Ntinaras Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Εγω πρωτη φορα ακουσα την uber , πριν 1-2 χρονια οταν τους δερνανε ταξιτζηδες. Αυτο ειναι τσαμπα διαφημιση...
christopher0016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Στις 2/24/2017 στις 5:15 ΜΜ, defacer είπε Λοιπόν με τα περι ευγένειας στο Uber μου θυμίσατε το εξής, που μπορεί να έχει ή και να μην έχει σημασία αλλά θα το πω. Ξέρετε (ή αν όχι, το φαντάζεστε εύκολα) ότι οι οδηγοί είναι σκλάβοι των ratings που παίρνουν έτσι; Ειδικά αν έχεις ανάγκη τη δουλειά, εφόσον ξέρεις ότι αν πέσεις κάτω από -- δε θυμάμαι, κάτι νούμερα του στυλ 4.5 stars έχω στο μυαλό μου από παλιότερα αναγνώσματα -- θα παίρνεις λίγες κούρσες ή και τελείως πούλο, το για πότε γίνεσαι "μείνατε ευχαριστημένος από την turbo-x εξυπηρέτησή μας;" δε χρειάζεται να το πούμε. Είναι κάπως όπως στο εξωτερικό τα ratings του Yelp, μόνο χειρότερα επειδή στο Uber δεν παίζει καμία περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα και μετά χάνεις το εισόδημα. μου θυμισες την μια και μοναδικη φορα που πηρα uber απο περιεργια. ο οδηγος σκαει και μου λεει γεια σου χρηστακη που παμε? με ενα γλυωδη υφος σε φαση ειμαι ευγενικος βαλε μου 5 . του λεω γεια σου φιλε Χριστοφορο με λενε και παμε εκει . στην διαδρομη με ζαλισε τι ηθελα και του ειπα οτι ειμαι νεος χρηστης , σε καποια φαση αρχισε να κατηγορει τα ταξι .. λεω οκ 2αρι και πολυ του ειναι
papoys1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Και στην uber παλιοί ταρίφηδες δουλεύουν.Δεν πάνε τίποτε ντροπαλά κολεγιόπαιδα Άρα η συμπεριφορά είναι περίπου η ίδια.Οπότε παίρνουμε όποιο μας έρχεται πιο φτηνά.
christopher0016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Στις 2/26/2017 στις 9:45 ΠΜ, Malthador είπε Ποτέ μου δεν κατάλαβα την άποψη περί «ελαφρώς» νόμιμου. Κάτι είτε είναι νόμιμο, είτε δεν είναι. Αν το πλαίσιο λειτουργίας της Uber είναι παράνομο τότε καλώς διαμαρτύρονται η ταξιτζήδες (αν και πρέπει να το κάνουν δικαστικώς, όχι με ντου και ξύλο). Αν δεν είναι παράνομη, τότε γιατί τόσος ντόρος; Σε γενικές γραμμές ο κόσμος πάει μπροστά, όχι πίσω, ακόμα και αν πρέπει να χάσει μια μερίδα του πληθυσμού. Μήπως αντί να κλαίγονται, θα ήταν πιο ορθό να κοιτάξουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να αλλάξουν το επάγγελμά τους σε σημείο ώστε να αποκτήσουν προβάδισμα ενάντια σε εταιρείες τύπου Uber; οι τσαμπατζηδες φιλε μου νομιμο θα προσπαθουν να βγαλουν το ουμπερ οτι το κυνηγανε σε ολες της χωρες σχεδον που εχει παει επειδη δεν συμορφωνεται με της υσχιουσες νομοθεσιες περι μεταφορων του καθε κρατους δεν απασχολει κανεναν. 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Και στην uber παλιοί ταρίφηδες δουλεύουν.Δεν πάνε τίποτε ντροπαλά κολεγιόπαιδα Άρα η συμπεριφορά είναι περίπου η ίδια.Οπότε παίρνουμε όποιο μας έρχεται πιο φτηνά. δεν συμφωνω καθολου , και ο παρανομος μαστορας πχ μας ερχεται φτηνα.. ο νομιμος γιατι να πληρωνει κερατιατικα? εγω παιρνω και στηριζω νομιμες επιχειρησεις 1
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 37 minutes ago, christopher0016 said: οι τσαμπατζηδες φιλε μου νομιμο θα προσπαθουν να βγαλουν το ουμπερ οτι το κυνηγανε σε ολες της χωρες σχεδον που εχει παει επειδη δεν συμορφωνεται με της υσχιουσες νομοθεσιες περι μεταφορων του καθε κρατους δεν απασχολει κανεναν. Καταρχάς, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα, δεν χρησιμοποιώ ούτε ταξί, ούτε uber. Δεν έχω κάποιο συμφέρον ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε. Το τι γίνεται σε άλλες χώρες επίσης δεν με ενδιαφέρει. Αλλά μιας και το έσκαψες το νήμα από πέρυσι, έχει αλλάξει κάτι από τότε με νόμιμα μέσα υπέρ ή κατά της uber; Γιατί ακόμα για ξυλίκια και λυντσάρισμα ακούω (οχι ότι περίμενα κάτι καλύτερο από τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα tbh)... 3 1
tsioulak Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 22 λεπτά πριν, Malthador είπε Καταρχάς, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα, δεν χρησιμοποιώ ούτε ταξί, ούτε uber. Δεν έχω κάποιο συμφέρον ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε. Το τι γίνεται σε άλλες χώρες επίσης δεν με ενδιαφέρει. Αλλά μιας και το έσκαψες το νήμα από πέρυσι, έχει αλλάξει κάτι από τότε με νόμιμα μέσα υπέρ ή κατά της uber; Γιατί ακόμα για ξυλίκια και λυντσάρισμα ακούω (οχι ότι περίμενα κάτι καλύτερο από τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα tbh)... Εχουνε βρει ενα παραθυρο μεσω τουριστικων γραφειων.
christopher0016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Καταρχάς, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα, δεν χρησιμοποιώ ούτε ταξί, ούτε uber. Δεν έχω κάποιο συμφέρον ούτε με τους μεν, ούτε με τους δε. Το τι γίνεται σε άλλες χώρες επίσης δεν με ενδιαφέρει. Αλλά μιας και το έσκαψες το νήμα από πέρυσι, έχει αλλάξει κάτι από τότε με νόμιμα μέσα υπέρ ή κατά της uber; Γιατί ακόμα για ξυλίκια και λυντσάρισμα ακούω (οχι ότι περίμενα κάτι καλύτερο από τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα tbh)... τωρα ειδα την αναρτηση σου οτι ειναι απο περυσι . σε οσες χωρες εχει παει τρωνε ξυλο παντως .. τυχαιο? δεν νομιζω. . εαν και λυση δεν ειναι το ξυλο. ευρωπαικο δικαστηριο αναγνωρισε την uber σαν εταιρια μεταφορας ταξι αλλα η uber ακομη δεν εχει νομιμους επαγγελματιες που θα πρεπει να εχουν ειδικη καρτα αλλα απλους οδηγους. τα Ι.Χ ειναι ιδιωτικης χρησης δεν εχουν καλυψεις ενος δημοσιου οχηματος.. οπως το ταξι γιαυτο η ασφαλεια στο ταξι ειναι πανακριβη.. τα Ι.Χ δεν φορολογουνται τα Ι.Χ δεν πληρωσαν τιποτα για αδεια μεταφορας. με λιγα λογια ειναι μια εταιρια που μπηκε στον χωρο της μεταφορας , χωρις να πληρη προυοποθεσεις μεταφορων της καθε χωρας. και λειτουργει με παραθυρακια οπως διαβασα καποιος ειπε ειναι "λιγο νομιμη " 1
Fabricated Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, christopher0016 είπε σε καποια φαση αρχισε να κατηγορει τα ταξι .. λεω οκ 2αρι και πολυ του ειναι Μάλλον επειδή είσαι νέος χρήστης σου φάνηκε περίεργο. Μετά από 2 3 διαδρομές που θα ακούσεις τι θόρυβο κάνει η πέτρα στο παράθυρο, η κλωτσιά στην πόρτα κοκ μάλλον θα καταλάβεις γιατί κάποιος θέλει να σου μιλήσει για αυτό
christopher0016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 5 λεπτά πριν, _Στεργιος_ είπε Μάλλον επειδή είσαι νέος χρήστης σου φάνηκε περίεργο. Μετά από 2 3 διαδρομές που θα ακούσεις τι θόρυβο κάνει η πέτρα στο παράθυρο, η κλωτσιά στην πόρτα κοκ μάλλον θα καταλάβεις γιατί κάποιος θέλει να σου μιλήσει για αυτό ειλικρινα δεν τους λυπαμε . εαν δεν ηθελαν προβληματα ας νοικιαζαν ενα νομιμο ταξι . αλλα οχι δεν τους συμφερει ενοικιο 50 ευρω?? φπα?? ενσημο?? εξοδα??
tsioulak Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 28 λεπτά πριν, christopher0016 είπε ειλικρινα δεν τους λυπαμε . εαν δεν ηθελαν προβληματα ας νοικιαζαν ενα νομιμο ταξι . αλλα οχι δεν τους συμφερει ενοικιο 50 ευρω?? φπα?? ενσημο?? εξοδα?? Για την ιδια την uber ναι συμφωνω, εκμεταλευται ανθρωπους που εχουν αναγκη απο ενα μικρο χαρτζηλικι και θυσαυριζει, το ζητημα ειναι οτι την πληρωνουν οι καημενοι αντι να την πληρωνει η ιδια η εταιρια. 1
Fabricated Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, christopher0016 είπε ειλικρινα δεν τους λυπαμε . εαν δεν ηθελαν προβληματα ας νοικιαζαν ενα νομιμο ταξι . αλλα οχι δεν τους συμφερει ενοικιο 50 ευρω?? φπα?? ενσημο?? εξοδα?? Οι άνθρωποι την δουλειά τους κάνουν, και μάλιστα αρκετά πιο δύσκολη σε σχέση με ταξί, σε σύγκριση με την ανταμοιβή. Αλλά και να μην το θεωρεί κάποιος νόμιμο η ηθικό η βία ΔΕΝ είναι λύση. Την άλλη φορά στον Πειραιά 3 άτομα μας ζήτησε ταξιτζής 20+(μπορεί και στον καθένα) ενώ το ουμπερ 12 με 15. Και μετα απο πολύ πίεση από ένα ταξιτζή που έβλεπε ότι δε είχαμε Μέσο του είπα ότι θα καλέσουμε uber Και έτρεξε να πει στον ασύρματο σε όλους εκεί να ετοιμάσουν πέτρες και κάτι αλλά που δεν θυμάμαι. ΜΟΝΟ και μονο από αυτό εγώ δεν ξανά πηρα ταξί (με εξαίρεση το beat) ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Αυτό εννοείται προστίθεται σε όλα τα κακα που λέτε ότι έχουν εξαλειφθεί αλλά ζούσα μέχρι πέρυσι (ΧΩΡΙΣ ταξίμετρο, Χωρίς ενεργοποίηση του ταξίμετρου, βρωμιά, κακή ατμόσφαιρα, διπλές 3πλες κούρσες) Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από _Στεργιος_ 1
christopher0016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, _Στεργιος_ είπε Οι άνθρωποι την δουλειά τους κάνουν, και μάλιστα αρκετά πιο δύσκολη σε σχέση με ταξί, σε σύγκριση με την ανταμοιβή. Αλλά και να μην το θεωρεί κάποιος νόμιμο η ηθικό η βία ΔΕΝ είναι λύση. Την άλλη φορά στον Πειραιά 3 άτομα μας ζήτησε ταξιτζής 20+(μπορεί και στον καθένα) ενώ το ουμπερ 12 με 15. Και μετα απο πολύ πίεση από ένα ταξιτζή που έβλεπε ότι δε είχαμε Μέσο του είπα ότι θα καλέσουμε uber Και έτρεξε να πει στον ασύρματο σε όλους εκεί να ετοιμάσουν πέτρες και κάτι αλλά που δεν θυμάμαι. ΜΟΝΟ και μονο από αυτό εγώ δεν ξανά πηρα ταξί (με εξαίρεση το beat) ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Αυτό εννοείται προστίθεται σε όλα τα κακα που λέτε ότι έχουν εξαλειφθεί αλλά ζούσα μέχρι πέρυσι (ΧΩΡΙΣ ταξίμετρο, Χωρίς ενεργοποίηση του ταξίμετρου, βρωμιά, καλή ατμόσφαιρα, διπλές 3πλες κούρσες) κανεις λαθος δεν ειναι πιο δυσκολη πολυ πιο ευκολη ειναι η αμοιβη και πολυ πιο κερδοφορα... εας πουμε ενα ταξι και ενα uber κανουν συνολικη εισπραξη 100 ευρω ταξι 50 ευρω ενοικιο 24 ευρω φπα 11 ευρω ενσημο και 15 20 ευρω πετρελαιο οδηγος uber στα 100 ευρω 15 20 ευρω καυσιμα 5-6 ευρω ημερησια εξοδα συντηρησης προμηθεια uber 25% ?? δεν θυμαμαι ποσο ακριβως ειναι ο ενας στα 100 ευρω . δεν του φτανουν καν τα εξοδα.. πρεπει να δουλεψει και αλλες ωρες για να βγει.. . και ο αλλος στα 100 ευρω εχει κανει ανετα 45 50 ευρω καθαρα κερδος.. ε οχι δεν θα τον λυπηθω .. γιαυτο καλυτερα να προτιμας beat να τα δινεις σε νομιμους σωστους επαγγελματιες.
Fabricated Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 9 λεπτά πριν, christopher0016 είπε κανεις λαθος δεν ειναι πιο δυσκολη πολυ πιο ευκολη ειναι η αμοιβη και πολυ πιο κερδοφορα... εας πουμε ενα ταξι και ενα uber κανουν συνολικη εισπραξη 100 ευρω ταξι 50 ευρω ενοικιο 24 ευρω φπα 11 ευρω ενσημο και 15 20 ευρω πετρελαιο οδηγος uber στα 100 ευρω 15 20 ευρω καυσιμα 5-6 ευρω ημερησια εξοδα συντηρησης προμηθεια uber 25% ?? δεν θυμαμαι ποσο ακριβως ειναι ο ενας στα 100 ευρω . δεν του φτανουν καν τα εξοδα.. πρεπει να δουλεψει και αλλες ωρες για να βγει.. . και ο αλλος στα 100 ευρω εχει κανει ανετα 45 50 ευρω καθαρα κερδος.. ε οχι δεν θα τον λυπηθω .. γιαυτο καλυτερα να προτιμας beat να τα δινεις σε νομιμους σωστους επαγγελματιες. Ίσως ειμαι λάθος, ένας οδηγός μου είχε πει ότι έχουν σταθερό μισθό, αλλά μπορεί να μην θυμάμαι καλά. Αλλά αν ο uberας βγάλει 100 ο ταξιτζής θα βγάλει τουλάχιστον τα 3πλασια . ΝΑΙ από την διαδρομή των 100(έστω ότι τα βγάζει όλα μαζί σε μια διαδρομή για να πω αυτό που θέλω) επειδή θα είναι 3 άτομα θα πάρει τα τρπλασια. Επίσης δεν θα έχει ταξίμετρο οπότε αντί για 100 στον καθένα θα ζητήσει 150. Μετά μην βγάλεις τον ΦΠΑ γιατί έτσι κ αλλιώς χωρίς ταξίμετρο είναι. Μετά μην βγάλεις τα έξοδα συντήρησης, μια φορά την εβδομάδα το καθαρίζουν. Το παραπάνω είναι μια κακη γενίκευση αλλά από εμπειρία και από ότι έχω ακούσει από γνωστούς αυτό είναι ο κανόνας. (ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ) 2
christopher0016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, _Στεργιος_ είπε Ίσως ειμαι λάθος, ένας οδηγός μου είχε πει ότι έχουν σταθερό μισθό, αλλά μπορεί να μην θυμάμαι καλά. Αλλά αν ο uberας βγάλει 100 ο ταξιτζής θα βγάλει τουλάχιστον τα 3πλασια . ΝΑΙ από την διαδρομή των 100(έστω ότι τα βγάζει όλα μαζί σε μια διαδρομή για να πω αυτό που θέλω) επειδή θα είναι 3 άτομα θα πάρει τα τρπλασια. Επίσης δεν θα έχει ταξίμετρο οπότε αντί για 100 στον καθένα θα ζητήσει 150. Μετά μην βγάλεις τον ΦΠΑ γιατί έτσι κ αλλιώς χωρίς ταξίμετρο είναι. Μετά μην βγάλεις τα έξοδα συντήρησης, μια φορά την εβδομάδα το καθαρίζουν. Το παραπάνω είναι μια κακη γενίκευση αλλά από εμπειρία και από ότι έχω ακούσει από γνωστούς αυτό είναι ο κανόνας. (ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ) ενταξει φιλε μου με επεισες! εγω μιλαω με επιχειρηματα και εσυ με το μενος σου κατα των κιτρινων. τριπλωνουν τα ταξι σημερα οκ ασχολιαστο. θα παρει 50 ευρω παραπανω οκ θα του τα δωσει ο αλλος ετσι . δεν θα το πλενει κιολας αρα θα χει παραπανω κερδος, βλαβες κτλπ δεν υπαρχουν.. εχω πραγματικα απορια για οσους σκεφτονται ετσι γιατι δεν γινεσται ταριφες να τα κονοματε..? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις