Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα.

Τον τελευταίο καιρό ψάχνομαι αρκετά να αγοράσω κανένα corolla 2006 diesel αυτόματο και στην περιοχή μου Ξάνθη οι τιμές είναι στα 6500 περίπου, χθες μου την κάρφωσε να καθίσω να τσεκάρω τη παίζει στην Βουλγαρία και έμεινα. Στο car.bg τα αξία είναι ίδια εισαγόμενα όπως και στην Ελλάδα και μάλιστα δε πολύ χαμηλότερη τιμή. Το ίδιο αμάξι παίζει στα 4000

Εκεί που ρώτησα μερικούς μου είπανε ότι και στην Θράκη από Βουλγαρία τα φέρνουν πλέον και δεν ασχολούνται με την Γερμανία, έχει επίσης και μεγάλο παζάρι στης κοντινές πόλεις.

Μιας και τα βουλγαρικα τα ξέρω λίγο πολύ και έχω και τον κουνιάδο μου που σπούδασε εκεί έλεγα μήπως θα μπορέσω να το φέρω μόνος μου αλλά δεν βρήκα και πουθενά τη πρέπει να προσέξω και πως κάνω την αγορά από εκεί για αυτό ανοίγω το θέμα να μας βοηθήσει κάποιος που ξέρει, μπορεί να ενδιαφέρεται και άλλος ξέρω γω.

Ένα παράδειγμα βάζω στο λινκ για ένα corolla που είναι σε κατάσταση που τα πουλάνε και στην Ελλάδα

http://www.cars.bg/?go=cars&search=1&advanced=&fromhomeu=1&publishedTime=0&filterOrderBy=2&showPrice=2&autotype=1&stateId=1&filterOrderBy1=2&showPrice1=2&publishedTime1=0&brandId=80&modelId=1377&yearFrom=&yearTo=&priceFrom=&priceTo=&currencyId=1&regionId=0&cityId=0&conditionId=0&photos=0&barter=0&dcredit=0&leasing=0&fuelId=2&gearId=2&usageId=0&steering_weel=0&categoryId=0&offerFrom1=0&offerFrom2=0&offerFrom3=0&offerFrom4=0&offersFor1=1&offersFor2=0&offersFor3=0&offersFor4=1&doorId=2&manual_price=0&man_priceFrom=0&man_priceTo=0

Δηλαδή έχω απορία από Γερμανία με πόσο τα φέρνουν με 2500;

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φανταζομαι θα το εκτελωνισει αλλα δεν νομιζω οτι η διαφορα τιμης μετα τον εκτελωνισμο θα κανει συμφερουσα την αγορα αυτου του αυτοκινητου απο τη Βουλγαρια.Συνηθως συμφερει σε πιο ακριβα αυτοκινητα ή αυτοκινητα diesel που κυκλοφορησαν ελαχιστα εως καθολου στην Ελλαδα π.χ Suzuki Grand Vitara 1.9 diesel

Δημοσ.

Κανονικά για εκτελονισμο θα τι πάω απλά δεν ξέρω την διαδικασία ακριβώς πω γίνεται και αν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Μετά δεν ξέρω πως βγαίνει η τιμολόγηση για όλη την διαδικασία εκτελονισμου. Φαντάζομαι δεν θα κάνει και πάνω από 1500 στο σύνολο.

Δημοσ.

"Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται" με το "αν μπορώ να το κάνω μόνος μου" δεν πάνε μαζί έστω και αν οποιοσδήποτε απο εδώ σε διαφωτίσει/καθοδηγήσει.

Χρειάζεσαι εκτελωνιστή, ο οποίος και μπορεί να σου υπολογίσει το κόστος συνολικά πριν κάνεις την αγορά στη Βουλγαρία.

Σίγουρα τα 1500 ακούγονται "λίγα".

Ο υπολογισμός συνήθως γίνεται βάσει Τιμής Λιανικής - Απομείωση λόγω παλαιότητας - Απομείωση λόγω χιλιομέτρων (όριο το 10%) + Τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις ανα κατηγορία Euro + Τέλη ταξινόμησης βάσει ρύπων + Πινακίδες χονδρικά.

Το δε "τρέξιμο" απο υπηρεσία σε υπηρεσία δεν είναι αμελητέο.

Δημοσ.

Μεγαλο ρολο παιζει η κατηγορια εκπομπων καυσαεριων (euro3,4,5,6) απο 5 και κατω υπαρχει μεγαλη επιβαρυσνη στο κοστος εκτελωνισμου.Οποτε πριν ξεκινησεις να ψαχνεις στην βουλγαρια ρωτα εναν εκτελωνιστη για να σου πει περιπου το κοστος 

Δημοσ.

Πω φίλε τρελάθηκα αμάξια στη μισή τιμή κάτω. Κοιτάω για ένα επαγγελματικό και ελλάδα ξεκινάνε από τα 8000 + Φ.Π.Α ενώ απο βουλγαρία παίζει στα  6.000. Δε θεωρώ ότι η διαφορά θα καλυφθεί και με τον εκτελωνισμό!

http://www.enikonomia.gr/auto/101042,to-neo-kathestos-ektelonismou-sta-eisagomena-metacheirismena-ich.html

Δείτε και αυτό!

Δημοσ.

Τα τέλη, η προσωρινή ασφάλεια, εκτελωνισμός και πινακίδες transit και ελληνικές για αμάξι δεκαετίας χωρίς τρομερά έξτρα παει 1000-1100 ευρώ. μπορείς όταν βρείς κάποιο αμάξι να πας στην τελωνιακή αρχή της περιοχής σου και να σου πουν ακριβώς με βάση το αυτοκίνητο. Αυτά γνωρίζω γιατί πρόσφατα ήταν να φέρω και εγώ αλλά έφερε και κάποιος συγγενής.

Δημοσ.

βρες το όχημα,ζητά από πωλητή προτιμολογιο,με αυτό πας τελωνειο και σου ράβουν το κοστούμι.με κανέναν άλλο τρόπο,δεν μπορείς να μάθεις κόστος εκτελωνισμου.

• Like 2
Δημοσ.

βρες το όχημα,ζητά από πωλητή προτιμολογιο,με αυτό πας τελωνειο και σου ράβουν το κοστούμι.με κανέναν άλλο τρόπο,δεν μπορείς να μάθεις κόστος εκτελωνισμου.

Άρα δηλαδή άμα στο πουλάει από εξωτερικό 5.000 το μεταχειρισμένο, δεν σε φορολογεί ας πούμε βάσει της αρχικής που έκανε 15000. Σωστά;

Δημοσ.

Με βαση της αρχικης αξιας προ φορων.Ρωτα εναν εκτελωνιστη εχουν καταλογο με την αξια των οχηματων και πανω σε αυτη την αξια υπολογιζουν τις μειωσεις λογω παλαιοτητας και χιλιομετρων.Η μονη περιπτωση που θα πληρωσεις με βαση την αξια που εσυ θα αγορασεις το μτχ αυτοκινητο ειναι αυτη να ξεπερναει την αξια που εχουν τα τελωνεια για τα συγκεκριμενα μοντελα στους δικους τους καταλογους.

Π.χ. αγοραζεις μτχ auris μοντελο 16 13000ευρω το τελωνειο εχει στον καταλογο του κοστολογιμενο το auris 11000 τα τελη ταξινομησης θα υπολογιστουν με βαση τα 13000 που πληρωσες εσυ και οχι με βαση τα 11000

Καποτε ο καταλογος με τις τιμες των αυτοκινητων υπηρχε στο gsis.gr τωρα οσο και να εψαξα δεν μπορεσα να τον βρω.Αμα μπορεσει καποιος και τον βρει εστω και απο φιλο εκτελωνιστη ας τον βαλει εδω να τον εχουμε

• Like 1
Δημοσ.

Με βαση της αρχικης αξιας προ φορων.Ρωτα εναν εκτελωνιστη εχουν καταλογο με την αξια των οχηματων και πανω σε αυτη την αξια υπολογιζουν τις μειωσεις λογω παλαιοτητας και χιλιομετρων.Η μονη περιπτωση που θα πληρωσεις με βαση την αξια που εσυ θα αγορασεις το μτχ αυτοκινητο ειναι αυτη να ξεπερναει την αξια που εχουν τα τελωνεια για τα συγκεκριμενα μοντελα στους δικους τους καταλογους.

Π.χ. αγοραζεις μτχ auris μοντελο 16 13000ευρω το τελωνειο εχει στον καταλογο του κοστολογιμενο το auris 11000 τα τελη ταξινομησης θα υπολογιστουν με βαση τα 13000 που πληρωσες εσυ και οχι με βαση τα 11000

Καποτε ο καταλογος με τις τιμες των αυτοκινητων υπηρχε στο gsis.gr τωρα οσο και να εψαξα δεν μπορεσα να τον βρω.Αμα μπορεσει καποιος και τον βρει εστω και απο φιλο εκτελωνιστη ας τον βαλει εδω να τον εχουμε

Βέβαια όταν μιλάμε για αμάξια των 5κ και 6κ δεν φαντάζομαι ποτέ ότι θα φτάσουν την τιμή του μεταχειρισμένου στην Ελλάδα η οποία θα κυμαίνεται αρχικά από στα 10,5κ

Δημοσ.

σωστός, εν μέρη. 

Επειδή ακριβώς οι έμποροι ήταν απατεώνες, και βγάζαν ζάντες, κρύβαν το ένα εξτρα, κρύβαν το άλλο, κόβαν ΜΙΚΡΟ τιμολόγιο στη Γερμανία, το Ελληνικό κράτος έχανε φόρους-δασμούς.

Ετσι όρισε προ καποιων ετών, τη δασμολόγηση με βάση την αρχική εργοστασιακή αξία εισαγωγής στην Ελλάδα, προ φόρων.

Δηλαδή: αν αγοράσεις ενα μερσεντες C200 ας πουμε (τιμές στη τύχη) που έχει τιμή εργοστασίου 30.000ε, απο Γερμανία, οι δασμοί που θα πληρώσεις υπολογίζονται απο κάποιους συντελεστές (υπάρχουν σε ΦΕΚ) που πολλασιάζονται με τα 30.000ε,τα οποια απομειώνουν...

ΑΣΧΕΤΩΣ αν κοψεις τιμολόγιο μαιμου, 3000ε!  Δηλαδή το κράτος, για να ναι καλυμμένο υπολογίζει με βάση την αρχική αξία. Αν οι δασμοι ειναι μεγαλύτεροι, πληρώνεις αυτούς. Αν αγοράσεις με ακριβό τιμολόγιο, πληρώνεις, αυτούς σύμφωνα με το τιμολόγιο. 

Οπως με τα τεκμήρια στη ΔΟΥ ένα πράγμα. Δε δηλώνεις, πληρώνεις εφορία σύμφωνα με τεκμήρια.

Για να βρείς ομως αυτή την αρχικη εργοστασιακή τιμή, μόνο σε εκτελωνιστή. Μόνος αν το κάνεις μπορείς να πέσεις αρκετά έξω. Γενικά αν θες κατι που "περπατάει" ως μοντέλο, θα μπορούν να σου πουν σχεδόν απ'εξω...

Δε θελει βουλγάρικα νούμερα, απ'οτι κατάλαβα, απλά να εκτελωνίσει απ Βουλγαρία...

Δημοσ.

Επειδή ακριβώς οι έμποροι ήταν απατεώνες, και βγάζαν ζάντες, κρύβαν το ένα εξτρα, κρύβαν το άλλο, κόβαν ΜΙΚΡΟ τιμολόγιο στη Γερμανία, το Ελληνικό κράτος έχανε φόρους-δασμούς.

ηταν απατεωνες οι εμποροι,(που ειναι ολοι τους,αλλα οχι διοτι κρυβαν ζαντες κλπ),και δεν ειναι το ελ.δημοσιο,που θελει να βαλει δασμο  οχι στο  οχημα της εε,αλλα και στα εξτρα.και οχι για να κερδισει κατι ο πολιτης,αλλα για να τρωνε με χρυσες κουταλες τα παρασιτα......

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...