AbyssD Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα παιδια, ακουσα καπου οτι κανοντας καταθεσεις και ψωνια απο τον τραπεζικο λογαριασμο ενω εισαι δηλωμενος ανεργος οδηγει την εφορια να σου επιβαλει προστιμο? Ισχυει κατι τετοιο?Γιατι ειμαι ανεργος και εχω κανει αρκετες αγορες και για εμενα και για φιλους..
idomeneas7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Κουλό μου φαίνεται, ακόμα και ο άνεργος μπορεί να έχει εισοδήματα από επίδομα, ενοίκια, αποζημίωση απόλυσης, κλπ.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Κουλό μου φαίνεται, ακόμα και ο άνεργος μπορεί να έχει εισοδήματα από επίδομα, ενοίκια, αποζημίωση απόλυσης, κλπ. Oταν λεει άνεργος, πιθανολογώ εννοει χωρίς εισοδήματα. Σωφως πλεον κατι τετοιες περιπτώσεις θα ειναι υπο έλεγχο.
idomeneas7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 'Εστω χωρίς εισόδημα, πάλι μπορεί να έχει κάποια αποταμίευση. 'Αλλο "υπό έλεγχο" και άλλο μοιράζουμε πρόστιμα αβέρτα. Αντίστοιχο μπορεί να είναι κάποιος που ξοδεύει τα διπλά από όσα δηλώνει.
antreaslam Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 ακριβως. Μπορεί να "χτυπήσει" καμπανάκι και στις 2 περιπτώσεις που αναφερει ο idomeneas7, αλλά εξαρταται από πολλούς παράγοντες: Τι "αποθεματικό" έχεις από προηγ.χρόνια Για τι ποσά μιλάμε Αν κάνεις δήλωση μόνος σου ή με γυναίκα Αν έχεις άλλα εισοδήματα Κλπ Κλπ
insomnia888 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Αν τρως από τα έτοιμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν είναι μαύρα, εκεί δεν ξέρω...
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Αν οι αγορές ξεπερνούν το αφορολόγητο σου ναι, πιθανό είναι. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 'Εστω χωρίς εισόδημα, πάλι μπορεί να έχει κάποια αποταμίευση. 'Αλλο "υπό έλεγχο" και άλλο μοιράζουμε πρόστιμα αβέρτα. Αντίστοιχο μπορεί να είναι κάποιος που ξοδεύει τα διπλά από όσα δηλώνει. Plus από πώληση ακινήτων κτλπ ή από κληρονομιά. Αν και δεν νομίζω ότι ισχύει και σε αυτή την περίπτωση http://www.tovima.gr/society/article/?aid=854884 η εφορία οφείλει να αποδεικνύει ότι είναι μαύρα.
YourTrueLegend Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 ακριβως. Μπορεί να "χτυπήσει" καμπανάκι και στις 2 περιπτώσεις που αναφερει ο idomeneas7, αλλά εξαρταται από πολλούς παράγοντες: Τι "αποθεματικό" έχεις από προηγ.χρόνια Για τι ποσά μιλάμε Αν κάνεις δήλωση μόνος σου ή με γυναίκα Αν έχεις άλλα εισοδήματα Κλπ Κλπ Η αποταμιευση φαινεται. Αν δικαιολογειται κιολας, ποτε δεν θα σε ακουμπησει κανεις για τις αγορες που κανεις με λεφτα αποταμιευσεων. Ο ελεγχος αυτος αν και οταν εφαρμοστει θα αφορα για αγορες απο τυπους που εμφανιζουν μηδενικα εισοδηματα, μηδενικες αποταμιευσεις και γενικως μηδεν στα παντα, αλλα παραλληλα αγορες αξιας 5ψηφιων νουμερων και βαλε. Και πιστεψε με, ειναι παρα πολλοι αυτοι. 1
AbyssD Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Η δηλωση μου ειναι ατομικη και μυδενικη, περιουσιες κλπ δεν εχω στο πατρικο μου ζω, και οτι λεφτα ειχα και εκανα αγορες απο τον λογαριασμο μου ηταν στις περισσοτερες περιπτωσεις για αλλους που βοηθησα.Η μητερα μου καποια στιγμη μου ειχε βαλει 2700€ για να βαλω σιδερακια αλλα αυτα τα χρηματα τα περισσοτερα τα εκανα αναληψη δεν τα ξοδεψα σε ηλεκτρονικες αγορες... Λετε να εχω θεμα? Δεν μπορω να δικαιολογηθω αν σταθω ατυχος να τους πω οτι ηταν χρηματα απο χαρτζιλικι και οικονομιες κλπ?
YourTrueLegend Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Η δηλωση μου ειναι ατομικη και μυδενικη, περιουσιες κλπ δεν εχω στο πατρικο μου ζω, και οτι λεφτα ειχα και εκανα αγορες απο τον λογαριασμο μου ηταν στις περισσοτερες περιπτωσεις για αλλους που βοηθησα. Η μητερα μου καποια στιγμη μου ειχε βαλει 2700€ για να βαλω σιδερακια αλλα αυτα τα χρηματα τα περισσοτερα τα εκανα αναληψη δεν τα ξοδεψα σε ηλεκτρονικες αγορες... Λετε να εχω θεμα? Δεν μπορω να δικαιολογηθω αν σταθω ατυχος να τους πω οτι ηταν χρηματα απο χαρτζιλικι και οικονομιες κλπ? Tα λεφτα της μητερας σου θεωρουνται γονικη παροχη ητοι επρεπε να φορολογηθουν με 10% επι του ποσου (αναλογως βεβαια και ποτε εγινε η καταθεση, γιατι ο νομος νομιζω οτι ειναι σχετικα προσφατος)). Δεδομενου οτι δηλωσες την γονικη παροχη, μπορεις να τα κανεις οτι θες, διαφορετικα υπαρχει παντα η περιπτωση να σε ρωτησουν που βρεθηκαν αυτα τα 2700 ή γιατι δεν πληρωθηκαν τα 270 ευρω. 1
leonidas_fs Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Οχι φίλε για τέτοια μικροποσα δεν θα έχεις θεμα, μην αγχώνεσαι! 2
eidikos33 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Αν τρως από τα έτοιμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν είναι μαύρα, εκεί δεν ξέρω...εξήγησε μας τον όρο του μαύρα να καταλαβουμε
bedazzled Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Ο άνεργος έχει ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης €3000, 10% αποδείξεις/αγορές με κάρτα είναι €300, άρα δεν γίνεται να μην ξοδεύεις τίποτα... κάπως πρέπει να ζεις κιόλας. Τώρα αυτοί που ξοδεύουν 5ψήφια είναι άλλο θέμα και μακάρι να τους πιάσουν... κάτι Revolut κλπ. βέβαια δεν ξέρω αν μπορούν να πιαστούν/ελεγχθούν. Επίσης, αν κάνεις εξυπηρετήσεις για άλλους (π.χ. αγορές μέσω internet), πάλι δεν ξέρω τι γίνεται... 1
NikosKallithea Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 εξήγησε μας τον όρο του μαύρα να καταλαβουμε Μαύρα είναι τα χρήματα που διακινείς χωρίς να μπορείς να δικαιολογήσει από που προέρχονται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα