Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καν τέτοιο πράγμα για να ξάχνεις να του βρεις και λέξη.

θρησκεία =/= ράτσα

Αλλιώς ξεκίνα να ψάχνεις λέξη και για τον γαστρονομικό ρατσισμό (???) επειδή π.χ. εγώ κάνω γκριμάτσα με το γούστο εκείνων που τρώνε μπάμιες.

Εσύ που τρως μπάμιες μπορείς να με πεις "κακόγουστο" ή "αντιπαθητικό", ρατσιστή όμως δεν νομίζω. Θα είναι κάπως γελοίο και είναι και λέξη με βαριά σημασία.

Η θρησκεία είναι και αυτή ένα γούστο. Πες τον άλλο "κακόγουστο" αν θες. Θα είσαι αρκετά πιο σωστός έτσι. :P

Είναι κάτι που δεν πρόκειται να ακούσεις στην τηλεόραση βέβαια (εκεί έχουν κάνει καραμέλα τη λέξη "ρατσισμός"), γιατί το μόνο πλέον που πουλάει για το μέσο αυτό που αργοπεθαίνει, είναι το να διαβάζουν σχόλια από το Twitter, να αναπαράγουν βίντεο από το YouTube και γενικά πληροφορίες από το Ίντερνετ, και να παρουσιάζουν δυστοπίες ρατσιστών. Μια δυστοπία "κακόγουστων" δεν πουλάει.

Τραγικός......

Μόνο που αυτή η ομάδα "γούστου" τα τελευταία χρόνια έχει πέσει θύμα βαθιάς ρατσιστικής επίθεσης και διαχωρισμου . Τους έχουν στοχοποιησει οι "καλοί χριστιανοί " όλους γιατί υπάρχουν 100...1000..100000 ανεγκέφαλοι παγκοσμίως ενώ όλοι οι χριστιανοί (το καλοί εννοείται ) τόσα χρονια τους εκμεταλεβονταν και βγαζαν δισεκατομμύρια από τα πετρέλαια τους ...

Και για να το διευκρινίσω είμαι άθεος και όχι μουσουλμάνος .

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Επί του θέματος, διαφωνώ κάθετα με το ότι όσες φορούν μπούργκα είναι αμόρφωτες. Πχ, οκ, κορυφαίοι Άραβες ή Ινδοί επιστήμονες είναι αμόρφωτοι απλά επειδή είναι μουσουλμάνοι ή ινδουϊστές ή όσοι είναι χριστιανοί, άσχετα αν επιστήμονες όπως o Gerhard Etrl (Νομπελ Χημείας 2007) και Wiiliam Phillips (Νόμπελ Φυσικής 1997) ήταν χριστιανοί. Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή. Θρησκευτικές πεποιθήσεις και μόρφωση είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα και όχι αντικρουόμενα αφού πολλοί εξέχοντες επιστήμονες οποιασδήποτε εθνικότητος ήταν ή είναι θρησκευόμενοι.

Αν και καταλαβαίνω τι εννοεις(και συμφωνω),νομίζω τα προβλήματα ξεκινάνε οταν υπαρχει αναγκαστικα ασυμβιβαστο αναμεσα στην μορφωση και τα υπερφυσικα πιστεύω.

Ο Dawkins το εξηγει όμορφα κ απλά στο πρωτο του παραδειγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Τι είπες τώρα ρε μεγάλε? Ένα και το αυτό η ΕΠΙΛΟΓΗ να φορέσεις ράσο και η ΕΠΙΒΟΛΗ να φορέσεις μπούργκα γιατί αλλιώς θα σε πλακώσουν στο ξύλο, κάψουν με οξύ, αποκεφαλίσουν. Κατά τα άλλα κατηγορείς άλλους για αμορφωσιά και οπισθοδρομικότητα όταν δε μπορείς να χωρίσεις δυο γαϊδάρων άχυρα. Βγάζεις το ίδιο μίσος για το οποίο κατηγορείς τον άλλο.

Κοίτα για το αν είναι επιλογή ή επιβολή και σε ποια όρια γίνεται αυτό και να θέλω δεν θα στο κρίνω .αυτό θα στο κρίνουν η γυναίκες που φοράνε μαντίλα. αυτές έχουν το ρούχο αυτές βιώνουν και τη κριτική όπου κυκλοφορούν. αυτές θα σου πουν που και πώς θα έχουν επιπτώσεις με βάση την εμφάνιση τους.

απλά υποστηρίζω ότι δεν μπορείς να κρίνεις-δε στο καταλογίζω προσωπικά- κάποιο/α σε επίπεδο μόρφωσης/εκπαίδευσης/κουλτούρας από την εμφάνιση του, πόσο μάλλον από μια εικόνα στο διαδίκτυο.πόσο μάλλον όταν μιλά κανείς για μουσουλμάνους που είναι ακόμα ποιο ανομοιογενής θρησκευτική ομάδα από τους χριστιανούς  .

ο λεγόμενος μουσουλμανικός κόσμος ότι και να πούμε για αυτόν παραμένει ξένος παραμένει άγνωστος και διαβάζετε από τη δύση με βάση το τι ειδήσεις αναπαράγονται από εκεί και με βάση το πως διαχωρίζει τον εαυτό της από αυτόν. άρα μικρό καλάθι όχι τόσο για της ειδήσεις όσο για το πως τους βλέπουμε και το τι διαθέσεις τους προσάπτουμε .

τώρα οι μοναχοί/ές ίσως μεγαλώσανε σε ένα θρησκευτικό περιβάλλον που στα δικά σου μάτια θα το έβλεπες καταπίεση στην καθημερινότητα τους και κάποια στιγμή μονάσαν ως επιλογή σαν χριστιανοί.

όσον αφορά το μίσος που βγάζω για τον κάθε πικραμένο που βλέπει δαίμονες,βομβιστές και Νεάντερταλ στους μουσουλμάνους δεχτό ,αλλά δεν είναι ίδιο μίσος ούτε έχει ίδιες επιπτώσεις.

άλλος πράμα να κρίνεις κάποιον από τα ρούχα του, άλλο από τα λεγόμενα του, άλλο να δαιμονομανεί πληθυσμούς και θρησκευτικές κοινότητες.

ελπίζω να έγινα κατανοητός

φιλικά πάντα

Δημοσ.

Τραγικός......

Μόνο που αυτή η ομάδα "γούστου" τα τελευταία χρόνια έχει πέσει θύμα βαθιάς ρατσιστικής επίθεσης και διαχωρισμου . Τους έχουν στοχοποιησει οι "καλοί χριστιανοί " όλους γιατί υπάρχουν 100...1000..100000 ανεγκέφαλοι παγκοσμίως ενώ όλοι οι χριστιανοί (το καλοί εννοείται ) τόσα χρονια τους εκμεταλεβονταν και βγαζαν δισεκατομμύρια από τα πετρέλαια τους ...

Σε τι διαφέρει η δικιά σου γενίκευση απ αυτή των άλλων;
  • Like 1
Δημοσ.

Κοίτα για το αν είναι επιλογή ή επιβολή και σε ποια όρια γίνεται αυτό και να θέλω δεν θα στο κρίνω .αυτό θα στο κρίνουν η γυναίκες που φοράνε μαντίλα. αυτές έχουν το ρούχο αυτές βιώνουν και τη κριτική όπου κυκλοφορούν. αυτές θα σου πουν που και πώς θα έχουν επιπτώσεις με βάση την εμφάνιση τους.

τώρα οι μοναχοί/ές ίσως μεγαλώσανε σε ένα θρησκευτικό περιβάλλον που στα δικά σου μάτια θα το έβλεπες καταπίεση στην καθημερινότητα τους και κάποια στιγμή μονάσαν ως επιλογή σαν χριστιανοί.

Να προσθέσω οτι η "ελευθερη επιλογη",επιδέχεται μεγάλης σχετικότητας.

Πόσο πραγματικά ελευθερη επίλογη ειναι να δηλώνεις ακόλουθος του Γιαχβέ,όταν εχεις γαλουχηθει σαν παιδάκι οτι 

"αν δεν πιστέψεις σε αυτόν,θα πας στην κολαση,θα βασανίζεσαι αιώνια και η ψυχη σου δεν θα ησυχάσει ποτε"?

