Προς το περιεχόμενο
imvrios

Ερώτηση για δορυφορικό δέκτη σε τηλεόραση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

αγόρασα πρόσφατα την SAMSUNG UE55KU6500SXXH

 

στα χαρακτηριστικά αναφέρει ότι περιλαμβάνει υποδοχή DVB-S2. Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχω σχοληθεί και δεν έχω την παραμικρή εμπειρία και γνώση για δορυφορική τηλεόραση (ας πούμε ότι δε ξέρω ούτε την αβ), θα μπορούσατε να με παραπέμψετε σε κάποιο οδηγό για αρχάριους ή να μου πείτε τι εξοπλισμό πρέπει να αγορασω για να βλέπω καταρχήν ελεύθερα κανάλια δορυφορικής τηλεόρασης; Αυτός ο εξοπλισμός εγκαθίσταται εύκολα ή πρέπει να αγοράσω από κάποιον που αναλαμβάνει και την εγκατάσταση (δεν έχω τεχνικό background, πιάνουν λίγο τα χέρια μου αλλά υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορώ να κάνω).

 

Επίσης υπάρχει κάποια λίστα των ελεύθερων καναλιών που μπορεί να λαμβάνει κανείς με ικανοποιητική ποιότητα από την Αθήνα;

 

Τέλος, είναι κάτι άλλο που πρέπει να έχω υπόψιν.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι δορυφορικοί δέκτες των τηλεοράσεων, όπως και οι media players, είναι αρκετά φτωχοί σε σχέση με αντίστοιχους εξωτερικούς. Για να βλέπεις, όμως, κανάλια, ελεύθερα ή κλειδωμένα, πρέπει να εγκαταστήσεις πιάτο, με όλα τα σχετικά, που να βλέπει κάποιον από τους δορυφόρους που βρίσκονται πάνω από την περιοχή σου. Για τη στόχευση σε συγκεκριμένο δορυφόρο χρειάζεται όργανο που λέγεται πεδιόμετρο και το διαθέτουν οι εγκαταστάτες.

 

Όταν αγόρασα τη δικά μου Panasonic Plasma 50", πριν από λίγα χρόνια, και έχοντας δύο πιάτα τοποθετημένα στην ταράτσα που κοιτάνε σε δύο διαφορετικούς δορυφόρους, έψαξα τα κανάλια που εκπέμπουν απ΄ αυτούς αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ φτωχό και εγκατέλειψα την προσπάθεια, αφού τα ελεύθερα είναι κυρίως γερμανικά και δείχνουν είτε μαγειρική είτε άλλα θέματα που δεν με ενδιαφέρουν.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όταν λες

 

πρέπει να εγκαταστήσεις πιάτο, με όλα τα σχετικά, 

 

αυτά τα σχετικά ποια είναι; Δε ξέρω απολύτως τίποτε όπως είπα.

 

Γερμανικά τυχαίνει να ξέρω αλλά η μαγειρική δε είναι στα βασικά μου ενδαιφέροντα. Πράγματι τόσο φτωχό και αδιάφορο είναι το ελεύθερο περιεχόμενο; Δεν υπάρχουν κανάλια, έστω με διαφημίσεις, που να δείχνουν καμία ταινία (ταινίες με ενδιαφέρουν, είμαι ταινιόφιλος); Ταινίες στο επίπεδο της ΕΡΤ ή των ιδιωτικών καναλιών, που κατά καιρούς δείχνουν μερικές αξιόλογες ταινίες.

 

Γιατί αν το περιεχόμενο δεν αξίζει καθόλου δεν έχει νόημα και να μπω στη διαδικασία.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο δεκτης σου ειναι ο DVB-S2 και ειναι HD

 

Αγοράζεις ενα πιάτο με διάμετρο 1,2μετρα, οχι μικρότερο

Αγοράζεις 1,2,3 lnb ανάλογα πόσους δορυφόρους θέλεις να πιάνεις, υπάρχουν και κινούμενα πιάτα που αλλάζουν θέση με μοτερακι

Αν πάρεις πάνω απο ενα lnb θέλεις και μίκτη

Περνάς ενα πολύ καλό καλώδιο απο το πιάτο μέχρι την τηλεόραση σου

Καλείς ένα ηλεκτρονικό να στα εγκαταστήσει, να σου συντονίσει το πιάτο και να βρει τους δορυφόρους

 

....και είσαι έτοιμος

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Τα σχετικά είναι καλώδιο, LNB και μικροεξαρτήματα στήριξης κλπ. Φυσικά, η θέση που θα βάλεις το πιάτο πρέπει να βολεύει για να πιάνει το δορυφόρο που θα στοχεύσεις.

 

2. Γύρισα στο δέκτη, μετά από καιρό, για να σου δώσω μια εικόνα της κατάστασης. Στα 30 πρώτα κανάλια περίπου που άλλαξα, όλα ήταν γερμανικά, τα 5 είχαν το ίδιο κανάλι εκπομπής με μαγειρική, όσα βρήκε με σπορ ήταν κλειδωμένα, και βρήκα δύο με ταινίες, στα γερμανικά (η μια μεταγλωτισμένη), και η άλλη παμπάλαια ασπρόμαυρη. Το σημαντικό είναι ότι σχεδόν όλα τα κανάλια είναι HD.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους δύο.

 

Υπάρχει κάποια πρόταση για συγκεκριμένο κατασκευαστή εξοπλισμού; Ποια είναι τα κριτήρια ποιότητας για το πιάτο (πέραν του μεγέθους φαντάζομαι) και τον λοιπό εξοπλισμό;

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να ρωτήσεις σε νήμα και forum που έχει αυτό το θέμα συζήτησης.

Δεν είναι θέμα τηλεόρασης, σίγουρα.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον οποως σου προτειναν κατοπτρο σταθερο 1,1/1,2 μ  3 lnb  για 3 δορυφορους σιγουρα hotbird 13(nova) eutelsat 9 (otetv)  και κατα την γνωμη μου ASTRA  19 μοιρες,εναν diseq switch  καιτ τα υπολοιπα τα αναλαμβανει ο δέκτης της τηλεόρασης σου....  Στις 13 μοίρες υπάρχει ελεύθερο το eurosport english,  στις 19  μοιρες πολλα γερμανικά  πολυ hd  και αρκετά αξιόλογα προγράμματα  και όχι μονο μαγειρική και όταν αποφασ΄σεις είσε έτοιμος για  novα/ otetv ή και τα δύο... Παρεπιπτόντως ό δεκτης σου μπορςι να χειριστεί και κινουμενο κάτοπτρο.... και δεν είναι της πλάκας... Ο παραπάνω συνφυασμός θα σου δώσει πάνω απο 1000 καναλια...  

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφοσον θέλεις να δοκιμασεις να ασχοληθείς και δεν έχεις τις απαιτουμενες γνωσεις και εμπειρια στην τοποθέτηση, θα πρέπει αναγκαστικά να απευθυνθείς σε κάποιον τεχνικό για την εγκατάσταση τουυ κατόπτρου.

Με λίγο διάβασμα και υπομονή θα τα καταφέρεις και μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου, αλλά για αρχή δεν θα στο συνιστούσα, θα παιδευτείς πολύ.

Θα στα εξηγἠσει και ο τεχνικός, αλλα αυτά που θα χρειαστείς είναι το κάτοπτρο με τη βάση του, το lnb (το 'μάτι' δηλαδή) και δορυφορικο καλώδιο για αρχή. Μην μπλέξεις ακόμα με πολλαπλά lnb (εξαίρεση το κλασικό σεταπ Astra+Hotbird) και μοτέρ, πριν δοκιμάσεις να σετάρεις σωστά ένα σταθερό πιάτο.

Αυτό που πρέπει να αποφασίσεις είναι σε ποιον δορυφόρο θα εστιάσεις. Για ελεύθερα κανάλια, πολύς κόσμος προτιμά σε Astra 19.2, Hotbird 13, ή συνήθως και τους δυο μαζί, καθώς και τον τουρκικο στους 42 που έχει πολλά ελεύθερα κανάλια, κάποια από αυτά με αγγλικό ήχο στις ταινίες.

Θα σου πρότεινα να μπεις στο παρακάτω site στην αναζήτηση και να δεις τί προσφέρει ο κάθε δορυφόρος, βάλε την επιλογή free για να σου βγάζει μόνο τα ελεύθερα. Εχει πολλές παραμέτρους ευρετηρίου, δοκίμασέ τες..

http://gr.kingofsat.net/search.php

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ένας αποκαλεί το diseqc switch μικτή ο άλλος παραπέμπει τον χριστιανό σε άλλο φόρουμ. Ιμβριε λίστα με τα κανάλια ελληνικού ενδιαφέροντος μπορείς να βρεις εδώ www.cs-allocccam.com/showthread.php?116650-GREEK-TV-channels&p=226424&viewfull=1#post226424 Εγώ προσωπικά τα πιάνω όλα. Τεχνικούς η όργανα δεν χρειάζεσαι μόνο τα χεράκια σου. Είναι δύσκολο εγχείρημα να ξέρεις θες πολλές γνώσεις. Τα ακροβατικά όμως για να δεις φως σε αυτά που σου παραθέτω δεν θα τα κάνεις με το τιουνερακι της τβ. Θες εξωτερικό δεκτη. Όλα τα αποκρυπτογραφησιμα σήματα ανοίγουν με edision progressiv nano, edision piccolo, edision piccolino, edision os mini, os mini + , os mega, όλα τα enigma2 dreamboxes, Amiko 8260+. Και όταν λέω όλα εννοώ fta, powervu, biss, tandberg, στατικες κρυπτογράφησης εν γένει, απαντρευτο cs και τέλος 4:2:2 chroma καθως και 4Κ μέσω υπολογιστή Vlc. Ο japetus είναι γνώστης του θέματος αλλά δεν απαντάει περί του Κ2 Pro που κατέχει να μας πει τι κάνει με τα επίμαχα κανάλια τουτέστιν Nat Geo 23.5 που είναι συνδυασμός cs και στατικής κρυπτογράφησης μας το παίζει δύσκολος. Πχ τα nat geo δεν σπάνε με spark δέκτη πχ edision argus pingulux δεν δείχνει τους υπότιτλους. Για αυτό τον ρωτάω αλλά μάλλον πρέπει να το αγοράσω μόνος μου από Κίνα γτ ο φίλος φοβάται μην έρθει το ΕΑΤ ΕΣΑ σπίτι του αν ανοίξει ένα καναλι. Εγώ έχω εισηγηθεί να ανοίξει θέμα για δορυφορικά στο νήμα του ινσομνια περί προτάσεων για το φορουμ αλλά βεβαίως δεν απάντησε κανείς. Δεν θα μιλάμε για παρανομίες και iptv μακριά από εμάς αυτά.

Edit τώρα το είδα φίλε Ιμβριε αγόρασες τηλεόραση με 1200€ και κοιτάς να βολευτεις με fta ενώ ο ΟΤΕ δίνει το full pack στα 25€ και το family στα 15€ για πελάτες ΟΤΕ.... Τεσπά αν δεν έχεις σκοπό να πάρεις εξωτερικό δεκτη να ξέρεις από fta μόνο ο Astra 19.2Ε αξίζει όλα τα αλλα είναι άστα να πάνε.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις δύο τροχιακες θέσεις που αναφέρεις τις έχεις μόνο εσύ στον δορυφορικό κόσμο. 33Ε και 5W. Τα UHD ανοίγουν μέσω vlc η Pot Player με κατάλληλα Settings και GPU acceleration.

 

Και είσαι ο λόγος να ξέρεις που μενουν τα φόρουμ σαν το ινσομνια μακριά από τα δορυφορικά. Γτ είστε όλοι κομπλεξες μαγαζατορες και εγκαταστάτες που δεν ξέρετε μία.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχει PCI Tuner. Με εξωτερικό δέκτη παίζω και στριμάρω μέσω WebIf. Το GPU Acceleration λέγεται και Hardware Decoding, δεν σημαίνει ότι δεν τραβάει η κάρτα γραφικών, απλά την βάζεις στο παιχνίδι αντί του επεξεργαστή. Ναι το βρήκες! Ίσως για αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι το γράφει πάνω στο Case, πράγμα που αποδεικνύει ότι έβγαλες το δημοτικό, κάτι για το οποίο είχα αμφιβολίες. Η κάρτα είναι MSI Gaming 4G GTX960. Οκ, την επόμενη φορά που θα κάνω Build θα σου ζητήσω λεφτά για να πάρω VU+ Solo 4K και μία 4K 65άρα, μιας και είμαι φτωχαδάκι, για να βλέπω σε άριστη ανάλυση τα μοντέλα να κάνουν πασαρέλα στο Fashion 4K και μία χούφτα ακόμα κανάλια από 13Ε και 19.2Ε. Άνοιξε ένα νήμα ο άνθρωπος να ζητήσει βοήθεια και το έκανες.... Άστο δεν λέω. Εγώ είδες τί του πρότεινα του ανθρώπου, το καλύτερο vfm που είναι η νόμιμη συνδρομή. Εσύ θα τον είχες βάλει να πάρει πιάτο 1.5Μ αλουμινίου και μοτέρια με εξωτερική παροχή για να πιάνει Ανταρκτική. Τρέλα που σας βαράει. Μου λες για τα HD στις πανάγνωστες τροχιακές θέσεις, τα οποία είναι FTA, και τα οποία ακόμα και αν δεν ανοίγουν όπως λες εφόσον είναι FTA, κυκλοφορούν παντού στο Internet ελεύθερα m3u. Αλλά αυτή την δουλειά νομίζεις κάνουμε όλοι, κυνηγάμε τα κανάλια, κάνουμε το φως αυτοσκοπό και απαξιούμε για την θέαση. Δεν είναι έτσι πρέπει να αναθεωρήσεις.


Και το Fashion 4K Preview που μου έχεις βάλει στην φωτό ως δήθεν 4Κ είναι Full HD, αλλά πάνω στον πανικό σου να υποστηρίξεις τις μπαρούφες σου, έβαλες στην λίστα ό,τι κανάλι από τον Astra είχε μέσα 4Κ, πράγμα που δείχνει πόσο το κατέχεις.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν σε ενδιαφερουν σπορ αυτοκινητο φορμουλα1 αθλητισμος λιγο γερμανικο ποδοσφαιρο motogp superbikes  σκι και οσα γενικα

 

μεταδιδει το eurosport to sport1 zdf rtl   

 

αν σου κανουν κλικ αυτα βαζεις το δορυφορικο πιατακι σου και τα απολαμβανεις  ...αρκετα απο αυτα σε υψηλη αναλυση και ειναι ολα

 

ελευθερα

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πάλι ευχαριστώ όσους απαντήσατε. Lolarikos, ειδικά όσα έγραψες εσύ για αποκρυπτογράφηση σήματος με χρήση εξωτερικών δεκτών μου είναι προς το παρόν παντελώς άγνωστα.

 

Μάλλον θα ακολουθήσω την άλλη σου σύσταση για ΟΤΕ TV ή NOVA γιατί προσφέρουν αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή όσον αφορά το περιεχόμενο: να πατάω ένα κουμπί και να ξεκινά να παίζει (ο λόγος που πληρώνω Netflix 4Κ αν και οι σειρές και οι ελάχιστες ταινίες του είναι παντού διαθέσιμες για download). Εφόσον το αξιόλογο δωρεάν περιεχόμενο είναι περιορισμένο δείχνουν μονόδρομος.

 

Μία τελευταία ερώτηση: μπορούμε από Ελλάδα να γίνουμε νόμιμα συνδρομητές στα αντίστοιχα ΟΤΕ ΤV και NOVA αλλων χωρών; Γιατί τα δικά τους πακέτα μπορεί να προσφέρουν καλύτερο περιεχόμενο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20e 85ari πιατο

7e lnb

5-10e το καλωδιο συνδεσης (εκτος αν δεν θελεις να βαλεις αλλο καλωδιο και να συνδεσεις στο υπαρχον που φτανει στην τηλεοραση και το πιατο, αν σε ενδιαφερει θα σου πω)

Αρα με 40-50ε max εχεις το "hardware" για να πιανεις δορυφορικα καναλια.

Τοποθετεις το πιατο στην ταρατσα ή στο μπαλκονι και βλεπεις

α)την ανυψωση που γραφουν τα αλλα πιατα και βαζεις και το δικο στην ιδια και

Β)που "κοιτανε" τα αλλα πιατα και βαζεις και το δικο σου στο περιπου (αν θελεις πιο πολλες λεπτομερειες πες μου την περιοχη σου να σου πω) .

Εχεις καποιον κατω στην τηλεοραση να ελεγχει το επιπεδο σηματος και με μικρες κινησεις προσπαθεις να βγαλεις το μεγιστο σημα. Διαλεξε να στοχευσεις τον αστρα19 για αρχη.

Τα πολλα lnb και τα μοτερ αστα για αργοτερα...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.