Xristos1998 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Παρήγγειλα 25 τεμάχια από ένα μικρό προϊόν από Σιγκαπούρη και μου το έστειλαν με DHL (ένα δάκρυ κυλάει). Είναι η πρώτη φορά και δεν ήξερα για τελωνεία κτλ. Μίλησα με τον Κινέζο και είπε ότι δήλωσε λιγότερη τιμή από τα 95€ που πλήρωσα εγώ. Το δέμα έφυγε σήμερα όποτε έχω χρόνο. ΑΝ η DHL ανοίξει το πακέτο και δεν πιστέψει την τιμή θα με ενημερώσει ότι θα περάσει τελωνείο. Εγώ πλήρωσα με χρεωστική κάρτα. Μένω Θεσσαλονίκη οπότε θα ζητήσω να μεταφερθεί το δέμα για να το εκτελωνίσω εγώ. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πληρώσω το 23% του ΦΠΑ, άλλα με τρελαίνει το ότι θα δώσω 80-100€ και τα 3/4 θα πάνε σε ιδιώτες. 1) άμα φτιάξω πλαστή απόδειξη από paypal (photoshop κτλ) ότι έχω πληρώσει πχ 30€ υπάρχει περίπτωση να το καταλάβουν? το περνάνε από κάποιο σύστημα ή γίνετε να ελέγξουν το transaction id? 2) Αν δημιουργήσω έναν δεύτερο λογαριασμό paypal με ένα κινέζικο όνομα και όλα τα στοιχεία του αποστολέα και στείλω 30€ από τον δικό μου λογαριασμό, δηλαδή να γίνει κανονική συναλλαγή, λέτε να το καταλάβουν ότι είναι και οι 2 λογαριασμοί δικοί μου? 3) Λέτε αξίζει να ζητήσω από τον Κινέζο να του στείλω 30€ στην paypal του, να τα κρατήσει εκεί για λίγες ημέρες και αφού πάρω το δέμα να μου τα στείλει πίσω? Ευχαριστωω
makfil Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 1. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις με τον πωλητή εάν το δέμα ταξιδεύει με την DHL Express (δηλαδή courier) ή με την Deutsche DHL Post (δηλαδή το Γερμανικό ταχυδρομείο). 2. Εάν ταξιδεύει με την πρώτη, το δέμα θα εκτελωνιστεί στο αεροδρόμιο Αθηνών, εκτός σπανίων περιπτώσεων που μπορεί να το στείλει στη Θεσ/νίκη. Εάν με τη 2η, θα πάει στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης και δεν μπορείς να το εκτελωνίσεις εσύ. 3. Ο ΦΠΑ είναι 24%. 4. Στα 3 δικά σου ερωτήματα δεν απαντώ γιατί μιλάς για απάτη.
Blacktan Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 <p>Παρήγγειλα 25 τεμάχια από ένα μικρό προϊόν από Σιγκαπούρη και μου το έστειλαν με DHL (ένα δάκρυ κυλάει). Είναι η πρώτη φορά και δεν ήξερα για τελωνεία κτλ. Μίλησα με τον Κινέζο και είπε ότι δήλωσε λιγότερη τιμή από τα 95€ που πλήρωσα εγώ. Το δέμα έφυγε σήμερα όποτε έχω χρόνο. ΑΝ η DHL ανοίξει το πακέτο και δεν πιστέψει την τιμή θα με ενημερώσει ότι θα περάσει τελωνείο. Εγώ πλήρωσα με χρεωστική κάρτα. Μένω Θεσσαλονίκη οπότε θα ζητήσω να μεταφερθεί το δέμα για να το εκτελωνίσω εγώ. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πληρώσω το 23% του ΦΠΑ, άλλα με τρελαίνει το ότι θα δώσω 80-100€ και τα 3/4 θα πάνε σε ιδιώτες. </p> <p> </p> <p><strong>1) </strong>άμα φτιάξω πλαστή απόδειξη από paypal (photoshop κτλ) ότι έχω πληρώσει πχ 30€ υπάρχει περίπτωση να το καταλάβουν? το περνάνε από κάποιο σύστημα ή γίνετε να ελέγξουν το transaction id? </p> <p> </p> <p><strong>2)</strong> Αν δημιουργήσω έναν δεύτερο λογαριασμό paypal με ένα κινέζικο όνομα και όλα τα στοιχεία του αποστολέα και στείλω 30€ από τον δικό μου λογαριασμό, δηλαδή να γίνει κανονική συναλλαγή, λέτε να το καταλάβουν ότι είναι και οι 2 λογαριασμοί δικοί μου?</p> <p> </p> <p><strong>3)</strong> Λέτε αξίζει να ζητήσω από τον Κινέζο να του στείλω 30€ στην paypal του, να τα κρατήσει εκεί για λίγες ημέρες και αφού πάρω το δέμα να μου τα στείλει πίσω? </p> <p> </p> <p>Ευχαριστωω</p> <p> </p> Πιο πολυ για μπλεξιμο το πας ετσι οπως σκεφτεσαι παρα για ξεμπλεξιμο ... Χαλαρωσε και ασε τα πραγματα να εκτυλιθχθουν ως εχουν ... Ισως την γλυτωσεις ..
slk200gr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μπορείς να ζητήσεις να στο φέρουν θεσσαλονικη ,ειναι υποχρέωση τους ,οσο για το πρώτο ,όχι δεν θα σε καταλάβουν ουτε θα ασχοληθούν αυτο σε περίπτωση που σου ζητήσουν να αποδείξεις πως πλήρωσες
Knight of Mercy Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι και οι τρείς (3) σκέψεις σου είναι "ανιχνεύσιμες", αν κάποιος θελήσει να ασχοληθεί, και λογίζονται ως πλαστογραφία με δόλο, έτσι?Ουσιαστικά όλα είναι θέμα τύχης πλέον, αν και ότι έρχεται με DHL περνά Τελωνείο.Ενα άλλο θέμα που θα κληθείς να απαντήσεις είναι "τι χρειάζεστε κύριε 25 κομμάτια απο το ίδιο προϊόν, έστω και φτηνό"Επειδή βλάκες δεν είναι και έχουν εντολές να "ράβουν" κουστούμι γενικά, το πρώτο που θα φανταστούν είναι η εμπορία και μάλιστα άνευ παραστατικών.Τα 95 € δεν είναι μεγάλο ποσό για συνολική αγορά, όσο τα 25 ίδια, έστω ευτελούς αξίας, αντικείμενα. Το τι δήλωσε ο Κινέζος λίγη σημασία έχει γιατί έχει τύχει να ζητήσουν αποδεικτικό συναλλαγής απο εσένα και φαντάσου να ζητήσυον statement κάρτας.Επίσης μεγάλη σημασία έχει το είδος του προϊόντος, αν μπορεί π.χ. να αιτιολογηθεί ως ανταλλακτικό κάποιου μηχανήματος που "κατέχεις" η δε ποσότητα ως ελάχιστη δυνατή παραγγελία απο το Κινέζο.ΦΠΑ, Τελωνείο και έξοδα εκτελωνιστή (αν χρησιμοποιήσεις) μάλλον τα έχεις στη τσέπη. Ελπίζω να βγεί ο λογαριασμός και να μην φτάσει το φτηνό κινέζικο προϊόν όσο κάνει στην Ελλάδα.Καλή Τύχη και την επόμενη φορά, σπαστά οι μεγάλες παραγγελίες και μόνο EMS.
Hapatingo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Το πακέτο συνοδεύεται με έντυπα εξαγωγής, συνεπώς ξέρουν πόσα πλήρωσες. Επίσης οι τιμες καθορίζονται ανα ομαδες, δηλαδή από 0 ευρώ έως 150 ευρώ. Από 151-800 κοκ. Οπότε και λιγότερα να τους στείλεις κερδίζεις μερικά ευρώ του φπα. Ακόμα, δεν μπορείς να το εκτελωνίσεις στη Θεσσαλονίκη. Τα γραφεία τους είναι στην Αθήνα. Δεν κερδίζεις και τίποτα αν το εκτελωνίσεις εσύ. Δες εδώ τον τιμοκατάλογο. Αν δεν το θες πες τους να το γυρίσουν πίσω.
Xristos1998 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Τα προϊόντα είναι ολόκληρη συλλογή από καλλυντικά. Εχω διαβάσει πως εκτελωνίζεις και μου φένετε βατός ο τρόπος οποτε θα δοκιμασω να το κανω μονος μου. το προιον δεν υπαρχει στην Ελλαδα, και η τιμη ειναι πολυ συμφέρουσα. Και επειδη σκεφτομαι να παρω και άλλες ολοκληρες συλογες, γνωριζεις αν τα στειλουν με ελτα θα γλυτωσω τον εκτελωνισμο?Ευχαριστω πολυ 1. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις με τον πωλητή εάν το δέμα ταξιδεύει με την DHL Express (δηλαδή courier) ή με την Deutsche DHL Post (δηλαδή το Γερμανικό ταχυδρομείο). 2. Εάν ταξιδεύει με την πρώτη, το δέμα θα εκτελωνιστεί στο αεροδρόμιο Αθηνών, εκτός σπανίων περιπτώσεων που μπορεί να το στείλει στη Θεσ/νίκη. Εάν με τη 2η, θα πάει στην ΥΕΔ Θεσ/νίκης και δεν μπορείς να το εκτελωνίσεις εσύ. 3. Ο ΦΠΑ είναι 24%. 4. Στα 3 δικά σου ερωτήματα δεν απαντώ γιατί μιλάς για απάτη. Τι εννοεις σπανιων περιπτωσεων? Απο οτι εχω διαβασει εχω καθε δικαιωμα να ζητησω να μου το στειλουν θεσσαλονικη Το πακέτο συνοδεύεται με έντυπα εξαγωγής, συνεπώς ξέρουν πόσα πλήρωσες. Επίσης οι τιμες καθορίζονται ανα ομαδες, δηλαδή από 0 ευρώ έως 150 ευρώ. Από 151-800 κοκ. Οπότε και λιγότερα να τους στείλεις κερδίζεις μερικά ευρώ του φπα. Ακόμα, δεν μπορείς να το εκτελωνίσεις στη Θεσσαλονίκη. Τα γραφεία τους είναι στην Αθήνα. Δεν κερδίζεις και τίποτα αν το εκτελωνίσεις εσύ. Δες εδώ τον τιμοκατάλογο. Αν δεν το θες πες τους να το γυρίσουν πίσω. Εισαι σιγουρος για αυτο που λες? Διαβασα σε πολλα φορουμ που ελεγαν οτι εχουμε δικαιωμα να μας το στείλουν Θεσσαλονικη. Εψαξα στο google maps και η DHL εχει γραφεια στο αεροδρομιο Μακεδονια Οποτε αν δεν κανω λαθος θα πληρωσω 37,8+35,1+13,4 συνολο 86.3
makfil Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι ένα δέμα με ταχυδρομείο δεν θα σταματήσει στο τελωνείο.
Xristos1998 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι ένα δέμα με ταχυδρομείο δεν θα σταματήσει στο τελωνείο. εχω παραγγείλει 100νταδες πραγματα απο το ebay αξιας εως 60€ και ποτε δεν περασαν τελωνειο. Πως καθοριζετε τι θα περασει και τι οχι?
makfil Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Ίσως δεν έχεις ενημερωθεί για τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει από το ΝΟΕ 2016 στα ταχυδρομικά δέματα και τις χρεώσεις που γίνονται.
Xristos1998 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Ίσως δεν έχεις ενημερωθεί για τους ελέγχους που έχουν ξεκινήσει από το ΝΟΕ 2016 στα ταχυδρομικά δέματα και τις χρεώσεις που γίνονται. Οχι ειναι η πρωτη φορα που το ακουω
Hapatingo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Εισαι σιγουρος για αυτο που λες? Διαβασα σε πολλα φορουμ που ελεγαν οτι εχουμε δικαιωμα να μας το στείλουν Θεσσαλονικη. Εψαξα στο google maps και η DHL εχει γραφεια στο αεροδρομιο Μακεδονια Οποτε αν δεν κανω λαθος θα πληρωσω 37,8+35,1+13,4 συνολο 86.3 Δεν είμαι σίγουρος, μιας και δεν έχω ακούσει κανέναν να το έχει κάνει. Τα βασικά που θα πληρώσεις είναι τα 37.8 + και 24% φπα στην τιμή που το αγόρασες. Μετά εάν τα προϊόντα που αγόρασες υπάγονται σε δασμούς τότε θα μπει και η τιμή των δασμών. Εάν το εκτελωνίσεις μόνος σου πληρώνεις 35.1+ 13.4 +24% της τιμής του προϊόντος + τους όποιους δασμούς εάν υπάγονται. Δες ένα παράδειγμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα