Προς το περιεχόμενο

40 εκατ. δολάρια θέλει να "σηκώσει" η ειδική στα προγράμματα bug bounty HackerOne


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άκρως πετυχημένη θεωρείται η προηγούμενη χρονιά για τη HackerOne, η οποία διοργανώνει για πελάτες προγράμματα bug bounty, δηλαδή προγράμματα εντοπισμού bug σε προγράμματα έναντι αμοιβής.

Το 2016, ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της ήταν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς το υπουργείο Άμυνας της χώρας την επέλεξε να «τρέξει» το Hack the Pentagon, το πρώτο ομοσπονδιακό πρόγραμμα bug bounty στην Αμερική.

 

Έτσι, μέσα σε έναν μήνα, οι χάκερ που πήραν μέρος στο Hack the Pentagon εντόπισαν 138 ευπάθειες. Κάτι που στοίχισε στο αμερικανικό υπουργείο μόλις 150.000 δολάρια, εξοικονομώντας πάνω από 1 εκατομμύριο.

 

Το αποτέλεσμα ήταν το υπουργείο να αναθέσει στην start-up ένα πολύ μεγαλύτερο πρόγραμμα, το Hack the US Army, ύψους 3 εκατ. δολαρίων. Επομένως, πιο συγκεκριμένα, από τις 30 Νοεμβρίου μέχρις τις 21 Δεκεμβρίου, οι συμμετέχοντες ερευνητές ανακάλυψαν 118 ευπάθειες, φέρνοντας μάλιστα στο φως την πρώτη από αυτές μέσα σε 5 μόλις λεπτά.

 

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε έναν τρίτο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 40 εκατ. δολαρίων. Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου, θα αξιοποιήσει τα κονδύλια για να αναπτύξει νέες τεχνολογία και να επεκταθεί σε νέες αγορές. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 100.000 χάκερ είναι εγγραμμένοι στην πλατφόρμα της και παίρνουν μέρος στα bug bounty που διοργανώνει.

 

Εκτός από τον αμερικανικό στρατό, άλλοι πελάτες της είναι οι Adobe, Yahoo, Uber, GitHub, Twitter, Slack, Nintendo, General Motors, Airbnb, και Qualcomm. Μέσω των προγραμμάτων, έχει εντοπίσει περίπου 37.000 ευπάθειες, αμείβοντας τους συνεργάτες της με περισσότερα από 13 εκατ. δολάρια.

 

Link.png Site: Verge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά είναι, σα να σου δίνουν μια Ferrari και να σε πληρώνουν να της πιείς το αίμα για να δουν ποσο αντέχει. Αρκεί βέβαια να είσαι και σουμαχερ...σε μένα δεν την δίνανε να πάω ούτε στο περιπτερο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω ουτε περιπτερο δεν εχω κοντα!

 

ΥΓ.  Τωρα προσεξα οτι ειναι και η yahoo μεσα! Τζαμπα λεφτα δινει... Αφου ολοι της οι λογαριασμοι ανηκουν σε αλλους! :-D

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ποιος μου λεει εμενα οτι 1 στους 100 δεν ειναι untercover και αφηνει πορτες ανοιχτες στο συστημα και μετα απο 1χρονο τσουπ οι Anonymous ειναι μεσα. :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κανεις hacking για να βγαλεις λεφτα.. νομιζω ντροπη.. Το hacking ειναι για να καταφερεις να σπασεις κατι.. αυτο ειναι το μεγαλυτερο κερδος.. οτι καταφερες κατι .. τα χρηματα μονο τις μεγαλες εταιριες συμφερουν και παιρνουν οι hackers ψιχουλακια.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

138 Ευπάθειες ?

 

ναι οκ...και άλλες 238 που δεν αποκαλυπτουν , και τις κρατάνε για να μπορουνε να μπαίνουν μέσα.

ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ!!!111!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα των χάκερ που βοηθούν τα προγράμματα και τα λειτουργικά να εξελίσσονται και να βελτιώνονται διαρκώς...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...