Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες Τσεχια/Σλοβακια για τον τομεα σου υπαρχουν πολλες δουλειες σε μεγαλες εταιρειες, αξιζει για το βιογραφικο σου και για εμπειρια σαν αρχη τουλαχιστον...Αρκει να ξερεις καλουτσικα αγγλικα, οχι τπτ ιδιαιτερο...

δινουν κατι ωραια ψιχουλα εκει...........αλλο πραγμα!

Καλυτερα να μεινει στην ελλαδα αν ειναι να παει τσεχια ή σλοβακια, 2 φιλοι που πηγαν μου ειπαν τι μισθο παιρνουν και ειναι για γελια και κλαματα μαζι, τα ιδια παιρνω και εγω στην Ελλαδα...

Ο φιλος για εμενα να ψαχτει να κάνει ενα μεταπτυχιακο και να μαζεψει προσοντα στην Ελλαδα, εχει ακομα δουλειες για πληροφορικαριους και σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα...

Δημοσ.

Λένε πως στο εξωτερικό παθαίνεις κατάθλιψη απο τον καιρό.Στην Ελλάδα το παθαίνεις λόγω οικονομικών και σάπιας νοοτροπίας.Πως να είμαστε καλά ψυχολογικά όταν πριν την «κρίση» βγάζαμε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα και με καλύτερα ωράρια και συνθήκες;Είμαστε 30+ και δεν μπορούμε να κάνουμε οικογένεια.Αν κάνουμε θα υποφέρουμε.Ρωτήστε παντρεμένους.

Στην Ελλάδα τα πάντα πάνε απο το κακό στο χειρότερο,οχι μόνο ο τομέας της εργασίας.Το πτυχίο εδώ είναι άχρηστο,εκτός αν έχεις καλή/ές γνωριμίες η πολύ τύχη.

Τι να τον κάνεις τον ήλιο αν δεν έχεις σε αυτόν μοίρα;

Έχει και τα κατάλληλα χαπάκια με την απαραίτητη βιταμίνη :-)

Όχι ρε παιδιά, δεν ισχύει, έμεινα πολλά χρόνια έξω. Στα υπόλοιπα μαζί σου, αξίζει ο κόπος να ξενιτευτείς (όσοι μπορούν).

• Like 1
Δημοσ.

δινουν κατι ωραια ψιχουλα εκει...........αλλο πραγμα!

Καλυτερα να μεινει στην ελλαδα αν ειναι να παει τσεχια ή σλοβακια, 2 φιλοι που πηγαν μου ειπαν τι μισθο παιρνουν και ειναι για γελια και κλαματα μαζι, τα ιδια παιρνω και εγω στην Ελλαδα...

Ο φιλος για εμενα να ψαχτει να κάνει ενα μεταπτυχιακο και να μαζεψει προσοντα στην Ελλαδα, εχει ακομα δουλειες για πληροφορικαριους και σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα...

Αρα οι δυο φιλοι σου ειναι το αντιπροσωπευτικο παραδειγμα....

Στη χειροτερη θα παρει 850 καθαρα συν διαφορα εξτραδακια...καθε χρονο επισης εχει αυξηση στο μισθο...συν τα μπονους που τουλαχιστον σε 2 εταιρειες του χωρου ειναι 130%.

Η εμπειρια μετραει και ειναι το βασικο αφου ξεκιναει απο το μηδεν, ποσα να του δωσουν δηλαδη;

Καλυτερα δλδ ειναι να μεινει στα μηδεν ευρω ή το πολυ 700 με μηδεν προοπτικες..

Ενταξει τοτε...

Δημοσ.

Αρα οι δυο φιλοι σου ειναι το αντιπροσωπευτικο παραδειγμα....

Στη χειροτερη θα παρει 850 καθαρα συν διαφορα εξτραδακια...καθε χρονο επισης εχει αυξηση στο μισθο...συν τα μπονους που τουλαχιστον σε 2 εταιρειες του χωρου ειναι 130%.

Η εμπειρια μετραει και ειναι το βασικο αφου ξεκιναει απο το μηδεν, ποσα να του δωσουν δηλαδη;

Καλυτερα δλδ ειναι να μεινει στα μηδεν ευρω ή το πολυ 700 με μηδεν προοπτικες..

Ενταξει τοτε...

ειναι 850€ καλα λεφτα για να ξενιτευτεις;;; και σκεψου οτι εμενα οι γνωστοι μου παιρνουν 990 και 1100 αντιστοιχα... ποσα που ανετα χτυπας στην ελλαδα αν εισαι καλος στο αντικειμενο σου και εχεις και προοπτικες...

εγω για κατω απο 4000-4500 δε θα εβγαινα εξω να παω μεσα στη βροχη και στην downιλα in other words

• Like 2
Δημοσ.

ειναι 850€ καλα λεφτα για να ξενιτευτεις;;; και σκεψου οτι εμενα οι γνωστοι μου παιρνουν 990 και 1100 αντιστοιχα... ποσα που ανετα χτυπας στην ελλαδα αν εισαι καλος στο αντικειμενο σου και εχεις και προοπτικες...

εγω για κατω απο 4000-4500 δε θα εβγαινα εξω να παω μεσα στη βροχη και στην downιλα in other words

Νομιζω γινεσαι υπερβολικος. Δηλαδη προτιμας να εισαι εδω με 700 παρα να πας στο εξωτερικο με 4000?

Εχεις παει καπου στο εξωτερικο και εισαι τοσο αρνητικος?

Δημοσ.

Εντελώς άκυρα επιχειρήματα. Εάν είχε εμπειρία και τα λεφτά που λες θα καθόταν Ελλάδα. Πως θα βρει αυτά τα λεφτά με σχεδόν μηδέν εμπειρία; στην Ελλάδα ειδικά..

Μια χαρά λεφτά είναι για εδώ ζεις άνετα μη παραπληροφορεις. Εάν έχει λεφτά και χρόνο ας κάνει μεταπτυχιακό, προφανώς όμως δε τα έχει.

Δημοσ.

Τα 800 και τα 1100 είναι ανάλογα που ζεις και τι βγάζεις.

Από εκεί και πέρα τα 4000-4500€ καθαρά είναι για πολύ λίγους.

Προσωπικά δεν ξέρω κανένα να ξεκίνησε με τέτοια ποσά στην ανατολική-βόρεια Ευρώπη(εκτός ενός γιατρού στην Ελβετία-Ζυρίχη).

• Like 2
Δημοσ.

Νομιζω γινεσαι υπερβολικος. Δηλαδη προτιμας να εισαι εδω με 700 παρα να πας στο εξωτερικο με 4000?

Εχεις παει καπου στο εξωτερικο και εισαι τοσο αρνητικος?

ποιος σου ειπε οτι βγαζω 700;; ειπα μαλιστα οτι οι μισθοί της τσεχοσλοβακιας ειναι χαμηλότεροι και απο το δικο μου στην ελλαδα!!

Δημοσ.

ποιος σου ειπε οτι βγαζω 700;; ειπα μαλιστα οτι οι μισθοί της τσεχοσλοβακιας ειναι χαμηλότεροι και απο το δικο μου στην ελλαδα!!

Εντάξει, υποθέτω ότι αν ο CEO των ΕΛΠΕ διαβάζει το thread μπορεί να γράψει, εγώ για κάτω από 100.000-150.000 δεν ξενιτεύομαι ... δεν είναι αυτό, νομίζω συμφωνούμε οι περισσότεροι, το ερώτημα.

Δημοσ.

Δεν ισχυει αυτο που λες. Ο κατωτατος μισθος σε Πραγα και Μπρατισλαβα ειναι 650 ευρω περιπου και μιλαμε για θεσεις για αποφοιτους γυμνασιου. Ουτε το 10% δεν παιρνει τον κατωτατο μισθο . Στην Ελλαδα τα 650 ειναι πλεον πολυτελεια...

Εαν εισαι στα 1100 περιπου οπως ειπες , τοτε ειμαι σχεδον στο διπλασιο απο σενα και δεν ειμαι ουτε καν μανατζερ.

Ασε τις γενικοτητες, δε βοηθανε.

Δημοσ.

Σου γράφω παραπάνω τι παίρνουν δυο φίλοι ο ένας μάλιστα συνάδελφος σε ιδιωτικές εταιρείες (γνωστές) που πήγαν το τελευταίο χρόνο και εξάμηνο αντίστοιχα. Εγώ τα θεωρώ ψίχουλα και δεν είναι ο CEO των ΕΛΠΕ. Χίλιες φορές να δούλευαν στην Ελλάδα για 700-750...

Και αυτοί με την προοπτική της εξέλιξης έχουν πάει οποτε εκεί αλλάζει το πράγμα...εγώ μιλάω για καθαρά νούμερα.

Δημοσ.

το πραγμα στην ελλαδα εχει ξεφυγει ξερετε τι ζητανε να γνωριζει να κανει ενας sys admin και δεν μιλαμε να εχεις βασικες πιστοποιησεις απο MICROSOFT ...... one man show!

για δειτε λιγο τις αγγελιες..... και θελουν να τα κανεις ολα και δεν πληρωνουν για αυτα τα ολα......

Δημοσ.

Σου γράφω παραπάνω τι παίρνουν δυο φίλοι ο ένας μάλιστα συνάδελφος σε ιδιωτικές εταιρείες (γνωστές) που πήγαν το τελευταίο χρόνο και εξάμηνο αντίστοιχα. Εγώ τα θεωρώ ψίχουλα και δεν είναι ο CEO των ΕΛΠΕ. Χίλιες φορές να δούλευαν στην Ελλάδα για 700-750...

Και αυτοί με την προοπτική της εξέλιξης έχουν πάει οποτε εκεί αλλάζει το πράγμα...εγώ μιλάω για καθαρά νούμερα.

Το θεμα ειναι οτι με τα 750 σε αυτα τα κρατη ζεις πιο ανετα, γιατι ολα εκει ειναι πιο φθηνα. Και παραλληλα δεν υπαρχει αυτο το προβλημα ανεργειας. Εχω φιλο που ζει Πολωνια και εχει αλλαξει δουλεια 3 φορες σε ενα χρονο για να καταλαβεις, στην Ελλαδα για να αλλαξεις 3 δουλειες ειναι σαν να εχεις κερδισει το Τζοκερ. Δεν λεω οτι του μενουν λεφτα, αλλα δουλειες μου λεει υπαρχουν.

Παντως ειμαι της αποψης αν ειναι για μεταναστευση κοιτας για Γερμανια, ΗΒ, και Σκανδιναβια πρωτα.

Δημοσ.

Λένε πως στο εξωτερικό παθαίνεις κατάθλιψη απο τον καιρό.Στην Ελλάδα το παθαίνεις λόγω οικονομικών και σάπιας νοοτροπίας.Πως να είμαστε καλά ψυχολογικά όταν πριν την «κρίση» βγάζαμε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα και με καλύτερα ωράρια και συνθήκες;Είμαστε 30+ και δεν μπορούμε να κάνουμε οικογένεια.Αν κάνουμε θα υποφέρουμε.Ρωτήστε παντρεμένους.

Αυτά περί καιρού και ψυχολογικών στο εξωτερικό είναι παπάτζες. Για την ακρίβεια, ο σωματικά και ψυχικά υγιής δύσκολα θα επηρεαστεί ή θα πάθει κατάθλιψη από τον καιρό έξω. Το πρόβλημα το έχουν όσοι ήδη διαμένοντας εδώ στην Ελλάδα έχουνε κάποιο μικρό ψυχολογικό πρόβλημα που είτε το γνωρίζουν είτε οχι και μετά φύγουν εξωτερικό προς τις γνωστές βόρειες χώρες, σε τέτοια περίπτωση θα επηρεαστούν σοβαρότατα από καιρό κλίμα ήλιο κτλ.

Δημοσ.

Καλά πάντως το εξωτερικό δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει πάω να κονομήσω και να γυρίσω Ελλάδα. Όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει τη ζωή του σε μια χώρα όπως η Τσεχία και η Πολωνία με 1000 ευρώ μισθό για αρχή και στο μέλλον μπορεί να πάει και σε κάποια άλλη χώρα ή απλά να μείνει εκεί όσο έχει καλή αγορά εργασίας και να εξελιχθεί. Επίσης η Πράγα και ακόμα περισσότερο η Κρακοβία είναι πιο ωραίες πόλεις από την Αθήνα και μπορούν να προσφέρουν αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...