ανοιξεις νεο βόθρο ειναι μια κάποια λύση, ιδανική ομως για μενα θα ήταν να πάρεις μια μικρή μονάδα επεξεργασίας με ενα κοστος 1500-3000€ αναλόγως της δυναμικότητας που κυνηγας και επειτα θα εχεις και το νερακι καθαρισμένο για ποτισμα... ΑΝ τα βάλεις κατω, με 170 που παίρνει το βυτιο το μήνα (και πλεον θα το εχεις κάθε μήνα) σε 1-2 χρόνια εχεις κανει αποσβεση και αυτό θα σου μεινει για 15+ χρόνια... 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις