Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και δε καταλαβαίνω τι είναι αυτό, η 2η εικόνα έχει ένα 3.3V LDO regulator πριν τον ακροδέκτη "1". Οπότε, εάν υποθέσω ότι αυτός παίρνει τάση από μπαταρία κινητού (<4,2V), λόγω του LDO θα έχεις σταθεροποιημένα 3,3V σε εκείνο το σημείο.

 

Εάν βέβαια η μπαταρία ξεφορτιστεί, η τάση θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά, αλλά αυτό εξαρτάται από την φύση του LDO. Θα γίνει σίγουρα όμως, μιας και μία Li-Ion μπορεί να πέσει ακόμα και στα 3,0V (χαμηλότερα από την τάση εξόδου του LDO). Σε εκείνη την περίπτωση, το LDO θα περιορίσει ακόμα χαμηλότερα, ίσως να έχει ασταθή συμπεριφορά, κλπ, αλλά αυτά θα τα δεις στο datasheet του.

  • Moderators
Δημοσ.

Για να σου εξηγησω στα γρηγορα πρεπει να ψαξω να βρω καποια TAP (Test Access Ports) στην PCB του κινητου και πρεπει να κανω αυτο

 

EMMC_TP_FINDER_SPREADTRUM_PICTURE.jpg

 

Αν με ενα αλλο μηχανημα (δεν θυμαμαι το ονομα) που ρυθμιζεις την παροχη ρευματος που θες να δωσεις του δωσω 3.3V και το συνδεσω στα + και - θα ειμαι κομπλε οποτε θα χρειαζομαι μονο το "Green" καλωδιο σωστα?

Δημοσ.

Το SmartGSM τροφοδοτείται από το κινητό, σωστά; Αν ναι, ναι, δε βλέπω λόγο να έχεις πρόβλημα άμα το τροφοδοτήσεις από αλλού, ψηφιακά σήματα ίδιου επιπέδου είναι. Οπότε μετά ακουμπάς μόνο το 'probe' όπως το φαντάζεσαι.

 

Εάν το τροφοδοτήσεις από ολοκληρωμένο όμως (π.χ. κάποιο ρυθμιζόμενο regulator) έλεγξε αν μπορεί να δώσει την ένταση που πρέπει. Από τροφοδοτικό πάγκου δε θα 'χεις θέμα σίγουρα.

  • Moderators
Δημοσ.

To smartGSM παιρνει ρευμα απο τον υπολογιστη. Με τον εξωτερικο Regulator θα τροφοδοτήσω το κινητο ωστε ειμαι σιγουρος οτι παιρνει 3.3V !

Δημοσ.

Το κινητό έχει ήδη regulators σε διάφορα σημεία ώστε να προσαρμόσουν την τάση της μπαταρίας. Εάν εσύ πας και βάλεις 3V3 στο σημείο που μπαίνει η μπαταρία αμφιβάλλω αν θα μπουτάρει καν το κινητό, διότι τα επόμενα regulators θα ρίξουν την τάση αρκετά πιο κάτω, μιας και θα τροφοδοτούνται -σίγουρα- με μη αναμενόμενη τάση. Εκτός και αν έχεις σχηματικό και ξέρεις που ακριβώς πρέπει να δώσεις τι τάση...

 

Το να βάλεις εξωτερικό τροφοδοτικό εκεί που κουμπώνει η μπαταρία και να δώσεις τάση αντίστοιχη με της μπαταρίας (3,7V - 4,25V) δεν είναι επιλογή; Με ένα LM317 και αντιστάσεις 1K + 2,2K παίρνεις πανεύκολα 4V ± 5%.

  • Moderators
Δημοσ.

Ναι τροφοδοτικό παίζει. Οπότε του κουμπώνω το τροφοδοτικό το βάζω στα 3.3 και κάνω τα πειράματα. Θα ενημερώσω αύριο αν δούλεψε

  • Moderators
Δημοσ.

Τελικα δουλεψε το ενα κομματι τωρα πρεπει να βγαλω ακρη πως θα κανω τα τεστ μου! 

 

Για τις δοκιμαες επειδη δεν εχω αυτο το καλωδιο "geen" βρηκα ενα αλλο και αντι να το κολλησω οπως το εχει στην φωτογραφια το κουμπωσα πανω στο πινακι απο πισω που θεωρητικα ειναιι το ιδιο. Τωρα τι φταιει και δεν παιρνω το αποτελεσμα που  θελω δεν ξερω !

Δημοσ.

Τελικα δουλεψε το ενα κομματι τωρα πρεπει να βγαλω ακρη πως θα κανω τα τεστ μου! 

 

Για τις δοκιμαες επειδη δεν εχω αυτο το καλωδιο "geen" βρηκα ενα αλλο και αντι να το κολλησω οπως το εχει στην φωτογραφια το κουμπωσα πανω στο πινακι απο πισω που θεωρητικα ειναιι το ιδιο. Τωρα τι φταιει και δεν παιρνω το αποτελεσμα που  θελω δεν ξερω !

 

Έχεις κάποιο link που να λέει πιό αναλυτικά πως δουλέυει αυτό το smartGSM?

 

Πάντως αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα είναι οτι δέν έχει κοινή γείωση με το κινητό. Πρέπει να ενώσεις τις γειώσεις μεταξύ τους. Δηλαδή το αρνητικό του τροφοδοτικου που δίνει ρεύμα στο κινητό, με το αρνητικό του PC που δίνει ρεύμα στο smartGSM

Δημοσ.

Παιδια παντα για να αποκτήσει ''κοινη αναφορα'' με το μετρουμενο μας μέγεθος  το οποιοδήποτε τεστερ θα πρεπει να εχουν κοινη γείωση.

Στα πολύμετρα βαζουμε το μαυρο probe στη γειωση της πλακετας του μετρουμενου μεγεθους, στους παλμογράφους το ιδιο, ακομα και αν θελουμε να τροφοδοτήσουμε μια κυματομορφή πχ ενα τετραγωνικό παλμο σε μια πλακετα θα πρεπει η γεννητρια σηματος μας να αποκτησει κοινή γειωση με την πλακετα που τροφοδοτουμε. 

 

 

Αυτο που δεν πρεπει να συμβαίνει είναι να εχουν κοινη τροφοδοσια και + και -, τεστερ και πλακετα μετρουμενου μεγεθος αλλα απομωνομένη γαλβανικά πριν μετρησουμε και ακολουθως να συνδεσουμε γειωση με γειωση. Στις περιπτωσεις  που μετρητης και μετρουμενο μεγεθος ειναι στην ιδια πλακετα με την ιδια τροφοδοσια (πχ ενα πανελ μετρησης τασης ενσωματωμενο σε μια συσκευη) χρησιμοποιουνται τσιπ απομονωσης για να μπορεσει να γινει σωστη μετρηση.

  • Moderators
Δημοσ.

ΤΟ εχω δει καιρο τωρα και δεν ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο στο αλλο φορουμ. Μονο που αυτος αντι για εικονες εχειβιντεο

Δημοσ.

ΤΟ εχω δει καιρο τωρα και δεν ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο στο αλλο φορουμ. Μονο που αυτος αντι για εικονες εχειβιντεο

Καταρχήν έχει σίγουρα το κινητό Spreadtrum SoC? (για να το βρείς ψάξε τον κωδικό της CPU στο internet) νομίζω ο haldol περιέγραψε το γιατί μια χαρά μόνο που θεώρησε πως η τροφοδοσία θα έρχεται απο την μπαταρία του κινητού και όχι απο το lightning box

 

Δεν ασχολούμαι με αυτά αλλά απόσο μπορώ να καταλάβω η διαφορά πρέπει ειναι στο ότι άλλα SOC λειτουργούν με άλλες τάσεις και αυτές μπορεί και τις δίνει το lighting box αν θες να κάνεις το ίδιο σε μια Spreadtrum συσκευή θα πρέπει να προσαρμόσεις την τροφοδοσία του lightning box με ενα LDO (Low-dropout regulator)

 

Αυτό που βλέπεις με τις γραμμές ειναι το LDO 10μF ειναι συνήθως οι πυκνωτές στην συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείς να πάρεις ένα έτοιμο ή να φτιάξεις ένα. 

 

400px-Low_Drop_Voltage_Regulator.png

  • Moderators
Δημοσ.

Την συσκευη την εχω ανοιχτη οποτε ειναι σιγουρα Spreadtrum η CPU. ΤΟ θεμα ειναι οτι για τροφοδοσια δινω μεσω εξωτερικου τροφοδοτικου. Ολα δειχνουν να δουλευουν με το μονο προβλημα ειναι να μην αναγνωρζει τα TAPs. Εχω φωτογραφια που δειχνει ποια ειναι ακριβως οποτε ξερω ποια πρεπει να κοιταξω..

 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...