Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολα τα μελη του forum.  Οπως ειδατε τα τζιμανια της κυβερνησης εχουνε σκεφτει νεα τεχνασματα για εισπραξη φορων μεσω του αφορολογητου οριου. Θελω λοιπον να ρωτισω εαν καποιος εχει ηδη ξεκινησει να να κανει αγορες μεσω καρτας ( και τι ειδους καρτα ειναι αυτη? π.χ Απλη καρτα ? Καρτα Πιστωτικη ? Η Prepaid καρτα ) και που την δηλωνεις για να χτισεις τελος παντον αυτο το αφορολογητο οριο.

Επισης ενα δευτερο ερωτημα που εχω ειναι το εξης. Η χρηση τις πιστωτικης καρτας απο την Alpha bank συμφερει για αγορες απο καταστηματα Kοτσοβολος - Mediamarkt? Γενικα θελω να γνωριζω εαν υπαρχουνε κινδυνει -  κρυφες χρεωσεις που δεν φαινονται εκ πρωτης οψεως. Αυτο που εχω στο μυαλο μου ειναι να αγορασω κατι απο Κοτσοβολο με ατοκες δοσεις ( δεν ειμαι και σιγουρος βεβαια εαν ισχυουν πλεον οι ατοκες στο εν λογω καταστημα ) http://www.kotsovolos.gr/site/tropoi-pliromis.

Γενικα θελω καποιον να μου πει τι να προσεξω και απο που να αγορασω με πιστωτικη. 

Εαν ειμαι εκτος topic παρακαλω διορθωστε με. Μαγκες θελω γνωμες και εμπειριες. Ευχαριστω !

Δημοσ.

Αν λέει άτοκες με πιστωτική τότε είναι άτοκες. Αλλά να μην αργείς να πληρώσεις. Για το αφορολόγητο, εγώ πληρώνω με κάρτα κυρίως βενζίνη και σούπερ μάρκετ (πάνω από κάποιο ποσό). Κρατάω τις αποδείξεις και έχει ο Θεός...:)

Δημοσ.

και τι ειδους καρτα ειναι αυτη? π.χ Απλη καρτα ? Καρτα Πιστωτικη ? Η Prepaid καρτα ) και που την δηλωνεις για να χτισεις τελος παντον αυτο το αφορολογητο οριο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια κάρτα θέλεις, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς να χρησιμοποιείσεις ακόμη και την "απλή" κάρτα που αναφέρεις (κανονικά λέγεται χρεωστική). Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να την δηλώσεις κάπου, όταν πας στην τράπεζα για να ανοίξεις λογαριασμό, να βγάλεις κάρτα ή οτιδήποτε άλλο, μεταξύ άλλων δηλώνεις και το ΑΦΜ σου, με το οποίο γίνεται αντιστοίχιση και μπορεί να σε βρει η εφορία. Δεν είμαι όμως 100% σίγουρος, αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει καλύτερα τότε να μας πει.

Δημοσ.

Αν λέει άτοκες με πιστωτική τότε είναι άτοκες. Αλλά να μην αργείς να πληρώσεις. Για το αφορολόγητο, εγώ πληρώνω με κάρτα κυρίως βενζίνη και σούπερ μάρκετ (πάνω από κάποιο ποσό). Κρατάω τις αποδείξεις και έχει ο Θεός... :)

Ναι εαν λεει ατοκες δωσεις φυσικα και το εννοει. Εγω θελω να πω εαν στην καρτα υπαρχει κρυφη χρεωση σαν προμηθεια που κρατανε οι τραπζες. Επισης εαν καποιος εχει αγορασει απο τον Κοτσοβολο προσφατα με πιστωτικη ας μας πει τι γινεται με τις ατοκες - εντοκες δοσεις.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια κάρτα θέλεις, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς να χρησιμοποιείσεις ακόμη και την "απλή" κάρτα που αναφέρεις (κανονικά λέγεται χρεωστική). Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να την δηλώσεις κάπου, όταν πας στην τράπεζα για να ανοίξεις λογαριασμό, να βγάλεις κάρτα ή οτιδήποτε άλλο, μεταξύ άλλων δηλώνεις και το ΑΦΜ σου, με το οποίο γίνεται αντιστοίχιση και μπορεί να σε βρει η εφορία. Δεν είμαι όμως 100% σίγουρος, αν υπάρχει κάποιος που να ξέρει καλύτερα τότε να μας πει.

Πιστευεις οτι πρεπει να περναει η καρτα σε POS η και μεσω e-banking εισαι καλυμενος?

Δημοσ.

όχι, δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις, αν πληρώνεις On time. Αλλιώς, σε τσεκουρώνουν.

On time, εννοούμαι ΟΛΟ το ποσό, και όχι μόνο το 10-20% που σου ζητάει η τράπεζα (πχ σου εκδίδει λογ/σμο για 500 ευρώ, και σου λέει "ελάχιστη καταβολή 60 ευρώ¨")

δεν γνωρίζω τι συμβαινει με τις προπληρωμένες, αλλά όλες οι αλλες, ειναι οκ.

Δημοσ.

όχι, δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις, αν πληρώνεις On time. Αλλιώς, σε τσεκουρώνουν.

On time, εννοούμαι ΟΛΟ το ποσό, και όχι μόνο το 10-20% που σου ζητάει η τράπεζα (πχ σου εκδίδει λογ/σμο για 500 ευρώ, και σου λέει "ελάχιστη καταβολή 60 ευρώ¨")

Με τις προπληρωμένες δεν υπάρχουν δόσεις έτσι κι αλλιώς.

Δημοσ.

Μονο με τις πιστωτικες κάρτες μπορεις να εχεις δόσεις

Δεν δηλώνεις πουθενά και τιποτα, ολες οι αγορες σου μεσω καρτών μεταφέρονται αυτοματα απο την τραπεζα στο gsis και χρεώνονται στο αφμ σου

Δημοσ.

Κατσε λιγο τι ενοεις ολο το ποσο? Δηλαδη οταν εκδιδεις μια πιστωτικη καρτα και σου λεει οτι εχει οριο 500 euro εισαι υποχρεωμενος να βαζεις καθε μηνα 500 euro ? Και στην συνεχεια να γινεται αποδεσμαυση του ποσου που εχεις ορισει? Ξεκαθαρισε το λιγο εαν εχεις χρονο.

Μονο με τις πιστωτικες κάρτες μπορεις να εχεις δόσεις

Δεν δηλώνεις πουθενά και τιποτα, ολες οι αγορες σου μεσω καρτών μεταφέρονται αυτοματα απο την τραπεζα στο gsis και χρεώνονται στο αφμ σου

Χρεωνονται η συνδεονται?

Δημοσ.

Κατσε λιγο τι ενοεις ολο το ποσο? Δηλαδη οταν εκδιδεις μια πιστωτικη καρτα και σου λεει οτι εχει οριο 500 euro εισαι υποχρεωμενος να βαζεις καθε μηνα 500 euro ? Και στην συνεχεια να γινεται αποδεσμαυση του ποσου που εχεις ορισει? Ξεκαθαρισε το λιγο εαν εχεις χρονο.

Ρε φιλε έρχεται ο λογαριασμός της κάρτα σου και λεει χρωστάς σύνολο 563 ευρω, σε αλλο κουτακι λεει μπορείς να πληρώσεις ελαχιστο πχ 55 αντί ολου του ποσού, δεν εχεις δει ποτε λογαριασμό πιστωτικής κάρτα?

Αν πληρώσεις ολο το ποσο εισαι μια  χαρα, αν πληρώσεις μερος του ποσου πχ τα 55 ευρω τοτε στον επόμενό λογαριασμό θα δεις και μια αλλη εγγραφή που θα λεει, χρεωστικοί τόκοι χχχ ευρώ

Χρεωνονται η συνδεονται?

Εγραψα "γίνεται αυτόματα απο το gsis", εσυ δεν ασχολείσαι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...