Προς το περιεχόμενο

Parental control σε επίπεδο router


positron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας

Ψάχνω τι είναι καλύτερο όσο αφορά το parental control σε επίπεδο router. Το ιδανικότερο θα ήταν να μπορώ να φτιάξω ένα ξεχωριστό δίκτυο για τα παιδιά (πχ σαν το guest) και εκεί ΜΟΝΟ να εφαρμόσω κανόνες parental control. Μπορώ να το κάνω αυτό με κάποιο νέο router? Τώρα έχω το ASUS RT-N66U αλλά δεν μπορείς να επιλέξεις δίκτυα πάνω στα οποια θα παίζει το parental control φίλτρο.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον δεν έχεις πειράξει κάτι στον υπολογιστή σου αυτός κοιτάει στο modem router για το dns και για τις άλλες συσκευές τα ίδια. 

Αν αλλάξεις αυτούς τους δύο αριθμούς dns στο router τότε όσα μηχανάκια που μπαίνουν από αυτόν στο διαδίκτυο θα φιλτράρονται εφόσον οι αριθμοί dns είναι του parental control family και όχι οι γενικοί σαν αυτούς που έχεις τώρα του παρόχου. 

Εδώ https://www.opendns.com/setupguide/?url=familyshield θα δεις ποιοι είναι οι αριθμοί διευθύνεις του dns που πρέπει να βάλεις για το parental control και οδηγίες για συσκευές.

Οδηγίες για το router σου https://support.opendns.com/hc/en-us/articles/228007727  ή   https://support.opendns.com/hc/en-us/articles/228007947 ανάλογα με το μενού.

Προσοχή να μη βάλεις τους αριθμούς dns των οδηγών γιατί δεν είναι οι parental control αλλά γενικοί dns στο τέλος έχεις σύνδεσμο test your new settings για να βεβαιωθείς αν πράγματι δουλεύει σωστά.

 

Σε υπολογιστή θα πρέπει να καθαρίσεις τις dns εγγραφές που υπάρχουν ήδη γιατί διαφορετικά αν υπάρχει ο ιστότοπος δεν θα το ζητήσει ο υπολογιστής πάλι και θα περάσει κανονικά.

Για windows γραμμή εντολών σαν διαχειριστής και τρέχεις το ipconfig /flushdns για να διαγράψεις όλες τις dns εγγραφές που υπάρχουν.

 

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις λογαριασμό στο opendns.

Για όποιες απορίες κάνε ερώτηση.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπαρχει και μια επιλογη ( αν το θελεις σε υπολογιστη) που μπορει να απορρπτει συγκεκριμενα ,site.

 

Δεν θυμαμαι ακριβως πως το ειχα κανει αλλα μπορεις να βαλεις σε λιστα οποια site δεν θελεις να μπαινουν.και απλα δεν ανοθγουν καθολου η σελιδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...