p8grs Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Γεια σας, εχω υλοποιήσει ενα απλο κύκλωμα πανω σε ενα breadboard το οποιο συνδέετε σε ενα raspberry pi. Το θεμα μου ειναι οτι για λογους ομορφιας και διαθέσιμου χώρου θα ηθελα να μεταφέρω το κύκλωμα πανω σε ενα pcb. Εχω ακουσει οτι αν στειλεις τα σχεδια στην κινα ή στην Ταϊβάν σου εκτυπωνουν πολυ φθηνα το κυκλωμα και τοποθετούν και τα εξαρτηματα που τους πεις πανω. Το κυκλωμα μου αποτελείται απο leds, αντιστάσεις, buttons, μερικοι αναλογικοι αισθητηρες, ενας πυκνωτης, δυο ολοκληρωμένα και υποδοχές που μπαινουν διαφορα καλώδια αισθητήρων. Εχετε να μου προτείνετε καποια εταιρια που να μου κανει την δουλειά που θελω οικονομικά; (ολα ειναι σε ενα layer)
Fubar.gr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Έχω παραγγείλει πλακέτες απο το OSHpark και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος με την ποιότητα τους: Η τιμή για τέτοιου μεγέθους πλακέτα βγαίνει γύρω στα 25-30 ευρώ τα 3 κομμάτια (3 είναι η ελάχιστη ποσότητα). Μόνο μειονέκτημα οτι η συγκεκριμένη εταιρία τις βγάζει μόνο σε μώβ! Αλλιώς αν θέλεις σε άλλα χρώματα και σε παραπλήσια τιμή, δοκίμασε απο PCBway. 2
p8grs Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Σε ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου. Απο την στιγμη που το χρωμα δεν θα ειναι αυτο το καφε-μπεζ σαν τις πλακέτες που μπορουμε να εκτυπωσουμε μονοι μας δεν υπαρχει θεμα για το μοβ. Απο οτι βλέπω στο site τους ειναι αυτο που εψαχνα και εχει και 0 μεταφορικά για παγκόσμια αποστολή. Καλη συνέχεια.
Haldol Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Θα προτείνω και εγώ το OSHPark. Είναι ότι καλύτερο για prototyping, ενώ και αν θέλεις να παραγγείλεις ποσότητα (medium run) οι τιμές είναι ίδιες (ή καλύτερες) από άλλων κατασκευαστών (αν σκεφτείς ότι έχει και ENIG plating, κάτι που άλλοι χρεώνουν... "χρυσό" - pun intended). Έχω χρησιμοποιήσει και το ITEAD, αλλά είναι πιο ακριβοί για prototypes με τα ίδια χαρακτηριστικά, και επιπλέον, έρχονται από Κίνα, οπότε περιμένεις κάνα μήνα. Ενδεικτικές τιμές γι' αυτά που δείχνω: Πάνω (9,8 x 5) = $38. Κάτω αριστερά (4 x 2,3) = $7,35. Κάτω δεξιά (7,3 x 5,4) = $30. Και όπως είπε και ο Fubar.gr, μπορείς να παραγγείλεις μόνο πολλαπλάσια του 3. Οπότε δηλαδή μπορείς να παραγγείλεις 9 ή 12 κομμάτια από το σχέδιό σου, αλλά όχι 10. 3
Fubar.gr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Ενα ακόμα πλεονέκτημα του OSHpark είναι οτι αν χρησιμοποιείς Eagle μπορείς να ανεβάσεις κατευθείαν το αρχείο του Eagle και δέν χρειάζεται να φτιάξεις τα αρχεία Gerbers. Και σου βγάζει και preview πώς θα φαίνεται η τελική πλακέτα. 1
andreapaog328 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 παροτι λιγο φαρμακειο φαινεται πολυ καλη δουλεια. 1
p8grs Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, λογικά θα παραγγείλω από OSHpark γιατί έμεινα εντυπωσιασμένος από την ποιότητα.
p8grs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Σήμερα μου ήρθαν τα pcb που παράγγειλα και έμεινα πολύ ευχαριστημενος απο το OSHpark. Τους εστειλα ενα απλο κυκλωμα και απο την μερα που το εστειλα μεχρι σημερα που το παρελαβα περασαν 2βδομαδες. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2017 από p8grs 1
andreapaog328 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 τι μέγεθος είναι και ποσο σου κόστισαν σύνολο? σαυτο το OSHPark η χρέωση λαμβάνει μόνο υπόψιν το μέγεθος ή και αλλα πραματα? trace width 1/2 layers κτλ.
p8grs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ανδρέα το μέγεθος της κάθε πλακέτας είναι 6x3,5 εκατοστά. Μου κόστισαν 14,70usd άλλα μαζί με έναν φόρο της Πειραιώς για μετατροπή συναλλάγματος (euro->usd) μου βγήκε 14,70euro. Από ότι έχω καταλάβει λαμβάνει υπόψη μόνο το μέγεθος και τα layers που έχει το σχέδιο σου. Στο Site: επίσημο site τους λένε "2 layer boards are $5 per square inch" και "4 layer boards are $10 per square inch". Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν 3 αντίγραφα του σχεδίου της πλακέτας. Εμένα το σχέδιο μου ήταν pcb 2 layers. Το καλό με το OSHpark (δεν ξέρω άμα το κάνουν και άλλοι γιατί πρώτη φορά έστειλα σχέδια για εκτύπωση) είναι οτι σε κάθε βήμα της όλης διαδικασίας με ενημέρωναν μέσω email με υπερβολικές πληροφορίες (δλδ μέχρι και με πόσα ακόμα άλλα σχέδια θα εκτυπωθούν οι πλακέτες μου). Αν θυμάμαι καλά δεν εχει μεταφορικά και όπως μπορείς να δεις και στην εικόνα όλη η διαδικασία έγινε στην Αμερική. Πάντως και να έχει μεταφορικά ήταν μέσα στα 14,70usd. Τα σχέδια τα έφτιαξα με Eagle όπως μου πρότεινε ο Fubar.gr και ήταν πολύ εύκολη διαδικασία. 1
andreapaog328 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 κατι σα μινι συναγερμος φαινεται η καμια αυτοματη κλειδαρια
p8grs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Το κύκλωμα ήταν ένα κομμάτι μιας εργασίας εξάμηνου για την σχολή μου και το έφτιαξα μόνο για να το έχω ως ενθύμιο γιατί έπρεπε να χαλάσω το breadboard για να συνεχίσω την ανάπτυξη.
andreapaog328 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 πολυ μικρό trace width φαινεται ναχεις βαλει. θα τοφτιαχνα μεγαλύτερο μόνο και μονο για να αποφυγω κανα κοψιμο αν στο τυπωμα δε γινοτανε καλη δουλεια. still will do the job
1988panos2171 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου Ξεθαβω το θέμα μπας και ξέρει κάποιος αν μπορώ να βρω κάποιον (ιδανικά Θεσσαλονίκη) που να τυπώνει pcb γιατί θέλω να φτιάξω μια πλακέτα και θα με βόλευε να είναι έτοιμη από το να φτιάχνω εγώ με καλώδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα