pateras88 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα σκεφτομαι να φτιαξω ενα eshop και να πουλαω μεσω ιντερνετ μονο, η εδρα θα ειναι σε χωριο κατω των 2000 κατοίκων και στην ουσια θα ειναι απλα μια αποθηκη με το εμπορευμα που θα αποστέλλω πανελλαδικά , γνωριζει καποιος αν θα πρεπει να εχω ΤΕΒΕ και αν ναι ποσα χρηματα θα πρεπει να δινω ?? ευχαριστω
zio10 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Ισχύει ακόμα αυτό; Είχα την εντύπωση ότι δεν ισχύει πλέον. Θυμάμαι ότι είχε κάποιους περιορισμούς πάντως, δηλαδή θα έπρεπε να είναι δουλειά που να έρχονται εκεί οι πελάτες, όχι απλά να έχεις έδρα και να πηγαίνεις εκτός. Οπότε δεν ξέρω αν σε καλύπτει για τέτοιο μαγαζί.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Εμπορική επιχείριση χωρίς τεβε δεν υπάρχει 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Για αρχη θα δινεις το ελαχιστο. Μετα θα πηγαινει αναλογα με τα κερδη. Επισης πλεον λεγεται ΟΑΕΕ...
pateras88 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Για αρχη θα δινεις το ελαχιστο. Μετα θα πηγαινει αναλογα με τα κερδη. Επισης πλεον λεγεται ΟΑΕΕ... και ποσο ειναι το ελαχιστο ??
fakiris31 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 νομίζω πρεπει να ρωτήσεις στον οαεε. ισως να παιζει και ρόλο αν έχεις πριν ενσημα κλπ. δυσκολα να σου πει καποιος απο ενα φορουμ ποσα ακριβως θα δινεις και ειδικά με τις νέες αλλαγές 1
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 και ποσο ειναι το ελαχιστο ?? Αυτο δεν το ξερουν ουτε οι ιδιοι ακομα Οσο για τους νέους, διάβασε εδω http://www.alphafm.gr/archives/88184 2
funbreaker Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Ωραίος επιχειρηματίας. Αντί να το ψάξει στην σε του ΟΑΕΕ ρωτάει στα forums. 2
pateras88 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ωραίος επιχειρηματίας. Αντί να το ψάξει στην σε του ΟΑΕΕ ρωτάει στα forums. κανε μας την χαρη ρε φιλε γιαυτο ειναι τα φορουμ για να ρωτάς να μαθαίνεις να συζητάς με ανθρώπους που εχουν εμπειρία σε θέματα που δεν ξερεις Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2017 από pateras88 2
kanesaxo Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Πλέον λέγεται ΕΦΚΑ, οι εισφορές είαν συνδεμένες με το καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Ασε που η έννοια της εξαίρεσης απ'το πρωην ΤΕΒΕ, ήταν οτι παρέχεις υπηρεσίες στο χωριό. Μολις έκανε το ΤΕΒΕ έλεγχο στα τιμολόγια σου κι έβλεπε κομμένα δελτία εδώ κι εκεί, τσουπ να σου οι εισφορές στη θυρίδα. Το eshop, απευθύνται σε ολη τη χώρα...συνεπώς εξαίρεση, χλωμό! Ρώτησε σε μια ΔΟΥ ή σε κάνα φίλο λογιστή, ή γκούγκλαρε, αν υπάρχει κάποιο μπόνους, δηλ κάποιο νταβατζηλίκι που μπορείς να γλυτώσεις για κάποια χρόνια ως νέος ελ. επ. Νομίζω πως δε πληρώνεις τέλος επιτηδεύματος για κάποια χρόνια... 2
pateras88 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Πλέον λέγεται ΕΦΚΑ, οι εισφορές είαν συνδεμένες με το καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Ασε που η έννοια της εξαίρεσης απ'το πρωην ΤΕΒΕ, ήταν οτι παρέχεις υπηρεσίες στο χωριό. Μολις έκανε το ΤΕΒΕ έλεγχο στα τιμολόγια σου κι έβλεπε κομμένα δελτία εδώ κι εκεί, τσουπ να σου οι εισφορές στη θυρίδα. Το eshop, απευθύνται σε ολη τη χώρα...συνεπώς εξαίρεση, χλωμό! Ρώτησε σε μια ΔΟΥ ή σε κάνα φίλο λογιστή, ή γκούγκλαρε, αν υπάρχει κάποιο μπόνους, δηλ κάποιο νταβατζηλίκι που μπορείς να γλυτώσεις για κάποια χρόνια ως νέος ελ. επ. Νομίζω πως δε πληρώνεις τέλος επιτηδεύματος για κάποια χρόνια... Ευχαριστώ για την βοηθεια φιλε μου και γενικα ολα τα παιδια για τις απαντήσεις, δεν ειχα ιδεα περι του θέματος και ηθελα να παρω μια πρωτη ιδέα, θα ρωτησω και κανα λογιστή οπως είπες να μου πει ακριβώς τι γίνετε
dollyyy19 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 το τεβε να κανει ελεγχο στα τιμολογια;;;;
παπι Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Διαβασα την εγκυκλιο αλλα δςν ξερω αν καταλαβα σωστα.Η εισφορα ειναι 20% (14% για νεους στο χωρο)Η οποια μπαινει στο κφαΤο οποιο κφα ειναι του λαστ ιαρ και εχει τεκμηριο τα 410€Αν ειναι ετσι τοτε ενας νεος θα πληρωνει εφκα 60€ το μηνα;Αν στο λαστ ιαρ ειχε εισοδημα (ικα) 20κ, τοτε ο ιδιος νεος τι θα πληρωσει; 60 ή 160
madx2 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Η εισφορά είναι 26,95% (20% συνταξη +6,95 υγείας) και υπολογίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Επίσης έχει ελάχιστο όσο αντιστοιχεί στα 586€ του βασικού μισθού που πρέπει να είναι περίπου 160€/μήνα. Πλέον το αν έχεις ΙΚΑ ή όχι δεν παίζει κανένα ρόλο , εξαιρέσεις δεν υπάρχουν 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα