Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως συνδυάζεις το νυχτερινό με τα κλιματιστικά;

Διάβασε το pdf και θα δεις ότι το «νυχτερινό» δεν είναι αυστηρά νυχτερινό...

• Like 2
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με αποκλειστικά ηλεκτρικά μέσα (air condition) ζεσταίνομαι εδώ και χρόνια. Νυχτερινό ftw.

https://www.dei.gr/Documents2/DELTIA%20TYPOY/%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%9F%20%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5%2027102016.pdf

Πάντα εντός ορίου παραμένω (800 kWh/πρώτη κλίμακα κατανάλωσης).

Τι προτείνεις; Να αρχίσω να καίω κι εγώ ξύλα και να συμβάλλω στον καρκίνο;

Όπως εσύ λες ότι τα μαρούλια είναι πιο σημαντικά από τα μηλόφωνα, έτσι κι εγώ λέω ότι είναι πιο σημαντικό να έχουμε την υγεία μας σε βάθος χρόνου, παρά να θερίζει ο καρκίνος σε 10-20 χρόνια από σήμερα και μετά να απορούμε τι έφταιξε... τι νόημα έχει να ζεστάνεις τώρα το κοκαλάκι σου με ξύλα και σε 10-20 χρόνια να κλαις το παιδί σου από καρκίνο του πνεύμονα;

Διαφωνείς;

Μέρος του προβλήματος εγώ προσωπικά δεν θα γίνω. :)

Διαβάζεις τι γράφω και απαντάς σ' αυτό, ή άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε;

Αναφέρομαι στο «κοινωνικό τιμολόγιο» - στο οποίο εσύ αναφέρθηκες λέγοντας ότι με αυτό δεν σού κόβουν το ρεύμα - και μού λες για νυχτερινό.

Αναφέρομαι στο αν χρειάζεται να εισάγουμε πετρέλαιο και στην ποιότητα/αποτελεσματικότητα/διάρκεια τής θέρμανσης μ' αυτό (καλοριφέρ) συγκριτικά ακόμα και με το πλέον σύγχρονο κλιματιστικό και μού λες για ...καυσόξυλα. Εντάξει, δεν είναι και ζωτική ανάγκη να συνεννοηθούμε, αλλά ας μη βιάζουμε και την έννοια τής συζήτησης...

Δημοσ.

Και 6 ώρες το βράδυ, σύνολο 8 ώρες την μέρα. Δεν χρειάζεται να καίει 24 ώρες το 24ωρο.

Το βράδυ έχει νόημα να καίει το κλιματιστικό;

Δημοσ.

Διαβάζεις τι γράφω και απαντάς σ' αυτό, ή άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε;

Αναφέρομαι στο «κοινωνικό τιμολόγιο» - στο οποίο εσύ αναφέρθηκες λέγοντας ότι με αυτό δεν σού κόβουν το ρεύμα - και μού λες για νυχτερινό.

Αναφέρομαι στο αν χρειάζεται να εισάγουμε πετρέλαιο και στην ποιότητα/αποτελεσματικότητα/διάρκεια τής θέρμανσης μ' αυτό (καλοριφέρ) συγκριτικά ακόμα και με το πλέον σύγχρονο κλιματιστικό και μού λες για ...καυσόξυλα. Εντάξει, δεν είναι και ζωτική ανάγκη να συνεννοηθούμε, αλλά ας μη βιάζουμε και την έννοια τής συζήτησης...

Άσε το ειρωνικό στυλάκι σε παρακαλώ πολύ.

Εσύ μάλλον δεν διαβάζεις τι έγραψα:

http://www.insomnia.gr/topic/634378-h-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-micropolis-%CE%B1%CE%B5%CE%B2%CE%B5-%CE%AE-amstrad-hellas-aebe/page-5?do=findComment&comment=55433367

"Υπάρχει και το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ, καθώς και το κοινωνικό τιμολόγιο (όπου δεν σου κόβουν το ρεύμα)."

Νυχτερινό βάζουν όλοι αν θέλουν. Το κοινωνικό απαιτεί συγκεκριμένα κριτήρια.

Από εκεί και πέρα, αν θέλεις να έχεις καλοριφέρ λαδιού αντί για air condition, δεν στο απαγορεύει κανείς.

Εκεί στην Γεωργία πως πάνε τα πράγματα από φτώχεια;

Το βράδυ έχει νόημα να καίει το κλιματιστικό;

Το βράδυ είναι που έχει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Υπάρχουν και ηλεκτρικές κουβέρτες για περισσότερη οικονομία.

Εν πάσει περιπτώσει Zio, όλη η μανούρα γίνεται γιατί κάποιοι (όχι όλοι) φάγανε καλά με την... πρασινίλα στα 80s/90s και αναπολούν εκείνα τα ένδοξα χρόνια. Σεβαστό ρε παίδες, αλλά αλλάξανε οι εποχές.

Δημοσ.

Και 6 ώρες το βράδυ, σύνολο 8 ώρες την μέρα. Δεν χρειάζεται να καίει 24 ώρες το 24ωρο.

Έχοντας 8 ώρες την ημέρα καλοριφέρ σε λειτουργία, το σπίτι διατηρεί ανεκτή θερμοκρασία για όλο το 24ωρο, σε όλα τα δωμάτια. Έχοντας 8 ώρες την ημέρα κλιματιστικό σε λειτουργία, έχεις ζέστη γι' αυτές τις 8 ώρες, αποκλειστικά στα δωμάτια όπου έχεις κλιματιστικά (αν δουλεύουν δε κλιματιστικά σε όλα τα δωμάτια, δε μένεις εντός ορίων κατανάλωσης για να ισχύει το κοινωνικό τιμολόγιο με καμία δύναμη...). Με το που το κλείνεις, άντε γεια... 

Δημοσ.

Έχοντας 8 ώρες την ημέρα καλοριφέρ σε λειτουργία, το σπίτι διατηρεί ανεκτή θερμοκρασία για όλο το 24ωρο, σε όλα τα δωμάτια. Έχοντας 8 ώρες την ημέρα κλιματιστικό σε λειτουργία, έχεις ζέστη γι' αυτές τις 8 ώρες, αποκλειστικά στα δωμάτια όπου έχεις κλιματιστικά (αν δουλεύουν δε κλιματιστικά σε όλα τα δωμάτια, δε μένεις εντός ορίων κατανάλωσης για να ισχύει το κοινωνικό τιμολόγιο με καμία δύναμη...). Με το που το κλείνεις, άντε γεια... 

Ωραία λοιπόν, ποιός σε εμποδίζει να έχεις ηλεκτρικό καλοριφέρ 8 ώρες την μέρα;

Εγώ δεν έχω, γιατί δεν το χρειάζομαι (λόγω καλής μόνωσης). Και με κλειστό το air condition, η θερμοκρασία δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 20 Celcius.

Προσωπικά είμαι υπέρ της πρόληψης. Υπολόγισε πόσα δις δολάρια έχουμε στείλει έξω σαν χώρα τα τελευταία 40 χρόνια για πετρέλαιο και μετά πες μου πόσα εκατομμύρια σπίτια θα μπορούσαμε να είχαμε μονώσει σωστά, με αποτέλεσμα να μειώναμε δραματικά τις εισαγωγές πετρελαίου για θέρμανση...

Δημοσ.

Το βράδυ είναι που έχει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Υπάρχουν και ηλεκτρικές κουβέρτες για περισσότερη οικονομία.

Εν πάσει περιπτώσει Zio, όλη η μανούρα γίνεται γιατί κάποιοι (όχι όλοι) φάγανε καλά με την... πρασινίλα στα 80s/90s και αναπολούν εκείνα τα ένδοξα χρόνια. Σεβαστό ρε παίδες, αλλά αλλάξανε οι εποχές.

Εννοώ αυτό που λέει και ο deesnider, ότι το κλιματιστικό καλύτερα να το καις την ώρα που θέλεις ζέστη, γιατί είναι δύσκολο να κρατήσεις σταθερή θερμοκρασία όπως γίνεται με το καλοριφέρ. Σχεδόν χαμένες πάνε οι ώρες που καίει το βράδυ δηλαδή.

Τέλος πάντων, ας πούμε για τους amstrad τίποτα, στο θέμα του lidl διαμαρτυρήθηκες που είπαμε δύο κουβέντες για τον καφέ! :D :P

Δημοσ.

Zio δεν φταίω εγώ που τσίνισαν κάποιοι όταν τους ανέφερα τα «πέτρινα» χρόνια των 80s... γιατί πέτρινα ήταν όσον αφορά καταναλωτικά αγαθά.

Για να ξαναγυρίσουμε on topic: τότε αν είχες ένα Atari 2600, μαζευόταν ολόκληρη η γειτονιά σπίτι σου και σε είχαν σαν ΘΕΟ!

Πείτε μου τώρα εσείς στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων με τα λιγοστά ευρώ ΠΟΣΟΙ έχουν σαν θεό κάποιον που έχει ένα PS4...

Enough said.

Δημοσ.

Άσε το ειρωνικό στυλάκι σε παρακαλώ πολύ.

Εσύ μάλλον δεν διαβάζεις τι έγραψα

Δεν είναι ειρωνεία. Είναι απάντηση ακριβώς στο στυλ που αρμόζει σ' αυτό ακριβώς που έγραψες (απαντώντας μου σ' αυτά που ...δεν έγραψα.)

Εκεί στην Γεωργία πως πάνε τα πράγματα από φτώχεια;

Για την πλειοψηφία των ντόπιων, άσχημα. Αυτοί βέβαια έχουν μάθει σε όλη τους τη ζωή να ζουν με τα βασικά (τα οποία όμως, τουλάχιστον, δεν τους έλειπαν...).

Ευτυχώς γι' αυτούς όμως, δεν υπάρχει στο κοντινό μέλλον προοπτική να «εξευρωπαϊστούν» για να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα χειρότερα (το τι σημαίνει στην πράξη, δηλαδή, να μπαίνει μια αδύναμη οικονομικά χώρα, κάτω απ' την ομπρέλα ενός σκληρού νομίσματος, μαζί με χώρες που έχουν τα φόντα για κάτι τέτοιο...)

Ωραία λοιπόν, ποιός σε εμποδίζει να έχεις ηλεκτρικό καλοριφέρ 8 ώρες την μέρα;

Εντάξει, δεν παλεύεσαι...

Δημοσ.

Ούτε εσύ. Μείνε στην Γεωργία (όπου προφανώς δεν ανήκεις στην πλέμπα που περνάει χάλια) και άσε εμάς εδώ πέρα να παλεύουμε.

Δημοσ.

Zio δεν φταίω εγώ που τσίνισαν κάποιοι όταν τους ανέφερα τα «πέτρινα» χρόνια των 80s... γιατί πέτρινα ήταν όσον αφορά καταναλωτικά αγαθά.

Για να ξαναγυρίσουμε on topic: τότε αν είχες ένα Atari 2600, μαζευόταν ολόκληρη η γειτονιά σπίτι σου και σε είχαν σαν ΘΕΟ!

Πείτε μου τώρα εσείς στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων με τα λιγοστά ευρώ ΠΟΣΟΙ έχουν σαν θεό κάποιον που έχει ένα PS4...

Enough said.

Όντως είχα 2600 και γινόταν αυτό οκ, δεν σημαίνει ότι ήταν πέτρινα χρόνια φίλε, πέτρινα όσον αφορά τεχνολογικά ναι ήταν 100%.

Νομίζω πλέον ο κόσμος ρωτάει.. " ζέστη έχετε σπίτι; , δεν ρωτάει αν έχουμε ps4.

• Like 1
Δημοσ.

Enough said.

Ίσως δεν είχε να κάνει αποκλειστικά με το οικονομικό αλλά με το ότι ήταν ένα καινούργιο προϊόν που λίγοι ήξεραν και λίγοι είχαν διάθεση να ασχοληθούν. Ήταν ένα χόμπυ για λίγους. Ίσως το ίδιο συνέβαινε και σε άλλες χώρες δηλαδή, πιο προηγμένες ας πούμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...