Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω αλλά συνήθως βρίσκω απαντήσεις από το 2010-13 οπότε επειδή έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα, θέλω να πάρω κάποιες τωρινές απόψεις. Θέλω να βγάλω μια χρεωστική κάρτα, για αγορές μέσω ίντερνετ σε εξωτερικό κυρίως, το θέμα μου είναι ότι έχω κλεισμένα τα 18 αλλά δε δουλεύω. Δεν έχω δουλέψει, οπότε δεν έχω κάνει *αν χρειάζονται* τα απαραίτητα έγγραφα εργασίας. Κι αυτή είναι η ερώτηση μου, γίνεται να αποκτήσω χρεωστική χωρίς να έχω εργαστεί; Χωρίς έγγραφα από εφορία, αφμ κλπ. Αν γίνεται ποια έγγραφα θα χρειαστώ και αν πάλι δε γίνεται τότε ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας. :-)

Δημοσ.

Για να βγάλεις χρεωστική δεν χρειάζεται να εχεις εργαστεί κάπου αρκεί να εχεις λογαριασμό σε καποια τράπεζα στο όνομα σου. Αν δεν εχεις τοτε δύσκολα τα πραγματα.

Δημοσ.

Για να βγάλεις χρεωστική δεν χρειάζεται να εχεις εργαστεί κάπου αρκεί να εχεις λογαριασμό σε καποια τράπεζα στο όνομα σου. Αν δεν εχεις τοτε δύσκολα τα πραγματα.

Δεν έχω. Γενικά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τράπεζες. Γιοα πόσο δύσκολα μιλάμε;  :P

Δημοσ.

Δεν έχω. Γενικά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τράπεζες. Γιοα πόσο δύσκολα μιλάμε;  :P

Λογαριασμός δεν ανοίγει λόγω CC.

Αν και όταν πιάσεις δουλειά θα μπορέσεις να ανοίξεις.

Δημοσ.

βγαλε μια webuy της πειραιως και συνδεσε τη με paypal

Δεν την έχω ξανακούσει, θέλει κάποιο συγκεκριμένο έγγραφο; Και είναι αναγκαστική η σύνδεσή της με paypal;

Λογαριασμός δεν ανοίγει λόγω CC.

Αν και όταν πιάσεις δουλειά θα μπορέσεις να ανοίξεις.

Εξαιρετικό timing παναθεμά με! Ευχαριστώ πολύ πάντως :-)

Δημοσ.

Αν πας φοιτητής ή φαντάρος θα μπορούσες να ανοίξεις λογαριασμό. Δες και μονος σου ποιες ειναι οι προϋποθέσεις:

http://www.zougla.gr/money/article/pos-mporite-na-aniksete-trapeziko-logariasmo-en-meso-capital-controls

Οκ, ευχαριστώ!

που ζεις και δεν εχεις λογαριασμο εσυ ?

Δεν έτυχε ποτέ να χρειαστώ προσωπικό λογαριασμό, οπότε δεν υπήρξε ποτέ κάποιος λόγος να δημιουργηθεί.

Δημοσ.

που ζεις και δεν εχεις λογαριασμο εσυ ?

λέει ότι τώρα έγινε 18, αν ήταν ανήλικος είναι λογικό να μην μπορούσε να ανοίξει κάποιο λογαριασμό στο όνομά του.

Εγώ σου προτείνω το εξής. Οι δικοί μου γονείς ανα τα χρόνια είχαν ανοίξει διάφορους λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες, τους οποίους τώρα δεν τους χρησιμοποιούνται. Ρώτησέ τους δικούς σου αν έχουν κάποιον τέτοιο λογαριασμό και χρησιμοποίησε τον εσύ, πες τους να βγάλουν μια κάρτα και κωδικούς e-banking για να τον διαχειρίζεσαι εσύ τον λογαριασμό.

Δημοσ.

λέει ότι τώρα έγινε 18, αν ήταν ανήλικος είναι λογικό να μην μπορούσε να ανοίξει κάποιο λογαριασμό στο όνομά του.

Εγώ σου προτείνω το εξής. Οι δικοί μου γονείς ανα τα χρόνια είχαν ανοίξει διάφορους λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες, τους οποίους τώρα δεν τους χρησιμοποιούνται. Ρώτησέ τους δικούς σου αν έχουν κάποιον τέτοιο λογαριασμό και χρησιμοποίησε τον εσύ, πες τους να βγάλουν μια κάρτα και κωδικούς e-banking για να τον διαχειρίζεσαι εσύ τον λογαριασμό.

Μάλιστα, το σκέφτηκα και εγώ αυτό, θα το ψάξω αν και δε νομίζω να περισσεύει κάτι αχρησιμοποιήτο, αλλά ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Προπληρωμενη στην Εθνικη

χωρις να ειχες προηγουμενως λογαριασμο καπου.

Κοστος αιτησης 5 ευρω.

Πλαστικη visa (και με ανεπαφες συναλλαγες)

Δεν ειναι πιστωτικη: δεν μπορεις πχ να την συνδεσεις με δοσεις, να κανεις υπεραναληψη κλπ - Ομως ετσι δεν εχεις τοκους.

Δεν ειναι κανονικη χρεωστικη, δηλαδη να σ αντιθεση με το γκισε της τραπεζας καθε φορα που την φορτιζεις (δηλαδη κανεις καταθεση) κραταει ποσοστο. Επισης σε αντιθεση με απλο λογαριασμο/χρεωστικη εχει περιορισμους στα ποσα (πχ δεν μπορεις να εχεις μεσα 80 χιλιαρικα ή να καταθεσεις μαζι 6 χιλιαρικα. Οποτε αναλυτικοτερα σε υπερ και κατα:

-Ειναι ως τραπεζικο προϊον, λυση για νεα/πρωτη σου master card που επιτρέπουν τα capital control

-Μεγιστη καταθεση 2500€ ως κινηση και 5000 ημερησιως (αν γινουν σε τουλαχιστον δυο συναλλαγες, αρα με 2 χρεωσεις).

Η πρωτη φορα που θα καταθεσεις λεφτα ειναι δωρεαν. Στις επομενες κρατάνε προμηθεια 1%. ΑΛΛΑ μινιμουμ προμηθεια 1 ευρω (πχ αν βαλεις 10 ευρω θα μεινουν 9, αλλα αν βαλεις 100 θα μεινουν 99.

Μεγιστη προμηθεια τα 3 ευρω. Δηλαδη ειτε 2500 βαλεις, ειτε "μολις" 300 θα σου κρατησουν 3 ευρω. Η φτωχια τρωει τον παρα αρα προσπαθεις ν αποφυγεις να την φορτωνεις λιγο λιγο. Το μεγιστο οριο ετησιως δεν το θυμαμαι ακριβως αλλα ειναι αρκετουτσικες χιλιαδες ευρω που δεν πρεπει να απασχολει καποιον που απλα θελει αριθμο καρτας για αγορες απο amazon και τετοια.

-Για να την βγαλεις πας σε τραπεζα εθνικης με το προσφατο εκκαθάριστικο, ταυτότητα και καποιο προσφατο λογαριασμο ΔΕΚΟ ή κινητης στο ονομα σου. Πληρωνεις 5 ευρω και την επομενη εβδομαδα παραλαμβανεις καρτα και pin ξεχωριστα.

-Καταθεση κανεις ευκολα στα καινουρια atm. Η αναληψη απο τα atm δεν εχει προμηθεια εαν μιλαμε για atm της Εθνικής). Επισης μπορεις μπεις στον λογαριασμο σου online να δεις τελευταίες κινησεις κλπ

Αυτα!

Δημοσ.

Προπληρωμενη στην Εθνικη

χωρις να ειχες προηγουμενως λογαριασμο καπου.

Κοστος αιτησης 5 ευρω.

Πλαστικη Master Card (και με ανεπαφες συναλλαγες)

Δεν ειναι πιστωτικη: δεν μπορεις πχ να την συνδεσεις με δοσεις, να κανεις υπεραναληψη κλπ - Ομως ετσι δεν εχεις τοκους.

Δεν ειναι κανονικη χρεωστικη, δηλαδη να αντικαθιστα το γκισε της τραπεζας αφου καθε φορα που την φορτιζεις (δηλαδη κανεις καταθεση) κραταει ποσοστο. Επισης σε αντιθεση με απλο λογαριασμο/χρεωστικη εχει περιορισμους στα ποσα (πχ δεν μπορεις να εχεις μεσα 30 χιλιαρικα ή να καταθεσεις μαζι 6 χιλιαρικα. Οποτε αναλυτικοτερα σε υπερ και κατα:

-Ειναι ως τραπεζικο προϊον, λυση για νεα/πρωτη σου master card που επιτρέπουν τα capital control

-Μεγιστη καταθεση 2500€ ως κινηση και 5000 ημερησιως (αν γινουν σε δυο συναλλαγες).

Η πρωτη φορα που θα καταθεσεις λεφτα ειναι δωρεαν. Στις επομενες κρατάνε προμηθεια 1%. ΑΛΛΑ μινιμουμ προμηθεια 1 ευρω (πχ αν βαλεις 10 ευρω θα μεινουν 9, αλλα αν βαλεις 100 θα μεινουν 99.

Μεγιστη προμηθεια τα 3 ευρω. Δηλαδη ειτε 2500 βαλεις, ειτε "μολις" 300 θα σου κρατησουν 3 ευρω. Η φτωχια τρωει τον παρα αρα προσπαθεις ν αποφυγεις να την φορτωνεις λιγο λιγο. Το μεγιστο οριο ετησιως δεν το θυμαμαι ακριβως αλλα ειναι αρκετουτσικες χιλιαδες ευρω που δεν πρεπει να απασχολει καποιον που απλα θελει αριθμο καρτας για αγορες απο amazon και τετοια.

-Για να την βγαλεις πας σε τραπεζα εθνικης με το προσφατο εκκαθάριστικο, ταυτότητα και καποιο προσφατο λογαριασμο ΔΕΚΟ ή κινητης στο ονομα σου. Πληρωνεις 5 ευρω και την επομενη εβδομαδα παραλαμβανεις καρτα και pin ξεχωριστα.

Αυτα!

Ναι το γνωρίζω αυτό, ενδιαφερόμουν για δημιουργία χωρίς εκκαθαριστικό, αλλά και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο σου!

Δημοσ.

Ναι το γνωρίζω αυτό, ενδιαφερόμουν για δημιουργία χωρίς εκκαθαριστικό, αλλά και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο σου!

Λυση για τραπεζα χωρις χαρτι εφοριας δεν μπορω να φανταστω πια να γινεται. Ισως τραπεζα του εξωτερικου αλλα λιγοτερο χρονοβορο δεν θα είναι.

Με επιφυλαξη αυτο αλλα *νομιζω* μπορεις λογω νεαρου ηλικιας να δωσεις το χαρτι της εφορίας του γονιου που σε βάζει στην φορολογική του δήλωση

Δημοσ.

δεν ξέρω αν μπορεί απλά μου πέρασε από το μυαλό. ίσως μπορεί να βγάλει μια κάρτα revolut. θα μπορεί να βάλει λεφτά από ελληνικό ΑΤΜ αν έχει την κάρτα revolut?

μπορείς να βρεις πληροφορίες ή και να ρωτήσεις εδώ

http://www.insomnia.gr/topic/588647-revolut-οδηγός-επιβίωσης-διαβάστε-τα-3-πρώτα-posts-πριν-ρωτ/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...