zianna Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Πλάκωσε τώρα η zianna να κάνει το νήμα άνω κάτω όπως τα έκανε και στο adslgr. Άσε τον άνθρωπο να ψάξει μόνος του, δεν έχει νόημα να παραπέμπει σε ιστοσελίδες ο άλλος γιατί ο πρώτος όλο και μια νέα απορία θα χρειαστεί. Μας δουλεύεις τώρα; Άλλο να πει κάποιος "δεν σου φθάνουν 400 ευρώ να ζήσεις" που είναι κάτι το υποκειμενικό, γιατί πράγματι αυτουνού μπορεί τα 400 να μην φθάνουν ούτε για τσιγάρα, και άλλο να δηλώνει κάποιος πως "έρχεσαι στη Γερμανία, βρίσκεις διεύθυνση, κάνεις αίτηση στον γερμανικό ΟΑΕΔ και σου πληρώνουν όλο το ενοίκιο μέχρι να μάθεις την γλώσσα και να αποκτήσεις επαγγελματικό τίτλο". Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. Πρώτα απ'όλα ο TS δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα του πληρώνει 440 τον μήνα, κάτι που σιγουρότατα τον αποκλείει από την πληρωμή ολόκληρου του ενοικίου έξτρα. Να το πάρουμε αλλιώς, σε πληρώνουν μέχρι να μάθεις την γλώσσα και μετά μέχρι την απόκτηση επαγγέλματος. Τράβα στη Γερμανία χωρίς γερμανικά να σε πληρώνουν μέχρι να τα μάθεις και μετά μέχρι να αποκτήσεις επαγγελματικό τίτλο γιατρού, δικηγόρου, μεταφραστή, μηχανικού, μανικιουρίστρας. Εννοείς για απλή δουλειά εργάτη; Διευκρίνισε. Ποιες οι προϋποθέσεις που δικαιούσαι; Αν δεν έχεις ήδη ελληνικά ένσημα μπορείς να πάρεις τον γερμανικό ΟΑΕΔ; Τι διάολο σχέση έχει ο ΟΑΕΔ με επιδότηση ενοικίου έστω ο γερμανικός; Επιδότηση ενοικίου ποτέ σε καμία χώρα δεν δίνει ο φορέας ανεργίας, πρόνοια ίσως, ή κάποιος οργανισμός που ασχολείται με φοιτήσεις πχ, σε άλλη χώρα γνωρίζω πως υπάρχει (αλλά γύρω στο χιλιάρικο ετησίως, όχι επιδότηση ολόκληρου ενοικίου κάθε μήνα). Γι'αυτό να το ξαναπώ, το προηγούμενο ποστάρισμα είχε γενικολογίες και αερολογίες. Και έρχεσαι τώρα κι εσύ να γράψεις το μακρύ σου, lol δηλαδή...
Papakaliati Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Πλέον, δεν δικαιούσαι επιδόματα στην Γερμανία ( εκτός άμα ήδη έχεις δουλέψει έναν χρόνο στην χώρα) παρά μόνο άμα έχεις ζήσει στην Γερμανία χωρίς επιδόματα για μια 5ετια. Όποτε μάλλον μην ελπίζεις από εκεί κάτι. Το μόνο που ενδεχομένως να δικαιούσαι είναι μια επιδότηση στα μαθήματα Γερμανικών και τίποτα άλλο. http://uk.reuters.com/article/uk-germany-politics-migrants-idUKKCN1271J6?il=0 Μέχρι τώρα ήτανε ο χρόνος στους 6 μήνες.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Τι εγινε με τους προσφυγες που πηγαν Γερμανια; Αποκαταστηθηκαν;
Dagobert Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 το ξέρω δεν συζητάμε φυσικά για Βερολίνο και Μόναχο αλλά για πιο επαρχίες , δεν έχει βγει ακριβώς η πόλη που θα πάω αλλά η περιοχή: Mecklenburg-Vorpommern μου έχουν πει ότι είναι νορμάλ , και η αδερφή μου είναι Κιελο , επαρχία και τα πράγματα είναι φυσιολογικά Ισχύει, φτάνουν. Όμως εσύ τώρα που τσεκάρεις προϋπολογισμούς κλπ έχε κατά νου, σαν γενικό κανόνα, το χιλιάρικο ανά μήνα μη βρεθείς εκτός απροόπτου. Επίσης μάθε καλά τη γλώσσα και ψάξε για Ausbildung, αν ενδιαφέρεσαι για μόνιμη εγκατάσταση και εργασία στη χώρα.
