Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καιρος παντως να συνειδητοποιηθουν λιγο οι ταξιτζηδες και να ενδιαφερθουν για ανεση,καθαριοτητα,ευγενεια και κυριως οδηγικη ασφαλεια και κοστος. Την τελευταια φορα που πηρα ταξι (πριν λιγες μερες) το μοιραστηκαμε με ενα αλλο παιδι που εμενε 2 τετραγωνα κατω απο το σπιτι μου αλλα ο ταξιτζης μας χρεωσε κανονικα τα χρηματα που θα επαιρνε αν μας πηγαινε ξεχωριστα (δηλαδη δεν μοιραστηκαμε το κοστος οπως θα επρεπε).

• Like 2
Δημοσ.

Οταν βαζουν και αλλο ατομο μεσα,τι μπορεις να τους πεις;δεν επιτρέπεται προφανως ετσι;

Δημοσ.

Καιρος παντως να συνειδητοποιηθουν λιγο οι ταξιτζηδες και να ενδιαφερθουν για ανεση,καθαριοτητα,ευγενεια και κυριως οδηγικη ασφαλεια και κοστος. Την τελευταια φορα που πηρα ταξι (πριν λιγες μερες) το μοιραστηκαμε με ενα αλλο παιδι που εμενε 2 τετραγωνα κατω απο το σπιτι μου αλλα ο ταξιτζης μας χρεωσε κανονικα τα χρηματα που θα επαιρνε αν μας πηγαινε ξεχωριστα (δηλαδη δεν μοιραστηκαμε το κοστος οπως θα επρεπε).

Και σε αυτό έφταιξε ο ταξιτζής που έκανε εξυπνάδα ή εσείς που κάνατε βλακεία;

Εγώ στην απέξω λέω τυχερός ο ταρίφας.

Σόρρυ αλλά το λάθος δικό σας.

Αν έβγαλε ο πρώτος που κατέβηκε λεφτά και πλήρωσε λογικό να πάρει μετά και από τον επόμενο.

Όταν μοιράζεσαι κούρσα, ανοίγεις την πόρτα και φεύγεις και πληρώνει αυτός που κατεβαίνει τελευταίος.

• Like 1
Δημοσ.

Και σε αυτό έφταιξε ο ταξιτζής που έκανε εξυπνάδα ή εσείς που κάνατε βλακεία;

Εγώ στην απέξω λέω τυχερός ο ταρίφας.

Σόρρυ αλλά το λάθος δικό σας.

Αν έβγαλε ο πρώτος που κατέβηκε λεφτά και πλήρωσε λογικό να πάρει μετά και από τον επόμενο.

Όταν μοιράζεσαι κούρσα, ανοίγεις την πόρτα και φεύγεις και πληρώνει αυτός που κατεβαίνει τελευταίος.

Το παιδι ηταν αγνωστο απλα μας προτεινε να το μοιραστουμε, ασε τις εξυπναδες. Κατεβηκε να παρει την αποσκευη απο το πορτ μπαγκαζ οπου και πληρωσε. Πολυ απλα θα μπορουσε να τον παρει το μεριδιο που τον αναλογει αν ηθελε να ειναι σωστος.

Δημοσ.

Το παιδι ηταν αγνωστο απλα μας προτεινε να το μοιραστουμε, ασε τις εξυπναδες. Κατεβηκε να παρει την αποσκευη απο το πορτ μπαγκαζ οπου και πληρωσε. Πολυ απλα θα μπορουσε να τον παρει το μεριδιο που τον αναλογει αν ηθελε να ειναι σωστος.

Επαναλαμβάνω, έβγαλε να πληρώσει. Εκεί το λάθος και καλά έκανε ο ταρίφας και πήρε τα χρήματα.

Και ξαναεπαναλαμβάνω, όταν μοιράζεσαι ταξί, κατεβαίνεις, παίρνεις βαλίτσες και φεύγεις και πληρώνει ο τελευταίος. Αν είναι άγνωστος, δίνεις τα λεφτά στον άγνωστο, κατεβαίνεις, παίρνεις βαλίτσες και φεύγεις.

Όταν δίνεις τα λεφτά στον ταρίφα, θα πληρώσεις κι εσύ που κατέβηκες πρώτος και όποιος κατέβει τελευταίος.

Το λάθος ΟΛΟ δικό σας.

Είμαι η πρώτη που βρίζω τους ταρίφες, στην προκειμένη ο ταρίφας ήταν τυχερός και έπραξε όπως θα έπρεπε να πράξει, από την στιγμή που κανείς δεν του απαγορεύει διπλοκούρσα. Το λάθος όλο δικό σας, όσο και να χτυπιέσαι.

• Like 5
Δημοσ.

Ακριβώς, αυτό γινόταν πάντα στις διπλοκούρσες. Πληρώνουν και οι 2 τη φουλ διαδρομή.

Γι αυτό τις παίρνουν άλλωστε, λιγότερα χιλιόμετρα, διπλά λεφτά! Αν δεν θες κάνεις αυτό που αναφέρθηκε, πληρώνει ο τελευταίος...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ακριβώς, αυτό γινόταν πάντα στις διπλοκούρσες. Πληρώνουν και οι 2 τη φουλ διαδρομή.

Γι αυτό τις παίρνουν άλλωστε, λιγότερα χιλιόμετρα, διπλά λεφτά! Αν δεν θες κάνεις αυτό που αναφέρθηκε, πληρώνει ο τελευταίος...

Δεν νομίζω εγώ όταν ήμουν φοιτητής και κατεβενα δράμα με το τρένο για να μην περιμένουμε μέχρι τις έξι που έφευγε το κτελ για Καβάλα μαζευόμαστε τρία τέσσερα άτομα άγνωστα μεταξύ μας περνάμε ένα ταξί και το πληρώναμε δια 4.

Δημοσ.

Αν και σε καταλαβαίνω, δεν μου κάνει εντύπωση που σας χρέωσε ξεχωριστά. Έπρεπε με κάποιον τρόπο να του δείξετε οτι ήσασταν ας πούμε γνωστοί. Εγώ έχει τύχει να μπώ με άλλα 3 άγνωστα άτομα σε ταξί όταν είχε απεργία, μοιραστήκαμε το κόστος, προφανώς ήταν καλοπροαίρετος ο οδηγός. Αλλά αν είναι κακοπροαίρετος και ψάχνει να βγάλει περισσότερα χρήματα θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Δημοσ.

Εάν μια παρέα θέλει να πάρει uber, πρέπει να έχουν όλοι την εφαρμογή ή μπορεί ένας?

Ένας χρειάζεται να έχει την εφαρμογή. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειχα πετυχει ενα φεγγαρι νομιζω εξω απο ενα ξενοδοχειο/εκθεσιακο κεντρο τι ηταν να σταματαει μπροστα στην εισοδο ενα αυτοκινητο , να βγαινει ενας τυπος με ενα κινητο και να φαινεται να περιμενει καποιον. Μετα απο 1 λεπτο σκαει καπακι ενας απο την κιτρινη φυλη και παρκαρει μπροστα του.

Και οι 2 περιμεναν πελατη.

Ο κιτρινιαρης ρωταει αγενεστατα και κοφτα τον απο πισω ενα "uber εισαι?". O αλλος τον αγνοει. Συνεχιζει με πιο επιθετικο υφος και τον ξαναρωταει. Ο αλλος παλι να κοιταει αλλου. Τελικα τον ξαναρωτησε τριτη φορα πλησιαζοντας τον με νευρα και τσαμπουκα.

Ε μετα εφυγα δεν ειδα τι εγινε. Αλλα και να νομιμοποιηθουν στην Ελλαδα οι κιτρινοι θα τους κανουν τη ζωη δυσκολη...

Δημοσ.

Όπως και σε πολλά άλλα, δεν έχουμε πρακτικά καθόλου καταναλωτική συνείδηση και εν πολλοίς καλά κάνουν οι ταξιτζήδες και μας πιάνουν τον απαυτό.

Μακάρι να εδραιωθεί η Uber, εφόσον πληροί τα κριτήρια, τους νόμους, κτλ, να σφίξουν τα πωπουλίνια των ταξιτζήδων.

• Like 2
Δημοσ.

Με την τελευταια προσφορά που τρέχει με την Mastercard εχω κανει ολες τις μετακινησεις μου της εβδομάδος με κοστος λιγοτερο απο ενα εισιτήριο λεωφορείου ανά μετακινηση 

https://newsroom.uber.com/greece/mastercardgr17/

Υπαρχει και το taxibeat παλικάρια αν δεν θελετε να χρησιμοποιήσετε Uber..

Το εχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές με παρέα και εννοείται οτι ποτέ δεν μας ειπαν κατι τέτοιο. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...