Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας εχει βαλει μια ξυλοσομπα σε γειτονικη πολυκατοικια αρκετα κοντα μου και αναλογα τον αερα, φτανει οσμη στο μπαλκονι μου. Πολλες φορες καπνιζονται και τα φρεσκοπλυμενα ρουχα μου και τα ξαναβαζω παλι στα απλυτα.

Επισης κατι εχει χυθει σαν καρβουνο μεσα σην αυλη του και εχει συνδεσει και ενα μπιτονι με ενα μικροτερο σωληνα εκει που βγαινει το μπουρι,...

Τι να κανω;

Δημοσ.

Ενας εχει βαλει μια ξυλοσομπα σε γειτονικη πολυκατοικια αρκετα κοντα μου και αναλογα τον αερα, φτανει οσμη στο μπαλκονι μου. Πολλες φορες καπνιζονται και τα φρεςκοπλυμενα ρουχα μου και τα ξαναβαζω παλι στα απλυτα.

Επισης κατι εχει χυθει σαν καρβουνο μεσα σην αυλη του και εχει συνδεσει και ενα μπιτονι με ενα μικροτερο σωληνα εκει που βγαινει το μπουρι,...

Τι να κανω;

Μισό να λύσουμε πρώτα το πρόβλημα με τα αρχαία.

• Like 5
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην κορινθο το εχω αυτο το προβλημα και δε ξερω τι να κανω. Βγηκα παλι στο μπαλκονι, καπνισμενο ολο. Να φανταστειτε δεν απλωνω ρουχα πλεον, αλλα μεσα και χαλαω ρευμα να τα στεγνωσω. Αν παω να του μιλησω θα τσακωθω και το ξερω, ασε που δεν εχω και ορεξη, ουτε καν ξερω ποιος μενει εκει ενα διοροφο ειναι, που ενας εκανε μια εγκατασταση με καμιναδα για ξυλοσομπα. Η καμιναδα του σε υψος ειναι λιγο πιο πανω απο μενα στα 30, 40 μετρα.

επισης μαζευει κατι σαν καρβουνο απο αυτο, μεσα σε ενα μπιτονι, τα εχει κανει χαλια στην πυλωτη του, εχει χυθει, κανας βαρεμενος θα ναι.

τι κανω....;:unsure:

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά η καμινάδες κτλπ πρέπει να είναι 1,5μ υψηλότερα από το υψηλότερο σημείο διπλανών πολυκατοικιών-κατοικιών. Αν αυτό δεν γίνεται είναι παράνομος και φυσικά μπορείς να τον καταγγείλεις. Πρώτα όμως κάνε μια κουβέντα μαζί του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ εδώ στην Αθήνα έχω έναν Αλβανό δίπλα μου με ξυλόσομπα αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την κάπνα από το μπουρί το οποίο είναι σχεδόν στο ίδιο ύψος με το μπαλκόνι μου. 

Από την άλλη τόσα τζάκια υπάρχουν αναμμένα η κάπνα της σόμπας θα με πειράξει;;; Περισσότερο βρωμάει το καλοριφέρ ενός άλλου γείτονα  όταν παίρνει μπροστά γιατί μάλλον έχει χρόνια να του κάνει συντήρηση και κάνει κακή καύση.

Μήπως του  TS ο γείτονας καίει αντί για ξύλα κάποια άλλα υλικά που βγάζουν πολύ βρώμα κάπνα και κατάλοιπα;;;;; 

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Σόμπα πέλλετ έχει φίλε μου αυτές βγάζουν καπνα και γεμίζει το μπαλκόνι.Εχει βάλει το μπετονι με νερό αν κατάλαβα καλά για να μαζευετε η καπνα έτσι λειτουργούν τα φίλτρα καμινάδας που αυτός προσπαθεί να κάνει με πατέντες και χωρίς αποτέλεσμα γι'αυτό έχετε γεμίσει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω δει αλλά μάλλον όπως τα λες θα είναι γιατί στο πέλετ βάζουν οτιδήποτε σαβούρα μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου οπότε θα είναι ανάλογης ποιότητας και η κάπνα που φεύγει από την καμινάδα.

Ο δικός μου γείτονας καίει ξύλα.Τα έχει ντανιασμένα στην αυλή.Ελπίζω να μην πάει και αυτός σε πέλετ τότε και έχω τα ίδια.:) 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, teosard είπε

Σόμπα πέλλετ έχει φίλε μου αυτές βγάζουν καπνα και γεμίζει το μπαλκόνι.Εχει βάλει το μπετονι με νερό αν κατάλαβα καλά για να μαζευετε η καπνα έτσι λειτουργούν τα φίλτρα καμινάδας που αυτός προσπαθεί να κάνει με πατέντες και χωρίς αποτέλεσμα γι'αυτό έχετε γεμίσει.

Επειδη εχω σομπα πελλετ αλλα καιω καλης ποιοτητας καυσιμο,μαζι με φιλτρο νερού, μπορω να πω οτι δεν βγαζει αχνα, ουπε βρωμιες ουτε το μπαλκόνια λερωνει. Το δικο μου το μπαλκονι ειναι πεντακάθαρο, ακομα και ο τοιχος που ακουμπαει το φιλτρο.

Δίπλα μου εχω σπιτια και δεν εχουν καταλαβει οτι αναβω σόμπα, ενα κουτι φαινεται μονο. 

Τωρα αυτος αν εχει οντως σομπα πελλετ και την εχει ομως σαν φτηνη λύση, μπορει να καιει κουκουτσα απο ροδακινα ή ακομα χειροτερα πυρηνα απο ελαιοτριβεία εκει θελει βαρβατη παρατηρηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι σομπες πελετ θεωρητικα καινε πελετ, ειναι σχεδον αοσμες, και μαλλον κανουν και τελεια καυση. Μακαρι να ειχε πελετ αυτος, θα ηταν homo sapiens. Μαλλον ειναι homo erectus και εχει ξυλοσομπα, με νωπα ξυλα απο δασος ή οτι να ναι.

γραφεται σωστα πραγματα αλλα οχι λυσεις στο προβλημα μου. Που να ξερω τι καιει, πως το βρισκω. Και τι κανω;

Επεξ/σία από Zerg13
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μα, συγγνώμη, τι λύση θέλεις να σου γράψουν;

Σου είπαν για καταγγελία και συζήτηση μαζί του.

Μετά σειρά έχουν τα μπουνίδια ή καμιά δωρεά καλού καυσίμου που να μην αφήνει κάπνα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...