blackdiamond18 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 βλέπω υπάρχουν πολλές και διαφορετικές γνώμες λοιπόν για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα , εγώ από το Μάρτιο και για 5 μηνες θα κάνω μαθήματα ταχείας εκμάθησης Γερμανικών με το πρόγραμμα ώστε μέχρι το Σεμτεβρη που φεύγω να έχω πάρει το Α1 το γερμανικό lower όσο για τα λευτα ξέρω ότι είναι λίγα και ότι δεν φτάνουν να ζήσω αλλά το κυριότερο είναι ο τρόπος ζωής που θα κάνεις , εγώ γενικά προσέχω και δεν είναι σπάταλος , δεν φτάνουν για να κάνεις μια ακριβή ζωή , επίσης η περιοχή δεν είναι ιδιετερα ακριβή και για αυτό ειμαι καλα . Τώρα όσο αναφορά το επίδομα στέγασης μου έχουν πει ότι πάω στη Νομαρχία της πόλης και κάνω αίτηση για να μου πληρώνουν το ενοίκιο που συνήθως το αποδέχονται . Τότε θα ειμαι τέλεια και δεν θα έχω ανάγκη βοήθειας . Επίσης αυτό το πρόγραμμα δεν θεωρείτε ως Πανεπιστήμιο η ΤΕΊ αλλά ούτε και ως ΙΕΚ η ΟΑΕΔ αλλά κάτι ανάμεσα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα , αφού τελειώσω με αυτό που είναι 3 χρόνια μπορεί να πάω σε ανοιχτό Πανεπιστήμιο να σπουδάσω αφού θα ξέρω τη γλώσσα και θα έχω προϋπηρεσία. υπάρχουν πολλά άτομα που το βλέπουν πολύ αρνητικά αλλά άμα δεν προσπαθήσω να κάνω κάτι τώρα για μένα ποτέ θα το κάνω? δεν θέλω να ακολουθήσω τους παραδοσιακους δρόμους που πολύ ακολούθησαν και δεν έκαναν τπτ με τη ζωή τους. Εκεί τουλάχιστον θα έχω περισσότερες δυνατότητες να κάνω περισσότερα και να επιλέξω τη με συμφέρει , σε αντίθεση με την Ελλάδα που παντού υπάρχει αδιεξοδο
Dagobert Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 εγώ από το Μάρτιο και για 5 μηνες θα κάνω μαθήματα ταχείας εκμάθησης Γερμανικών με το πρόγραμμα ώστε μέχρι το Σεμτεβρη που φεύγω να έχω πάρει το Α1 το γερμανικό lower Επίσης αυτό το πρόγραμμα δεν θεωρείτε ως Πανεπιστήμιο η ΤΕΊ αλλά ούτε και ως ΙΕΚ η ΟΑΕΔ αλλά κάτι ανάμεσα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα , αφού τελειώσω με αυτό που είναι 3 χρόνια μπορεί να πάω σε ανοιχτό Πανεπιστήμιο να σπουδάσω αφού θα ξέρω τη γλώσσα και θα έχω προϋπηρεσία. υπάρχουν πολλά άτομα που το βλέπουν πολύ αρνητικά αλλά άμα δεν προσπαθήσω να κάνω κάτι τώρα για μένα ποτέ θα το κάνω? Εκεί τουλάχιστον θα έχω περισσότερες δυνατότητες να κάνω περισσότερα και να επιλέξω τη με συμφέρει , σε αντίθεση με την Ελλάδα που παντού υπάρχει αδιεξοδο B2 είναι το lower. Καλύτερα ξεκίνα από τώρα Γερμανικά. Προσπάθησε να πιάσεις επίπεδο Α2-Β1 πριν φύγεις. Ausbildung δεν είναι αυτό που περιγράφεις; Ναι, αξίζει να προσπαθήσεις. Ισχύει.
zianna Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 βλέπω υπάρχουν πολλές και διαφορετικές γνώμες λοιπόν για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα , εγώ από το Μάρτιο και για 5 μηνες θα κάνω μαθήματα ταχείας εκμάθησης Γερμανικών με το πρόγραμμα ώστε μέχρι το Σεμτεβρη που φεύγω να έχω πάρει το Α1 το γερμανικό lower όσο για τα λευτα ξέρω ότι είναι λίγα και ότι δεν φτάνουν να ζήσω αλλά το κυριότερο είναι ο τρόπος ζωής που θα κάνεις , εγώ γενικά προσέχω και δεν είναι σπάταλος , δεν φτάνουν για να κάνεις μια ακριβή ζωή , επίσης η περιοχή δεν είναι ιδιετερα ακριβή και για αυτό ειμαι καλα . Τώρα όσο αναφορά το επίδομα στέγασης μου έχουν πει ότι πάω στη Νομαρχία της πόλης και κάνω αίτηση για να μου πληρώνουν το ενοίκιο που συνήθως το αποδέχονται . Τότε θα ειμαι τέλεια και δεν θα έχω ανάγκη βοήθειας . Επίσης αυτό το πρόγραμμα δεν θεωρείτε ως Πανεπιστήμιο η ΤΕΊ αλλά ούτε και ως ΙΕΚ η ΟΑΕΔ αλλά κάτι ανάμεσα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα , αφού τελειώσω με αυτό που είναι 3 χρόνια μπορεί να πάω σε ανοιχτό Πανεπιστήμιο να σπουδάσω αφού θα ξέρω τη γλώσσα και θα έχω προϋπηρεσία. υπάρχουν πολλά άτομα που το βλέπουν πολύ αρνητικά αλλά άμα δεν προσπαθήσω να κάνω κάτι τώρα για μένα ποτέ θα το κάνω? δεν θέλω να ακολουθήσω τους παραδοσιακους δρόμους που πολύ ακολούθησαν και δεν έκαναν τπτ με τη ζωή τους. Εκεί τουλάχιστον θα έχω περισσότερες δυνατότητες να κάνω περισσότερα και να επιλέξω τη με συμφέρει , σε αντίθεση με την Ελλάδα που παντού υπάρχει αδιεξοδοΕγώ να ξαναπώ, άσε τι σου έχουν πει και ψάξε για το τι ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύει.Ζήτα λινκς, έστω και στη γερμανική, να δεις νομοθεσίες και προϋποθέσεις. Παράδειγμα, δεν ξέρω αν το σκέφτεσαι έτσι, αλλά αν εσύ βρεις ενοίκιο με 200 ευρώ δεν σημαίνει ότι θα σου δίνουν 440, αλλά θα σου επιδοτούν τα όσα πληρώνεις μόνο. Μπορεί να είναι και στάνταρ το ποσό. Πρέπει να διαβάσεις τον νόμο και τις προϋποθέσεις και όχι να ακούς προφορικές υποσχέσεις. Ξέρω άτομο που πήγε να σπουδάσει εξωτερικό αγγλική φιλολογία σε μη αγγλόφωνη χώρα και του είπαν ότι τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική και μετά συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να παπαγαλίσει 400 σελίδες φιλοσοφία, άλλες τόσες ιστορία, άλλες τόσες ιστορία τέχνης και άλλες τόσες σε 4ο μάθημα σε γλώσσα που λάχιστα μιλούσε γιατί οι βλάκες δεν του είπαν ότι υπάρχουν και κοινά μαθήματα που δεν γίνονται στην αγγλική γλώσσα. Όταν πήγε να ζητήσει τα ρέστα βγήκε και κουρεμένος γιατί αναφερόταν το πρόγραμμα σπουδών αναλυτικά στο site του πανεπιστημίου. Ο βλάκας που τον ενημέρωσε άλλα αντ'άλλων δεν έπαθε τίποτα. Επίσης, Α1 πιστοποίηση παίρνουν όσοι ξέρουν να λένε στην ξένη γλώσσα καλημέρες, καλησπέρες, αλφαβήτες, αριθμούς, πόσο χρονών είσαι και από που έρχεσαι. Β2 είναι το επίπεδο γνώσεων του Lower.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Ουαου. Άλλο ένα θέμα για εξωτερικό. Τι πρωτότυπο..........Τα πράγματα είναι απλά.1) Η τοπική γλώσσα είναι το Α και Ω2) Η προϋπηρεσία βοηθάει μεν, αναλόγως δε.3) Τα πτυχία βοηθάνε μεν, αναλόγως δε.4) Βίζα δεν χρειάζεται. Που σημαίνει μπορείτε να πάτε όποτε γουστάρετε, να γυρίσετε Ελλάδα όποτε γουστάρετε, να ξαναπάτε όποτε γουστάρετε και κανείς δεν θα ασχοληθεί ιδιαίτερα για το κάθε πότε μπαινοβγαίνετε τα σύνορα.Για το θέμα της γλώσσας. Γνώμη μου, ΧΩΣΟΥ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ. Βρες κάποιο intensive πρόγραμμα γερμανικών που να σε περάσει γρήγορα από Α1 και Α2.Υπόψιν ότι θα κουραστείς μεν 6-9 μήνες, αλλά θα έρθεις πιο γρήγορα σε επίπεδο Β1 με Β2. Μην το κουράζεις δηλαδή δυο χρόνια για τα επίπεδα Α1 ή Α2. Δεν αξίζει.
normal40 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Λίγο άσχετη ερώτηση αλλά δεν έχω ιδέα, τι διαφορά έχει η ανατολική από την δυτική Γερμανία σε δουλειά, αμοιβή και γενικώς ζωή;
LongTom Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Και εγώ από αυτούς που θα έλεγα να ξεκαθαρίσεις με το Στρατό, με όποιο τρόπο θέλεις, πριν ξεκινήσεις για τα ξένα. Είναι μεγάλη τροχοπέδη και μην νομίζεις ότι δεν θα βγουν στον δρόμο προβλήματα. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μην έχεις κανένα κόλλημα πριν ξεκινήσεις κάτι τόσο σημαντικό. Καλή τύχη ότι και να κάμεις και μην ακούς τις κασσάνδρες. Καλύτερα να δοκιμάσεις κάτι και να βγεις λάθος, παρά να μετανιώνεις για κάτι που δεν έκαμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα