Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν τα έχεις όλα τότε και τσιγκούνης να είναι θα σου δώσει αύξηση (γιατί θα βγάλει λεφτά) αλλά τα έχεις;

Τα έχω, δεν έχει πέσει ο τζίρος καθόλου και εξάλλου αν δεν τα είχα θα είχα φύγει προ πολλού..

Συμφωνώ απόλυτα με τον fylato σε αυτά που γράφει.

Κ εγώ συμφωνώ γιαυτό κιόλας τον ρωτάω μερικά πράγματα.

Δημοσ.

Κοίταξε, στο τέλος της ημέρας δεν είναι τί νομίζεις εσύ, αλλά τί νομίζει εκείνος.

Αν η εταιρία δεν είναι δικιά του, τότε έχει και αυτός στόχους που πρέπει να παρουσιάσει στον από πάνω του, θα έχει ανάλογη πίεση και σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει να ζημιωθεί ο ίδιος για να κερδίσει κάποιος από κάτω του.

Ζύγισέ τα όλα αυτά και πράξε αναλόγως.

Πάντως από αυτά που γράφεις υποθέτω ότι δεν σας παρουσιάζουν τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας (και γιατί άλλωστε?). Η εταιρία μπορεί να έχει αύξηση κερδοφορίας, χωρίς αύξηση κύκλου εργασιών (κάτι που σίγουρα είναι στους στόχους του απο πάνω σου και δικαιολογεί τη συμπεριφορά τύπου Σκρούτζ).

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να ανεβάσεις τον τζίρο εσύ επί τρία της διαφοράς. Δηλαδή θα σου δώσει 100€ αύξηση, είσαι προετοιμασμένος να ανεβάσεις τον τζίρο κατά 300€ ώστε να του μείνουν 100€ κι αυτού;

Έχεις πλάνο; Αν έχεις πλάνο και του το δείξεις, ότι θα κάνω αυτό αυτό κι αυτό που σε αυτές τις συνθήκες δε μπορώ να το κάνω τότε οκ.

Με το ίδιο τρόπο ζητάς και μπόνους. Απλά εκεί δεν είναι κάτι μόνιμο οπότε δε το βλέπει ο άλλος με λογική ότι θα επηρεάσει την ρευστότητα του σε βάθος χρόνου. Αν έχει θα σου δώσει αν δεν έχει δεν έγινε κάτι δε στα χρωστάει κιόλας βάσει συμβολαίου όπως με την αύξηση.

Είναι πιο εύκολο.

Δημοσ.

Κοίταξε, στο τέλος της ημέρας δεν είναι τί νομίζεις εσύ, αλλά τί νομίζει εκείνος.

Αν η εταιρία δεν είναι δικιά του, τότε έχει και αυτός στόχους που πρέπει να παρουσιάσει στον από πάνω του, θα έχει ανάλογη πίεση και σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει να ζημιωθεί ο ίδιος για να κερδίσει κάποιος από κάτω του.

Ζύγισέ τα όλα αυτά και πράξε αναλόγως.

Πάντως από αυτά που γράφεις υποθέτω ότι δεν σας παρουσιάζουν τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας (και γιατί άλλωστε?). Η εταιρία μπορεί να έχει αύξηση κερδοφορίας, χωρίς αύξηση κύκλου εργασιών (κάτι που σίγουρα είναι στους στόχους του απο πάνω σου και δικαιολογεί τη συμπεριφορά τύπου Σκρούτζ).

Μπορούμε να δούμε τα πάντα στο ίντερνετ, υπάρχει κέρδος το βλέπω κάθε χρόνο δεν τίθεται θέμα, απλά τα τρώνε λίγοι...

Στα 180 άτομα θα τρώνε καλά οι 20 λογικά.

Λοιπόν μάλλον για Bonus το κόβω την δεδομένη στιγμή.

Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να ανεβάσεις τον τζίρο εσύ επί τρία της διαφοράς. Δηλαδή θα σου δώσει 100€ αύξηση, είσαι προετοιμασμένος να ανεβάσεις τον τζίρο κατά 300€ ώστε να του μείνουν 100€ κι αυτού;

Έχεις πλάνο; Αν έχεις πλάνο και του το δείξεις, ότι θα κάνω αυτό αυτό κι αυτό που σε αυτές τις συνθήκες δε μπορώ να το κάνω τότε οκ.

Με το ίδιο τρόπο ζητάς και μπόνους. Απλά εκεί δεν είναι κάτι μόνιμο οπότε δε το βλέπει ο άλλος με λογική ότι θα επηρεάσει την ρευστότητα του σε βάθος χρόνου. Αν έχει θα σου δώσει αν δεν έχει δεν έγινε κάτι δε στα χρωστάει κιόλας βάσει συμβολαίου όπως με την αύξηση.

Είναι πιο εύκολο.

Το Bonus όντως είναι πιο εύκολο και θα κινηθώ προς τα εκεί.

Δημοσ.

Όπως τα γράφει ο fylatos, αλλά ακόμα και στην περίπτωση αύξησης του μπόνους (για τις ίδιες πωλήσεις μεγαλύτερο κόστος στην εταιρία), θα πρέπει να έχεις ένα βασικό πλάνο για να βελτιώσεις τα νούμερά σου.

Μπορούμε να δούμε τα πάντα στο ίντερνετ, υπάρχει κέρδος το βλέπω κάθε χρόνο δεν τίθεται θέμα, απλά τα τρώνε λίγοι...
Στα 180 άτομα θα τρώνε καλά οι 20 λογικά.

Το ότι έχει κέρδος μία εταιρία δεν σημαίνει κάτι από μόνο του.

Το ζητούμενο είναι πόσο καθαρό κέρδος έχεις και πιό είναι το ποσοστό του από τον κύκλο εργασιών. Αυτό που απαιτείται είναι αύξηση και των δύο μεγεθών.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μεγάλη κουβέντα μή λές, μεγάλη μπουκιά φάε.

Μιά χαρά απολύεσαι στα 12, 20, 30 χρόνια ιστορίας στην όποια εταιρία ως πωλητής. Λίγο να πέσουν τα νούμερά σου (ή οι στόχοι να είναι υπερβολικά υψηλοί) και ξαφνικά θεωρείσαι ότι δεν κινείσαι με τις ταχύτητες της εποχής και ότι κάποιος πιό νέος θα κάνει τη δουλειά με περισσότερη όρεξη, περισσότερη επιτυχία και συνήθως χαμηλότερο μισθό.

Δε διαφωνω με αυτο που λες, αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως αναιρει αυτο που ειπα :)

Εννοειται πως μπορει να απολυθεις απο την οποιαδηποτε εταιρεια ανεξαρτητως ετων εργασιας, αλλα θα πρεπει να υπαρχει λογος, οπως αυτοι που πολυ σωστα παρεθεσες Συγκεκριμενα το να ζητησεις αυξηση δεν ειναι λογος απολυσης κατα τη γνωμη μου. Ωστοσο ο ts ειπε πως ειναι παραγωγικος και θεωρει πως αξιζει την αυξηση, οποτε με βαση αυτο ηταν και η απαντηση μου :)

Παντως προσωπικα θα θεωρουσα καλυτερη επιλογη το αιτημα αυξησης παρα μπονους, αν και ομολογουμενως το δευτερο ειναι ισως πιο ευκολο να το παρεις. Αλλα σαφως ο,τι και να ζητησεις θα το κανεις με πρακτικα επιχειρηματα οπως ειπαν και οι υπολοιποι και οχι με υποκειμενικα τυπου "εχω πολλα εξοδα και δε βγαινω" λ.χ.

Δημοσ.

Δε διαφωνω με αυτο που λες, αλλα δεν ειμαι σιγουρος πως αναιρει αυτο που ειπα :)

Εννοειται πως μπορει να απολυθεις απο την οποιαδηποτε εταιρεια ανεξαρτητως ετων εργασιας, αλλα θα πρεπει να υπαρχει λογος, οπως αυτοι που πολυ σωστα παρεθεσες Συγκεκριμενα το να ζητησεις αυξηση δεν ειναι λογος απολυσης κατα τη γνωμη μου. Ωστοσο ο ts ειπε πως ειναι παραγωγικος και θεωρει πως αξιζει την αυξηση, οποτε με βαση αυτο ηταν και η απαντηση μου :)

Παντως προσωπικα θα θεωρουσα καλυτερη επιλογη το αιτημα αυξησης παρα μπονους, αν και ομολογουμενως το δευτερο ειναι ισως πιο ευκολο να το παρεις. Αλλα σαφως ο,τι και να ζητησεις θα το κανεις με πρακτικα επιχειρηματα οπως ειπαν και οι υπολοιποι και οχι με υποκειμενικα τυπου "εχω πολλα εξοδα και δε βγαινω" λ.χ.

Θα αρχίσω με Bonus γιατί με συμφέρει να σου πω την αλήθεια... Και βλέπουμε ανάλογα πόσο θα ανέβει το σύνολο.

• Like 1
Δημοσ.

Θα αρχίσω με Bonus γιατί με συμφέρει να σου πω την αλήθεια... Και βλέπουμε ανάλογα πόσο θα ανέβει το σύνολο.

Καλή επιτυχία!

• Like 1
Δημοσ.

sorry για το offtopic αλλα θυμήθηκα αυτό κ έκλαψα λίγο

ΠΑλιο αλλα ωραιο! Να φανταστεις τοτε ειχα παρει την πρωτη αυτοματη αυξηση ( μπονους)...απο τοτε παιρνω τα τρια μου :P

• Like 1
Δημοσ.

Τριετιες δεν μετρανε;

Εχεις τεσσερεις-3ετιαιες στα 12 χρονια οπως λες.

Νομιζω 5% σε καθε τριετια δικαιουσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...