Ναι,ο λιθοβολισμος,αποκεφαλισμος κλπ ειναι πιο απτός,αλλα και το αλλο επίσης δεν ειναι πραγματικα ελευθερη επιλογή.

Δημοσ.

Είναι εκπληκτικό πως κάθε είδηση που έχει στον τίτλο Google, Apple, Microsoft, Facebook ή Samsung καταλήγει είτε σε πολιτικές, είτε σε θρησκευτικές διαμάχες...

On topic: Μακαρι να γίνονταν αυτό και στην Ελλάδα. Θα εξαφανιζόταν φαινόμενα του τύπου "Δεν άκουσα την άσκηση για το σπίτι, ξέχασα, δεν ήμουν εδώ, κτλ". Πραγματικά αξιοκρατία, ορίστε οι ασκήσεις για όλους σας παιδιά, ποιος την έκανε βαθμό ποιος δεν την έκανε μηδέν. Όταν θα έρθει η μάνα να κλαφτεί γιατί το παιδί της πήρε κακό βαθμό (συμβαίνει συνέχεια) ορίστε κυρία μου, το παιδί σας δεν έκανε τίποτα και τώρα τα λούζεται.

Δημοσ.

Όποιος/ όποια φοράει μια πατσαβούρα 24/ 7 επειδή το λέει η θρησκεία του δεν έχει παιδεία. Δεν πρόκειται ούτε για αξεσουάρ ούτε για περιστασιακή μόδα.

Οι περισσοτεροι Χριστιανοταλιμπαν λοιπον που φορανε ολοι κρεμασμενο ένα οργανο βασανισμου στο λαιμο τους(τον σταυρο) η τα κομποσχοινακια ματακια και δε ξερω κι εγω τι άλλο..αυτοι εχουν παιδεια??

• Like 1
Δημοσ.

Τραγικός......

Πώς γίνεται να πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης η ομάδα των μουσουλμάνων από τη στιγμή που δεν είναι ράτσα; :wacko:

Δημοσ.

Πώς γίνεται να πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης η ομάδα των μουσουλμάνων από τη στιγμή που δεν είναι ράτσα; :wacko:

ο ρατσισμός δεν είναι απαραίτητα βιολογικός-φυλετικός,μπορεί να είναι είτε θρησκευτικός,είτε πολιτισμικός. μη τον συσχετίζεις αμιγώς με το φυλετισμό.

πχ το να πει κάποιος ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι ανώτερος τον υπολοίπων καθιστάτε ως πολιτισμικός ρατσισμός

• Like 1
Δημοσ.

Για τους κρυφορατσιστές που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον Μπαμπινιώτη: el.m.wikipedia.org/wiki/Ρατσισμός

Δημοσ.

Αν και καταλαβαίνω τι εννοεις(και συμφωνω),νομίζω τα προβλήματα ξεκινάνε οταν υπαρχει αναγκαστικα ασυμβιβαστο αναμεσα στην μορφωση και τα υπερφυσικα πιστεύω.

Ο Dawkins το εξηγει όμορφα κ απλά στο πρωτο του παραδειγμα.

Φίλε, μη μου βάζεις Dawkins, σε παρακαλώ. Τον κράζουν ακόμα και άθεοι επιστήμονες για τον τρόπο προσέγγισης του ζητήματος. Διάβασε το Dawkins Delusion και θα καταλάβεις. Δεν είναι όλα τόσο μονόπλευρα. Εξ' άλλου σου έφερα δυο παραδείγματα ένθεων Χριστιανών που πιστεύουν σε "φανταστικούς φίλους" και οι οποίοι κέρδισαν Νόμπελ φυσικών επιστημών. Συνεπώς καταρρίπτεται. Και διάβασε και εδώ ένα σχετικό άρθρο από μια Δρ. Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης:

https://www.theguardian.com/science/occams-corner/2013/mar/04/myth-scientists-religion-hating-atheists

Και εδώ ο επιστήμονας που εντόπισε το Μποζόνιο Χιγκς,  Peter Higgs, που είναι άθεος και επικρίνει τον Dawkings για τον αντιθρησκευτικό φονταμενταλισμό του. Τον αποκαλεί "φονταμενταλιστή" και χαρακτηρίζει τη προσέγγιση του Ντόκινς στο ζήτημα της θρησκείας "ντροπιαστική".

https://www.theguardian.com/science/2012/dec/26/peter-higgs-richard-dawkins-fundamentalism

Δημοσ.

