Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλοι οι κυνηγοί για πλάκα δεν ρίχνουν; 

Όχι βέβαια! Πού βρίσκεται η «πλάκα», στο να τουφεκίσω ένα επιτρεπόμενο θήραμα, εντός κυνηγετικής περιόδου, σε περιοχή όπου επιτρέπεται το κυνήγι, προκειμένου να το καταναλώσω ως φαγητό και γιατί αυτό έχει περισσότερη «πλάκα», από το να θανατώσω ένα οικόσιτο γουρούνι για να το σουβλίσω; Στο ότι, στα μάτια των αδαών, όταν η θανάτωση γίνεται με τουφέκι, προσθέτει ...εφέ;

Αυτοί που πυροβολούν ζώα μη φαγώσιμα, προστατευόμενα, ή «υπό εξαφάνιση», αυτοί που πυροβολούν ζώα για να τα ταριχεύσουν, αυτοί που «κυνηγούν» όπου/όταν απαγορεύεται, όχι απλώς δεν είναι «όλοι οι κυνηγοί», δεν είναι καν κυνηγοί. Είναι «δυστυχώς κάτοχοι κυνηγετικού όπλου».

Κυνηγός επί τριακονταετία  εδώ, ό οποίος δεν έχει καν σκεφτεί να στρέψει το όπλο ούτε προς καθιστό σε κλαρί πτηνό, πόσο μάλλον να πυροβολήσει κάτι εκτός επίσημων κανόνων και σε διαβεβαιώνω ότι δεν ανήκω στη μειοψηφία. 

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 1
Δημοσ.

Όχι βέβαια! Πού βρίσκεται η «πλάκα», στο να τουφεκίσω ένα επιτρεπόμενο θήραμα, εντός κυνηγετικής περιόδου, σε περιοχή όπου επιτρέπεται το κυνήγι, προκειμένου να το καταναλώσω ως φαγητό και γιατί αυτό έχει περισσότερη «πλάκα», από το να θανατώσω ένα οικόσιτο γουρούνι για να το σουβλίσω; Στο ότι, στα μάτια των αδαών, το ότι η θανάτωση γίνεται με τουφέκι, προσθέτει ...εφέ;

Αυτοί που πυροβολούν ζώα μη φαγώσιμα, προστατευόμενα, ή «υπό εξαφάνιση», αυτοί που πυροβολούν ζώα για να τα ταριχεύσουν, αυτοί που «κυνηγούν» όπου/όταν απαγορεύεται, όχι απλώς δεν είναι «όλοι οι κυνηγοί», δεν είναι καν κυνηγοί. Είναι «δυστυχώς κάτοχοι κυνηγετικού όπλου».

Κυνηγός επί τριακονταετία  εδώ, ό οποίος δεν έχει καν σκεφτεί να στρέψει το όπλο ούτε προς καθιστό σε κλαρί πτηνό, πόσο μάλλον να πυροβολήσει κάτι εκτός επίσημων κανόνων και σε διαβεβαιώνω ότι δεν ανήκω στη μειοψηφία. 

Έχω κι εγώ φίλους κυνηγούς, απλά μου φαίνεται ακατανόητο όλο αυτό το χόμπι. Κι αυτό το για φαγητό που γράφεις πάλι δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει η ανάγκη πλέον. Γι'αυτό το έγραψα έτσι.  

• Like 1
Δημοσ.

Έχω κι εγώ φίλους κυνηγούς, απλά μου φαίνεται ακατανόητο όλο αυτό το χόμπι. Κι αυτό το για φαγητό που γράφεις πάλι δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει η ανάγκη πλέον. Γι'αυτό το έγραψα έτσι.  

Γιατί το βλέπεις ως επιλογή ανάγκης και γιατί θα είχε λόγο ύπαρξης μόνο όταν πρόκειται για τέτοια; Η περίπτωση να αρέσουν γευστικά σε κάποιους τα θηράματα και να τα προτιμούν - τα «εκτροφής» δεν έχουν καμία σχέση γευστικά - δεν είναι πιθανή; Γιατί κάποιος να μη φάει λαγό, ή αγριογούρουνο π.χ., εφόσον το κάνει κέφι; 

Δημοσ.

Γιατί το βλέπεις ως επιλογή ανάγκης και γιατί θα είχε λόγο ύπαρξης μόνο όταν πρόκειται για τέτοια; Η περίπτωση να αρέσουν γευστικά σε κάποιους τα θηράματα, δεν είναι πιθανή;

Είναι πιθανή σίγουρα, αλλά και πάλι μου φαίνεται τραβηγμένο.

Δημοσ.

Είναι πιθανή σίγουρα, αλλά και πάλι μου φαίνεται τραβηγμένο.

να σου πω κατι απτο ,δοκιμασε κοτοπουλο εκτροφης φαρμας και χωριατικο και δες την διαφορα,κατι παρομοιο ειναι και οι κυνηγοι,αν και οχι κυνηγος οι γονεις και οι παππουδες ειναι και θα ειναι οσο το επιτρεπει κυνηγοι ,γιατι και τους αρεσει η διαφορα στη γευση και το συναισθημα οτι το φαγητο προηλθε απο μια μερα κυνηγι

Δημοσ.

να σου πω κατι απτο ,δοκιμασε κοτοπουλο εκτροφης φαρμας και χωριατικο και δες την διαφορα,κατι παρομοιο ειναι και οι κυνηγοι,αν και οχι κυνηγος οι γονεις και οι παππουδες ειναι και θα ειναι οσο το επιτρεπει κυνηγοι ,γιατι και τους αρεσει η διαφορα στη γευση και το συναισθημα οτι το φαγητο προηλθε απο μια μερα κυνηγι

Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς πιστεύω. Και έχω φάει και κυνήγι. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τη γνώμη μου ότι αυτό το χόμπι είναι πολύ τραβηγμένο και εκτός εποχής ας πούμε.  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...