Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω μια βοήθεια/διευκρίνηση για όσους γνωρίζουν,

προσφατα μετακόμισα σε ένα σπίτι 65τμ

μεσα σε 43 ημέρες ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός ΔΕΗ ο οποίος γράφει ότι κατανάλωσα μέσα σε 43 μέρες 2508kw...

μετά την τελευταία καταμέτρηση που ήταν στις 1 Φεβ, έως σήμερα 13 Φεβ, έχω καταναλώσει 400kw !!

Τι συσκευές έχω στο σπίτι,

1 TV LED 29"

1 ψυγείο μικρό Α+ κλάσης

1 κουζίνα Α κλάσης

1 PC

θερμοσύφωνα

και 3 λάμπες οικονομίας στο ταβάνι...
(πλυντήριο δεν έχω)

για θέρμανση μόνο ξύλα, έχω τζάκι..

έχω κλείσει τον γενικό, ο μετρητής ήταν σταματημένος, οποτε να υποθέσω δεν υπαρχει κλοπή/διαρροή...

καμιά ιδέα με το τί φταίει;

ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Ο εκκαθαριστικός αφορά περίοδο 4 μηνών.Πώς ξέρεις οτι οι 2508kw/h καταναλώθηκαν μέσα στο διάστημα των 43ημερών μου διανέμεις στο σπίτι;

Δημοσ.

Ο εκκαθαριστικός αφορά περίοδο 4 μηνών.Πώς ξέρεις οτι οι 2508kw/h καταναλώθηκαν μέσα στο διάστημα των 43ημερών μου διανέμεις στο σπίτι;

καλησπέρα φίλε, 

ξέρω ότι το σπίτι ήταν ανοίκιαστο πριν απο εμένα, οι τελευταίοι έφυγαν 2 μήνες νωρίτερα με κανονική λήξη συμβολαιου απο τη ΔΕΗ - οπότε ήτε το πλήρωσαν, ήτε επιβαρύνθηκε το υπολοιπο στο όνομα τους. Το σπίτι αυτό ήταν κλειδωμένο είχα εγώ τα κλειδιά λογω συγγένειας με τον ιδιοκτήτη, οπότε δεν μπηκε καποιος μεσα ενδιαμεσα να καταναλωσει εστω και παρανομα ρευμα.

Δηλαδή ακομα και να αφήναν παρανομα ανοιχτο το ρευμα και το επιβαρυνθηκα εγω, 2508kw ειναι επίσης υπερβολική κατανάλωση

Δημοσ.

ο λογαριασμος γραφει περιοδο καταναλωσης. απο ..... εως.... δες το και πες μας.

σου ηρθε το εναντι ή απ' ευθειας ο εκκαθαριστικος;

Δημοσ.

ο λογαριασμος γραφει περιοδο καταναλωσης. απο ..... εως.... δες το και πες μας

Απο: 03/10/2016                  Εώς 01/02/2017

Ημερες κατανάλωσης  43

Έκδοση λογαριασμού 08/02/2017

πάντως απο 01/02/2017 έως σήμερα (13/02) έχει κάψει 400kw αποτι είδα στο ρολοι - υπερβολικα αυξημένο

Δημοσ.

Δεν έγινε αλλαγή ονόματος?

φυσικά, έχει γίνει διακοπή απο τους προηγούμενους, και αλλαγή ονόματος το δικό μου

υπάρχει περίπτωση να μεταφέρθηκε καποιο ποσό απο τους προηγουμενος στον δικο μου εκκαθαριστικό; και παλι ειανι υπερβολικα αυξημενο

Δημοσ.

απο 3/10 εως 1/2 ειναι περιπου 120 μερες  καταναλωσης και οχι 43. μαλλον πληρωνεις και του προηγουμενου.

ναι αλλα έχω την εντυπωση οτι αν του προηγουμενου ειναι μηδενικο παλι θα γραφει τις ιδιες ημερομηνιες επιδη ειναι εκκαθαριστικος και μετραει ολο το 4μηνο - αλλα οπως γραφει "ημερες καταναλωσης 43"..

Δημοσ.

παντος για τις 13 μερες του Φεβρουαριου καταναλωσες περιπου 30 kw την ημερα. αρκετα κατα την γνωμη μου εκτος αν δουλευεις πολυ τον θερμοσυφωνα.

