Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είσαι και πωλητής (άρα αναλώσιμος),

Κοίτα, αν μέσα σου είσαι στα @ σου και δεν χαλιέσαι ψυχολογικά, τότε κάντω (αν το έχεις ήδη αποφασίσει).

Αφού σε βολεύει και η περιοχή τότε σκέψου το. Όπως είπαμε οι μισθοί για την ηλικία σου είναι στα 700~ ευρώ. Αν φύγεις, και λιγότερα λεφτά θα πάρεις και θα ξεβολευτείς.

Λες ότι δεν βγαίνεις με 800, αυτό είναι πρόβλημά σου (σύμφωνα με αυτό το @##@νο κράτος). Δυστυχώς οι εργοδότες έχουν τον νόμο με το μέρος τους. Θα σου πει, Βασικός 586 + τριετίες + άλλα επιδόματα , άρα βάσει νόμου 700~ και άμα θέλεις!

Δεν ξέρω τι κάνεις και πως ζεις... αλλά λογικά θα πρέπει να κόψεις από αλλού αν δεν βγαίνεις.

Κάτσε, από περιέργεια, ο νόμος προβλέπει αύξηση για κάθε επιπλέον χρόνο στην ίδια εταιρεία. Δεν το ξεκαθαρίσαμε αυτό... τουλάχιστον αυτές τις αυξήσεις τις παίρνεις;

Δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμα, το σκέφτομαι απλά.. Άρα δηλαδή σε αυτά τα λεφτά είμαι όπου κ να πάω... Ωραία.

Δεν παίρνω τίποτε σου λέω από το 2012 σταθερά στα 805 τίποτα παραπάνω.

• Moderators
Δημοσ.

Κατα τη γνωμη μου πρεπει να τη ζητήσεις την αυξηση.

Βρίσκω μη ρεαλιστική την πιθανότητα απολυσης. Το μόνο κακο οταν ζητας αυξηση που θεωρεις οτι αξιζεις, ειναι η πιθανότητα να σου πουν Οχι και δεν ειναι καλο να αισθάνεσαι οτι τρως ακυρο. Οχι πως θα πρεπει να ειναι ανασταλτικός παράγοντας αυτος, αλλα προσωπικά αν μου έριχναν ακυρο σε κατι τέτοιο, καπακι θα έψαχνα αλλου δουλεια.

Γκαηζ μετα απο 12 χρονια εξωτερικος πωλητης, δυσκολα θα θεωρηθεις αναλώσιμος. Ειδικά με το πελατολόγιο που θα εχεις χτισει. Συνήθως αυτο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να σε απολυσει αν του ζητησεις αυξηση μετα απο 12 χρονια συνεργασιας δε το θεωρω καν σαν επιλογη,εκτος αν εχει ψυχολογικα.

Αν ημουν στη θεση σου και αισθανομουν πολυτιμος για την εταιρια,δηλαδη βγαζω μεγαλο ογκο δουλειας και επιφερεω αρκετα λεφτα στην εταιρεια,τοτε ναι θα ζηταγα.

Πιο πολυ θα του στοιχισει να σε απολυσει και να παρει καποιον που θα ξεκινησει απο το 0 παρα να σ δωσει καποια μικρη αυξηση.

Απλως σκεψου πως θα του το πεις.

Επεξ/σία από Στεφανος123
Δημοσ.

Κατα τη γνωμη μου πρεπει να τη ζητήσεις την αυξηση.

Βρίσκω μη ρεαλιστική την πιθανότητα απολυσης. Το μόνο κακο οταν ζητας αυξηση που θεωρεις οτι αξιζεις, ειναι η πιθανότητα να σου πουν Οχι και δεν ειναι καλο να αισθάνεσαι οτι τρως ακυρο. Οχι πως θα πρεπει να ειναι ανασταλτικός παράγοντας αυτος, αλλα προσωπικά αν μου έριχναν ακυρο σε κατι τέτοιο, καπακι θα έψαχνα αλλου δουλεια.

Γκαηζ μετα απο 12 χρονια εξωτερικος πωλητης, δυσκολα θα θεωρηθεις αναλώσιμος. Ειδικά με το πελατολόγιο που θα εχεις χτισει. Συνήθως αυτο.

Δεν θέλω να φύγω μού αρέσει το πρόγραμμα στη ζωή μου, έτσι μεγάλωσα δυστυχώς η ευτυχώς.

Το να σε απολυσει αν του ζητησεις αυξηση μετα απο 12 χρονια συνεργασιας δε το θεωρω καν σαν επιλογη,εκτος αν εχει ψυχολογικα.

Αν ημουν στη θεση σου και αισθανομουν πολυτιμος για την εταιρια,δηλαδη βγαζω μεγαλο ογκο δουλειας και επιφερει αρκετα λεφτα στην εταιρεια,τοτε ναι θα ζηταγα.

Πιο πολυ θα του στοιχισει να σε απολυσει και να παρει καποιον που θα ξεκινησει απο το 0 παρα να σ δωσει καποια μικρη αυξηση.

Απλως σκεψου πως θα του το πεις.

Αυτό δεν ξέρω... Τον τρόπο.. Δεν έχω ιδέα.

Δημοσ.

Όταν πας για να ζητήσεις αύξηση, παραθέτεις τους λόγους.

Οι λόγοι δεν είναι ποτέ της κλάψας, ό,τι δε βγαίνεις κλπ.

Θα παραθέσεις τι προσφέρεις στην εταιρεία και θα ζητήσεις αύξηση.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν πας για να ζητήσεις αύξηση, παραθέτεις τους λόγους.

Οι λόγοι δεν είναι ποτέ της κλάψας, ό,τι δε βγαίνεις κλπ.

Θα παραθέσεις τι προσφέρεις στην εταιρεία και θα ζητήσεις αύξηση.

Δεν αντιλέγω αλλά το θέμα είναι πως το λες, από τους έξω φαίνεται εύκολο αλλά πίστεψε με δεν είναι.

Εχει διώξει πολλά άτομα τον τελευταίο χρόνο, δεν είμαι για τέτοια τωρα.

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω αλλά το θέμα είναι πως το λες, από τους έξω φαίνεται εύκολο αλλά πίστεψε με δεν είναι.

Εχει διώξει πολλά άτομα τον τελευταίο χρόνο, δεν είμαι για τέτοια τωρα.

Αν δεν είσαι για τέτοια, μην το κάνεις...

• Like 2
Δημοσ.

Αν δεν είσαι για τέτοια, μην το κάνεις...

Σωστό κ αυτό δεν λέω αλλα μου φαίνονται λίγα και νιώθω να με κλέβουν.

Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα μή λές, μεγάλη μπουκιά φάε.

Μιά χαρά απολύεσαι στα 12, 20, 30 χρόνια ιστορίας στην όποια εταιρία ως πωλητής. Λίγο να πέσουν τα νούμερά σου (ή οι στόχοι να είναι υπερβολικά υψηλοί) και ξαφνικά θεωρείσαι ότι δεν κινείσαι με τις ταχύτητες της εποχής και ότι κάποιος πιό νέος θα κάνει τη δουλειά με περισσότερη όρεξη, περισσότερη επιτυχία και συνήθως χαμηλότερο μισθό.

Καταλαβαίνω πλήρως το προφίλ του εργοδότη στον οποίο απευθύνεται ο δημιουργός του τόπικ, διότι έχω προσωπική εμπειρία με τέτοιους πανέξυπνους, πονηρούς, αυστηρούς, ισχυρογνώμονες ανθρώπους, που συνήθως πιστεύουν ότι μπορούν να κόψουν και να ράψουν τα πάντα στα μέτρα τους. Αν κάνω λάθος για το προφίλ του εργοδότη του ας με διορθώσει ο topic starter.

Η μόνη περίπτωση να του δώσει αύξηση είναι αν το timing είναι σωστό και πιστέψει ότι θα του κοστίσει περισσότερο να βρεί άλλον.

Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, θα απαιτεί μετά ο υπάλληλός του να κάνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια στη δουλειά, για να δικαιολογήσει το έξτρα κόστος του στην εταιρία. Αν δεν αποδώσει, θα πέσει σε δυσμένεια. Το αφεντικό του στο τέλος της ημέρας βλέπει την κερδοφορία της εταιρίας (το καθαρό κέρδος από τον κύκλο εργασιών). Το κόστος πωλήσεων το θέλει να μειώνεται και όχι να αυξάνεται.

Αν αυξηθεί, θα πρέπει να αυξηθούν και οι πωλήσεις, ώστε να διατηρήσει την κερδοφορία τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα. Στην περίπτωση της αύξησης μισθού όμως, θα απαιτεί αύξηση πωλήσεων για αύξηση κερδοφορίας (εξού και η απαίτηση για έξτρα προσπάθεια από τον εργαζόμενο που πιθανώς θα συνεπάγεται αυξημένους προς τα πάνω στόχους).

Στο τέλος της ημέρας ο φίλος μας θα πρέπει να σκεφτεί αν αξίζει η όποια αύξηση λάβει σε σχέση με το έξτρα εργασιακό στρές μπορεί να συνοδεύει την αύξηση αυτή.

• Like 1
Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα μή λές, μεγάλη μπουκιά φάε.

Μιά χαρά απολύεσαι στα 12, 20, 30 χρόνια ιστορίας στην όποια εταιρία ως πωλητής. Λίγο να πέσουν τα νούμερά σου (ή οι στόχοι να είναι υπερβολικά υψηλοί) και ξαφνικά θεωρείσαι ότι δεν κινείσαι με τις ταχύτητες της εποχής και ότι κάποιος πιό νέος θα κάνει τη δουλειά με περισσότερη όρεξη, περισσότερη επιτυχία και συνήθως χαμηλότερο μισθό.

Καταλαβαίνω πλήρως το προφίλ του εργοδότη στον οποίο απευθύνεται ο δημιουργός του τόπικ, διότι έχω προσωπική εμπειρία με τέτοιους πανέξυπνους, πονηρούς, αυστηρούς, ισχυρογνώμονες ανθρώπους, που συνήθως πιστεύουν ότι μπορούν να κόψουν και να ράψουν τα πάντα στα μέτρα τους. Αν κάνω λάθος για το προφίλ του εργοδότη του ας με διορθώσει ο topic starter.

Η μόνη περίπτωση να του δώσει αύξηση είναι αν το timing είναι σωστό και πιστέψει ότι θα του κοστίσει περισσότερο να βρεί άλλον.

Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση, θα απαιτεί μετά ο υπάλληλός του να κάνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια στη δουλειά, για να δικαιολογήσει το έξτρα κόστος του στην εταιρία. Αν δεν αποδώσει, θα πέσει σε δυσμένεια. Το αφεντικό του στο τέλος της ημέρας βλέπει την κερδοφορία της εταιρίας (το καθαρό κέρδος από τον κύκλο εργασιών). Το κόστος πωλήσεων το θέλει να μειώνεται και όχι να αυξάνεται.

Αν αυξηθεί, θα πρέπει να αυξηθούν και οι πωλήσεις, ώστε να διατηρήσει την κερδοφορία τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα. Στην περίπτωση της αύξησης μισθού όμως, θα απαιτεί αύξηση πωλήσεων για αύξηση κερδοφορίας (εξού και η απαίτηση για έξτρα προσπάθεια από τον εργαζόμενο που πιθανώς θα συνεπάγεται αυξημένους προς τα πάνω στόχους).

Στο τέλος της ημέρας ο φίλος μας θα πρέπει να σκεφτεί αν αξίζει η όποια αύξηση λάβει σε σχέση με το έξτρα εργασιακό στρές μπορεί να συνοδεύει την αύξηση αυτή.

Είσαι ωραίος και έμπειρος είναι ακριβώς αυτό.. Μας βλέπει όλους ως νούμερα...

Τώρα τι σημαίνει στην πράξη αυτό...

• Like 1
Δημοσ.

Είσαι ωραίος και έμπειρος είναι ακριβώς αυτό.. Μας βλέπει όλους ως νούμερα...

Τώρα τι σημαίνει στην πράξη αυτό...

Από αυτά που έγραψα κράτησε τη τελευταία μου πρόταση.

Ζύγισε κατα πόσο η όποια αύξηση μπορεί να πάρεις θα αξίζει το όποιο έξτρα εργασιακό στρές μπορεί να συνοδεύσει την αύξηση αυτή. Αν είναι να πάρεις μία αύξηση 50, 100, 150, 200 ευρώ και μετά από κάνα χρόνο να ψάχνεις για δουλειά γιατί δεν θα αντέχεις άλλο την πίεση, ή να σε διώξει επειδή δεν θα ικανοποιείς τις αυξημένες απαιτήσεις του καταλαβαίνεις ότι είναι δώρο-άδωρο.

Η μόνη περίπτωση να πάρεις αύξηση χωρίς αρνητικές επιπλοκές και να είσαι στα ίδια επίπεδα πίεσης, είναι αν ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιείστε έχει σταθερή ανοδική τάση, με σταθερή ποσοστιαία άνοδο της κερδοφορίας της εταιρίας.

Δημοσ.

Εγώ ως εργοδότης, αύξηση θα δώσω μόνο αν κρίνω ότι

α. υπάρχει πρόβλημα παραγωγικότητας που οφείλεται στο ότι ο εργαζόμενος νιώθει ριγμένος

β. αν δώσω την αύξηση θα πάρω τα λεφτά της διαφοράς πίσω τουλάχιστον x3 γιατι παίζουν και αυξημένες εργοδοτικές εισφορές και γιατί δεσμεύω μακροπρόθεσμα ένα μέρος της ρευστότητας μου

γ. ότι ο εργαζόμενος είναι απολύτως αναντικατάστατος στα ίδια χρήματα χωρίς εξαιρετικά πολύ κόπο για εκπαίδευση νέου υπαλλήλου

δ. ότι ο εργαζόμενος έχει δείξει αφοσίωση σε εμένα ως εργοδότη και δεν ψάχνεται

ε. ότι ήταν και θα είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του χωρίς να λείπει κλπ.

στ. ότι μπορεί να αυξήσει τα νούμερα του για να μου δώσει το x3 της διαφοράς χωρίς να δημιουργηθεί εκ νέου δυσαρέσκεια από μέρους του και τούμπαλιν από την αρχή. Να βρεθεί δλδ ισορροπία.

Πρέπει να ισχύουν όλα και να μου τα παρουσιάσει ο ίδιος. Αλλιώς μπορεί να πάρει μπόνους. Μόνιμη αύξηση μόνος χωρίς να το ζητήσει ο άλλος και να επιχειρηματολογήσει σωστά δε θα δώσω ποτέ.

Δημοσ.

Από αυτά που έγραψα κράτησε τη τελευταία μου πρόταση.

Ζύγισε κατα πόσο η όποια αύξηση μπορεί να πάρεις θα αξίζει το όποιο έξτρα εργασιακό στρές μπορεί να συνοδεύσει την αύξηση αυτή. Αν είναι να πάρεις μία αύξηση 50, 100, 150, 200 ευρώ και μετά από κάνα χρόνο να ψάχνεις για δουλειά γιατί δεν θα αντέχεις άλλο την πίεση, ή να σε διώξει επειδή δεν θα ικανοποιείς τις αυξημένες απαιτήσεις του καταλαβαίνεις ότι είναι δώρο-άδωρο.

Η μόνη περίπτωση να πάρεις αύξηση χωρίς αρνητικές επιπλοκές και να είσαι στα ίδια επίπεδα πίεσης, είναι αν ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιείστε έχει σταθερή ανοδική τάση, με σταθερή ποσοστιαία άνοδο της κερδοφορίας της εταιρίας.

Λοιπόν ο τομέας είναι στα ίδια επίπεδα δεν υπάρχει χασούρα όμως ούτε και 100% κέρδος, υπάρχει στασιμότητα σε όλα τα επαγγέλματα.

Νομίζω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αύξηση έχεις δίκιο.

Εγώ ως εργοδότης, αύξηση θα δώσω μόνο αν κρίνω ότι

α. υπάρχει πρόβλημα παραγωγικότητας που οφείλεται στο ότι ο εργαζόμενος νιώθει ριγμένος

β. αν δώσω την αύξηση θα πάρω τα λεφτά της διαφοράς πίσω τουλάχιστον x3 γιατι παίζουν και αυξημένες εργοδοτικές εισφορές και γιατί δεσμεύω μακροπρόθεσμα ένα μέρος της ρευστότητας μου

γ. ότι ο εργαζόμενος είναι απολύτως αναντικατάστατος στα ίδια χρήματα χωρίς εξαιρετικά πολύ κόπο για εκπαίδευση νέου υπαλλήλου

δ. ότι ο εργαζόμενος έχει δείξει αφοσίωση σε εμένα ως εργοδότη και δεν ψάχνεται

ε. ότι ήταν και θα είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του χωρίς να λείπει κλπ.

στ. ότι μπορεί να αυξήσει τα νούμερα του για να μου δώσει το x3 της διαφοράς χωρίς να δημιουργηθεί εκ νέου δυσαρέσκεια από μέρους του και τούμπαλιν από την αρχή. Να βρεθεί δλδ ισορροπία.

Πρέπει να ισχύουν όλα και να μου τα παρουσιάσει ο ίδιος. Αλλιώς μπορεί να πάρει μπόνους. Μόνιμη αύξηση μόνος χωρίς να το ζητήσει ο άλλος και να επιχειρηματολογήσει σωστά δε θα δώσω ποτέ.

Να ζητήσω τότε μεγαλύτερο Bonus; νομίζω έτσι είναι καλύτερα για όλους, δεν με πρήζει δεν τον πρήζω κάνω την δουλειά και τέλος, αν πάω καλά θα πάρω πιο πολλά.

Τι λέτε;

Δημοσ.

Ναι να ζητήσεις μεγαλύτερο bonus με επιχείρημα ότι είσαι παραγωγικός όσο ήσουν πριν 4 χρόνια και νιώθεις ότι το αξίζεις. Τίποτα περισσότερο. Μία μόνιμη αύξηση μισθού με αλλαγή και στις εισφορές είναι πολύ απίθανη το 2017 εκτός αν έχεις για εμένα πάντα, όλα τα παραπάνω

Δημοσ.

Ναι να ζητήσεις μεγαλύτερο bonus με επιχείρημα ότι είσαι παραγωγικός όσο ήσουν πριν 4 χρόνια και νιώθεις ότι το αξίζεις. Τίποτα περισσότερο. Μία μόνιμη αύξηση μισθού με αλλαγή και στις εισφορές είναι πολύ απίθανη το 2017 εκτός αν έχεις για εμένα πάντα, όλα τα παραπάνω

Τα έχω όλα αλλά έχω πέσει σε τσιγκούνη χειρότερο από τον σκρουτζ, ενώ η εταιρία δεν είναι καν δικιά του τρελαίνεται για έξοδα μιλάμε παθαίνει αμοκ,φυσικά έτσι είναι και σπίτι του έχουμε μιλήσει.

Ώραια και πως το ζητάω τωρα με το Bonus;

Ιδού η απορία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...