Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κάτι άκουσα ότι πρέπει να κάνουμε αγορές με κάρτα για να φαίνεται στην εφορία, κάποια βοήθεια;

Απλα μαθε το ποσο αποδειξεων που χρειαζεσαι και μετα ψωνισε με καρτα (σε αυτο ποσο).

Δημοσ.

Απλα μαθε το ποσο αποδειξεων που χρειαζεσαι και μετα ψωνισε με καρτα (σε αυτο ποσο).

Όταν λες κάρτα; να ανοίξω λογαριασμό;

Δημοσ.

Όταν λες κάρτα; να ανοίξω λογαριασμό;

Μπορεις να βγαλεις και προπληρωμενη καρτα.Θα βαζεις μεσα οσα λεφτα θελεις και θα ψωνιζεις με αυτη μεχρι να μαζεψεις το ποσο που θελεις.

Δημοσ.

Ναι βγαλε καρτα αν δεν εχεις και πληρωνε με καρτα σε μεγαλυτερες αγορες.Στους περισσοτερους το βενδιναδικο και τα σουπερ μαρκετ καλυπτουν τις αποδειξεις που χρειαζονται.

Δημοσ.

Μεχρι 10.000 ευω εισοδημα 10% δηλαδη 1.000 ευρω αγορες για να σου ανγνωριστει αφορολογητο 9.000 ευρω . Μετα 15% για εισοδημα μεχρι 30.000  ευρω.

Αλοιως προστιμο νομιζω 20% επι του ελειποντος ποσου για αγορες.

Για να βγαλεις πιστωτικη ή χρεωστικη φυσικα θελει τραπεζικο λογαριασμο .

Δημοσ.

ισχύει γενικά για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

όχι μόνο για κάρτες.

και για πληρωμές μέσω ebanking.

το μέτρο είναι γελοίο όπως γελοίοι είναι και αυτοί που το σκέφτηκαν.

περνάνε τα πάντα. από πληρωμές δεκο, τηλεφωνίας,  μέχρι εισιτήρια ΜΜΜ και θεαμάτων.

ΤΡΙΧΕΣ δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

ισχύει γενικά για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

όχι μόνο για κάρτες.

και για πληρωμές μέσω ebanking.

το μέτρο είναι γελοίο όπως γελοίοι είναι και αυτοί που το σκέφτηκαν.

περνάνε τα πάντα. από πληρωμές δεκο, τηλεφωνίας,  μέχρι εισιτήρια ΜΜΜ και θεαμάτων.

ΤΡΙΧΕΣ δηλαδή.

Το θεμα ειναι αν στο τελος του χρονου ειναι σε θεση οι Τραπεζες να δωσουν στοιχεια για τις πληρωμες με καρτα ή ebanking ανα ΑΦΜ

Αν μια καρτα ειναι διπλη σε λογαριασμο με δυο δικαιουχους οπως η δικια μου και της γυναικας μου σε πιανου ΑΦΜ πανε οι αγορες ??

Το απαιτουμενο ποσο για αγορες αφορα λογικα και τους δυο φορολογουμενους οταν ειναι δυο και κανουν μαζι φορολογικη δηλωση. Εχει σημασια αν κανει ενας απο τους δυο τις αγορες ??? Πολλα ακομα θελουν διευκρινηση που αμφιβαλλω αν δοθει.

Δημοσ.

Αν μια καρτα ειναι διπλη σε λογαριασμο με δυο δικαιουχους οπως η δικια μου και της γυναικας μου σε πιανου ΑΦΜ πανε οι αγορες ??

Για κάντο λίγο πιο σαφές αυτό με τη "διπλή" κάρτα, γιατί από όσο ξέρω ένα όνομα έχουν πάνω και το pin είναι αυστηρά προσωπικό.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι αν στο τελος του χρονου ειναι σε θεση οι Τραπεζες να δωσουν στοιχεια για τις πληρωμες με καρτα ή ebanking ανα ΑΦΜ

Γιαυτο σε προσφατη δηλωση του στελεχος της κυβερνησης ειπε οτι πρεπει να κραταμε και τις αποδειξεις αγορας.
  • Like 1
Δημοσ.

Για κάντο λίγο πιο σαφές αυτό με τη "διπλή" κάρτα, γιατί από όσο ξέρω ένα όνομα έχουν πάνω και το pin είναι αυστηρά προσωπικό.

Εχω λογαριασμο μισθδοσιας με συνδικαιουχο την γυναικα μου και εχουμε και οι δυο καρτες διαφορετικες σε αριθμο βεβαια και  εχομε προσβαση σε αυτον για αναληψη ή αγορες με ιδια δικαιωματα.

Γιαυτο σε προσφατη δηλωση του στελεχος της κυβερνησης ειπε οτι πρεπει να κραταμε και τις αποδειξεις αγορας.

Ετσι...

Δημοσ.

Εχω λογαριασμο μισθδοσιας με συνδικαιουχο την γυναικα μου και εχουμε και οι δυο καρτες διαφορετικες σε αριθμο βεβαια και  εχομε προσβαση σε αυτον για αναληψη ή αγορες με ιδια δικαιωματα.

Αναφέρθηκες σε "διπλή κάρτα", αυτό με μπέρδεψε. Όταν χρησιμοποιείται η δική σου θα χτίζεται το δικό σου αφορολόγητο, όταν χρησιμοποιείται της γυναίκας σου θα χτίζεται το δικό της, άσχετα ποιος λογαριασμός χρεώνεται.

Αν και στην δική σας περίπτωση νομίζω δεν παίζει ρόλο αυτό μια και κάνετε κοινή δήλωση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...