zio10 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Σε αυτο ειμαι 100% με τον αγοραστη. Ξανα λεω κανεις αγορα με το που καταχωρησεις την αγορα η βαση κανει -1. Παει καποιος στο καταστημα ο πωλητης κοιταει το PC να δει αποθεμα αν βλεπεις αποθεμα>0 τοτε δινει στον αγοραστη αλλιως λεει δεν εχουμε και ας εχει αλλα 10 στην αποθηκη simple as that. Μικρη ή μεγαλη επιχειρηση με την τεχνολογια στο επιπεδο που ειναι αυτα ειναι δικαιολογίες. Και να στο θεσω αλλιως εγω βλπεω την προσφορα γινεται η παραγγελια και επειδη ειμαι σιγουρος οτι εγινε (ειδικα οταν εχει τραβηξει λεφτα) "καιω" το προιν που ετοιμαζομουν να αγορασω απο αλλου και την επομενη μερα δεν υπαρχει και στο αλλο καταστημα τοτε τι γινεται? Θα εχω χασει και τα δυο επειδη δεν μπορει να κανει καποιος τη δουλεια του!? Προφανως και οχι. Αν δεν μπορουν να κανουν τοσο απλα πραγματα ας το κλεισουν εχουμε 2017 που scriptακια και συναρτησεις γραφει και ενα 15χρονο ποσο μαλιστα ενας προγραμματιστης που δουλευει σε μια εταιρεια. Μάλλον έχουν θέμα στην πρακτική εφαρμογή και ειδικά όταν μιλάμε για προσφορές που θα γίνουν πολλές παραγγελίες ταυτόχρονα. Εκεί κάποιο κόλλημα πρέπει να υπάρχει που δεν είναι τόσο απλό για να μη το λύνουν. Μπορεί να συμβεί και στο amazon πχ.
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μάλλον έχουν θέμα στην πρακτική εφαρμογή και ειδικά όταν μιλάμε για προσφορές που θα γίνουν πολλές παραγγελίες ταυτόχρονα. Εκεί κάποιο κόλλημα πρέπει να υπάρχει που δεν είναι τόσο απλό για να μη το λύνουν. Μπορεί να συμβεί και στο amazon πχ. Δεν υπαρχει θεμα εφαρμογης ολα γινονται αυτοματα
zio10 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δεν υπαρχει θεμα εφαρμογης ολα γινονται αυτοματα Είναι λογικό αυτό που λες αλλά μου κάνει εντύπωση πως μεγάλες επιχειρήσεις δεν μπορούν να το κάνουν! Δε νομίζω να μη θέλουν, κάτι άλλο πρέπει να γίνεται.
Timour21 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δεν υπαρχει θεμα εφαρμογης ολα γινονται αυτοματα Αυτόματα φίλε μου θα γίνουν τα πράγματα όταν θα γίνει το rise of the machines και θα αντικατασταθούμε όλοι απο ρομπότ. Απο την στιγμή όμως που στην εφοδιαστική αλυσίδα παρεμβαίνει έστω και ένα ανθρώπινο χέρι, λάθη θα γίνουν. ΙΤ είμαι, με εξειδίκευση σε Logistics (λόγω του ότι απο τα 18 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας τα 10 τα έχω φάει σε Logistics), για κάθε σου λύση (που νομίζεις οτι έχεις), έχω 5 προβλήματα που προκύπτουν. 2
haris013 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Αυτόματα φίλε μου θα γίνουν τα πράγματα όταν θα γίνει το rise of the machines και θα αντικατασταθούμε όλοι απο ρομπότ. Απο την στιγμή όμως που στην εφοδιαστική αλυσίδα παρεμβαίνει έστω και ένα ανθρώπινο χέρι, λάθη θα γίνουν. ΙΤ είμαι, με εξειδίκευση σε Logistics (λόγω του ότι απο τα 18 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας τα 10 τα έχω φάει σε Logistics), για κάθε σου λύση (που νομίζεις οτι έχεις), έχω 5 προβλήματα που προκύπτουν. επιβαιβεώνω και εγώ το παραπάνω που είμαι IT σε εταιρία με μεγάλη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Απλά και αντικειμενικά δεν μπορούν τα πάντα να είναι 100% αυτόματα. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Απο τη στιγμη που υπαρχει βαση δεδομενων με τα προιοντα τοτε δεν βλεπω καποια δυσκολια.
Timour21 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Απο τη στιγμη που υπαρχει βαση δεδομενων με τα προιοντα τοτε δεν βλεπω καποια δυσκολια. Ωραία λοιπόν (και να με συγχωρέσεις για το σεντόνι) Έχεις 1 κεντρική αποθήκη 5 σημεία πώλησης λιανικής και το ηλεκτρονικό κατάστημα (χονδρική δεν σου βάζω γιατί θα το κάνω περίπλοκο). Έχεις μια βάση δεδομένων (τις εξής 3 μίνιμουμ - μία για το ERP, μία για το WMS και μία για το eshop (online αυτή). Έχεις και ένα προιόν που είχες αγοράσει 100 τμχ πριν 3 μήνες. Σήμερα έχεις μείνει με 1. Αυτό το 1 δεν είναι απαραίτητα δεδομένο οτι το έχεις στην κεντρική αποθήκη, μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται σε κάποιο κατάστημα. Πάει λοιπόν κάποιος (ας τον πούμε Spect) στο κατάστημα το βλέπει το παίρνει στα χέρια του και πάει προς το ταμείο, ένας άλλος (ας τον πούμε Timour) απο τον καναπέ του σπιτιού του , μόλις έχει προσθέσει το προιόν που κρατάει ο Spect στα χέρια του, στο καλάθι του και είναι έτοιμος να κάνει check out. Εκείνη τη στιγμή και οι 3 βάσεις δείχνουν ως απόθεμα του προιόντος 1. Πας εσύ το πληρώνεις και την ώρα που κόβεται η απόδειξη πατάει ο Timour το έντερ και ολοκληρώνει την online παραγγελία του. Λαμβάνει το email επιβεβαιωσης - η αυτοματοποίηση που λέγαμε- την ώρα που παραδίδουν την σακούλα με το προiόν στον Spect. O timour την επόμενη μέρα όταν θα το δουν απο τα κεντρικά (8πμ με 8μμ στην καλύτερη) θα φάει ακυράκι. 2η περίπτωση ίδιου σεναρίου, όση ώρα ο spect σκέφτεται αν θα το πάρει ή όχι, o timour έχει ήδη κάνει checkout και έχει λάβει και το email. Φτάνει ο spect στο ταμείο, και είτε δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί η κεντρική db (δεν μπορείς να βαράς την οποιαδήποτε βάση με query που θα φέρνει όλα τα αποθέματα κάθε sec. , στην καλύτερη των περιπτώσεων τραβάς ένα refresh το λεπτό (εμείς - στην δουλειά μου κάθε 5 λεπτά και πάλι μας γονατίζει-) , άρα παίζει να φτάσεις ταμείο και το απόθεμα στο υποκατάστημα να δείχνει ακόμα 1, παίζει και να φτάσεις ταμείο και η βάση να έχει ενημερωθεί. Πολιτική των περισσότερων εταιρειών είναι να δίνουν προτεραιότητα στο ταμείο (εγώ προσωπικά αμφιταλαντεύομαι πάνω σε αυτό) έναντι του online πελάτη. Και συ άμα το δεις, δεν είναι οτι καλύτερο σε ένα off line μαγαζί να πεις σε κάποιον "αφήστε το κύριε πουλήθηκε πριν ένα λεπτό online". Άρα και στις 2 αυτών των περιπτώσεων, ο timour ξανατρώει ακυράκι. To παράδειγμα σε όλες του τις περιπτώσεις που αναφέρω, το έχω δει με τα μάτια μου. Έχω 10αδες άλλα, με τελείως διαφορετικές περιπτώσεις να έχουν πηδήξει τους αθροιστές των αποθεμάτων και αν σου βάλω και την χονδρική στην εξίσωση, θα πρέπει να τα πούμε για καφέ offline για να στα εξηγήσω. 4
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μιλαμε για συγκεκριμενα προιοντα σε συγκεκριμενες περιπτωσεις κατι το οποιο σηκωνει real time update και επισης εγραψα και πισω οτι σε περιπτωσεις προσφορων κοιταει ο υπαλληλος αν υπαρχερι αποθεμα και ενημερωνει τον πελατη στο καταστημα. Αν και παλι ας πουμε οτι ολα γινουν οπως λες ο πελατης που ειναι σπιτι του χεστηκε για το τι κανει η εταιρεια στο παρασκηνιο και πως κανει τη δουλεια της ποσο μαλιστα απο την στιγμη που το εχει πληρωσει.
Timour21 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Το ότι το έχει πληρώσει δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάει κάποιος υπάλληλος για να κάνει χαρακίρι μπροστά του για να ικανοποιηθεί ο πελάτης. Refund και τελειώνει η υπόθεση. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις, ούτε real time updates (εκτός και αν μιλάμε για αμιγώς ηλ. κατάστημα - κάτι που ο κωτσόβολος δεν είναι) , τον λόγο στον εξήγησα στο μήνυμα παραπάνω. Ουτε υπάρχει διαφορά στη βάση για αν ένα προιόν είναι προσφορά ή όχι. Για την βάση είναι ένα UPC (universal product code) με το απόθεμά του. Ήμουν ξεκάθαρος πριν νομίζω,αν δεν εξήγησα κάτι καλά, να το ξαναπώ.
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Το ότι το έχει πληρώσει δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάει κάποιος υπάλληλος για να κάνει χαρακίρι μπροστά του για να ικανοποιηθεί ο πελάτης. Refund και τελειώνει η υπόθεση. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις, ούτε real time updates (εκτός και αν μιλάμε για αμιγώς ηλ. κατάστημα - κάτι που ο κωτσόβολος δεν είναι) , τον λόγο στον εξήγησα στο μήνυμα παραπάνω. Ουτε υπάρχει διαφορά στη βάση για αν ένα προιόν είναι προσφορά ή όχι. Για την βάση είναι ένα UPC (universal product code) με το απόθεμά του. Ήμουν ξεκάθαρος πριν νομίζω,αν δεν εξήγησα κάτι καλά, να το ξαναπώ. Παρήγγειλα ένα προϊόν από ηλεκτρονικό κατάστημα για το οποίο υπήρχε η ένδειξη της διαθεσιμότητας κατά την ημέρα της παραγγελίας. Ωστόσο η επιχείρηση με ενημέρωσε ότι τελικά το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο και ότι η παραγγελία μου δεν μπορεί να εκτελεστεί. Είναι νόμιμο; Η συμπεριφορά αυτή είναι παράνομη. Αποτελεί μορφή παραπλάνησης, καθώς προκαλεί ψευδή εντύπωση στον καταναλωτή ως προς τα διατιθέμενα προϊόντα και υπηρεσίες. Η εταιρεία έχει την ευθύνη για την έγκαιρη ενημέρωση των δεδομένων στην ιστοσελίδα της. Εφαρμοστέες είναι οι διατάξεις των άρθρων 9γ & 9δ του Ν. 2251/1994. Έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε και να ζητήσετε επιστροφή των χρημάτων που ενδεχομένως έχετε καταβάλει. Παράλληλα, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία για την παραπλάνηση στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. http://www.insomnia.gr/topic/536024-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%84/ Εγραψα πιο πανω οτι θα μπορουνε για προιοντα σε προσοφρα -τα οποια ειναι μετρημενα και για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα- η βαση μπορει να αντεξει real time update. Για ολα τα αλλα δες το παραπανω και εσυ ζητα refund εγω θα απαιτησω (αν μου τυχει) για αυτο που πληρωσα
enakaiena1821 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Ωραία λοιπόν (και να με συγχωρέσεις για το σεντόνι) Έχεις 1 κεντρική αποθήκη 5 σημεία πώλησης λιανικής και το ηλεκτρονικό κατάστημα (χονδρική δεν σου βάζω γιατί θα το κάνω περίπλοκο). Έχεις μια βάση δεδομένων (τις εξής 3 μίνιμουμ - μία για το ERP, μία για το WMS και μία για το eshop (online αυτή). Έχεις και ένα προιόν που είχες αγοράσει 100 τμχ πριν 3 μήνες. Σήμερα έχεις μείνει με 1. Αυτό το 1 δεν είναι απαραίτητα δεδομένο οτι το έχεις στην κεντρική αποθήκη, μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται σε κάποιο κατάστημα. Πάει λοιπόν κάποιος (ας τον πούμε Spect) στο κατάστημα το βλέπει το παίρνει στα χέρια του και πάει προς το ταμείο, ένας άλλος (ας τον πούμε Timour) απο τον καναπέ του σπιτιού του , μόλις έχει προσθέσει το προιόν που κρατάει ο Spect στα χέρια του, στο καλάθι του και είναι έτοιμος να κάνει check out. Εκείνη τη στιγμή και οι 3 βάσεις δείχνουν ως απόθεμα του προιόντος 1. Πας εσύ το πληρώνεις και την ώρα που κόβεται η απόδειξη πατάει ο Timour το έντερ και ολοκληρώνει την online παραγγελία του. Λαμβάνει το email επιβεβαιωσης - η αυτοματοποίηση που λέγαμε- την ώρα που παραδίδουν την σακούλα με το προiόν στον Spect. O timour την επόμενη μέρα όταν θα το δουν απο τα κεντρικά (8πμ με 8μμ στην καλύτερη) θα φάει ακυράκι. 2η περίπτωση ίδιου σεναρίου, όση ώρα ο spect σκέφτεται αν θα το πάρει ή όχι, o timour έχει ήδη κάνει checkout και έχει λάβει και το email. Φτάνει ο spect στο ταμείο, και είτε δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί η κεντρική db (δεν μπορείς να βαράς την οποιαδήποτε βάση με query που θα φέρνει όλα τα αποθέματα κάθε sec. , στην καλύτερη των περιπτώσεων τραβάς ένα refresh το λεπτό (εμείς - στην δουλειά μου κάθε 5 λεπτά και πάλι μας γονατίζει-) , άρα παίζει να φτάσεις ταμείο και το απόθεμα στο υποκατάστημα να δείχνει ακόμα 1, παίζει και να φτάσεις ταμείο και η βάση να έχει ενημερωθεί. Πολιτική των περισσότερων εταιρειών είναι να δίνουν προτεραιότητα στο ταμείο (εγώ προσωπικά αμφιταλαντεύομαι πάνω σε αυτό) έναντι του online πελάτη. Και συ άμα το δεις, δεν είναι οτι καλύτερο σε ένα off line μαγαζί να πεις σε κάποιον "αφήστε το κύριε πουλήθηκε πριν ένα λεπτό online". Άρα και στις 2 αυτών των περιπτώσεων, ο timour ξανατρώει ακυράκι. To παράδειγμα σε όλες του τις περιπτώσεις που αναφέρω, το έχω δει με τα μάτια μου. Έχω 10αδες άλλα, με τελείως διαφορετικές περιπτώσεις να έχουν πηδήξει τους αθροιστές των αποθεμάτων και αν σου βάλω και την χονδρική στην εξίσωση, θα πρέπει να τα πούμε για καφέ offline για να στα εξηγήσω. Ωραία όλα αυτά ο Spect και ο Timour πως σου ήρθανε? απο κάνα manual τους έβγαλες ? Άκυρο τώρα το συνειδητοποίησα επιβαιβεώνω και εγώ το παραπάνω που είμαι IT σε εταιρία με μεγάλη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Απλά και αντικειμενικά δεν μπορούν τα πάντα να είναι 100% αυτόματα. https://youtu.be/6557PGlZ7L4
Timour21 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Εγραψα πιο πανω οτι θα μπορουνε για προιοντα σε προσοφρα -τα οποια ειναι μετρημενα και για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα- η βαση μπορει να αντεξει real time update. Για ολα τα αλλα δες το παραπανω και εσυ ζητα refund εγω θα απαιτησω (αν μου τυχει) για αυτο που πληρωσα Και αν απαιτήσεις κάτι το οποίο δεν το έχουν και δεν το έχει και ο προμηθευτής να το δώσει πλέον? Α. Χαρακίρι? Β. Ισόβια? Γ. Τους βάζεις να το κλέψουν νύχτα απο κάποιον άλλο πελάτη που το πούλησαν? Γιατί για να το φτιάξουν μόνοι τους για να στο πουλήσουν κομματάκι δύσκολο. Y.Γ μην μου αρχίσεις να μου παραθέτεις νομοθεσίες και τέτοια, please δηλαδη, τα ξέρω καλύτερα απο σένα. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Είτε σου δίνουν άλλο προϊόν αντίστοιχης κατηγορίας η έκπτωση σε πιο ακριβό μοντέλο. 1
Timour21 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Άρχισες να μιλάς πάλι λογικά, άρα να πάρεις αυτό που αγόρασες δεν παίζει όσο και να χτυπιέσαι. Για τα άλλα που λες, αν είναι λίγο σοβαρό το μαγαζί, κάτι τέτοιο πρέπει να κάνει, ναι.
enakaiena1821 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Είτε σου δίνουν άλλο προϊόν αντίστοιχης κατηγορίας η έκπτωση σε πιο ακριβό μοντέλο. Ακριβώς αυτό! γύφτοι όλοι να πούμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα