Προς το περιεχόμενο

Αστροφυσικές παρατηρήσεις ενισχύουν τη θεωρία ότι το σύμπαν είναι ένα τεράστιο ολόγραμμα


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να στείλουμε κανενα καλοθελητή με καμία go pro να δούμε τι συμβαίνει εκει μέσα ! Πέρα απο την πλάκα πολυ ενδιαφέρον αυτο που λες και πραγματικά αφού καταρρέουν τα πάντα μέσα σε μια μαύρη τρύπα και δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά , μόνο η φαντασία μπορούσε να περιγράψει τι μπορεί να υπαρχει μέσα σε μια μαύρη τρύπα ! Τι θα μπορούσε να ειναι και ποιος λόγος ύπαρξης της !

Το πραγματικά σκαλωτικό είναι ότι πως θα δουλέψει η gopro χωρίς φως αφού το φως θα ρουφιέται από την μαύρη τρύπα; Ή αντίστοιχα τα μάτια σου;;; Δλδ και να επιβίωνες τις τεράστιες δυνάμεις που ασκούνται, δεν θα βλεπες και τπτ μαυρίλα και πάλι μαυρίλα. Γι αυτό αγαπημένη ταινία το Interstellar! 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

 

 

Απλά τα μαθηματικά και η επιστήμη δεν έχουν δώσει ακόμα απαντήσεις, για αυτό η μαύρη τρύπα ( τι χαζό όνομα , αφού εκπέμπει ενέργεια ) , χαρακτηρίζεται ως singularity.

Κάποια στιγμή, το θεωρώ δεδομένο, η επιστήμη θα εξηγήσει όλα τα "πως".

 

Το "γιατί" εκ'φευγει του πεδίου της, για αυτό πάντα θα υπάρχει η φιλοσοφία και η θρησκεία.

Το όνομα δόθηκε πολύ πριν αποδειχτεί ότι τελικά, "κάτι" εκπέμπεται από μια μαύρη τρύπα, γι' αυτό και την ονόμασαν "μαύρη"

Αν την ονόμαζαν τώρα, πιθανόν θα την ονόμαζαν κάπως διαφορετικά.

pictora_annotated_525.jpg

 

Αν θυμάμαι καλά, κάποιες θεωρίες τείνουν προς το γεγονός ότι μια μαύρη τρύπα είναι στην ουσία μια μονοδιάστατη ανωμαλία η οποία υπάρχει μόνο στο χρόνο και όχι στο χώρο, δεν έχει δηλαδή απτές διαστάσεις και ο ορίζοντας γεγονότων είναι μια προσπάθεια του σύμπαντος να καλύψει αυτήν την ανεπίτρεπτη ανωμαλία.

 

Στη δικιά μου φαντασία (και με πάρα πολύ φαντασία :)), οι μαύρες τρύπες είναι σαν "σιφόνια" στο χωροχρονικό συνεχές του σύμπαντος και ότι "ρουφιέται" μέσα τους καταλήγει σε ότι υπήρχε "πριν" δημιουργηθεί το σύμπαν μας (το "πριν" είναι μια φτωνή από μέρους μου δήλωση, γιατί ο χρόνος μας ανήκει σε αυτό το σύμπαν και όχι σε ότι υπήρχε-υπάρχει και άν υπάρχει έξω από αυτό).

 

Εδώ δεν θυμόμαστε τι φάγαμε το μεσημέρι θες και πριν γεννηθούμε ? :)

Να ρωτήσουμε τον Σφακιανάκη που έχει δηλώσει μητρομνήμον (ή όπως αλλιώς το είχε πει) να μας πει :D

Άρθρο!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαιρομαι να διαβαζω ανθρωπους παθιασμενους με το αγνωστο και το ανεξηγητο! δεν χαθηκαν ολα ακομα!

οπως και να το δεις, σε περιοδο πονου, καταθλιψης και απωλειας το μονο που μας μενει ειναι να κοιταξουμε προς τα πανω, τα αστερια! τοτε θα βρουμε παρηγορια σκεφτομενοι ποσο μικροι, οχι, ποσο μικρα ειναι τα μεγαλυτερα προβληματα μας.

και οτι η ζωη οπως την ξερουμε ειναι ενα τεραστιο, οχι, ενα υπερτεραστιο δωρο και θαυμα!

("κανονικα" δεν επρεπε να υπαρχουμε καν!)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν χλευάζω τίποτα και καμιά θεωρία, όπως κάνουν άλλοι. Κι εγώ έχω πάμπολες θεωρίες, αλλά είμαι ανοικτός σε όλες.

 

Το θέμα είναι... ότι ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ (ουδείς μας, ούτε οι επιστήμονες) ΓΝΩΣΕΙΣ, δεν έχουμε ιδέα για πάρα πολλά πράγματα και αφ' ενός με Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ τα ερμηνεύουμε και όταν φτάνουμε σε σημαντικά ερωτήματα... "το τρέχουμε" fast-forward ή το προσπερνούμε!

 

Καλή αυτή η θεωρία κτλ, αλλά ΟΥΔΕΙΣ προσπάθησε να εξηγήσει - απλά είπε (περί της θεωρίας) τί ισχύει... αλλά ΓΙΑΤΙ ισχύει, ΠΩΣ έγινε (είναι) έτσι κτλ, δεν το έκανε γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, δεν έχει γνώσεις...

 

Παρόμοια συναισθήματα που δημιούργησε και η ταινία "Arrived" που είδα. Απλά... ήρθαν οι εξωγήινοι... και έφυγαν! ΚΑΝΕΝΑ ερώτημα δεν απαντήθηκε, ούτε καν ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ήρθαν! Επειδή θέλουν να το "πάνε πιο πέρα" (πιο επιστημονικά) και ταυτόχρονα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ για να "το μαξάρουν" περισσότερο, έκαναν (και γενικά κάνουν) μια ανούσια ταινία που προορίζεται για 5χρονα...

Τουλάχιστον ο Σπίλμπεργκ με το "Στενές Επαφές", πήρε το "Μπλε Βιβλίο" και προσπάθησε σε 2 ώρες έργο να τα "παντρέψει" όλα, να φτιάξει ένα παζλ, ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, με ερωτήματα και απαντήσεις (της τότε εποχής που βγήκε η ταινία).

 

Πλέον, ΟΥΔΕΙΣ ενδιαφέρεται να απαντήσει ΜΙΣΟ ερώτημα (σε τέτοιες επιστημονικές ταινίες ή θεωρίες κτλ). ΑΠΛΑ, λέει την θεωρία του.

 

Οκ, λοιπόν... κι εγώ λέω ότι είμαστε η 13η φυλή των "Αποικιών" και σε λίγο θα έρθει ο στόλος με το "Γκαλάκτικα" και τον Αντάμα!!!... Σας άρεσε μια "χύμα" θεωρία ΔΙΧΩΣ ΟΥΣΙΑ και ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ;

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη βλέπω πολυ ενδιαφερον, ξεκινηστε να ξαναβλεπετε το "Συμπαν που αγαπησα".  Προσπαθουσαν να μας τα εξηγησουν οι ανθρωποι απο το 2008...

 

 

τους ειχα καθηγητες στο Φυσικο. μορφες.  :-D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι το εσωτερικό της Μαύρης τρύπας είναι ένα άλλο διαφορετικό σύμπαν σαν αυτό που ζούμε τώρα.

Ακριβώς όπως λέει η θεωρία της Μεγάλης έκρηξης για την αρχή του σύμπαντος έτσι και αυτή η θεωρία λέει ότι αυτή η μεγάλη έκρηξη είναι ένα supernova ενός μεγάλου άστρου σε ένα άλλο συμπαν που δημιουργεί μια μαύρη τρύπα.

Έτσι όπως επεκτείνεται το σύμπαν μας, ετσι επεκτείνεται και η μαύρη τρύπα λόγω της μεγάλης βαρύτητας της σε αυτό το άλλο σύμπαν. Για να ξεφύγουμε από το σύμπαν μας και να πάμε στον πατέρα-σύμπαν, αρκέι να βρούμε πως να ταξιδέψουμε με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός. Άρα στην ερώτηση τι υπάρχει μέσα σε μια μαύρη τρύπα, απαντάς 'Απλά κοίτα γύρω σου!'

 

Εμένα μου αρέσει αυτή η θεωρία.  

 

Βασικα το συμπαν διαστελεται. Καποια στιγμη συμφωνα με τους επιστημονες νομιζω θα αρχισει να ξανα συστελεται? Δεν θυμαμαι ακριβως με ποια διαδικασια αλλα στο τελος θα καταληξει ολο το συμπαν να ξανασυγχωνευτει σε μια μαυρη τρυπα η οποια στο τελος θα συμπιεστει με υποατομικο επιπεδο. Σε ενα singularity.

 

Oι επιστημονες εικαζουν οτι το big bang οπου ηταν η μεγαλη εκρηξη οπου γεννηθηκε το συμπαν μας, προηλθε απο την εκρηξη μιας μαυρης τρυπας. Οι επιστημονες αδυνατουν να εξηγησουν τι πυροδοτησε την διαδικασια

 

Αυτο σημαινει οτι αυτη η διαδικασια μπορει να εχει επαναληφθει και αλλες φορες. Στην ερωτηση και τι υπηρχε πριν το συμπαν η απαντηση ειναι τιποτα. Το κεφαλι μας αδυνατει να συλλαβει την εννοια αλλα ο χρονος για να υπαρξει πρεπει να υπαρχει ο χωρος. Οταν δεν υπαρχει χωρος, δεν υπαρχει και χρονος. Δεν υπηρχε η εννοια χρονος πριν την μεγαλη εκρηξη γιατι το ρολοι του συμπαντος ξεκιναει την στιγμη της εκρηξης.

 

Αυτο που λες τωρα ειναι μια εικασια οπου μια μαυρη τρυπα μπορει να ειναι εισοδος σε ενα αλλο παραλληλο συμπαν. Παμε πολυ μακρια. Θεωρια των χορδων, βρανες, οτι η μεγαλη εκρηξη ειναι δυο βρανες που ακουμπησαν η μια την αλλη και πως η μαυρη τρυπα ειναι η εισοδος στην ουσια σε μια αλλη βρανη. Αρχιζουμε να δεχομαστε 32 (η 16?) διαστασεις εκτως του χωρου και του χρονου και εκει το πεδιο γινεται υπερβολικα πολυπλοκο

 

Δεν ειμαι κατα της θεωριας οτι μπορει να ειναι εισοδος σε ενα αλλο συμπαν η εστω μια παρακαμψη για το δικο μας συμπαν καπου αλλου. Ετσι και αλλιως μεχρι να αποδειξουν οι επιστημονες τι ειναι αυτο το πραγμα, ΟΛΑ ειναι πιθανα και πρεπει να εξεταζονται οσο παραλογα και αν ακουγονται.

 

Η δικη μου λογικη λεει πως η μαυρη τρυπα ειναι μια χρωνοκαψουλα. Δες αυτο το ντοκιμαντερ (Ειναι στα ελληνικα)

 

 

Ειναι κορυφαιο για να κατανοησεις τι ειναι ο χρονος και πως επιδραει ο χωρος πανω του.

 

Συμφωνα με τους επιστημονες οσο μεγαλυτερη η βαρυτικη ελξη, τοσο ποιο αργα κινειται ο χρονος. Αν σε εβαζα να κανεις 5 κυκλους κοντα στον οριζοντα γεγονοτων μιας μαυρης τρυπας για σενα θα περναγαν 5 χρονια και για μενα στην Γη παιζει να ειχε περασει και χιλιετια. Στην ουσια θα ειχες ταξιδεψει στον χρονο!

 

Επισεις οι επιστημονες εχουν αποδειξει οτι για την υλη υπαρχει η αντιυλη. Σαν τον αρνητικο και τον θετικο πολο. Δηλαδη μια ιδια υλη με αντιθετο φορτιο. Ενα ιδιο συμπαν με το δικο μας με αντιθετο φορτιο!

 

Ο Χόκινγκ διατύπωσε τη θεωρία ότι οι μαύρες τρύπες δεν είναι απόλυτα μαύρες, αλλά εκπέμπουν συνεχώς μια αμυδρή ακτινοβολία. Η λεγόμενη ακτινοβολία Χόκινγκ είναι αποτέλεσμα κβαντικών φαινομένων. Σύμφωνα με τη κβαντική θεωρία, το κενό δεν είναι ποτέ απόλυτα άδειο αλλά βρίθει από «εικονικά σωματίδια» ύλης και αντιύλης, τα οποία εμφανίζονται μόνο για μια στιγμή πριν αλληλοεξουδετερωθούν και πάψουν να υπάρχουν.

 

Αν όμως ένα τέτοιο ζευγάρι σωματιδίων εμφανιστεί κοντά σε μια μαύρη τρύπα, το ένα μπορεί να χαθεί μέσα της για πάντα, οπότε το δεύτερο είναι ελεύθερο να δραπετεύσει και να συνεχίσει τη ζωή του ως κανονικό σωματίδιο. Η ακτινοβολία Χόκινγκ αποτελείται από αυτά ακριβώς τα σωματίδια, είναι ωστόσο υπερβολικά αμυδρή για να καταγραφεί σε πραγματικές συνθήκες.

 

Ειναι και το μονο πραγμα που μπορει να ξεφυγει απο μια τρυπα. Η βασικη αρχη οπου το συμπαν υπαρχει ειναι οτι η πληροφορια δεν μπορει να χαθει. Μπορει να αλλαξει αλλα οχι να καταστραφει. Ετσι οτι πεφτει μεσα σε μια μαυρη τρυπα, απαραιτητα πρεπει ειτε να εκληθει ως ακτινοβολια, ειτε καπως η πληροφορια να αποτυπωθει στον οριζοντα γεγονοτων.

 

Τελος η αλλη βασικη ερωτηση της επιστημης. Αφου για καθε σωματιδιο υλης, υπαρχει το αντιστοιχο σωματιδιο αντιυλης που τα εξουδετερωνει, τοτε γιατι υπαρχει υλη και που πηγε η αντιυλη? Γιατι την στιγμη της κοσμικης εκρηξης ενω η αναλογια ηταν 50/50 ξαφνικα αλλαξε και υπαρχει το συμπαν και η υλη? Παρε το αυγο και κουρεφτο! Μπορουμε να μιλαμε μερες για αυτα!

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μεγαλομανια του ανθρωπου λεει ο αλλος.αυτη η μεγαλομνια σε εκανε να γραφεις εδω τωρα και να μην τρως στο σπηλαιο.γι αυτο το εχουμε το ρημαδι.για να ψαχνουμε και να μαθαινουμε

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα να ακούσω το γιατί υπάρχει το σύμπαν.

 

Δεν υπαρχει απαντηση. Ισως ειναι και περα απο την δυνατοτητα του ανθρωπινου εγκεφαλου η απαντηση σε αυτη την ερωτηση. Γενικα δεν ειμαστε καν σιγουροι αν ο εγκεφαλος μας ειναι ικανος βιολογικα να αντιληφθει το συμπαν. Απλα ειμαστε ανθρωποι που μας αρεσει να ψαχνουμε και νιωθουμε ανασφαλεια με οτι δεν γνωριζουμε

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι τυχαίο ότι σιγά σιγά οι μεγάλοι Ευεργέτες από το crew του νέου εθνοσωτήρα με τα αμύθητα πλούτη λένε για απολλώνιες τεχνολογίες! Προτείνω Λιάκο για υπουργό διαστήματος!

θα βρουμε εμεις την λυση

cLqJGC0X7O7dHsFFmz3xl7ab0h6rl88EapfYqmX2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή η μεγαλομανία του ανθρώπου είναι το κάτι άλλο. Κάθε λίγα χρόνια βγαίνει μια ομάδα "επιστημόνων" που λέει πως έχει ενδείξεις πως συμβαίνει κάτι άλλο από αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα.  Οι περισσότεροι βεβαια μενουν στα λόγια... Μέχρι να αποδείξουν το οτιδήποτε ασπαζόμαστε Αϊνστάιν και Νεύτωνα

Το έχουν αποδείξει με την κβαντική θεωρία άπειρες φόρες,σε αυτήν την κλίμακα ο Αϊνστάιν απορρίπτεται(με την έννοια ότι δεν ισχύει τίποτα στον μικρόκοσμο των ατόμων)το είχε ανακαλύψει και ο ίδιος άλλα αρνιόταν να το δεχτεί λόγο συμπάθειας προς την θρησκεία,δεν σημαίνει ότι παρατηρούμε είναι και σωστό  όπως λέει και το άρθρο θέλουν να παντρέψουν αυτές τις θεωρίες,τα τελευταία χρονιά όλοι επιδιώκουν και έχουν καταλάβει ότι με μια θεωρία δεν βγαίνει νόημα και για αυτό έχουν την θεωρία Μ είναι ένα σύνολο θεωριών για την εξήγηση του σύμπαντος που από ότι φαίνεται το σύμπαν μας είναι ένα από τα 10 εις στην 500   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είμαστε ολόγραμμα, τότε έχουμε δημιουργό/θεό, σωστά;

Όχι καμιά σχέση είναι δεν είναι ολόγραμμα,αυτό είναι ένα δημιούργημα της φαντασίας του ανθρώπου στην προσπάθεια του να εξηγεί κάποια πράγματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιστημονικά αποδεδειγμένα πράγματα (θεωρείες) που βασίζονται πάνω σε επιστημονικές μεθόδους διαρκών πειραμάτων και παρατήρησης όχι αστεία... Δώσε σανό για τα γκόιμ λέμε...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...