vradypous Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Ανάγκη για χρήματα δεν έχουμε απλώς δεν βρίσκω το λόγο να υπάρχει ένα σπίτι στην πλάτη μας.Έχουμε μια προσφορα για 70 χιλιάρικα όμως βάση της αντικειμενικής του αξιας το κατώτατο που μπορεί να πάει είναι 100.000 (για Χαλάνδρι).1250 ανά τετραγωνικό είναι η κατώτατη αντικειμενική αξια και εμείς σκεφτόμαστε για 900.Πιστεύω 75 χιλιάρικα με 80 δεν είναι άσχημα για ένα σπίτι 85 t.m,καλοδιατηρημένο από τη στιγμή που βλέπω αγγελίες στο internet με χαμόσπιτα στη γύρω περιοχή που ζητάνε 100 χήνες + . Βεβαια δεν ξέρω ποσο καιρό τα έχουν απούλητα και αν νομίζουν ότι θα λάβουν ποτε τα λεφτά που ζητάνε.
Θεkλα Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Ανάγκη για χρήματα δεν έχουμε απλώς δεν βρίσκω το λόγο να υπάρχει ένα σπίτι στην πλάτη μας. Έχουμε μια προσφορα για 70 χιλιάρικα όμως βάση της αντικειμενικής του αξιας το κατώτατο που μπορεί να πάει είναι 100.000 (για Χαλάνδρι).1250 ανά τετραγωνικό είναι η κατώτατη αντικειμενική αξια και εμείς σκεφτόμαστε για 900. Πιστεύω 75 χιλιάρικα με 80 δεν είναι άσχημα για ένα σπίτι 85 t.m,καλοδιατηρημένο από τη στιγμή που βλέπω αγγελίες στο internet με χαμόσπιτα στη γύρω περιοχή που ζητάνε 100 χήνες + . Βεβαια δεν ξέρω ποσο καιρό τα έχουν απούλητα και αν νομίζουν ότι θα λάβουν ποτε τα λεφτά που ζητάνε. Τώρα θα μου λύσεις μια απορία; Το 900/τ.μ. που θες να το δωσεις ειναι χοντρικά 30% κατω απο την αντικειμενικη αξια των 1250 ε που λες. Αν το 100.000 είναι η τιμη της αντικειμενικής αξιας τότε τι σε πειραζει αν το δωσεις 30% κατω δηλαδή 70000 που σου δίνουν; Χάνω κάτι;
vradypous Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Τώρα θα μου λύσεις μια απορία; Το 900/τ.μ. που θες να το δωσεις ειναι χοντρικά 30% κατω απο την αντικειμενικη αξια των 1250 ε που λες. Αν το 100.000 είναι η τιμη της αντικειμενικής αξιας τότε τι σε πειραζει αν το δωσεις 30% κατω δηλαδή 70000 που σου δίνουν; Χάνω κάτι; Στην αρχή συζητάγαμε για 80-85 οποτε ήδη στα 70 είμαστε πολύ κάτω.Εγώ προσωπικά είμαι ο μονος στην οικογένεια που δέχεται για 75.Εκτος των άλλων νομίζω πως φορολογείσαι βάση της αντικειμενικής και όχι της τιμής του συμβολαίου.
moure Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Στην αρχή συζητάγαμε για 80-85 οποτε ήδη στα 70 είμαστε πολύ κάτω.Εγώ προσωπικά είμαι ο μονος στην οικογένεια που δέχεται για 75.Εκτος των άλλων νομίζω πως φορολογείσαι βάση της αντικειμενικής και όχι της τιμής του συμβολαίου. Το εισόδημα που θα προκύψει από την πώληση του ακινήτου δεν φορολογείται. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Το εισόδημα που θα προκύψει από την πώληση του ακινήτου δεν φορολογείται. Μήπως εννοεί το φόρο μεταβίβασης? Επίσης δεν υποτίθεται ότι θα πέσουν φέτος οι αντικειμενικές? Σε αυτή την περίπτωση τι θα ήταν καλύτερο? Πώληση πριν την πτώση ή μετά?
moure Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Υπηρχε παλια ο φορος υπεραξιας που τον πληρωνε ο ιδιοκτητης αλλα αυτον τον εχουν παγωσει μερικα χρονια τωρα. Αυτο που θα πληρωσει ο πωλητης ειναι την αμοιβη του μεσιτη και του δικηγορου του (ειναι διαπραγματευσιμη,ειδικα του δικηγορου) και το ενεργειακο πιστοποιητικο. Αυτα αν το ακινητο ειναι νομιμο χωρις αυθαιρετους χωρους.Αν δεν ειναι θα πληρωσεις αρκετα
kirileman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Και τη βεβαίωση νομιμότητας 4178 θα πληρώσει, δεν τη δίνουν δωρεάν (ακόμα) οι μηχανικοί. Αλλά φόρο μεταβίβασης/υπεραξίας/οτιδήποτε δεν πληρώνει ο ιδιοκτήτης.
kirileman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Επίσης δεν υποτίθεται ότι θα πέσουν φέτος οι αντικειμενικές? Σε αυτή την περίπτωση τι θα ήταν καλύτερο? Πώληση πριν την πτώση ή μετά? Πες ότι πέφτουν 10% (έχουν πέσει ήδη πάνω από 15%). Αυτό σημαίνει ότι για ακίνητο με 100.000 παλαιά αντικειμενική και 90.000 η νέα, ο φόρος μεταβίβασης (που επιβαρύνει τον αγοραστή) από 3.000 ευρώ θα πάει 2.700... Πούλα!!!
Dannie Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Μήπως εννοεί το φόρο μεταβίβασης? Επίσης δεν υποτίθεται ότι θα πέσουν φέτος οι αντικειμενικές? Σε αυτή την περίπτωση τι θα ήταν καλύτερο? Πώληση πριν την πτώση ή μετά? Δεν πεφτουν οι αντικειμενικες εδω και 2 χρονια λενε το ιδιο παραμυθι θα χασουν πολλα λεφτα και βρισκουν ταχα μου δυσκολιες εφαρμογης.Πες οτι επειδη θα γινουν εκλογες το κανει(και ξερει οτι δεν θα κερδισει) η διαφορα θα ειναι λιγη.Απλα δεν ξερω αν αξιζει να ρισκαρεις να εχεις τοσα λεφτα στην τραπεζα σημερα.Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι τιμες θα πεσουν και αλλο και οποιος σκεφτεται να πουλησει ας το κανει οσο πιο γρηγορα γινεται.
eidikos33 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δεν πεφτουν οι αντικειμενικες εδω και 2 χρονια λενε το ιδιο παραμυθι θα χασουν πολλα λεφτα και βρισκουν ταχα μου δυσκολιες εφαρμογης.Πες οτι επειδη θα γινουν εκλογες το κανει(και ξερει οτι δεν θα κερδισει) η διαφορα θα ειναι λιγη.Απλα δεν ξερω αν αξιζει να ρισκαρεις να εχεις τοσα λεφτα στην τραπεζα σημερα.Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι τιμες θα πεσουν και αλλο και οποιος σκεφτεται να πουλησει ας το κανει οσο πιο γρηγορα γινεται. οι αντικειμενικες δεν εχουν καμια σχεση με τις εμπορικες οποτε και που το συζηταμε σπαταλαμε χρονο
Dannie Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 οι αντικειμενικες δεν εχουν καμια σχεση με τις εμπορικες οποτε και που το συζηταμε σπαταλαμε χρονο Εχουν σχεση για αυτον που αγοραζει γιατι βασει αυτου προκυπτει ο φορος....!!!
kirileman Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δεν πεφτουν οι αντικειμενικες εδω και 2 χρονια λενε το ιδιο παραμυθι θα χασουν πολλα λεφτα και βρισκουν ταχα μου δυσκολιες εφαρμογης. Πέρυσι δεν έπεσαν; 1
Dannie Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Πέρυσι δεν έπεσαν; Το θεωρεις πεσιμο αυτο σε συγκριση με την πραγματικοτητα?Αν τις ξαναριξουν τοσο και παλι θα απεχουν παρα πολυ απο την πραγματικοτητα.Ειπαν θα φερουν τις αντικειμενικες τιμες στις τιμες της αγορας λοιπον δεν μπορει να μου βγαζει αντικειμενικη σε σπιτι 60 ετων 80.000 και να μην μπορω να το πουλησω ουτε 40.000 και στο ενφια να πληρωνω το ιδιο με ενα σπιτι 10 ετων αυτο λεγεται πολιτικη αλητεια η καλυτερη πολιτικη ληστεια .
Knight of Mercy Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Πολύ θα ήθελα να μάθω με ποιό τρόπο θα αποτυπωθεί στα Συμβόλαια η "πληρωμή του τιμήματος στο εξωτερικό", έτσι απο περιέργεια.
kage Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2017 Που ειναι οι μεζονετες με πισινες σε ενοικιο οσο το ενφια κ κατι ακομη ?!?!? Μην ακουτε δημοσιογραφους ρε παιδια παπριες λενε γιατι το θεμα πουλαει και προκαλει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα