insomnia888 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Συμφωνώ απόλυτα μ' αυτά που έγραψες. Αλλά επειδή επιμένω ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό , αναρωτιέμαι αν πχ. ζητούσαν άσυλο 8 Ουκρανοί και ο Πούτιν ζητούσε την έκδοσή τους Η Ρωσία είναι χώρα που δεν έχει καταργήσει τη θανατική ποινή, άρα καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα εκδόσει κανέναν εκεί.
yannis27gr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Η δικαιοσυνη απεφανθη το προφανες (και αναμενομενο για μενα). Το ζητημα ειναι αν εχουμε ικανη πολιτικη ηγεσια να χειριστει καταλληλα την κατασταση που εχει διαμορφωθει. 1
HALF EVIL Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Ένα παράδειγμα έφερα. Αν αντί του Πούτιν ήταν ο Ντόναλντ; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πέρα από το ότι η απόφαση είναι σωστή , η πολιτική συγκυρία μας ευνοεί. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν μας ευνοούσε.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Αυτό είναι άλλη ιστορία, την οποία δεν θα συζητήσουμε εδώ, για προφανείς λόγους.
LongTom Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Προσωπικά περίμενα να φύγουν νύκτα, όπως ο Οτσαλάν. Μεγάλη έκπληξη, ιδίως από το Ελ σύστημα. Περιμένω να δω και την αντίδραση εκ ανατολών. Από εκεί και πέρα φυσικά οι νόμοι είναι συζητήσιμοι και ποτέ δεν ισχύει τίποτα εάν δεν έχει το Κράτος ή ο φορέας δύναμη να το εφαρμόσει ή υπάρχει σημαντικό όφελος στο να "καμφθούν"...
Zerg13 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Ειλικρινά, αδυνατώ να αντιληφθώ το σκεπτικό σου. Γιατί κρύβεται η Ελλάδα πίσω από μια δικαστική απόφαση; Τι έπρεπε να κάνει η χώρα, δηλαδή; Να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του Αρείου Πάγου; Να μιμηθεί τη γείτονα και να προκαταβάλει την απόφαση της δικαιοσύνης; Πώς, δηλαδή, κατά τη γνώμη σου, δεν θα "σκύβαμε το κεφάλι"; Να καταλάβω. Και, τέλος πάντων, γιατί το να λάβει το δικαστήριο μια απόφαση που δυσαρεστεί την Τουρκία (ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις) συνιστά "σκύψιμο του κεφαλιού"; Μα, πάνω από όλα, σε παρακαλώ πολύ να μου εξηγήσεις για ποιον, ακριβώς, λόγο, "θα ήταν καλύτερα"(!) να παρέδιδε η Ελλάδα οκτώ ανθρώπους στα χέρια ενός καθεστώτος που αν πεις μισή κουβέντα για το Σουλτάντο, δεν σε ξαναβλέπει κανείς. Γίνεται ένα πραξικόπημα. Πεθαίνουν άνθρωποι. Σηκωνεται ενα ελικόπτερο ζητάνε άσυλο κάποιοι, και ο Ερντογάν σε ενοχλεί. Σωστα οτι είναι δικτάτορας/τυρρανος αλλα δεν θα υποθάλπτουμε τετοιου είδους άτομα, με καμία δικαιολόγια. Στο όνομα της δημοκρατίας, υποστηρίζεις την καταλυση της Δημοκρατίας στην Τουρκία; Και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαωμάτων, της δικαης δίκης, συγκαλύπτουμε τον θανατο αθώων στο πραξικόπημα; Λιγο έχουμε χάσει το μέτρο. Οτι το έκανε ο Αρειος πάγος, ίσως να αποφασιζε έτσι και για τον Οτσαλάν, για τον λόγο της μη δικαιης δίκης. Εγώ δεν θα συμφωνήσω με αυτό. (και απέφυγες και να απαντήσεις) Επίσης ο Αρειος πάγος αποφάσισε οτι ο Ενφια μπαίνει σωστά στον λογαριασμό της ΔΕΗ. απολαυσε δικαιοσύνη! Η εξωτερικη πολιτκή μας και η δικαιοσύνη μας είναι απ τα LIDL. Και άλλοι σου λένε οτι η αποφαση αυτή είναι πολιτική και όχι δικαστική. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, και θα το δεις και μόνος σου στο μέλλον, προσφέρουμε κάλυψη σε πολυ κακούς ανθρώπους.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί, αλλά ασπάζεσαι κατά γράμμα την επιχειρηματολογία του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Αν σου λέει κάτι αυτό... Υ.Γ. Λατρεύω το "επιχείρημα" (ο Ερντογάν να το κάνει) πως "μου λένε και άλλοι ότι η απόφαση είναι πολιτική". Ναι, και; Δηλαδή, σοβαρά, τι πάει να πει "το λένε κι άλλοι"; Να δεις πόσοι λέγανε ότι ο Χίτλερ ήταν ο σωτήρας της Γερμανίας. 1
TheAccountant Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Γίνεται ένα πραξικόπημα. Πεθαίνουν άνθρωποι. Σηκωνεται ενα ελικόπτερο ζητάνε άσυλο κάποιοι, και ο Ερντογάν σε ενοχλεί. Σωστα οτι είναι δικτάτορας/τυρρανος αλλα δεν θα υποθάλπτουμε τετοιου είδους άτομα, με καμία δικαιολόγια. Στο όνομα της δημοκρατίας, υποστηρίζεις την καταλυση της Δημοκρατίας στην Τουρκία; Και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαωμάτων, της δικαης δίκης, συγκαλύπτουμε τον θανατο αθώων στο πραξικόπημα; Λιγο έχουμε χάσει το μέτρο. Οτι το έκανε ο Αρειος πάγος, ίσως να αποφασιζε έτσι και για τον Οτσαλάν, για τον λόγο της μη δικαιης δίκης. Εγώ δεν θα συμφωνήσω με αυτό. (και απέφυγες και να απαντήσεις) Επίσης ο Αρειος πάγος αποφάσισε οτι ο Ενφια μπαίνει σωστά στον λογαριασμό της ΔΕΗ. απολαυσε δικαιοσύνη! Η εξωτερικη πολιτκή μας και η δικαιοσύνη μας είναι απ τα LIDL. Και άλλοι σου λένε οτι η αποφαση αυτή είναι πολιτική και όχι δικαστική. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, και θα το δεις και μόνος σου στο μέλλον, προσφέρουμε κάλυψη σε πολυ κακούς ανθρώπους. ευτυχως δεν εχεις καμια σχέση με την απονομή δικαιοσύνης... Τα πέταξες ολα στο μπλέντερ μέσα και εκανες εναν αχταρμα... 5
Zerg13 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί, αλλά ασπάζεσαι κατά γράμμα την επιχειρηματολογία του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Αν σου λέει κάτι αυτό.... Απαντηση που θα την ακουγα μονο απο στρατιωτικο ή τετοιον. ( σε αυστηροτητα & εθνικισμο ταυτοχρονα)Τουρκος αρα λαθος ε; Δικιο δεν παιζει να χουν; Ή υποννοεις οτι εχω σκοπιμοτητες; Εχεις αποδειξεις; Αν οχι πως το λες; Δηλαδη εδω τι κανουμε εθνικιστικη συζητηση υποστηριζοντας τι ακριβως; Σημαιες κρατη θρησκειες;..και πολυ συνοδευσα. Καλο βραδυ ΥΓ. Ειδησεις δεν ειδα σημερα ειδα μπασκετ(φαινεται και απ την ομαδα μου) αν σου λεει κατι.
deesnider Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Η Ρωσία είναι χώρα που δεν έχει καταργήσει τη θανατική ποινή ...παρακαλώ;
Zus Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 ΥΓ. Ειδησεις δεν ειδα σημερα ειδα μπασκετ(φαινεται και απ την ομαδα μου) αν σου λεει κατι. Καλύτερα να έβλεπες ειδήσεις τελικά
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 ...παρακαλώ; Ίσως να την μπέρδεψε με την Λευκορωσία.
παπι Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Όπως μάλλον ΔΕΝ αντιλαμβάνεσαι, υπάρχει μία κύρια παράμετρος όταν ζητείται η έκδοση ενός προσώπου σε άλλη χώρα: αυτό το πρόσωπο θα τύχει δίκαιης δίκης εκεί που ζητείται η έκδοσή του ή όχι; Είναι προφανές και γνωστό σε όλους ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η απάντηση είναι αρνητική. Όχι, δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης τα συγκεκριμένα οκτώ πρόσωπα. Όχι επειδή πάνε Τουρκία. Όχι επειδή είναι ο Ερντογάν και ο κάθε Ερντογάν. Αλλά επειδή ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει δηλώσει, από τότε που οι οκτώ ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες οι οποίοι θα πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματά τους. Είχε δηλαδή ήδη προδικάσει την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης και είχε προαποφασίσει την καταδίκη τους. Όλα τα άλλα είναι φληναφήματα για λαϊκή (και όχι μόνον...) κατανάλωση. ΥΓ: Δεν γράφω για τα βασανιστήρια, για το δημόσιο λυντσάρισμα από "αγανακτισμένους πολίτες" για τις αθρόες απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων, πανεπιστημιακών, αστυνομικών, στρατιωτικών, δικαστικών. Και αυτά, το κάθε ένα από μόνο του θα αρκούσε για να κριθεί ότι δεν υφίσταται πλέον κράτος δικαίου στην Τουρκία. Σωστα αυτα που λες, αλλα να λεμε και την αλήθεια, συζηταμε για αυρο το θεμα (που εγινε και θεμα) λογω τμπελων.
louilouiCK Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δηλαδή, σοβαρά, τι πάει να πει "το λένε κι άλλοι"; Να δεις πόσοι λέγανε ότι ο Χίτλερ ήταν ο σωτήρας της Γερμανίας. Ήταν
Προτεινόμενες αναρτήσεις