Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως ήδη ειπώθηκε, είναι μέρα "δεμένη" με τη θρησκευτική παράδοση.

Τσικνοπέμπτη, μετά η βδομάδα της τυρινής και ακολουθεί νηστεία.

Στην περίπτωση που τηρούνται τα άνω, τότε έχει νόημα. Αν όμως πέφτει κρεατινή μασαμπούκα συνεχώς (όπως σε μένα) τότε η μέρα φαντάζει αστεία.

Προσωπικά, μόνο γιατί ψοφάω για δικαιολογίες για κραιπάλη, την τιμώ τη μέρα αλλά σε σπίτι (δικό μας ή άλλο).

Εδώ και πάνω από 10ετία έχω κόψει το έξω αυτή τη μέρα γιατί:

Σε μαγαζί των 10 τραπεζιών τοποθετούνται τουλάχιστον 15 (αν όχι 20) με αποτέλεσμα "στενές επαφές" με το γειτονικό τραπέζι στο οποίο δεν κάθεται πάντα 2μετρη μοντέλα ;) .

Τα γκαρσόνια παραμένουν αυτά που ήταν για τα 10 τραπέζια και άρα το service είναι αργό και ξεχασιάρικο. Ότι μάλιστα παραγγείλεις μετά την αρχική μεγάλη παραγγελία ("φέρε μας μια πατάτες και μια coca cola ακόμα) κινδυνεύεις να μην το πάρεις ποτέ αλλά σχεδόν σίγουρα θα χρεωθεί.

Η ποιότητα των εδεσμάτων και το ψήσιμό τους αρκετές φορές απέχει από το επιθυμητό.

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μαλλον θα γινω φαν της αντι-τσικνοπεμπτης.

σε παραγγελιες 30€, 60€ και μια μαλλον στα 45€ δεν ηρθαν αποδειξεις παρα μονο ενα χαρτακι σαν απο τεφτερι.

προφανως δεν με απασχολουν οι αποδειξεις. με ενοχλει το γεγονος οτι μεσα στη "χαρα" & την "αναμπουμπουλα" της ημερας καποιος τσεπωνει το ΦΠΑ κ με "ριχνει" !!!

• Like 2
Δημοσ.

Πολυ το αναλυετε, ειναι απλα μια αφορμη για χοντρη μασα και ψητουρα για εμας τους κρεατοφαγους....κανεις δε νοιαζεται για Σαρακοστες που ερχονται μετα, ουτε θα κατσει να σκεφτει οτι τρωει συχνα κρεας κλπ.

Εγω πηγα σε μια τοπ ψησταρια της πολης, υπηρξε μια μικρη καθυστερηση στο σερβις στην αρχη μεχρι να εξυπηρετηθουμε αλλα μετα ηρθαν ολα συντομα και ηταν εξαιρετικα οπως παντα, δεν ειδα καμια εκπτωση στην ποιοτητα. Γενικα στην Πατρα υπαρχει μεγαλη τρελα με αυτη τη γιορτη, απο το πρωι μεχρι το βραδυ ψηνουν ΟΛΟΙ απο πιτσαριες μεχρι ζαχαροπλαστεια και γινεται χαμος λογω και καρναβαλιου. Ειναι ωραια φαση για γλεντι, δεν χρειαζεται ολα να εχουν καποιο βαθυτερο νοημα και καποιον σκοπο.  :)

• Like 2
Δημοσ.

Αντι-Τσικνοπέμπτη μου θυμίζει κάτι άλλα, άντι-γιουροΒΥΖΙον, αντι-βαλεντίνου, αντι-δεκαπενταύγουστου, και άλλα πόσα 'αντι' που μπορεί να υπάρχουν.

Who cares, ελεύθεροι είμαστε να γιορτάζει ο καθένας ό,τι θέλει. Προσωπικά, όπως δεν θα κράξω αυτόν που θέλει να γεμίσει την κοπέλα του αρκουδάκια του αγιοβαλεντίνου έτσι δεν θα κράξω κι αυτόν που θέλει να πάει σε ταβέρνα με φουλ κόσμο την τσικνοπέμπτη. Καθένας κάνει αυτό που τον γεμίζει/εκφράζει :)

Δημοσ.

Αντι-Τσικνοπέμπτη μου θυμίζει κάτι άλλα, άντι-γιουροΒΥΖΙον, αντι-βαλεντίνου, αντι-δεκαπενταύγουστου, και άλλα πόσα 'αντι' που μπορεί να υπάρχουν.

Who cares, ελεύθεροι είμαστε να γιορτάζει ο καθένας ό,τι θέλει. Προσωπικά, όπως δεν θα κράξω αυτόν που θέλει να γεμίσει την κοπέλα του αρκουδάκια του αγιοβαλεντίνου έτσι δεν θα κράξω κι αυτόν που θέλει να πάει σε ταβέρνα με φουλ κόσμο την τσικνοπέμπτη. Καθένας κάνει αυτό που τον γεμίζει/εκφράζει :)

Και πως θα μπορούσες άλλωστε, όταν είσαι υπεύθυνη για το...anti-fitness ;)

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχει αναρρωτηθει κανείς γιατί όλες οι "γιορτές" έχουν να κάνουν με τη μασα?

Πολλοί. Γι αυτό και η νηστεία π.χ. πέφτει την περίοδο που μπορείς να φας λαχανικά και να αφήσεις τα μικρά νεογέννητα αρνάκια για λίγο στην ησυχία τους.

Δημοσ.

Δεν το λες σωστά, οι μισές έχουν με την μάσα και γίνεται επειδή οι άλλες μισές έχουν με τη νηστεία. :mrgreen:

Δημοσ.

Masa is in the mind of the beholder ;)

Μεταφραζόμενο ελευθέρως σημαίνει ότι η μάσα απλά υπάρχει στο μυαλό μας και δεν "φταίει" καμία γιορτή αφού:

Τα Χριστούγεννα έχουν άλλο σκοπό. Απλά εμείς σκεφτόμαστε μόνο το "χριστουγεννιάτικο τραπέζι".

Ομοίως και το Πάσχα, άσχετα αν αυτομάτως το μυαλό επικεντρώνεται στο κοκορέτσι.

Του "αγίου Βαλεντίνου" (συζητήσιμη "γιορτή") θεωρητικά έχουν να κάνουν με ρομαντισμό, πανσελήνους και τα ρέστα και κανονικά δεν θα "έπρεπε" κάθε πιτσαρία και σουβλατζίδικο να είναι φίσκα.

Η Πρωτομαγιά έχει δύο εκδοχές. Εργατικοεπαναστατική και λουλουδάτη. Παρ' όλα αυτά τα "βλάχικα" στη Βάρη δείχνουν ότι οι περισσότεροι δίνουν άλλη διάσταση στην ημέρα.

Και τόσες άλλες γιορτές και "γιορτές", γενικές ή προσωπικές που καταλήγουν στη μάσα όχι γιατί έτσι πρέπει αλλά γιατί η πρωτοτυπία μας φτάνει μέχρι εκεί!!!

• Like 6
Δημοσ.

εγώ μεγάλη Παρασκευή των Χριστιανών ψήνω κρέας στα κάρβουνα και αυτό όχι για να τους τη σπάσω ή να το παίξω κάτι αλλα επειδή κάθε μέρα ψήνω κρέας στα κάρβουνα, δεν αλλάζει κάτι . Οπότε για εμένα δεν μου λέει κάτι σαν μέρα ,  #every day is Τσικνοthursday

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...