Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχω να διαλέξω μεταξύ ενός έλληνα "χωριάταρου" στην συμπεριφορά κι ενός ξένου κυριλέ προτιμώ το δεύτερο.

Δεν είναι όλοι οι ξένοι κυριλέ, έχουν και αυτοί κάτι βλαχοκιβώτια...

Άσε που η ευγένεια τους είναι εντελώς επιφανειακη, γενικά δεν συνοδεύεται από τις πράξεις.

• Like 2
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άσε που η ευγένεια τους είναι εντελώς επιφανειακη, γενικά δεν συνοδεύεται από τις πράξεις.

Βλάχοι υπάρχουν παντού, το κακό είναι όταν η κουλτούρα καθορίζεται από αυτούς.

Η ευγένεια είναι καθημερινή και είναι μέρος της κουλτούρας τους, δεν σημαίνει ότι: ευγένεια == είστε τα καλύτερα φιλαράκια.

Όπως η φιλικότητα/οικειότητα που έχουν πολλοί Έλληνες δεν τους κάνει φίλους σου.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αντιλέγω. Γι αυτό αποφεύγεις να κάνεις παρέα μόνο με μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων. Πάντα μου άρεζε η πολυπολιτισμικότητα και νιώθω ότι έχω να κερδίσω μόνο κάνοντας παρέα με άτομα άλλων λαών, δε φοβάμαι ότι θα με αλλοιώσουν. 

Δημοσ.

Πάντως καμία σχέση με Ελλάδα αυτό είναι σίγουρο. Μάθαμε αλλιώς όπως και να το κάνουμε. Ειδικά στην πόλη μου χωρίς freddo espresso δεν ζούμε (Λαρισα) :P

• Like 2
Δημοσ.

Τον κακό σου τον καιρό.

Τον δικό σου

Κακά τα ψέματα ο καιρός είναι στο τοπ 3 των σημαντικότερων στοιχείων που "μετράει" κάποιος είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

Κακά τα ψέματα ο καιρός είναι στο τοπ 3 των σημαντικότερων δικαιολογιών που "μετράει" κάποιος είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

fixed

Δημοσ.

Τον δικό σου

Κακά τα ψέματα ο καιρός είναι στο τοπ 3 των σημαντικότερων δικαιολογιών που "μετράει" κάποιος είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

fixed

Καλά ΟΚ.

Δημοσ.

Πάντως καμία σχέση με Ελλάδα αυτό είναι σίγουρο. Μάθαμε αλλιώς όπως και να το κάνουμε. Ειδικά στην πόλη μου χωρίς freddo espresso δεν ζούμε (Λαρισα) :P

Άνοιξε ένα mikel εκεί να επωφεληθείς κι εσύ και οι Γερμανοί! :P

• Like 1
Δημοσ.

fixed

Δικαιολογία δεν είναι σίγουρα. Για τον καθένα έρχεται διαφορετικά. Στην περίπτωση μου έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να το βάλω στις τοπ 3 "δικαιολογίες" μου. Βέβαια τώρα που θα ξαναφύγω η χώρα επιλογής μου θα είναι κάποια που να έχει ήλιο και "καλό" καιρό. 

• Like 1
Δημοσ.

Δικαιολογία δεν είναι σίγουρα. Για τον καθένα έρχεται διαφορετικά. Στην περίπτωση μου έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να το βάλω στις τοπ 3 "δικαιολογίες" μου. Βέβαια τώρα που θα ξαναφύγω η χώρα επιλογής μου θα είναι κάποια που να έχει ήλιο και "καλό" καιρό. 

Συμφωνώ, από τη στιγμή που μπορείς να διαλέξεις γιατί να μη πας κάπου που σου ταιριάζει καλύτερα; Αν είναι μονόδρομος η επιλογή εκεί είπαμε ότι καλό είναι να προσαρμοζόμαστε!

Καλά εσύ Κύπρο δεν ήσουν; Πόσο καλύτερο καιρό να βρεις; :D

Δημοσ.

Ηλιο θέλω Zio, όχι 50άρια με 200% υγρασία και κιτρινόχωμα στον αέρα με καλοκαίρι 10 μήνες το χρόνο. 

Customια τον θες τον ηλιο ομως,οχι οτι και οτι ! :)

Δημοσ.

Ταβλι παιζουν εκει ? Να ξεκινησουμε απο τα στοιχειωδη,,

Αβέρτα αλλά το συχαίνομαι. 

Customια τον θες τον ηλιο ομως,οχι οτι και οτι ! :)

Σιγά την customιά. Ηλιο παντού μπορεί να έχει. Απλά θέλω να έχει "έφεση" η χώρα στο να βγάζει ήλιο σχετικά συχνά. Κάποια μέρη της Αγγλίας παράδειγμα δεν με χαλάνε καθόλου και μάλιστα σε ορισμένα από αυτά ο καιρός είναι τέτοιος που θυμίζει πολύ Ελλάδα. 

Δεν περιμένω να πετύχω τον τέλειο καιρό και κλίμα που έχει η Αττική και ορισμένες ακόμα περιοχές της Ελλάδος αλλά συμβιβάζομαι και σχετικά άνετα αν δεν υπάρχουν υπερβολές (όπως το κλίμα της Κύπρου). 

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι χρειάζονται στατιστικά για να καταλάβεις πόσες ώρες δουλεύει ο έλληνας, παρά μόνο το γεγονός οτι τα καταστήματα δεν λειτουργούν τα μισά απογεύματα της εβδομάδας ξεκινώντας απο Δευτέρα !?!

¨Εχω ζήσει και έχω ταξιδέψει εξωτερικό και αυτο δεν το έχω δει πουθενά αλλού! Kαταλαβαίνω οτι θεωρητικά είναι καλό επειδή ως εργαζόμενος έχεις "quality time" για τον εαυτό σου για να αράξεις με οικογένεια η να κάνεις κάτι (και λέω θεωρητικά επειδη δεν νομίζω πως οι άλλοι Ευρωπαίοι που δουλέυουν όλη την εβδομάδα έχουν "less quality time"), αλλά πρέπει και να κινηθεί λίγο η αγορά! Δεν γίνεται να κάθεσαι στον καναπέ και νε βγείς απο την κρίση.

P.S Το πιο "extreme" βέβαια το έχω δει Κιέβο οπού ολόκληρο Supermarket λειτουργούσε 24/7 ενώ τα Megamarket 8-23!  :shifty:

Με το συμπάθιο άλλα είσαι ΕΚΤΟΣ πραγματικότητας και εκτός χωρού και τα λες αυτά. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν ανοίξει το κατάστημα το απόγευμα θα κινηθεί η αγορά; Έχεις καταλάβει ότι έχουμε αυστηρή λιτότητα; Δηλαδή ο άλλος δε ξοδεύει χρήματα δε πα να είναι 25 ώρες ανοιχτό το κατάστημα. Τα περισσότερα μαγαζιά πλέον δεν ανοίγουν τα απογεύματα, μπας κ γλιτώσουν λειτουργικά έξοδα επειδή δε πατάει κανείς. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...