Φίλε, μη μου βάζεις Dawkins, σε παρακαλώ. Τον κράζουν ακόμα και άθεοι επιστήμονες για τον τρόπο προσέγγισης του ζητήματος. Διάβασε το Dawkins Delusion και θα καταλάβεις. Δεν είναι όλα τόσο μονόπλευρα. Εξ' άλλου σου έφερα δυο παραδείγματα ένθεων Χριστιανών που πιστεύουν σε "φανταστικούς φίλους" και οι οποίοι κέρδισαν Νόμπελ φυσικών επιστημών. Συνεπώς καταρρίπτεται. Και διάβασε και εδώ ένα σχετικό άρθρο από μια Δρ. Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης:

https://www.theguardian.com/science/occams-corner/2013/mar/04/myth-scientists-religion-hating-atheists

Ναι,το έχω διαβάσει.Δεν μπορω να συμφωνω με κάτι που λέει,και να διαφωνώ με κάτι αλλο?Ειναι ή καθολική συμφωνία ή τίποτα?

Σε αυτο που λέει και παραθέτω,συμφωνώ.

• Like 1
Δημοσ.

ο ρατσισμός δεν είναι απαραίτητα βιολογικός-φυλετικός,μπορεί να είναι είτε θρησκευτικός,είτε πολιτισμικός. μη τον συσχετίζεις αμιγώς με το φυλετισμό.

πχ το να πει κάποιος ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι ανώτερος τον υπολοίπων καθιστάτε ως πολιτισμικός ρατσισμός

Επίσης υπάρχει και γαστρονομικός και ποδοσφαιρικός και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

Έλα μην λέμε βλακείες. Ο "ρατσισμός" είναι μια πολύ βαριά λέξη και δεν γίνεται να τη χρησιμοποιούμε για επιλογές lifestyle όπως το φαΐ που διαλέγουμε να τρώμε, τα ρούχα που επιλέγουμε να φοράμε και το ον και το ιερό βιβλίο στο οποίο θέλουμε να πιστεύουμε.

Το να είσαι "μαύρος" ή "λευκός" δεν το επιλέγεις.

Για τους κρυφορατσιστές που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τον Μπαμπινιώτη: el.m.wikipedia.org/wiki/Ρατσισμός

Urban dictionary φάση. "Σύγχρονος προσδιορισμός" σου λέει...

Ξεκίνα εσύ και άλλοι τόσοι να λέτε τους τριχωτούς άνδρες "πίθηκους" και θα δεις για πότε θα γράφει στην Wikipedia ότι Πίθηκος εκτός από το ζώο σημαίνει και τριχωτός άνδρας.

Προφανώς και λες εμένα κρυφορατσιστή και ας αποφεύγεις να γράψεις το nickname μου. Και πρέπει να είμαι εγώ κάτι τέτοιο επειδή εσύ μάλλον έχεις περιορισμένο λεξιλόγιο.

Ξέρεις κάτι; Είσαι ρατσιστής! Επειδή... έτσι. Δεν συμφωνείς με τα γούστα μου και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.

In fact, θα πάω να το προσθέσω στην Wikipedia ότι όσοι δεν συμφωνούν μαζί μου είναι ρατσιστές, βιαστές, δολοφόνοι, πραξικοπηματίες, αναλφάβητοι, παλαιοημερολογίτες και ανθρωποφάγοι. Α και ότι είναι φανς της Πάολας.

Ξανατσέκαρε το link σε μερικούς μήνες για να δεις την καινούργια ερμηνεία της λέξης.

Δημοσ.

Συγνώμη που διακόπτω την, κατά τα άλλα, περιεκτική συζήτησή σας, αλλά το θέμα του άρθρου δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία. Είστε εκτός θέματος. Πόσο πιο απλά να το θέσω;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...