rus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Κάποιος που να το έχει πλιζ να με βοηθήσει στον υπολογισμο. 'Εστω βάζεις 500/μήνα για ένα χρόνο και έχεις ετήσιο 1,4%. Πως βρίσκεις τον συνολικό καθαρό τόκο? Τωρα καταλαβα, είναι 500€ καταθεση κάθε μηνα, όχι 500€ υπολοιπο ολο το χρονο. Αρα στο τελος του χρονου θα εχεις καταθεση 6000€. Παλι ψιλοπράγματα. Το τελευταιο (12ο) μηνα παντως τα 6000 με 1,4% δινουν 6€. Υπολογισε κάθε μηνα χωριστα και θα βρεις το συνολικο καθαρο τοκο νομιζω για 50κ ειναι 6 ευρω,μπες στα sites των τραπεζων εχουν tool που το βγαζει Σωστος! Πηγα στη σχετικη σελιδα της Πειραιως (λινκ) και βαζοντας στη φορμα 50 χιλιαρικα αποστολη εντος Ελλαδος σε μορφη iban σου λεει ότι είναι 106€ απ' το γκισε και 6€ απ' το e-banking... Αλλα δε ξερουμε τι χρεωνει η παραληπτρια τραπεζα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Η δραχμή ηταν ανεκαθεν πληθωριστικη, χρονο με το χρονο ολα ανεβαιναν. Οι παλιοι θα το θυμουνται. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 όμως που λένε, είχε πέσει ένα "κλείδωμα" πριν αλλάξουμε σε euro αν δεν κάνω λάθος. Παρά το κλείδωμα τα επιτόκια ήταν τότε ακόμα βαρβάτα. 1
bedazzled Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Στα τέλη της δεκαετίας του 90 όμως που λένε, είχε πέσει ένα "κλείδωμα" πριν αλλάξουμε σε euro αν δεν κάνω λάθος. Παρά το κλείδωμα τα επιτόκια ήταν τότε ακόμα βαρβάτα. Αυτό ακριβώς. Είχαμε ευρώ με «προβιά» δραχμής τουλάχιστον από το 1998. Δεν έγινε τσακ-μπαμ η μετάβαση. Απαιτείται σταθεροποίηση του νομίσματος πρώτα.
rus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Στα τέλη της δεκαετίας του 90 όμως που λένε, είχε πέσει ένα "κλείδωμα" πριν αλλάξουμε σε euro αν δεν κάνω λάθος. Παρά το κλείδωμα τα επιτόκια ήταν τότε ακόμα βαρβάτα. Η εμπειρια μου λεει ότι απ το 1994 που το παρακολουθουσα το επιτοκιο ταμιευτηριου ηταν 17% και μετα επεφτε μοναδα-μοναδα. Αρα ισχυριζεσαι ότι καποια στιγμη συνεβη ανοδικη ταση και εκανε αντιστροφη πορεια?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Η εμπειρια μου λεει ότι απ το 1994 που το παρακολουθουσα το επιτοκιο ταμιευτηριου ηταν 17% και μετα επεφτε μοναδα-μοναδα. Αρα ισχυριζεσαι ότι καποια στιγμη εκανε αντιστροφη πορεια και ανεπτυξε ανοδικη ταση? Γράφω ότι υπήρχε μια περίοδος που ενώ είχαμε "δραχμή", τα επιτόκια ήταν σημαντικά υψηλότερα από ότι τώρα με euro, όχι ότι ήταν υψηλότερα σε σχέση με παλιότερα έτη δραχμής. Αυτό νομίζω ότι εννοούν κι οι υπόλοιποι... Τώρα τι συμπέρασμα βγάζει κάποιος από αυτό, το πόσο "εξαιρετική/σπάνια/φτιαγμένη" κατάσταση ήταν, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
bedazzled Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Η δραχμή ηταν ανεκαθεν πληθωριστικη, χρονο με το χρονο ολα ανεβαιναν. Οι παλιοι θα το θυμουνται. Εισαι σιγουρος ότι 20% πηρες σε απλο ταμιευτηριο το '99, ή μηπως σε προθεσμιακη? Γιατι κι εγω ειχα λογαριασμο μισθοδοσιας το '99, τον παρακολουθoυσα και δεν υπηρχε επιτοκιο 20%. Δε θυμαμαι ποσο ακριβως, παντως πολύ λιγοτερο από 20. Να σου θυμίσω επίσης ότι εκεί γύρω στο 2007-2008 είχαμε φτάσει να έχουμε πληθωρισμό 5% (δηλαδή πολύ υψηλό) με ευρώ, όχι με κάποιο μαλακό νόμισμα που συνεχώς διολίσθαινε... επειδή έρεε το (μαύρο) χρήμα. Πάντα υπάρχουν «ανώμαλες» περιόδοι σε μια οικονομία.
rus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Γράφω ότι υπήρχε μια περίοδος που ενώ είχαμε "δραχμή", τα επιτόκια ήταν σημαντικά υψηλότερα από ότι τώρα με euro, όχι ότι ήταν υψηλότερα σε σχέση με παλιότερα έτη δραχμής. Αυτό νομίζω ότι εννοούν κι οι υπόλοιποι... Τώρα τι συμπέρασμα βγάζει κάποιος από αυτό, το πόσο "εξαιρετική/σπάνια/φτιαγμένη" κατάσταση ήταν, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο... Παρολ' αυτά τα νουμερα είναι στανταρ. Όταν ειπες "βαρβατα επιτόκια" για τι νουμερα μιλουσες?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Παρολ' αυτά τα νουμερα είναι στανταρ. Όταν ειπες "βαρβατα επιτόκια" για τι νουμερα μιλουσες? Σε σχέση με τα τωρινά και 8-10% βαρβάτα ήταν...
bedazzled Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Η εμπειρια μου λεει ότι απ το 1994 που το παρακολουθουσα το επιτοκιο ταμιευτηριου ηταν 17% και μετα επεφτε μοναδα-μοναδα. Αρα ισχυριζεσαι ότι καποια στιγμη συνεβη ανοδικη ταση και εκανε αντιστροφη πορεια? Ο πληθωρισμός έπεφτε μεν, όμως τα επιτόκια δεν έπεφταν με τον ίδιο ρυθμό. Περί ανατίμησης δες εδώ (πρώτη και τελευταία φορά που έγινε): http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=178058
rus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2017 Ο πληθωρισμός έπεφτε μεν, όμως τα επιτόκια δεν έπεφταν με τον ίδιο ρυθμό. Περί ανατίμησης δες εδώ (πρώτη και τελευταία φορά που έγινε): http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=178058 Aνεβαινε, θες να πεις. Αν μπορεις να μου βρεις ένα λινκ που να δειχνει ότι η Εθνικη εδινε 20% στα τελη της δεκαετιας του 90.
rus Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Σε σχέση με τα τωρινά και 8-10% βαρβάτα ήταν... Nαι βρε φιλε, αλλα δε μπορει να γινει συγκριση του τωρα με το τοτε, με τη δραχμή ηταν διαφορετικα τα πραγματα.
XronisR Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 ποιος εχει 50 χιλιαδες ρε παιδια αποταμιευσεις? η μιση ελλαδα χρωσταει μεχρι και το νερο στο σπιτι....παντως αν παει καποιος με 50 χιλιαδες μετρητα δεν θα τον ρωτησει η τραπεζα που τα βρηκε και αλλα τετοια? Μπροστα στα ματια μου μαθαινα σε 2 ηλικιωμενους 65+ να κανουν πληρωμες μεσω e-banking και ειχαν 150.000 και 105.000 αντιστοιχα... 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Nαι βρε φιλε, αλλα δε μπορει να γινει συγκριση του τωρα με το τοτε, με τη δραχμή ηταν διαφορετικα τα πραγματα. Γι' αυτό έγραψα στην 2η γραμμή του #110...
bedazzled Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Μπροστα στα ματια μου μαθαινα σε 2 ηλικιωμενους 65+ να κανουν πληρωμες μεσω e-banking και ειχαν 150.000 και 105.000 αντιστοιχα... Το 99,9% όσων έχουν σεβαστά ποσά είναι μεσήλικες (>=50) και άνω. Είναι το λεγόμενο «λίπος» που συντηρεί ακόμα την Ελλάδα... μόλις σωθεί κι αυτό, τότε game over. ΥΓ: Κάποιοι τα έχουν και σπίτι. Η χαρά των απανταχού διαρρηκτών. 1
Gary_Kokkin Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2017 Τα μεγαλα επιτόκια είναι για την καλυψη του πληθωρισμου ,που δεν υπάρχει πλεον στην ΕΕ . 110 δις καταθεσεις υπάρχουν στην Ελλάδα και κάπου 30 δις σε παραοικονομια από κρυμμενα ,και αλλα τόσα σε ποσα, σε συνολο χονδρικά, στο εξωτερικο..Aπλα δεν κινουνται στην αγορα λογω φοβου.Οποιος θελει αποδόσεις πρεπει να ρισκαρει με επενδύσεις ,δεν περιμένει από αποταμιευση μονο.Σε μια στασιμη κατασταση λογω κρισης ,στασιμα θα μενουν όλα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα