Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι να σου πω Ηλεκτρονικος σε ΤΕΙ εχω σπουδασει. Η διαφορα του Ηλεκτρονικου με του Τεχνικου Η/Υ ειναι πχ οτι εαν σκασει ενα πυκνωτης σε τροφοδοτικο ο ενας θα αλλαξει τον πυκνωτη και ο αλλος ολο το τροφοδοτικο.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να σου πω Ηλεκτρονικος σε ΤΕΙ εχω σπουδασει. Η διαφορα του Ηλεκτρονικου με του Τεχνικου Η/Υ ειναι πχ οτι εαν σκασει ενα πυκνωτης σε τροφοδοτικο ο ενας θα αλλαξει τον πυκνωτη και ο αλλος ολο το τροφοδοτικο.

Εγώ πάλι έχω αλλάξει σκασμένο πυκνωτή σε τροφοδοτικό, και δεν είμαι ούτε τεχνικός η/υ, ούτε ηλεκτρονικός, ούτε έχω σπουδάσει κάτι.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω αλλάξει σκασμένο πυκνωτή σε τροφοδοτικό, και δεν είμαι ούτε τεχνικός η/υ, ούτε ηλεκτρονικός, ούτε έχω σπουδάσει κάτι.

Μπραβο σου, αλλα οταν κανεις δουλεια για καποιον τριτο θα παρεις την ευθυνη εαν παει κατι στραβα? Αλλο να το κανεις για το δικο σου τροφοδοτικο και αλλο για καποιον ξενο. Επισης θα πρεπει παλι να πας σε καταστημα ηλεκτρονικων για να παρεις πυκνωτη για να τον αντικαταστησεις ΟΧΙ σε καταστημα πληροφορικης οποτε και παλι παει στο επαγγελμα του Ηλεκτρονικου

Δημοσ.

Μπραβο σου, αλλα οταν κανεις δουλεια για καποιον τριτο θα παρεις την ευθυνη εαν παει κατι στραβα? Αλλο να το κανεις για το δικο σου τροφοδοτικο και αλλο για καποιον ξενο. Επισης θα πρεπει παλι να πας σε καταστημα ηλεκτρονικων για να παρεις πυκνωτη για να τον αντικαταστησεις ΟΧΙ σε καταστημα πληροφορικης οποτε και παλι παει στο επαγγελμα του Ηλεκτρονικου

Thanks.

Βασικά το point μου είναι πως η αλλαγή σκασμένου πυκνωτή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ο καθένας μπορεί να το κάνει εφόσον τόχει με το κολλητήρι.

Όσο για το θέμα ευθύνης ούτως ή άλλως χαλασμένο είναι το τροφοδοτικό, η ευθύνη περιορίζεται στα 0,30€ του κόστους του πυκνωτή.

Όσο για το τελευταίο, μου κάηκε ένα λαμπάκι ψείρα στο καντράν του αυτοκινήτου μου, και το μόνο μέρος που βρήκα τέτοια λαμπάκια ήταν σε κατάστημα ηλεκτρονικών. Άρα η αλλαγή της ψείρας κατηγοριοποιείται στο επάγγελμα του ηλεκτρονικού? :)

Δημοσ.

Σχετικά με τα Soldering Desoldering που αναφέρθηκαν σπάνια τεχνικός να επέμβει σε PCB έως ποτε. Ότι χαλάει αντικαθίσταται.

Σε φορητό υπολογιστή όμως, αν χαλάσει κάποια υποδοχή ρεύματος ή κάτι παρόμοιο χρειάζεται κολλητήρι.

Σε σταθερό φυσικά, αν χαλάσει κάποια υποδοχή π.χ usb δεν υπάρχει και ιδιαίτερο πρόβλημα.

Thanks.

Βασικά το point μου είναι πως η αλλαγή σκασμένου πυκνωτή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ο καθένας μπορεί να το κάνει εφόσον τόχει με το κολλητήρι.

Όσο για το θέμα ευθύνης ούτως ή άλλως χαλασμένο είναι το τροφοδοτικό, η ευθύνη περιορίζεται στα 0,30€ του κόστους του πυκνωτή.

Όσο για το τελευταίο, μου κάηκε ένα λαμπάκι ψείρα στο καντράν του αυτοκινήτου μου, και το μόνο μέρος που βρήκα τέτοια λαμπάκια ήταν σε κατάστημα ηλεκτρονικών. Άρα η αλλαγή της ψείρας κατηγοριοποιείται στο επάγγελμα του ηλεκτρονικού? :)

Δηλαδή το 99% των πελατών το έχει με κολλητήρι;

Δεν είναι μόνο το 0.30 το ζήτημα. Αν αποτύχεις δεν μπορείς αβίαστα να πεις συγνώμη το έκαψα, είτε ως επαγγελματίας είτε ως ερασιτέχνης.

Και εγώ μπορώ να πάρω ορισμένα φάρμακα μόνος μου επειδή τα γνωρίζω εμπειρικά. Δεν σημαίνει ότι είμαι γιατρός και ότι μπορώ να θεραπεύσω όλες τις ασθένειες.

Δημοσ.

Εξαρταται πολυ απο το τι τυπου τεχνικος εισαι. Αν για παραδειγμα εισαι field service με μηχανακι ο χωρος σε περιοριζει πολυ στο τι θα κουβαλας μαζι σου. Συνηθως εχεις τα βασικα, κατσαβιδια, θηκη με cds διαγνωστικων, παστα, κανενα πολυμετρο και βεβαια ανταλλακτικα για το πιθανοτερο προβλημα.

Επισης συνηθως εχεις μια ιδεα τι περιπου ειναι η βλαβη ειτε απο τον dispatcher που την κατεγραψε, ειτε απο την επικοινωνια που εχεις με τον πελατη πριν και φροντιζεις να εχεις τα απαραιτητα. Μιλαω μονο για το κομματι του field γιατι εκει εχω δουλεψει. Σιγουρα οταν επιστρεφουμε πισω χαλασμενο part στην εταιρια εχουν ολο τον απαραιτητο εξοπλισμο.

Παντως το 80% των βλαβων τις εχω λυσει χρησιμοποιωντας εναν σουγια victory nox cyber tool... :) Και μιλαμε ακομα και plotter βιδες.

Δημοσ.

Thanks.

Για την αντικατάσταση του πυκνωτή δεν έχω λόγια να το σχολιάσω ο κάθε ένας ας κάνει ότι νομίζει αλλά το να αλλάξεις μία ψείρα στο καντράν του αυτοκινήτου σου δεν σε κάνει ηλεκτρονικό , όπως επίσης και αν αλλάξεις την λάμπα στο φωτιστικό του δωματίου σου δεν σε κάνει ηλεκτρολόγο. Το νήμα αυτό μου θυμίζει κάτι συνταξιούχους ως επι το πλείστον γερόντια που όλη τη ζωή τους δεν είχαν πιάσει στα χέρια τους ηλεκτροσυγκόλληση κι όταν πρωτοβγήκαν οι ηλεκτρονικές που ήταν ελαφριές έρχονταν στην εταιρία που δούλευα κι αγόραζαν μία που το είχαν άχτι από τα προηγούμενα χρόνια.Από την επόμενη ημέρα το έπαιζαν ηλεκτροσυγκολλητές.

Δημοσ.

Σχετικά με τα Soldering Desoldering που αναφέρθηκαν σπάνια τεχνικός να επέμβει σε PCB έως ποτε. Ότι χαλάει αντικαθίσταται.

αν εχει χαλασει π.χ το power  jack  ή αν έχει καμμένη ασφάλεια \ δίοδο\Mosfet  θα πετάξεις το motherboard 

Δημοσ.

Να προσθέσω και εγώ, γόμα μαλακή για να καθαρίσεις τις επαφές της ram - vga, μπαταρία μητρικής.

Δημοσ.

Οι πιό πολλοί τεχνικοί υπολογιστών δέν μπλέκουν με το να βρούν και να επιδιορθώσουν τη βλάβη σε επίπεδο component, και πολύ καλά κάνουν για διαφορους λογους.

Ο πρώτος λόγος είναι οτι δέν μπορείς να επισκευάζεις σε επίπεδο component τα πάντα όλα, δηλαδή 5 διαφορετικές μάρκες μητρικών, 10 διαφορετικές μάρκες laptop και 20 διαφορετικές μάρκες τροφοδοτικών. Θα πρέπει να έχεις σχηματικά για όλα αυτά, να ξέρεις στο περίπου την αρχιτεκτονική τους και ποιές είναι οι πιό συχνές βλάβες που βγάζουν και να στοκάρεις όλα τα πιθανά εξαρτήματα που μπορούν να χαλάσουν.

Άλλος λόγος είναι το κόστος. Αν για ένα τροφοδοτικό των 100 ευρώ χρειαστείς μία ώρα για τη διάγνωση και επισκευή, πόσο θα χρεώσεις? Δεν θα πρέπει να χρεώσεις τουλάχιστον ένα 30άρι + το κόστος των ανταλλακτικών? Αυτό θα κακοφανεί στον πελάτη γιατι με άλλα τόσα παίρνει καινούριο τροφοδοτικό. Καλά, για τροφοδοτικά του 50άρικου ούτε το σηζητάμε.

Γενικά δηλαδή το component level repair λειτουργεί μόνο υπο περιτπώσεις. Για παράδειγμα, ένας που το κάνει επιτυχημένα είναι ο Louis Rossmann

O Rossmann ασχολείται αποκλειστικά με Apple, τα οποία έχουν κάποια πλεονεκτήματα. Καταρχας είναι ακριβά και αυτοί που τα αγοράζουν έχουν οικονομική άνεση. Οπότε μία επισκευή των 300 δολαρίων δέν θα τους κακοφανεί για ένα λάπτοπ που κοστίζει 2000+.

Επίσης η Apple δέν βγάζει 20 διαφορετικά μοντέλα κάθε χρόνο όπως οι άλλες εταιρίες. Βγάζει 2-3 μοντέλα καθε μερικά χρόνια, οπότε είναι πολύ πιό εύκολο να μάθεις τις ιδιαιτερότητες και τις βλάβες που βγάζει το καθένα. Επίσης δέν χρειάζεται να στοκάρει τεράστιο αριθμό εξαρτημάτων.

Η φάση επισκευάζω τα πάντα όλα λειτουργεί μόνο σε χώρες όπως Ινδία, Πακιστάν κτλ οπου το εργατικό κόστος είναι πολύ φτηνό και τα ηλεκτρονικά ακριβά σε σχέση με το μέσο εισόδημα. Η Ελλάδα ακόμα και μετά απο τόσα χρόνια κρίσης δέν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, οπότε όποιος σκέφτεται να ξεκινήσει κάποιο κατάστημα επισκευών ας σκεφτεί λίγο τα παραπάνω.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν διάβασα τα ποστ πέραν των 3 πρώτων... και θεωρώ εντελώς εκτός πραγματικότητας αυτά που αναφέρθηκαν (ελπίζω να διορθώθηκαν απο ήδη τεχνικούς)

Αυτό που έχει ο τεχνικός υπολογιστών στο εργαστήρι στο 99% των περιπτώσεων (είτε ειναι τεχνικός σε μεγάλη αλυσίδα είτε σε ενα γωνιακό μαγαζάκι ) ειναι τα εξής

2 οθόνες, πολύπριζα, εξαρτήματα που να δουλεύουν (για να τα αλλάζει με τα ύποπτα του πελάτη και να δει αν το PC δουλεύει) πχ τροφοδοτικό μνήμη ram σκληρό κτλ.

έναν σκληρό με όλο το software προς εγκατάσταση καθώς και software χρήσιμο για αξιολόγηση συστημάτων.

κατσαβίδια πολλά μαγνητικά

και ένα άλλο PC/laptop με σύνδεση στο internet για να googλάρει διάφορα θέματα ή να κατεβάσει κάτι επι τόπου.

CD των  windows (και USB)

καμια πένσα 

πανάκια/vetex και οινόπνευμα ή κάτι αντίστοιχο

άντε και οι πιο ψαγμένοι να έχουν μεγενθυντικούς φακούς με φως, πιεστικό αέρα, testboard και PCI κάρτα για errorcodes. 

Κολλητήρια κτλ ουτε καν για πλάκα καταρχήν αν έχει κάτι τέτοιο δεν ειναι τεχνικός υπολογιστών ειναι μηχανικός στο service κάποιας εταιρίας/αντιπροσωπίας. 

Γενικά δηλαδή το component level repair λειτουργεί μόνο υπο περιτπώσεις. Για παράδειγμα, ένας που το κάνει επιτυχημένα είναι ο Louis Rossmann

Τον παρακολουθείς και εσύ αυτόν ε; :P

Επεξ/σία από louilouiCK
  • Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή το 99% των πελατών το έχει με κολλητήρι;

Δεν έγραψα κάτι τέτοιο, πως σου ήρθε αυτό? Φυσικά και δεν ισχύει, θα έλεγα πως το 99% των πελατών ΔΕΝ το έχει με το κολλητήρι.

Δεν είναι μόνο το 0.30 το ζήτημα. Αν αποτύχεις δεν μπορείς αβίαστα να πεις συγνώμη το έκαψα, είτε ως επαγγελματίας είτε ως ερασιτέχνης.

Προφανώς δεν διάβασες τα προηγούμενα post. Έγραψε κάποιος ότι ο τεχνικός Η/Υ πετάει το τροφοδοτικό με σκασμένο πυκνωτή και βάζει καινούργιο, σε αυτό ακριβώς απάντησα. Αν αποτύχεις να επισκευάσεις κάτι που ούτως ή άλλως θα πεταχτεί, δεν ρισκάρεις τίποτα.

Και εγώ μπορώ να πάρω ορισμένα φάρμακα μόνος μου επειδή τα γνωρίζω εμπειρικά. Δεν σημαίνει ότι είμαι γιατρός και ότι μπορώ να θεραπεύσω όλες τις ασθένειες.

Συμφωνούμε απόλυτα.

Για την αντικατάσταση του πυκνωτή δεν έχω λόγια να το σχολιάσω ο κάθε ένας ας κάνει ότι νομίζει αλλά το να αλλάξεις μία ψείρα στο καντράν του αυτοκινήτου σου δεν σε κάνει ηλεκτρονικό , όπως επίσης και αν αλλάξεις την λάμπα στο φωτιστικό του δωματίου σου δεν σε κάνει ηλεκτρολόγο. Το νήμα αυτό μου θυμίζει κάτι συνταξιούχους ως επι το πλείστον γερόντια που όλη τη ζωή τους δεν είχαν πιάσει στα χέρια τους ηλεκτροσυγκόλληση κι όταν πρωτοβγήκαν οι ηλεκτρονικές που ήταν ελαφριές έρχονταν στην εταιρία που δούλευα κι αγόραζαν μία που το είχαν άχτι από τα προηγούμενα χρόνια.Από την επόμενη ημέρα το έπαιζαν ηλεκτροσυγκολλητές.

Εσύ όχι μόνο δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τα προηγούμενα post, αλλά ούτε το δικό μου δεν διάβασες καλά καλά.

Την ίδια ακριβώς άποψη έχω και εγώ, η αλλαγή ψείρας στο καντράν δεν σε κάνει ηλεκτρονικό. Ερώτηση ήταν αυτό που έγραψα, όχι δήλωση. Απάντησα στον από πάνω που ισχυρίστηκε ότι η αλλαγή πυκνωτή κατηγοριοποιείται στο επάγγελμα του ηλεκτρονικού επειδή πυκνωτές βρίσκεις μόνο στα καταστήματα με ηλεκτρονικά, και όχι στα καταστήματα πληροφορικής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...