Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου κανει εντυπωση που κανεις δεν σταθηκε σε αυτο που ειπα..

εστω οτι εχεις 50 χιλιαρικα, και θες να τα βαλεις σε ενα χρεοκοπημενο ιδρυμα μιας χρεοκοπημενης χωρας με cc ...

η τραπεζα θα παρει τα 50, θα τα επενδυσει ΟΛΑ (μιας και ειναι προθεσμιας δεν αναγκαζεται να αφησει κατι πισω, ή εστω ελαχιστα, δεν ξερω ακριβως) , θα βγαλει απο δανεια, επενδυσεις και λοιπα προιντα , κερδος μεχρι και 5000 ευρουλακια καθαρα, και εσενα θα σε ανταμοιψει με 30 ευρω,εκ των οποιων ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙΣ κιολας, και θα σου κρατησουν και το 1% σαν ΦΠΤ.....

και συνεχιζετε και συζητατε για προθεσμιακες εν Ελλαδι :devil: :devil: :devil:

καλυτερα οποιος εχει χρημα ας ανεβει προς παρνηθα μερια, τουλαχιστον να το ευχαριστηθει

• Like 1
  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To πρόβλημα ποιό είναι, ότι η τράπεζα θα βγάλει περισσότερα από όσα θα σου δώσει? Με αυτή τη λογική μπορεί να τα χάσει όλα και πάλι θα πρέπει να σου δώσει κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Eριξα, καποιοι λενε ότι το 2012 η Αlpha τους χρεωνε τρελα ποσα... με αποτελεσμα να τα παιρνουν σε μετρητα.

Δε πιστευω να ισχυει και σημερα αυτο, ειδικα τωρα δε μπορούμε να σηκωσουμε πανω από 840€ το 15θημερο.

Το point μου δεν είναι η δυνατότητα ανάληψης μετρητών τότε, είναι οι αναφορές για χρέωση στην έκδοση τραπεζικής επιταγής, το να δείξω πως αυτό το πράγμα δεν υπάρχει μόνο στο μυαλό μου.

Αυτή τη στιγμή η Εθνική τράπεζα συγκεκριμένα χρεώνει την έκδοση τραπεζικής επιταγής μόνο σε μερικές περιπτώσεις, πχ εφόσον τα χρήματα δεν είναι σε λογαριασμό δικό της και η επιταγή κοπεί σε διαταγή τρίτου. Σε άλλες περιπτώσεις όπως πχ όταν η επιταγή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για πληρωμή στο δημόσιο δεν χρεώνει τίποτα.

Ρωταω απλα για γνωσεις. Αν καποιος μεταφερει σε λογαριασμο του απο το εξωτερικο στην Ελλαδα πχ 60.000 ευρω δεν σε ρωτανε που τα βρηκες; 2) Η εφορια;

Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να δηλώσεις τα χρήματα που φέρνεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα, όπως επίσης υπάρχουν και διακρατικές συμφωνίες για την αποφυγή διπλής φορολόγησης.

Αν αυτές τις 60.000 τις χρησιμοποιήσεις για να αγοράσεις ένα σπίτι πχ, και δεν έχεις κάνει αυτή τη διαδικασία, τότε θα σε πιάσει το πόθεν έσχες.

Δημοσ.

To πρόβλημα ποιό είναι, ότι η τράπεζα θα βγάλει περισσότερα από όσα θα σου δώσει? Με αυτή τη λογική μπορεί να τα χάσει όλα και πάλι θα πρέπει να σου δώσει κάτι.

ναι παρολιγο να τα χασει ολα η τραπεζα, μου ειχε διαφυγει..

το προβλημα ειναι οτι ειναι κλεφτες , κερδιζουν πχ 5000 και σου δινουν πισω 30 ευρω..  και μιλαμε για συστηματα ανεπαρκη πλεον, που παιζουν μεγαλο ρολο για αυτα που τραβαμε σαν χωρα (βλεπε ανακεφαλαιοποιηση)...

Long story short προτεινω ενα καλο χρηματοκιβωτιο, και εναν βαθυ τοιχο

• Like 1
Δημοσ.

Αν η λογικη σου λεει καλυτερα στο σπιτι opcorsa με γεια σου και χαρα σου. Αλλα πρωτον το θεμα του τοπικ δεν ειναι αυτο και δευτερον μας το ειπες οκ. Δεν θα πεισεις καποιον περα απο αυτους που συμφωνουν μαζι σου ετσι και αλλιως

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιος που να το έχει πλιζ να με βοηθήσει στον υπολογισμό.

'Εστω βάζεις 500/μήνα για ένα χρόνο και έχεις ετήσιο 1,4%. Πως βρίσκεις τον συνολικό καθαρό τόκο? Αφαιρείς σίγουρα 15% φόρο αλλά κάνεις και κάτι άλλα περίεργα, κάτι επί 360 δια 365 ή ίσως το ανάποδο (?) Κάτι για οικονομικό Vs ημερολογιακό έτος και τέτχοια. Ποιός ξέρει ακριβώς να μου πει πως γίνεται?

Δημοσ.

Κάποιος που να το έχει πλιζ να με βοηθήσει στον υπολογισμό.

'Εστω βάζεις 500/μήνα για ένα χρόνο και έχεις ετήσιο 1,4%. Πως βρίσκεις τον συνολικό καθαρό τόκο? Αφαιρείς σίγουρα 15% φόρο αλλά κάνεις και κάτι άλλα περίεργα, κάτι επί 360 δια 365 ή ίσως το ανάποδο (?) Κάτι για οικονομικό Vs ημερολογιακό έτος και τέτχοια. Ποιός ξέρει ακριβώς να μου πει πως γίνεται?

Εντελώς μπακαλίστικα υπολογίζεις το μηνιαίο επιτόκιο διαιρώντας το με το 12(1,4/12=0,117%). Τον πρώτο μήνα θα πάρεις 500*0,117%=0,585€, μείον το φόρο κάπου 0,51€. Τον δεύτερο μήνα θα έχουν τοκιστεί τα 500 του πρώτου μήνα + τα 500 του δεύτερου μήνα, οπότε ο τόκος μετά φόρων θα είναι κάπου 1,02€, κοκ. Στο τέλος προσθέτεις όλους τους μηνιαίους τόκους και βρίσκεις τον συνολικό.

Δημοσ.

Δεν είναι έτσι, κι εγώ αυτό νόμιζα αλλά δεν είναι έτσι. Ο πρώτος μήνας μου είπαν είναι 0,30 και ο τελευταίος 5 ευρώ. Ψάχνω να βρω πως το βγάζουν αυτό γιατί δεν πρόσεχα πολύ εκείνη την ώρα.

Δημοσ.

Δεν είναι έτσι, κι εγώ αυτό νόμιζα αλλά δεν είναι έτσι. Ο πρώτος μήνας μου είπαν είναι 0,30 και ο τελευταίος 5 ευρώ. Ψάχνω να βρω πως το βγάζουν αυτό γιατί δεν πρόσεχα πολύ εκείνη την ώρα.

Ποιοι στο είπαν? Αν δεν είναι έτσι, τότε απλά δεν ισχύει το 1,4%.

Στις τράπεζες πάντως δεν κάθονται να τα υπολογίσουν, έχουν προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Δημοσ.

Αν η λογικη σου λεει καλυτερα στο σπιτι opcorsa με γεια σου και χαρα σου. Αλλα πρωτον το θεμα του τοπικ δεν ειναι αυτο και δευτερον μας το ειπες οκ. Δεν θα πεισεις καποιον περα απο αυτους που συμφωνουν μαζι σου ετσι και αλλιως

εγω λεω την αληθεια, αν θεωρεις οτι αξιζει να "ρισκαρεις" κοπους μιας ζωης , να τους αποχωριστεις για 30 ευρω, καντο ... ολοι επρεπενα συμφωνειτε σε αυτο..

εγω ειπα τι θα θεωρουσα σωστο... τραπεζα του εξωτερικου στο πρωτο ταξιδι αναψυχης σας εξω..

αλλιως χρυσο, ή κατω απο τα πλακακια του μπανιου..

απο το να στα φανε οι "ελληνικες" "τραπεζες"

θυμαμαι επιτοκια που υπηρχαν στα Nineties Οπως ειπαν κ αλλοι και κλαιω με τα χαλια μας..

Δημοσ.

Mα δε σε διεψευσα, σημειωσα εγω τι θυμαμαι. 17% απλο ταμιευτηριο φανταζεσαι ποσο ανεβαινει σε προθεσμιακη.

Ώστε στα τελη της δεκαετιας του 90 ειχες κλεισει στην Εθνικη 500.000δρχ. με 20% για ένα χρονο?

Kαλα μη κλαις και τοσο πολύ, οπως ειπα πιο πανω η δραχμή τοτε ηταν πληθωριστικη, κάθε χρονο εχανε την αξια της :)

Στο ξαναλέω άλλη μια επειδή προφανώς δεν κατάλαβες τι γράφω...

ΤΕΛΗ (όχι αρχές) 90s είχαμε σκληρή (και ΟΧΙ πληθωριστική) δραχμή... και όμως η Εθνική έδινε επιτόκιο 20% σε λογαριασμό ταμιευτηρίου το 1999.

ΥΓ: Πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της δραχμής που ανατιμήθηκε. Για να προλάβω κάποιους, γνωρίζω για τα «μαγειρέματα» της εποχής, οπότε μην μπείτε στον κόπο. Προφανώς και δεν μπήκαμε με το σπαθί μας στο ευρώ, αλλά για γεωπολιτικούς λόγους.

• Like 2
Δημοσ.

Διάβασα στα πρώτα post που γράφτηκε για το κατάστημα της HSBC στην Ελλάδα. Δεν έχει νόημα να τα πάτε εκεί γιατί ισχύουν και σε αυτή τα capital controls. Όσα καταστήματα ξένων τραπεζών είναι στην Ελλάδα έχουν τους ίδιους περιορισμούς με τις ελληνικές τράπεζες.

Η μόνη λύση είναι να ανοίξετε λογαριασμό στο εξωτερικό και να τα στέλνετε κάθε μήνα 1000-1000 ή αν είστε κοντά σε τίποτα σύνορα με Βουλγαρία όπου μπορείτε να σηκώνεται κάθε εβδομάδα και να τα καταθέτεται εκεί και απο εκεί μετά να τα στέλνετε σε άλλη τράπεζα. Ή να τα σηκώνετε και να τα βάζετε στο στρώμα.

Δημοσ.

εγω λεω την αληθεια, αν θεωρεις οτι αξιζει να "ρισκαρεις" κοπους μιας ζωης , να τους αποχωριστεις για 30 ευρω, καντο ... ολοι επρεπενα συμφωνειτε σε αυτο..

εγω ειπα τι θα θεωρουσα σωστο... τραπεζα του εξωτερικου στο πρωτο ταξιδι αναψυχης σας εξω..

αλλιως χρυσο, ή κατω απο τα πλακακια του μπανιου..

απο το να στα φανε οι "ελληνικες" "τραπεζες"

θυμαμαι επιτοκια που υπηρχαν στα Nineties Οπως ειπαν κ αλλοι και κλαιω με τα χαλια μας..

Ενταξει τωρα τι παει να πει "εγω λεω την αληθεια". Εδω αναλυτες και αναλυτες δεν ξερουν τι θα γινει και αν θα γινει και εσυ ξερεις την αληθεια οκ. Παντως το που ρισκαρεις τα λεφτα σου, sorry αλλα ειναι καθαρα υποκειμενικο

Τεσπα αρκετα με το off topic

Δημοσ.

Ενταξει τωρα τι παει να πει "εγω λεω την αληθεια". Εδω αναλυτες και αναλυτες δεν ξερουν τι θα γινει και αν θα γινει και εσυ ξερεις την αληθεια οκ. Παντως το που ρισκαρεις τα λεφτα σου, sorry αλλα ειναι καθαρα υποκειμενικο

Τεσπα αρκετα με το off topic

KΑΘΟΛΟΥ ΑΡΚΕΤΑ

πηγενετε να τους χαρισετε τους κοπους σας για 20-30 ευρω :P

ΜΗΝ κλαιγεστε μετα (γιατι υπεθεσες οτι δεν ξερουμε τι θα γινει, ξερω εγω την κατασταση στα οικονομικα και μου φτανει)...

αν θελετε τζογαρετε με αυτον τον τροπο στην Ελλαδα, No problem , μην κλαιγεστε μετα ομως... οταν παιζεις μπορει και να χασεις...

οπως εχασαν και οι ομολογιουχοι του δημοσιου που δεν θα παρουν τιποτα πισω απο αυτα που εδωσαν... και τα ομολογα ειναι μορφη επενδυσης, δεν γινεται παντα να κερδιζεις...μερικες φορες παιζεις και χανεις....

πως αλλωστε θα κερδιζουν και οι εξυπνοι

φρεσκα κουλουρια :devil:  http://www.zarpanews.gr/%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%84%cf%8e%cf%87%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-alpha-bank-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%ce%bb/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...