Δημοσ.

Έχεις μέσα και κατανάλωση των προηγούμενων μην το ψάχνεις. Σε εμας που καίμε τον χειμώνα κλιματιστικό καλοριφέρ λαδιού και αερόθερμα σε συγκεκριμένες ώρες βέβαια δεν μας έρχεται πάνω από το 2000kWh η κατανάλωση, δεν παίζει να κατανάλωσες τόσα σε τόσο χρονικό διάστημα. Τώρα μίλα με τους προηγούμενους να δεις τι θα κάνεις.

Δημοσ.

Ts και εγω μια απο τα ιδια οταν τον ειδα επαθα σοκ  :fear:

deh2.png

deh1.png

Να ρωτήσω και τους σχετικούς ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΗΕ, ΙΚΩ κπλ φόροι καινούριοι? πάει στο διαλο 600 ευρώ το ρεύμα αλλά και 600 ευρώ επιπλέον  φόροι? έλεος

*Εκκαθαριστικος  ειναι 

Δημοσ.

μετά την τελευταία καταμέτρηση που ήταν στις 1 Φεβ, έως σήμερα 13 Φεβ, έχω καταναλώσει 400kw !!

Αυτό νομίζω έχει σημασία. Κλείσε όλες τις συσκευές στο σπίτι και δες αν υπάρχει κατανάλωση με κλειστές τις συσκευές χωρίς όμως να κλείσεις το γενικό. Αν ναι, σημαίνει ότι τροφοδοτείται κάτι άλλο εκτός σπιτιού (ή εντός του σπιτιού που δεν το γνωρίζεις).

Γιατί πράγματι με 33kWh τη μέρα, και με τις συσκευές που αναφέρεις, σημαίνει ότι κάποια συσκευή (πρόσθετα με τα άλλα) καταναλώνει γύρω στο 1kW.

Σε ποιά περιοχή μένεις?

Προσθήκη: Θα μπορούσε να είναι κάποιος ηλιακός θερμοσίφωνας με κακή μόνωση ή και πρόβλημα. Ή ακόμα και κλοπή ρεύματος θα μπορούσε.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό νομίζω έχει σημασία. Κλείσε όλες τις συσκευές στο σπίτι και δες αν υπάρχει κατανάλωση με κλειστές τις συσκευές χωρίς όμως να κλείσεις το γενικό. Αν ναι, σημαίνει ότι τροφοδοτείται κάτι άλλο εκτός σπιτιού (ή εντός του σπιτιού που δεν το γνωρίζεις).

Γιατί πράγματι με 33kWh τη μέρα, και με τις συσκευές που αναφέρεις, σημαίνει ότι κάποια συσκευή (πρόσθετα με τα άλλα) καταναλώνει γύρω στο 1kW.

Σε ποιά περιοχή μένεις?

Προσθήκη: Θα μπορούσε να είναι κάποιος ηλιακός θερμοσίφωνας με κακή μόνωση ή και πρόβλημα. Ή ακόμα και κλοπή ρεύματος θα μπορούσε.

Καλημέρα φίλε,

ναι παρόλο που προσπαθω να αποκλείσω κάποια ενδεχόμενα, πάλι όντως κολλάω στα 400kw σε 13 μέρες.....αυτο σημαίνει ότι απο κάπου χάνω ρεύμα..

Όταν κλείνω τον γενικό, το ρολόι δεν τρέχει καθόλου... αν όμως αποσυνδέσω όλες τις συσκευές, όπως λές, και δω ότι τρέχει το ρολόι αυτό σημαίνει ότι η διαρροή είναι εσωτερικά και αν είναι κλοπή τότε κάτι θα συμβαίνει εντός της οικίας - ίσως να φεύγει και κάποιο καλώδιο απο μενα προς κάπου αλλού.............

να επισημάνω ότι υπάρχουν 4 ρολόγια, 1 το Κοινόχρηστο, 1 το Ισόγειο σπίτι, και 2 ρολόγια για τις 2 γκαρσονιέρες στον 1ο όροφο (στην μία μένω εγώ) - κατά τα άλλα η πολυκατοικία είναι κλειστού τύπου - οικογενειακά φτιαγμένη (όχι οπως τις γνωστες πολυκατοικιες με τους πολλους οροφους και διαμερισματα)...   οπότε αν υπάρχει κλοπή θα γίνετε κάτι εσωτερικά....

τώρα θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο γιατί έχω μπει σε υποψίες,

στο Ισόγειο είναι μεγάλο το σπίτι 120τμ, το άτομο που κατοικεί εκεί έχει ηλεκτρική κουζίνα, 2 ψυγεία, 1 καταψύκτη, πληντύριο, κλιματιστικό κτλ κτλ κλτ οτι θες.....σε αυτό το σπίτι όμως ο εκκαθαριστικός λογαριασμός το 4μηνο έρχετε πανω κατω στα 200 ευρω - καιει πανω κατω 1000kw...αυτό με βάζει σε υποψίες........ υπάρχει κάποια περίπτωση που το ισόγειο να κλέβει ρεύμα απο μένα αλλά ταυτόχρονα να μπορέσει το δικό του ρολόι  να το εχει κανει ετσι ωστε να φαινεται χαμηλή κατανάλωση για τα μάτια του κόσμου; (δλδ να τροφοδοτήτε απο 2 παροχές)... διότι αν με κλέβει και έχει ελάχιστη κατανάλωση στο δικο του μετρητη, τοτε εδω κολλάνε πολλα...

επίσης πανω σε 2 ρολόγια που εχει τα ταμπελάκια με τον αριθμό παροχης, και τα 2 φαινετε "να εχουν βγει" λειπει επισης και 1 βιδα απο το καθένα....

υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο το ρολόι μου να είναι "πειραγμένο" απο τους προηγουμενους ενοικιαστες ωστε να υπεστει βλαβη και να γυρνάει πιο γρήγορα; (ολα μου περνανε απο το μυαλο)

Ts και εγω μια απο τα ιδια οταν τον ειδα επαθα σοκ  :fear:

deh2.png

deh1.png

Να ρωτήσω και τους σχετικούς ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΗΕ, ΙΚΩ κπλ φόροι καινούριοι? πάει στο διαλο 600 ευρώ το ρεύμα αλλά και 600 ευρώ επιπλέον  φόροι? έλεος

*Εκκαθαριστικος  ειναι 

το ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΗΕ, ΥΚΩ κτλ αν δεις το τιμολόγιο της ΔΕΗ και  τους μαθηματικούς τύπους που υπαρχει για το καθένα, θα καταλάβεις ότι όλα βγαίνουν απο πόσα KW εχεις καψει επί κατι αλλους συντελεστες κτλ κτλ...τα kw ομως χωνοντε παντου..επίσης αλλάζουν και οι κλιμακες χρεωσης αν εχεις καψει πολλα kw πανω απο καποια ορια...με 600+ μονο ρευμα έχεις υπερβει και συ οπως και γω καποια όρια...οποτε αυξανοντε και ολα τα υπολοιπα..

στο δικο μου το ΥΚΩ πχ (Υπηρεσίες Κοινής Οφέλειας), εγώ που εκαψα υποτιθετε 2508kw  πληρωνω καπου στα 114 ευρω (αν θυμαμαι καλα), αν όμως έκαιγα 2499 (νομιζω εκει ειναι το οριο) τοτε το ΥΚΩ μου θα ηταν 17 ευρω....για τετοια διαφορα μιλαμε.. για λιγα, 9kw, πιο πανω χρεωθηκα ενα 100ρι αερα...

Δημοσ.

Λές οτι κατεβάζοντας τον γενικό σταματά το ρολόι εντελώς. Οπότε δέν υπάρχει περίπτωση να σου κλέβει ρέυμα κάποιος άλλος.

Απο κεί και πέρα, κάνε το εξής: Βγάλε όλες τις συσκευές απο τις πρίζες. Μετά,  ασε το γενικό ανεβασμένο και κατέβασε όλες τις επιμέρους ασφάλειες. Μετά βάλε κάποιον να παρακολουθεί το ρολόι και ανέβαζε μία-μία τις ασφάλειες.

Όταν ανεβάσεις κάποια και αρχίσει το ρολόι να κινείται, τότε ξέρεις οτι η συγκεκριμένη σου δημιουργεί τη διαρροή. Οπότε βρίσκεις τί τροφοδοτεί η ασφάλεια αυτή και αν είναι κάποια προβληματική συσκευή ή κάτι άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...