Gary_Kokkin Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Οτι λεει ο κανονισμος της πολυκατοικιας
gdriver Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Αρα τιποτα δεν αλλαζει; δε νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι αυτή η ΠΟΜΙΔΑ γιατί απλώς δε νομοθετεί . κατά τα άλλα καλό το μέτρο αυτό και έπρεπε να γίνει , τώρα δεν ξέρω αυτή η ΠΟΜΙΔΑ τί σκάλωμα έφαγε για ακόμη μία φορά ;
nick_gr2 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Υπαρχει απαλλαγη και απο το παγιο? Δεν ξέρω να απαντήσω στην ερώτησή σου, αλλά αν ΔΕΝ υπάρχει απαλλαγή, ποιό το νόημα της τροπολογίας; Αν συνέχιζα να πληρώνω τα πάγια θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να με εμποδίσει κανείς να βάλω αυτόνομη θέρμανση; Είναι σαν να λέμε ότι απαγορεύεται να έχω κλειστή τη θέρμανσή μου. Για να έχει νόημα η τροπολογία θα πρέπει να έχει να κάνει με απαλλαγή (ή έστω ελάφρυνση) από το πάγιο.
arxaggelos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δεν ξέρω να απαντήσω στην ερώτησή σου, αλλά αν ΔΕΝ υπάρχει απαλλαγή, ποιό το νόημα της τροπολογίας; Αν συνέχιζα να πληρώνω τα πάγια θα μπορούσε έτσι κι αλλιώς να με εμποδίσει κανείς να βάλω αυτόνομη θέρμανση; Είναι σαν να λέμε ότι απαγορεύεται να έχω κλειστή τη θέρμανσή μου. Για να έχει νόημα η τροπολογία θα πρέπει να έχει να κάνει με απαλλαγή (ή έστω ελάφρυνση) από το πάγιο. Κι όμως, υπήρξαν και υπάρχουν γενικές συνελεύσεις που απαγορεύουν σε διαμερίσματα να αυτονομηθούν ακόμη κι αν είναι διατεθειμένοι οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τα πάγια.
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 δε νομίζω να μπορεί να κάνει κάτι αυτή η ΠΟΜΙΔΑ γιατί απλώς δε νομοθετεί . κατά τα άλλα καλό το μέτρο αυτό και έπρεπε να γίνει , τώρα δεν ξέρω αυτή η ΠΟΜΙΔΑ τί σκάλωμα έφαγε για ακόμη μία φορά ; Εγώ πάλι δεν είδα να θέλει να κάνει κάτι η ΠΟΜΙΔΑ, απλά δήλωσε πως έχει διαφορετική ερμηνεία από αυτή που έχουν οι δημοσιογράφοι και τα blogs για την νέα παράγραφο που προστέθηκε στον νόμο. Όσο για το αν είναι καλό η κακό το μέτρο δεν κατάλαβα και πολλά διαβάζοντας την νέα παράγραφο, και οι ερμηνείες είναι αντικρουόμενες.
nick_gr2 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Κι όμως, υπήρξαν και υπάρχουν γενικές συνελεύσεις που απαγορεύουν σε διαμερίσματα να αυτονομηθούν ακόμη κι αν είναι διατεθειμένοι οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τα πάγια. Αυτό είναι εντελώς παράλογο. Αν είχα δηλαδή κλειστό το διαμέρισμα ή επιλέξω να ζεσταίνομαι με air condition; Το ίδιο πράγμα δεν είναι; Η ύπαρξη κεντρικής θέρμανσης σε υποχρεώνει να πληρώνεις το πάγιο που σου αναλογεί. Από εκεί και πέρα, σπίτι μου είναι αν θέλω κάθομαι στο κρύο. 2
logistoulis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 σε μας ο κανονισμός λέει ότι για να σφραγιστούν σώματα θα πρέπει το διαμέρισμα να μην κατοικείται για τουλάχιστον 3 μήνες αλλά καλοριφέρ παίζει αβέρτα, θα περάσουμε τους 2 τόνους αυτό το μήνα (20 διαμερίσματα και ο καυστήρας καίει κάνα 24αρι λίτρα την ώρα) , τα κοινόχρηστα στο διάολο και σε όποιον αρέσει οι περισσότεροι βέβαια είναι σύμφωνοι, άλλοι παραπονιούνται άλλοι το θέλουν ακόμα περισσότερο, αλλά σε γενικές γραμμές κρύο δεν έχουμε κι εμένα δηλαδή έχει αρχίσει να με ενοχλεί όλη αυτή η ζέστη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Κι όμως, υπήρξαν και υπάρχουν γενικές συνελεύσεις που απαγορεύουν σε διαμερίσματα να αυτονομηθούν ακόμη κι αν είναι διατεθειμένοι οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τα πάγια. Η λογική των παγίων είναι για τις απώλειες αν θυμάμαι καλά?
firewalker Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Η λογική των παγίων είναι για τις απώλειες αν θυμάμαι καλά? Κάπως έτσι. Όπως και να το κάνεις, όταν είσαι αποσυνδεδεμένος, και οι υπόλοιποι γύρω σου έχουν θέρμανση, το σπίτι σου καρπώνεται λίγη από την θέρμανση.
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Η λογική των παγίων είναι για τις απώλειες αν θυμάμαι καλά? Όχι ακριβώς. Ο ένας λόγος είναι ότι ένα διαμέρισμα που δεν θερμαίνεται επηρεάζει αρνητικά τα γειτονικά διαμερίσματα που θερμαίνονται. Ο άλλος λόγος είναι ότι το σύστημα θέρμανσης είναι σχεδιασμένο για να θερμαίνει συγκεκριμένο αριθμό διαμερισμάτων, όταν το βάλεις να θερμάνει λιγότερα υπάρχει σπατάλη καυσίμου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Κάπως έτσι. Όπως και να το κάνεις, όταν είσαι αποσυνδεδεμένος, και οι υπόλοιποι γύρω σου έχουν θέρμανση, το σπίτι σου καρπώνεται λίγη από την θέρμανση. Αν είναι μόνο εξαιτίας αυτού κι όχι πχ λόγω αύξησης της υπερδιαστασιολογησης του λέβητα, αν κάποιος πχ θερμαίνει με άλλο τρόπο το διαμερισμά του (ΦΑ,Α/Θ, Α/C) και περισσότερες ώρες από ότι πριν με την κεντρική θέρμανση, δεν θα έπρεπε να δίνουν σε αυτόν πάγιο?
nick_gr2 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Ο άλλος λόγος είναι ότι το σύστημα θέρμανσης είναι σχεδιασμένο για να θερμαίνει συγκεκριμένο αριθμό διαμερισμάτων, όταν το βάλεις να θερμάνει λιγότερα υπάρχει σπατάλη καυσίμου. Κυρίως αυτό. Φαντάσου οικοδομή με 20 διαμερίσματα. Να έχουν όλοι air condition και τον καυστήρα να τον πληρώνουν 2 διαμερίσματα. Δεν είναι δίκαιο.
Zerg13 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Αν είναι μόνο εξαιτίας αυτού κι όχι πχ λόγω αύξησης της υπερδιαστασιολογησης του λέβητα, αν κάποιος πχ θερμαίνει με άλλο τρόπο το διαμερισμά του (ΦΑ,Α/Θ, Α/C) και περισσότερες ώρες από ότι πριν με την κεντρική θέρμανση, δεν θα έπρεπε να δίνουν σε αυτόν πάγιο? Η κεντρικη θερμανση εχει σωληνες που παιρνανε απο τους κοινχρηστους διαδρομους κα ζεσταινουν τον διαδρομο/οροφο εξω απο σενα αρα και λιγο και τα σπιτια αυτων που δεν ειναι συνδεδεμενοι. Σπαει το πολυ κρυο με 2 λογια.Ενας με ΦΑ δεν ζεσταινει τον διαδρομο της πολυκατοικιας. Οσο για τα A/C αστο
Joshua21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Κυρίως αυτό. Φαντάσου οικοδομή με 20 διαμερίσματα. Να έχουν όλοι air condition και τον καυστήρα να τον πληρώνουν 2 διαμερίσματα. Δεν είναι δίκαιο. Στην περίπτωση που αναφέρεις άδικο θα ήταν να υποχρεώνονται οι 18 να πληρώνουν πάγιο επειδή μόλις 2 γουστάρουν να ζεσταίνονται με καυστήρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα