Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

ενταξει φιλε μου με επεισες! εγω μιλαω με επιχειρηματα και εσυ με το μενος σου κατα των κιτρινων.     τριπλωνουν τα ταξι σημερα  οκ ασχολιαστο. θα παρει 50 ευρω παραπανω  οκ  θα του τα δωσει ο αλλος ετσι .  δεν θα το πλενει κιολας  αρα θα χει παραπανω κερδος, βλαβες κτλπ δεν υπαρχουν..    εχω πραγματικα απορια   για οσους σκεφτονται ετσι  γιατι δεν γινεσται ταριφες να τα κονοματε..?

Ότι τι ; Τι δείχνεις με αυτό που υπογράμμισες; Ήθελες να πω για ς0 διαδρομές των 10 ευρώ όπου ο ταριφας θα  πάρει 15; Τώρα σου γίνεται πιο κατανοητό ; Μην πεις δεν γίνεται, γίνεται και με το παραπάνω. Πέρα από αυτό , δεν τριπλωνουν όλα τα ταξί, αλλά θα πετύχουν την 4μελη παρέα το ξημέρωμα(Ωχ διπλή ταριφα μυρίζομαι!) 

So το μένος μάλλον είναι προς την uber που το μονο αρνητικό παει στην εταιρία αλλά την πληρώνουν οι υπάλληλοι(Γιατί δεν κάνετε το ίδιο με τους υπαλλήλους των άλλων πολυεθνικών ;)  και όχι από εμένα προς τους κίτρινους 

6 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

γιατι δεν γινεσται ταριφες

Γιατί έχουμε και μια αξιοπρέπεια 

Πολλοί γίνονται,Ελλάδα είμαστε αφού 

Btw γίνεστε, όπως όσοι υποστηρίζουν τα ταξί φανατικά γίνονται ανορθόγραφοι

Επεξ/σία από _Στεργιος_
  • Απαντ. 156
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dimitrios51 είπε

Συγγενικό μου πρόσωπο χρησιμοποιήσε σήμερα Uber για μία απόσταση που ένας ταξιτζής παίρνει ~20€...Πλήρωσε μόλις 6€ και δεν πέρασε ούτε απο διόδια και έφτασε αστραπή στον προορισμό.

6 ευρώ; Πηρε ο Uberaτζης και δινει ενα 20% στην Uber?

βενζινη,πετρελαιο,αεριο βαζει ο ιδιος με δικα του χρηματα. Φθορες στο αυτοκινητο; Κινδυνος ληστειας;

καλα ε; Δουλεια του μελλοντος σαν πυραμιδα ειναι.

Μπλιαχ.

Και εκλαιγα που επαιρνα 30 ευρω την ημερα στην παλια μου δουλεια και ζητουσα αυξηση μεχρι που τσακωθηκα.

Αυριο τηλεφωνακι να με δεχτουν πισω και με 28...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι ευκολο να γίνεις ταρίφας, πρέπει να διαβάσεις πρώτα καμια σαρανταριά εγκυκλοπέδειες για να γνωρίζεις τα πάντα επί παντός επιστητού

Και κάθεστε και χλευάζετε αυτούς που σε μια απλή (έστω και διπλοτριπλή πότε πότε) κούρσα με ένα καμιά φορά λίγο σκονισμένο όχημα εμπλουτίζουν τις γνώσεις σας και διαπλατύνουν τους ορίζοντες της σκέψεώς σας.

Σα δε ντρεπόσαστε λιγάκι...

Αχάριστοι ...:P

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aris1986 είπε

6 ευρώ; Πηρε ο Uberaτζης και δινει ενα 20% στην Uber?

βενζινη,πετρελαιο,αεριο βαζει ο ιδιος με δικα του χρηματα. Φθορες στο αυτοκινητο; Κινδυνος ληστειας;

καλα ε; Δουλεια του μελλοντος σαν πυραμιδα ειναι.

Μπλιαχ.

Και εκλαιγα που επαιρνα 30 ευρω την ημερα στην παλια μου δουλεια και ζητουσα αυξηση μεχρι που τσακωθηκα.

Αυριο τηλεφωνακι να με δεχτουν πισω και με 28...

1) κυνδινοι ληστειας εχει το ταξι που περνει την σαρα και την μαρα απο τον δρομο , το uber ξερει ποιον περνει. μεσω καρτας πληρωνει

2) 6 ευρω ειναι τα  ημερισια εξοδα συντηρησης 

3) με τα δικα του χρηματα βαζει καυσιμο  και ενα ταξι

2 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Δεν είναι ευκολο να γίνεις ταρίφας, πρέπει να διαβάσεις πρώτα καμια σαρανταριά εγκυκλοπέδειες για να γνωρίζεις τα πάντα επί παντός επιστητού

Και κάθεστε και χλευάζετε αυτούς που σε μια απλή (έστω και διπλοτριπλή πότε πότε) κούρσα με ένα καμιά φορά λίγο σκονισμένο όχημα εμπλουτίζουν τις γνώσεις σας και διαπλατύνουν τους ορίζοντες της σκέψηεώς σας.

Αχάριστοι ...

abs vs not abs θα το κανουμε..

• Like 1
Δημοσ.

Χ

1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε

abs vs not abs θα το κανουμε..

Εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδια ή γόνατο μακφέρσον ;

Εδώ σας θέλω ....:D

Δημοσ.
Μόλις τώρα, christopher0016 είπε

1) κυνδινοι ληστειας εχει το ταξι που περνει την σαρα και την μαρα απο τον δρομο , το uber ξερει ποιον περνει. μεσω καρτας πληρωνει

2) 6 ευρω ειναι τα  ημερισια εξοδα συντηρησης 

3) με τα δικα του χρηματα βαζει καυσιμο  και ενα ταξι

Δεν βγαζει φιλε ομως τιποτα. Και εγω κατα της κιτρινης φυλης ειμαι αλλα αυτο ειναι κλεψια προς τους εργαζομενους.

Αντε ο πολιτης επωφελειται.

Πες στα 20 του ταριφα να εβγαζε 12 ο Uberas. Παλι θα συμφερε.

Αλλα υπαρχουν και κανονες εφοσον το εκανε κλειστο επαγγελμα το κρατος, αμα θελει να τα εχει καλα με την Uber ας το ανοιξει και να δωσει πισω λεφτα στους ταριφες αναλογικα βεβαια με τα χρονια. Στην εικοσαετια αδειας για παραδειγμα ~0 ευρω πισω, πιο πισω ολο και κατι επιστροφη, ωστε να γινουμε ολοι ταριφες πλην οσοι εχουν bmw :P!

Φορολογιες προς το κρατος δεν ξερω τι παιζει και ποσα ειναι. Μπορει να εχει επιλυφθει του θεματος ηδη η πολιτεια.

Δεν εχουμε και την καλυτερη "φυλή" στο θεμα ταξι, αλλα τους καταλαβαινω. Αυριο μπορει να μπει και "υποκαταστατο" σε αλλες δουλειες και να μας τσουξει και εμας.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, christopher0016 said:

ειλικρινα δεν τους λυπαμε .  εαν δεν ηθελαν προβληματα ας   νοικιαζαν ενα νομιμο ταξι

55 minutes ago, christopher0016 said:

1) κυνδινοι ληστειας εχει το ταξι που περνει την σαρα και την μαρα απο τον δρομο

Δεν πιστεύω να σου φανεί παράξενο αν πει κάποιος για το 2ο quote "ειλικρινά δεν τους λυπάμαι, κτλπ κτλπ"...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν πιστεύω να σου φανεί παράξενο αν πει κάποιος για το 2ο quote "ειλικρινά δεν τους λυπάμαι, κτλπ κτλπ"...

Υπάρχει  διάφορα   ειναι άλλο  να σε κυνηγανε  επειδη εισαι πειρατής   και κάποιοι  θερμοαιμοι να σε λιντσαρουν.  Επειδη κλεβεις την δουλεια τους. Και αλλο να βγαλουν όπλο  η μαχαιρι  για να σου πάρουν  τα λεφτά.. υπάρχει  διάφορα

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε εμάς εξάρχεια είχε συμβεί ένα περίεργο περιστατικό πριν λίγους μήνες, είχε σταματήσει κάποιο ταξί της uber μπροστά απ' το σπίτι μου και σε κάποια φάση ήρθε κάποιος ταξιτζής από μια πιάτσα λίγα μέτρα παραδίπλα και κάτι πήγε να του κάνει στο αυτοκίνητο, ο ουμπερατζής βγήκε έξω και έδωσε μπουνιά στον ταξιντζή, ακολούθησε λεκτικός διαπληκτισμός και όσοι είχαμε βγει στα μπαλκόνια προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι είχε παιχτεί, έλεγε ο ουμπερατζής "την μπάτσα σου την έφαγες πάντως, εμένα όμως μου γ.... την δουλειά με αυτά που κάνεις" έβγαλε και φωτογραφίες τις πινακίδες του άλλου και καλά για να έχει στοιχεία αν καλέσει την αστυνομία, ο ταξιτζής έλεγε να μας κλάσει η αστυνομία στα εξάρχεια δεν έρχεται κανείς, μάλλον κάποιος παπάρας ήταν που νόμιζε οτι μπορούσε να κάνει του κεφαλιού του στον άλλον επειδή βρισκόταν μέσα στα εξάρχεια.

Για μένα η όποια αντιμετώπιση των προβλημάτων πρέπει να γίνει μέσω διαλόγου συνεννόησης και πίεσης προς το κράτος και οχι με χειροδικίες και διαπληκτισμούς. Γενικότερα οι ταξιτζήδες έχουνε πολλά νεύρα και θυμό για την uber, όμως ξεσπάνε σε άτομα που θέλουν να βγάλουν ένα μεροκάματο και δεν τους φταίνε σε τίποτα. Τι να πει κανείς. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, christopher0016 είπε

δεν συμφωνω καθολου , και ο  παρανομος μαστορας πχ μας ερχεται φτηνα.. ο νομιμος γιατι να πληρωνει κερατιατικα? 

εγω παιρνω  και  στηριζω νομιμες επιχειρησεις

Εντάξει και οι άλλοι για τον τέτοιο είναι αλλά .............Νόμιμος ο ταξιτζής χαχαχαχαχχααχαχ

Σου είπε ποτέ έστω και μία μοναδική φορά έστω και ένας στο τέλος της κούρσας "κύριε ξεχάσατε την απόδειξή σας";;;;; Ο άλλος τουλάχιστον σου έρχεται πιο φτηνά.:P

Δημοσ.

ρε σεις,μπορουν οι ταριφες να συναγωνιστουν πολυεθνικες σαν την umber?τις θελετε και τις γραφετε τις μλκς η σας ξεφευγουν απο τα μικροαστικα κομπλεξ σας?

οσοι χαιρεστε τωρα που πληρωνετε λιγοτερα λεφτα στον "καθαρο" "επαγγελματια" μισθωτο σκλαβο της umber να ξερετε οτι κακο μακροπροθεσμα κανετε στον ευατο σας και οχι στους ταριφες.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gaius germanicus είπε

ρε σεις,μπορουν οι ταριφες να συναγωνιστουν πολυεθνικες σαν την umber?τις θελετε και τις γραφετε τις μλκς η σας ξεφευγουν απο τα μικροαστικα κομπλεξ σας?

οσοι χαιρεστε τωρα που πληρωνετε λιγοτερα λεφτα στον "καθαρο" "επαγγελματια" μισθωτο σκλαβο της umber να ξερετε οτι κακο μακροπροθεσμα κανετε στον ευατο σας και οχι στους ταριφες.

Πως ακριβώς θα κάνουμε κακό στον εαυτό μας; 

Θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει ταξί της uber, το παίρνει, πληρώνει το κόστος, όλα νόμιμα με απόδειξη χωρίς φοροδιαφυγή και τελειώνει το θέμα εκεί. Δεν βλέπω τι κέρδος θα έχω αν πληρώσω ένα κανονικό ταξί που ο οδηγός δεν θα κόψει και απόδειξη. Δεν θα ξεχάσω πριν 6-7 χρόνια που συζητούσα με έναν ταξιτζή ηλικιωμένο στο ταξί όταν πήγαινα κάπου, του ανέφερα κάτι απλά για συζήτηση που το έφερε η κουβέντα για τα χρήματα που χάνει το κράτος εξαιτίας μιας μερίδας ελευθέρων επαγγελματιών που δεν έκοβε απόδειξη, ο ταξιτζής νευρίασε και μου λέει απότομα με υφάκι αν θέλω να μου κόψει απόδειξη, ξαφνιάστηκα τόσο που του είπα δεν θέλω για να μην νευριάσει περισσότερο τότε, επέστρεφα από ένα νοσοκομείο μετά από νοσηλείας μιας εβδομάδας και το τελευταίο που ήθελα είναι διένεξη για το αν θα μου κόψει απόδειξη ένας ταξιτζής και για 2-3 ευρώ ΦΠΑ, αλλά κανονικά έπρεπε και να ζητήσω και να τον πιέσω να μου δώσει, τότε θυμάμαι είχε ψηφιστεί ο νόμος για την ταμειακή στα ταξί και το θέμα κυριαρχούσε στην επικαιρότητα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα είναι τουλάχιστον αστείο το γεγονός οι αυτοκινητιστές (για να μην πω ταρίφες και θολώσει το μάτι ορισμένων) επικαλούνται τη νομιμότητα όταν τους συμφέρει ("το κράτος λέει Χ αριθμό ταξί ανά τόσους κατοίκους" ή  "αυτοί είναι παράνομοι, ενώ εμείς....") αλλά τη γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όταν έρθει η ώρα της απόδειξης ή του ταξίμετρου που "χάλασε" (παλιομηχανήματα ;))

Αγαπητοί φίλοι οδηγοί (ναι, θα μπορούσατε να είστε φίλοι μας, όπως άλλωστε είναι κάποιοι από το χώρο σας) η ιστορία έχει δείξει ότι η εξέλιξη (όχι πάντα καλή) στους διάφορους εργασιακούς χώρους δεν σταμάτησε ποτέ (και σίγουρα όχι με τραμπουκισμούς). Ίσως κάποια στιγμή να καθυστέρησε, αλλά δεν σταμάτησε.

Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί κάποιος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να προσαρμοσθεί καλύτερα στα νέα δεδομένα.

Για κάποιον μεγάλο σε ηλικία επαγγελματία που κάνει 30 χρόνια αυτή τη δουλειά ίσως αυτό να είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Και βέβαια η όποια καθυστέρηση στην αποδοχή της αλλαγής μπορεί να τον φέρει κοντά στη σύνταξη και άρα το θέμα πια να μην τον αφορά. Για τους άλλους όμως (νεότερους) καλό θα είναι να δείτε πως μπορείτε να συνεχίσετε τη δουλειά σας μέσα στις όποιες αλλαγές. Χιλιάδες κόσμος το κάνει καθημερινά είτε από ανάγκη είτε (πιο σπάνιο) από όραμα.

ΥΓ Εδώ και αρκετά χρόνια δεν χρησιμοποιώ ταξί καμίας μορφής (ούτε Uber). Έχω όμως αμφίπλευρη επαφή με το αντικείμενο γνωρίζοντας και οδηγούς ταξί αλλά και ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν. Αν και δεν πρεσβεύω ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια, θεωρώ ότι έχω μία ελάχιστη εικόνα και από τις δύο "πλευρές".

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, christopher0016 said:

Υπάρχει  διάφορα   ειναι άλλο  να σε κυνηγανε  επειδη εισαι πειρατής   και κάποιοι  θερμοαιμοι να σε λιντσαρουν.  Επειδη κλεβεις την δουλεια τους. Και αλλο να βγαλουν όπλο  η μαχαιρι  για να σου πάρουν  τα λεφτά.. υπάρχει  διάφορα

Ναι αλλά θα πάρουν τα λεφτά από μια επαγγελματική ομάδα που δεν γουστάρει η πλειοψηφία, άρα "δεν θα λυπηθεί" κανείς. Χώρια που ούτε οι ταξιτζήδες είναι πρότυπο νομιμότητας. Άπειρες παραβιάσεις ΚΟΚ και φοροδιαφυγή, αλλά αυτά φαντάζομαι είναι ψιλά γράμματα μπροστά στο "δεν έχουν άδεια από το κράτος"... 

Plus στο δικαστήριο δεν υπάρχει διαφορά, δεν θεωρείται "αυτοάμυνα" αυτό που κάνουν οι ταξιτζήδες στους uberάδες. Μην κοιτάς που κάνει στραβά μάτια η αστυνομία και δεν μπουζουριάζει κανένα.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...