Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αυτό που είπε ο φίλος στο αρχικό σχόλιο έχει δίκιο και μου έχει συμβεί και μένα σε σουβλάκια από πολλά μαγαζιά. Είναι γεγονός ότι οι βιομηχανίες κρεάτων που κάνουν μαζική παραγωγή σε σουβλάκια, γύρους, μπιφτέκια κτλ τα βουτούν σε ειδικά υγρά για να μαλακώνουν και να είναι νόστιμα. Συμβαίνει κυρίως στα σουβλάκια κοτόπουλο. Αν προσέξετε, τα βιομηχανοποιημένα (όχι τα χειροποίητα που φτιάχνουν πολλοί σουβλατζήδες μόνοι τους) απ' όπου και αν τα αγοράσεις έχουν περίπου την ίδια υφάλμυρη γεύση και μαλακότητα. Δεν ξέρω τι υγρό είναι αυτό που τα βουτάνε αλλά ότι κάτι βάζουν είναι δεδομένο. Οι πιο παλιοί ίσως να έχουν προσέξει ότι πρόκειται για συνήθεια των τελευταίων 10-15 ετών. Πιο παλιά, τα σουβλάκια δεν ήταν έτσι.

βασικά αυτό που λες το έχω παρατηρήσει πιο πολύ στο φαγητό που σερβίρουν στα πλοία..νομίζω δεν είναι απλά ένα υγρό που τα βουτάνε..σ'αυτήν την περίπτωση τα πολτοποιούν και τα ξανασχηματίζουν...γι'αυτό π.χ. τα βιομηχανοποιημένα χοιρινά σνίτσελ δεν έχουν καθόλου ίνες..

  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχει πατάτες όμως ο Κώστας γμτ...

Είπαμε, παραδοσιακό.

(Η αλήθεια είναι ότι έχω σκεφτεί να άνοιγα ακριβώς δίπλα μαγαζί που να πουλάει μόνο πατάτες!)

  • Like 2
Δημοσ.

βασικά αυτό που λες το έχω παρατηρήσει πιο πολύ στο φαγητό που σερβίρουν στα πλοία..νομίζω δεν είναι απλά ένα υγρό που τα βουτάνε..σ'αυτήν την περίπτωση τα πολτοποιούν και τα ξανασχηματίζουν...γι'αυτό π.χ. τα βιομηχανοποιημένα χοιρινά σνίτσελ δεν έχουν καθόλου ίνες..

Τα βιομηχανοποιημενα σνιτσελ δεν εχουν ινες γιατι φυσικα δεν ειναι σνιτσελ με την ακριβη εννοια του ορου,το σνιτσελ θελει φιλετο και αμα μιλαμε για χοιρινο ή μοσχαρι θελει καθαρο απαχο φιλετο που ειναι ακριβο.Ειναι πολτος απο ουτε και γω ξερω τι με το ενισχυτικο γευσης και λιγο αμυλο λιγο λιπος για να το βαλεις να ψηθει σε 10 λεπτα και να ναι νοστιμο.

 

 

Το κανονικο το σνιτσελ απο το χασαπικο ετσι και το βαλεις και το ψησεις,θα γινει ενα ξερο πραμα χωρις γευση.

  • Like 2
Δημοσ.

Είμαι φανατικός του σουβλακιού εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια πάντως εδώ εξάρχεια που μένω, η ποιότητα των σουβλακιών από τα τοπικά σουβλατζήδικα δεν είναι καλή, έχει πέσει δραματικά. Δύο σουβλατζίδικα έκλεισαν, ένα άλλο ακόμα υπάρχει αλλά δεν προτιμούμε από εκεί, μόνο άλλα 1-2 έμειναν που κάνουν καλό σουβλάκι.

Δημοσ.

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια?

 

Ο Κάβουρας με την απόχη...

 

O Κάβουρας ήταν και είναι άθλιος και βρωμιάρης.

 

  • Like 1
Δημοσ.

Ενζυμα σε σκονη για να σπανε μυικους ιστους.. δεν ειναι απαραιτητα ολα χημικα.

σιτεμα και μαριναδα μαλακωνει το κρεας

  • Like 1
Δημοσ.

Ενζυμα σε σκονη για να σπανε μυικους ιστους.. δεν ειναι απαραιτητα ολα χημικα.

σιτεμα και μαριναδα μαλακωνει το κρεας

 

Σε μια ουτοπικη κοινωνια!

 

 

τα περισσοτερα σουβλακια ειναι ολα καταψυξης που εχουν ολα ακριβως ιδιο σχημα και μεγεθος... Ακομα και σκονες που δινουν γευση ψημμενου στα καρβουνα υπαρχουν.

Δημοσ.

Ακομα και σκονες που δινουν γευση ψημμενου στα καρβουνα υπαρχουν.

ε καλα έχεις δει πολλά σουβλατζίδικα χωρίς κάρβουνα;

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...