Προς το περιεχόμενο

Mandela effect

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποια πράγματα δεν τα θυμόμαστε πολύ καλά γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πάρα πολύ πλαστικός και δεν κρατά τις μνήμες με ακρίβεια όπως πχ μια κάμερα. Ο εγκέφαλος είναι φτιαγμένος για να κρατά μόνο τα πράγματα που θεωρεί χρήσιμα, για να μπορεί να θυμάται περισσότερα. Οπότε μια μνήμη είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου, γιατί ο εγκέφαλος δημιουργεί και σπάει συνδέσεις όλη την ώρα.

Την επόμενη φορά που θα δείτε μια ταινία, προσπαθήστε να ανακαλέσετε δευτερεύουσες λεπτομέρειες απο μια σκηνή μετά απο 1 εβδομάδα. Θα δείτε ότι πολλά πράγματα θα τα θυμάστε λίγο διαφορετικά ή και καθόλου.

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν δεν είναι Παρασκευή και πραγματικά δεν είμαι άνθρωπος που πιστεύει στο υπερφυσικό/παραφυσικό.

Όσοι έχουν διαβάσει πράγματα που γράφω εδώ κατά καιρούς θα το ξέρουν αυτό.

[...]

Ορισμένα είναι καθαρά θέμα μνήμης. Εγώ, ας πούμε, δεν θυμόμουν να έχει μονόκλ το ανθρωπάκι της Μονόπολης. Ή το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε ο Κένεντι, δεν θα μπορούσε να είναι τετραθέσιο, προεδρική λιμουζίνα τη δεκαετία του '60 στην Αμερική...

Άλλα, έχουν να κάνουν με το πώς αποτυπώνεται μια φράση στη συλλογική συνείδηση μέσα από ταινίες, λ.χ. (το παράδειγμα του Απολλών).

Αλλά και η περίφημη φράση του Άρμστρονγκ, όταν πάτησε στη σελήνη, αυθαίρετα έχει αποδοθεί, σε σχέση με αυτό που είπε ("Α small step for man, a giant leap for mankind), δηλαδή η απόδοση (σε όλες τις γλώσσες) έχει προσθέσει το "a" πριν το "man", ώστε να γίνει ο άνθρωπος, χωρίς άρθρο το "man" πάλι ως "ανθρωπότητα" αποδίδεται, άρα η ωραιότατη αυτή φράση θα μας πήγαινε στράφι.

Κάποια, πάλι, έχουν να κάνουν με τη μετάφραση: το "Καθρέφτη καθρεφτάκι μου" (δηλαδή το πώς αποδόθηκε η φράση στα ελληνικά) προφανώς και θα διαφέρει από τα αγγλικά (και πιθανότατα θα διαφέρει σε σχέση και με άλλες γλώσσες).

Η Κοκκινοσκουφίτσα, ας πούμε, είναι η "Κοκκινοκουκουλίτσα" στα αγγλικά.

Δημοσ.

Ωραία άμα θέλεις εμπειρίες.

Μπορώ να σου περιγράψω με λεπτομέρειες κάτι που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία, γύρω στα 3-4 χρόνια μου.

Έχει να κάνει με την θεία μου που προσπαθούσε να κάνει την κόρη της να μάθει το μάθημα της επόμενης μέρας.

Η Δήμητρα και η Περσεφόνη η θεια μου, το επαναλάμβανε η ξαδέρφη, μετά από 1-2 λεπτά την ρωτούσε η θεια μου, "ποιος ο τίτλος της ιστοριούλας;" Απάντηση η ξαδέρφη, "Η Δήμητρα και ΤΟ ΠΕΡΣΕΦΟΝΙ"!!!

Θυμάμαι πού έγινε, τι ώρα ήταν, τι φορούσαν, την θεια μου να ωρύεται, κτλ κτλ

Το πρόβλημα στην όλη φάση είναι ότι η ξαδέρφη μου είναι 9 χρόνια μεγαλύτερή μου και όταν πήγαινε αυτή β´ δημοτικού εγώ δεν είχα καν γεννηθεί.

Αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει πώς γίνεται αυτό, ας ποστάρει να εξηγήσω αργότερα.

Και όχι, ούτε κληρονομικό χάρισμα έχω, ούτε πήδηξα σε παράλληλο σύμπαν, ούτε ζούσε το πνεύμα μου πριν γεννηθώ ακόμα.

speed force

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχει φύγει από την ζωή ο Τσάκωνας. Εγώ όμως τον θυμάμαι να πεθαίνει το 2004(?)-2005(?0).. χμμ

Δημοσ.

Το μόνο από όλα αυτά που πραγματικά μου έχει κάνει πάντως εντύπωση είναι ότι τόσα χρόνια δεν λέει "Mirror Mirror on the wall" η κακιά η μάγισσα αλλά "Magic mirror on the wall"

Αυτό πιστεύω είναι το πιο καραμπαμ ότι "ρε παίδες όλοι στην κοσμάρα μας;", και αυτό το έφαγα το σκάλωμα γιατί τώρα χρόνια με τους Blind Guardian στο Mirror Mirror χτυπιόμαστε (αλλά και πολλά άλλα παραδείγματα), αλλά ντάξει όχι και να αλλάζει το reality around us παραπάει η θεωρία 

https://www.youtube.com/watch?v=Br0DCEEBplY

https://www.youtube.com/watch?v=SVg8eP7KPNQ

Α και κάτι άλλο που το πήρα χαμπάρι πριν λίγο καιρό που έβλεπα για την φάση αυτό με το Mandela effect και έμεινα μαλάκας ήταν ότι το σήμα της Volkswagen έχει κενό στην μέση που χωρίζει το W και το V. Μα το Θεό, από μικρός λάτρευα το σήμα αυτό γιατί μου άρεσε το μπλέξιμο και ο μινιμαλισμός του (το ξέρω ακυρίλα) και προσπαθούσα να δω που είναι το V και που το W και γούσταρα, αλλά όταν το είδα λέω δε παίζει... Έχω Volkswagen αμάξι, βλέπω το σηματάκι κάθε μέρα στο τιμόνι, δεν έχει κενό... Πάω στο αμάξι στο καπάκι και τι να δω, όντως έχει κενό. Οκ εκεί έμεινα λιγάκι παγωτό αλλά λέω δε πειράζει, σε simulation ζούμε οπότε ποιος νοιάζεται...

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Όλοι πιστεύω έχουμε την ιδέα ότι η καρδιά είναι στην αριστερή μεριά του θώρακα.. Λάθος.. Είναι ακριβώς στην μέση

Δημοσ.

Όλοι πιστεύω έχουμε την ιδέα ότι η καρδιά είναι στην αριστερή μεριά του θώρακα.. Λάθος.. Είναι ακριβώς στην μέση

Δεν εχει καμια σχεση αυτο με το θεμα. Ιατρικο θεμα ειναι. και κλεινει λιγο προς τα αριστερα δεν ειναι κεντρο.

Δημοσ.

Το μόνο από όλα αυτά που πραγματικά μου έχει κάνει πάντως εντύπωση είναι ότι τόσα χρόνια δεν λέει "Mirror Mirror on the wall" η κακιά η μάγισσα αλλά "Magic mirror on the wall"

Αυτό πιστεύω είναι το πιο καραμπαμ ότι "ρε παίδες όλοι στην κοσμάρα μας;", και αυτό το έφαγα το σκάλωμα γιατί τώρα χρόνια με τους Blind Guardian στο Mirror Mirror χτυπιόμαστε (αλλά και πολλά άλλα παραδείγματα), αλλά ντάξει όχι και να αλλάζει το reality around us παραπάει η θεωρία 

Α και κάτι άλλο που το πήρα χαμπάρι πριν λίγο καιρό που έβλεπα για την φάση αυτό με το Mandela effect και έμεινα μαλάκας ήταν ότι το σήμα της Volkswagen έχει κενό στην μέση που χωρίζει το W και το V. Μα το Θεό, από μικρός λάτρευα το σήμα αυτό γιατί μου άρεσε το μπλέξιμο και ο μινιμαλισμός του (το ξέρω ακυρίλα) και προσπαθούσα να δω που είναι το V και που το W και γούσταρα, αλλά όταν το είδα λέω δε παίζει... Έχω Volkswagen αμάξι, βλέπω το σηματάκι κάθε μέρα στο τιμόνι, δεν έχει κενό... Πάω στο αμάξι στο καπάκι και τι να δω, όντως έχει κενό. Οκ εκεί έμεινα λιγάκι παγωτό αλλά λέω δε πειράζει, σε simulation ζούμε οπότε ποιος νοιάζεται...

Δεν εχω δει τη χιονατη στα αγγλικα οποτε μονο απο το τραγουδι των guardian ηξερα το "mirror mirror" :P

VW εχω και εγω εδω και χρονια και θα ορκιζόμουν οτι ειναι ενιαίο και δεν υπάρχει κενό, οχι οτι το ειχα παρατηρήσει και ιδιαίτερα βέβαια αλλιώς θα το ειχα δει ειναι απλά αποτυπωμένο στη μνήμη μου οπως το σημα της BMW πχ. :P

• Like 1
Δημοσ.

Το πικατσου πάντως είχε μαύρο στην ουρά 100%..Μην το ψάχνετε παιδιά έχει παιχτεί μαλακία στο σερν και κάποιος έχει βρει τρόπο και πάει και τα αλλάζει

Δημοσ.

Τα αυτιά του pikachu καταλήγουν σε μαύρο.

Η ουρά του pikachu έχει ύψος μέχρι τα αυτιά του.

Σε πολλές περιπτώσεις στο cartoon και αναλόγως οπτικής γωνίας, τα αυτιά βρίσκονταν πολύ κοντά ή μπροστά απο την ουρά. Γνωρίζοντας κάποιος πως δουλεύει η κεντρική και περιφερειακή όραση του ανθρώπου, κατανοεί για ποιό λόγο κάποιοι θυμούνται μαύρο στην ουρά του picachu.

tumblr_m4lhdv2CGR1rwaejso1_500.gif

1998242-pikachutwo_happy.png

latest?cb=20170718053548

• Like 1
Δημοσ.

4) Μετακίνηση της Νοτιας Αμερικής στο χαρτη προς τα δεξια ενω πάνω απο την Αυστραλια υπάρχουν νησια....

Αυτό τώρα τι είναι; Πότε πίστευαν ότι η Ν.Αμερική πορεύεται προς την Αφρική;

Εκτός και εάν το είδες σε καμία σάπια ΕΛ εγκυκλοπαίδεια,από αυτές που έδιναν παλιά οι εφημερίδες, και είχε άθλια μετάφραση του ξένου κειμένου.

Από την ανακάλυψη των νήσων της Παπούα/Νέας Γουινέας και των λοιπών ν.Ασιατικών, πριν από 500 βάλε χρόνια, πάντα υπήρχαν νησιά πάνω από την Αυστραλία στους χάρτες. Προσωπικά δεν έχω δει κάτι άλλο σε νέους χάρτες ή ιστορικούς.Ακόμη και από αυτούς που είχα δει ως παιδί στο σχολείο.

Ακόμη πριν από την ανακάλυψη των νησιών της περιοχής οι χάρτες έδειχναν την Terra Incognita Australis ως περιοχή με νησιά(που τα ήξεραν από τους Ρωμαϊκούς χρόνους εκ των Κινέζων/Ινδών). 

Μάλλον πολλοί μπερδεύετε πράγματα που είχατε ακούσει ή δει λάθος ως γεγονότα που έχουν αλλάξει.

Δημοσ.

και εγω πιστευω οτι ειναι θεμα μνημης πχ πολλες φορες εχω την εντυπωση οτι μητροπανος ζει ενω δεν ζει η οτι καποια σειρα ηταν το 90 κατι και τελικα ηταν το 2000 κατι και το αναποδο.

Δημοσ.

Αυτό τώρα τι είναι; Πότε πίστευαν ότι η Ν.Αμερική πορεύεται προς την Αφρική;

Εκτός και εάν το είδες σε καμία σάπια ΕΛ εγκυκλοπαίδεια,από αυτές που έδιναν παλιά οι εφημερίδες, και είχε άθλια μετάφραση του ξένου κειμένου.

Από την ανακάλυψη των νήσων της Παπούα/Νέας Γουινέας και των λοιπών ν.Ασιατικών, πριν από 500 βάλε χρόνια, πάντα υπήρχαν νησιά πάνω από την Αυστραλία στους χάρτες. Προσωπικά δεν έχω δει κάτι άλλο σε νέους χάρτες ή ιστορικούς.Ακόμη και από αυτούς που είχα δει ως παιδί στο σχολείο.

Ακόμη πριν από την ανακάλυψη των νησιών της περιοχής οι χάρτες έδειχναν την Terra Incognita Australis ως περιοχή με νησιά(που τα ήξεραν από τους Ρωμαϊκούς χρόνους εκ των Κινέζων/Ινδών). 

Μάλλον πολλοί μπερδεύετε πράγματα που είχατε ακούσει ή δει λάθος ως γεγονότα που έχουν αλλάξει.

Που το ξεθαψατε αυτο? :)

Απλα το κομματι που βρίσκεται το Μεξικο δεν ήταν τοσο λοξό, ηταν σχεδόν καθετο με αποτέλεσμα η Νοτια Αμερικη να είναι περιπου στην ιδια θεση με τη Βορεια...

Η Αυστραλια είχε μπροστα της νησια μονο που δεν ηταν απέναντι της....ήταν πολύ πιο μακρια....Επειδή πλεον η Νεα Γουινεα είναι απέναντι της εχει και καγκουρω....Καποτε η μονο η Αυστραλια ειχε καγκουρω....

Τα πραγματα είναι απλα....Όπως ειπαν και οι προλαλησαντες βρισκόμαστε σε εξωμοιωση με πολλαπλα συμπαντα, δεν μπορουν σε ολες τις διαστασεις να είναι όλα ιδια....Η Simulation Hypothesis που διατυπωσε ο Nick Bostrom είναι σχεδον ελλειπης....Το Mandela Effect δεν είναι ένα αυτονομο φαινόμενο αλλα απόρροια της εξωμοιωσης....Αυτά που αναφερθηκαν μεχρι στιγμης είναι μονο 1% των αλλαγων...Είναι πολλα περισσοτερα....Βεβαια η κλασσικη απαντηση που θα ακουσω είναι "δεν θυμασαι σωστα" οποτε...αφήστε εμενα που δεν θυμαμαι σωστα και κρατήστε τα δικα σας....

Αν και καποια πραγματα δεν θελω να τα μοιράζομαι, θα δωσω τροφη για σκεψη να αναζωογονηθεί το νημα :D

https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Manchester_Arena_bombing

Πριν μερικους μηνες εγινε η επίθεση στο Μαντσεστερ....

Εγινε 22 Μαιου, 22:31, ο δραστης 22 ετών και 22 θυματα....την επόμενη 23 Μαιου συνελλαβαν τον αδερφο του 23 ετων.

Ξερω την απαντηση από τωρα:  Συμπτωση :D

• Like 1
Δημοσ.

Πριν μερικους μηνες εγινε η επίθεση στο Μαντσεστερ....

Εγινε 22 Μαιου, 22:31, ο δραστης 22 ετών και 22 θυματα....την επόμενη 23 Μαιου συνελλαβαν τον αδερφο του 23 ετων.

Ξερω την απαντηση από τωρα:  Συμπτωση :D

31 ποιος ήταν;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...