gnsX Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Το trailer είναι σαν να κάνεις test drive στο Parking, αλλά απλά ήθελες να το πεις. Οι κριτικές είναι υποκειμενικες. Απάντηση δεν παίρνω οπότε.
Jimmy08 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Να ισχύσει δικαίωμα υπαναχωρησης και στο ψηφιακό περιεχόμενο αφού θέλουμε να του συμπεριφερθουμε στις ποινές όπως το υλικό. Άρα αν μια ταινία δεν με ικανοποιήσει επειδή εξαπατηθηκα από το trailer και την διαφήμιση να μπορώ να πάρω τα χρήματα μου πίσω. Γιατί όχι... Α δηλαδη οταν κατεβαζεις μια ταινια και σου αρεσει, μετα την αγοραζεις κιολας; Αυτα τα επιχειρηματα ειναι τουλαχιστον παιδικα. Δηλαδη ας πουμε οτι τελικα δε σου αρεσει καμια ταινια. Αρα ειναι ενταξει να τις κατεβαζεις ολες και να μην πληρωσεις τιποτα, ποτε. Σωστα; Αυτα τα λετε εκ του ασφαλους. Αν συνεβαινε το ιδιο σε εσας ειμαι σιγουρος οτι θα τα βλεπατε αλλιως. Ας πουμε οτι ερχομαι εγω και παιρνω ενα αντιγραφο της πτυχιακης σου (πχ) και την παρουσιαζω για δικη μου ή την πουλαω σε αλλους. Τι θα εκανες; Θα μου ελεγες μπραβο οτι αλλο θες ειμαι εδω; Δε νομιζω.
atheatos Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Το trailer είναι σαν να κάνεις test drive στο Parking, αλλά απλά ήθελες να το πεις. Οι κριτικές είναι υποκειμενικες. Απάντηση δεν παίρνω οπότε. Οποτε ας την κατεβασω και άσε τους άλλους να πληρωνουν....great! YΓ. Στην Ελλαδα πάντα υπήρχε μια δικαιολογία για όλα....
gnsX Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Θα το πάω με τη σειρά. 1. Δεν κατεβάζω ταινίες 2. Έκανα μια απλή ερώτηση, λέει αυτό το βαρύγδουπο "You wouldn't download a car". Δηλαδή μου συγκρίνει το ψηφιακό περιεχόμενο με ένα υλικό, με ένα αντικείμενο. Οι ποινές είναι-θέλουν να είναι ίδιες, γι αυτό και οι συγκρίσεις. Ρωτάω κάτι πολύ απλό: Γιατί οι ποινές να είναι ίδιες αλλά όχι τα δικαιώματα. Αυτό, δεν έχει κάτι άλλο. Μην ορμάτε, εξηγήστε μου το σκεπτικό
atheatos Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Θα το πάω με τη σειρά. 1. Δεν κατεβάζω ταινίες 2. Έκανα μια απλή ερώτηση, λέει αυτό το βαρύγδουπο "You wouldn't download a car". Δηλαδή μου συγκρίνει το ψηφιακό περιεχόμενο με ένα υλικό, με ένα αντικείμενο. Οι ποινές είναι-θέλουν να είναι ίδιες, γι αυτό και οι συγκρίσεις. Ρωτάω κάτι πολύ απλό: Γιατί οι ποινές να είναι ίδιες αλλά όχι τα δικαιώματα. Αυτό, δεν έχει κάτι άλλο, μην ορμάτε, εξηγήστε μου το σκεπτικό To πλαισιο θέλει αλλαγη.Απο την στιγμή που προτιμούμε την ευκολη λυση,αυτή η αλλαγή πάει στα αζήτητα...
strawman Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Συμφωνουμε στο οτι αν δεν εχεις λεφτα να αγορασεις κατι, δεν το αγοραζεις (δεν το αποκτας στην κατοχη σου). Σου ξαναλεω ομως, οι τροποι που υπαρχουν για να δεις μια ταινια ας πουμε ειναι κινηματογραφος, ενοικιαση, αγορα. Αν εσυ την κατεβασεις (εχεις, δεν εχεις λεφτα*) δεν πληρωνεις κινηματογραφο (εσοδα για κινηματογραφο και στουντιο) δεν πληρωνεις βιντεο κλαμπ (εσοδα για βιντεο κλαμπ και στουντιο) δεν το αγοραζεις (εσοδα για τον πωλητη και το στουντιο). Αρα λοιπον καποιον απο ολους αυτους που θα πληρωνες για να δεις την ταινια δεν παιρνει τα λεφτα που θα τον πληρωνες για να την δεις (ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ) <- αυτο τονιζω. Αν οντως αποφασιζεις να μη την δεις τοτε δε χανει καποιος. Μα εσυ αυθαιρετα το εχεις σαν δεδομενο οτι θα πληρωνα για την δω. Αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα το οποιο δεν πηγαζει απο καπου. Αν για παραδειγμα δεν μπορεσω να δω το Assassins Creed σε πειρατικο τοτε απλα...δεν θα το δω. Δες ολα τα παιχνιδια που βγαινουν με denuvo και ειναι ασπαστα. Αν μπορουσα να τα ειχα κατεβασει πειρατικα και να δουλευαν, θα τα ειχα κατεβασει. Τωρα που δεν μπορω μιας και δεν σπανε, δεν ασχολουμαι καν. Οποτε πειρατεια ξεπειρατεια, καποια παιχνιδια δεν θα τα αγοραζα. Γιατι? Γιατι κατα την αποψη μου δεν αξιζουν παραπανω απο 0€. Και εφοσον δεν μπορω να τα αποκτησω με 0€ (πειρατεικα) δεν ασχολουμε. Τι εχασαν οι devs? Τιποτα απολυτως *Απλα το οτι ειναι ψηφιακο το αγαθο το οποιο αναπαραγεται (πολλαπλασιαζεται) χωρις κοστος υλικων, κανει λιγο το θεμα να βρισκεται σε μια γκριζα ζωνη. Ισως το κοντινοτερο σε παραδειγμα, να ειναι μια υπηρεσια. Σκεψου λοιπον οτι λαμβανεις μια υπηρεσια χωρις να πληρωνεις τον επαγγελματια. Μονο που δεν λαμβανεις καμια υπηρεσια απτον επαγγελματια. Ειναι σαν να παιρνω τη δηλωση που στην συμπληρωσε λογιστης και να αντιγραφω τα κουτακια στη δικια μου δηλωση. Ζημιωθηκε ο λογιστης? Οχι. Ας πουμε οτι ερχομαι εγω και παιρνω ενα αντιγραφο της πτυχιακης σου (πχ) και την παρουσιαζω για δικη μου ή την πουλαω σε αλλους. Τι θα εκανες; Θα μου ελεγες μπραβο οτι αλλο θες ειμαι εδω; Δε νομιζω. Εφοσον δεν ειμαστε στην ιδια σχολη για να με τσακωσουν οταν παω να την παρουσιασω και εγω τοτε δεν εχω προβλημα να κανεις και συ παρουσιαση στην δικια σου σχολη ή να την πουλησεις σε αλλους. Τι με νοιαζει κιολας? Θα με πειραζε βεβαια το να την παρουσιασεις σαν δικια σου αλλα...για αλλη μια φορα, ΠΟΥ κολλανε αυτα με την πειρατεια? Σου πα εγω οτι τον Τιτανικο εγω τον γυρισα? Πηγα να στον πουλησω? PS1. Αν θες στειλε pm να συννενοηθουμε για την πτυχιακη. Σε οικονομικη σχολη εκανα εγω, αμα εισαι σε κατι αντιστοιχο να κανουμε τα κονε να στη δωσω.
Jimmy08 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 1) Μα εσυ αυθαιρετα το εχεις σαν δεδομενο οτι θα πληρωνα για την δω. Αυτο ειναι δικο σου συμπερασμα το οποιο δεν πηγαζει απο καπου. Αν για παραδειγμα δεν μπορεσω να δω το Assassins Creed σε πειρατικο τοτε απλα...δεν θα το δω. 2) Εφοσον δεν ειμαστε στην ιδια σχολη για να με τσακωσουν οταν παω να την παρουσιασω και εγω τοτε δεν εχω προβλημα να κανεις και συ παρουσιαση στην δικια σου σχολη ή να την πουλησεις σε αλλους. Τι με νοιαζει κιολας? Θα με πειραζε βεβαια το να την παρουσιασεις σαν δικια σου αλλα...για αλλη μια φορα, ΠΟΥ κολλανε αυτα με την πειρατεια? Σου πα εγω οτι τον Τιτανικο εγω τον γυρισα? Πηγα να στον πουλησω? 1) Καθολου αυθαιρετο δεν ειναι, γιατι για να αποκτησεις το οποιοδηποτε εμπορικο αγαθο πρεπει να το πληρωσεις. Αν δε θα πληρωνες για ενα αυτοκινητο, δε θα το επαιρνες. Αν το αποκτησεις χωρις να το πληρωσεις, στοιχιζεις λεφτα στον πωλητη. Το ιδιο ισχυει και για μια ταινια πχ. Το οτι το ψηφιακο περιεχομενο αναπαραγεται χωρις κοστος υλικων και αρα χωρις να στερεις πορους απο την εταιρια που το δημιουργησε, δεν σημαινει οτι δεν της στοιχιζεις λεφτα. Ζημιωνεις την πνευματικη ιδιοκτησια καποιου, οχι την αποθηκη του. Πραγματικα δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως. 2) Δε θα σε πειραζε δηλαδη να εχω εγω οφελος (οικονομικο ή οχι) απο τη δικη σου δουλεια, που εχεις αφιερωσει χρονο, κοπο και χρηματα; Χωρις να καταβαλλω σε σενα καποιο αντιτιμο για αυτο; Αν οχι, ξεκινα να στελνεις υλικο 1
Έλεος Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Το οτι το ψηφιακο περιεχομενο αναπαραγεται χωρις κοστος υλικων και αρα χωρις να στερεις πορους απο την εταιρια που το δημιουργησε, δεν σημαινει οτι δεν της στοιχιζεις λεφτα. Ζημιωνεις την πνευματικη ιδιοκτησια καποιου, οχι την αποθηκη του. Πραγματικα δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως. Δε μπορείς να το εξηγήσεις αλλιώς επειδή αυτό που λες είναι ασυνάρτητο και δε βγάζει απολύτως κανένα νόημα. Η "πνευματική ιδιοκτησία" είναι μία έννοια, μία ιδέα, ένα σύννεφο, φτιαγμένο για να θέτει ικανή, σε νομικό πλαίσιο, την αντικειμενικοποίηση της τέχνης και του διανοητικού έργου στην αγορά. Η πνευματική ιδιοκτησία υπάρχει για να προστατεύει τον δημιουργό απο τυχών "κλέφτες". Αν πχ εγώ γράψω μια σονάτα, και εσύ την πάρεις όπως είναι και πεις οτι είναι δικιά σου, εγώ μπορώ να σε βάλω μέσα αν έχω κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα του έργου μου. Βέβαια ποτέ δε θα το κάνω αυτοπροσώπως αν είμαι πρώτο όνομα μιας και σε αυτή την περίπτωση τα δικαιώματα μου είναι διαβιβασμένα σε μεγάλες πολυεθνικές όπως Sony και WB οι οποίες με έχουν πληρώσει πρώτα ένα παχυλό ποσό σε δολλάρια. Ειδικά όταν μιλάμε για πειρατία υλικού προελεύσεως Hollywood και L.A., είναι γελοίο να μιλάμε για "ζημιά", μιας και όλες οι ταινίες/μουσικές της Αμερικανικής showbiz, είναι ήδη κερδοφόρες πριν καν αφήσουν τα σύνορα και έρθουν στον υπόλοιπο κόσμο. Η ζημιά υπάρχει μόνο στις ιδέες, στα όνειρα και στα σύννεφα. Σίγουρα όχι σε αυτόν τον κόσμο πάντως. Ένας αρχαίος έλληνας είχε πει οτι δεν είναι μαύρη/άσπρη η υπόθεση της ψηφιακής πειρατίας όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος σήμερα. Έλεγε οτι είναι ένα πράγμα να κατεβάζεις πειρατικά ταινίες και μουσική απο μικρούς ανεξάρητους παραγωγούς/καλλιτέχνες και δισκογραφικές, και εντελώς διαφορετικό πράγμα να κατεβάζεις υλικό απο μεγάλες πολυεθνικές που έχουν θέσει την αγορά σε κατάσταση ολιγοπωλείου πλουτίζοντας χωρίς προηγούμενο.
Jimmy08 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δε μπορείς να το εξηγήσεις αλλιώς επειδή αυτό που λες είναι ασυνάρτητο και δε βγάζει απολύτως κανένα νόημα. Η "πνευματική ιδιοκτησία" είναι μία έννοια, μία ιδέα, ένα σύννεφο, φτιαγμένο για να θέτει ικανή, σε νομικό πλαίσιο, την αντικειμενικοποίηση της τέχνης και του διανοητικού έργου στην αγορά. Η πνευματική ιδιοκτησία υπάρχει για να προστατεύει τον δημιουργό απο τυχών "κλέφτες". Αν πχ εγώ γράψω μια σονάτα, και εσύ την πάρεις όπως είναι και πεις οτι είναι δικιά σου, εγώ μπορώ να σε βάλω μέσα αν έχω κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα του έργου μου. Βέβαια ποτέ δε θα το κάνω αυτοπροσώπως αν είμαι πρώτο όνομα μιας και σε αυτή την περίπτωση τα δικαιώματα μου είναι διαβιβασμένα σε μεγάλες πολυεθνικές όπως Sony και WB οι οποίες με έχουν πληρώσει πρώτα ένα παχυλό ποσό σε δολλάρια. Ειδικά όταν μιλάμε για πειρατία υλικού προελεύσεως Hollywood και L.A., είναι γελοίο να μιλάμε για "ζημιά", μιας και όλες οι ταινίες/μουσικές της Αμερικανικής showbiz, είναι ήδη κερδοφόρες πριν καν αφήσουν τα σύνορα και έρθουν στον υπόλοιπο κόσμο. Η ζημιά υπάρχει μόνο στις ιδέες, στα όνειρα και στα σύννεφα. Σίγουρα όχι σε αυτόν τον κόσμο πάντως. Ένας αρχαίος έλληνας είχε πει οτι δεν είναι μαύρη/άσπρη η υπόθεση της ψηφιακής πειρατίας όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος σήμερα. Έλεγε οτι είναι ένα πράγμα να κατεβάζεις πειρατικά ταινίες και μουσική απο μικρούς ανεξάρητους παραγωγούς/καλλιτέχνες και δισκογραφικές, και εντελώς διαφορετικό πράγμα να κατεβάζεις υλικό απο μεγάλες πολυεθνικές που έχουν θέσει την αγορά σε κατάσταση ολιγοπωλείου πλουτίζοντας χωρίς προηγούμενο. Α δηλαδη ειναι σωστο να κατεβαζεις πειρατικα παραγωγες απο μεγαλες εταιριες και λαθος αν κατεβαζεις πειρατικα τη δουλεια του γειτονα σου. Στη μια περιπτωση δηλαδη Η ΙΔΙΑ ΠΡΑΞΗ, ειναι σωστη και στην αλλη περιπτωση ειναι λαθος. Και αυτο γιατι η εταιρια ειναι πολυεθνικη (αρα συμφωνα με σενα εχει απεριοριστους πορους και φυτρωνει το χρημα στην πισω αυλη τους) και ο αλλος ειναι "μεροκαματιαρης" οπως λεμε εδω ε; Και η φραση "Η ζημιά υπάρχει μόνο στις ιδέες, στα όνειρα και στα σύννεφα. Σίγουρα όχι σε αυτόν τον κόσμο πάντως. " επιλεκτικα δεν ισχυει για τον μικρο παραγωγο. Αυτος χανει; Πραγματικα δηλαδη, τα διαβαζετε αυτα που γραφετε; Για να μη σχολιασω για τον "αρχαιο ελληνα" που μιλουσε για ψηφιακη πειρατεια. Το ποιος λεει ασυναρτησιες εχει επιβεβαιωθει ηδη. 1
bluesattack Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Αφου λοιπον η λογικη μου ειναι τετραγωνη, γιατι δεν πας αυριο σε μια αντιπροσωπεια αυτοκινητων να "παρεις" ενα αυτοκινητακι; Και οταν σε πιασουν τα παιδια με τα μπλε, να τους πεις την αποψη σου να δουμε τι θα σου πουν. Και αν παω σε μια δημοτικη βιβλιοθηκη και παρω ενα βιβλιο τι θα συμβει δηλαδη ? Θα καταρευσει το συστημα επειδη οι εκδοτικοι οικοι θα χασουν πωλησεις ? Και αν ειναι ετσι γιατι δεν ζητατε να κλεισουν οι δημοτικες βιβλιοθηκες ?
Jimmy08 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Και αν παω σε μια δημοτικη βιβλιοθηκη και παρω ενα βιβλιο τι θα συμβει δηλαδη ? Θα καταρευσει το συστημα επειδη οι εκδοτικοι οικοι θα χασουν πωλησεις ? Και αν ειναι ετσι γιατι δεν ζητατε να κλεισουν οι δημοτικες βιβλιοθηκες ? Αν παρεις ενα βιβλιο, θα ζημιωσεις τη βιβλιοθηκη γιατι θα τους λειπει ενα βιβλιο. Δυσκολο ειναι; Οι βιβλιοθηκες λειτουργουν υπο το καθεστως της ενοικιασης. Ειναι τελειως διαφορετικο απο αυτο που συζηταμε. Σκεφτειτε λιγο πριν γραψετε.
Έλεος Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Α δηλαδη ειναι σωστο να κατεβαζεις πειρατικα παραγωγες απο μεγαλες εταιριες και λαθος αν κατεβαζεις πειρατικα τη δουλεια του γειτονα σου. Στη μια περιπτωση δηλαδη Η ΙΔΙΑ ΠΡΑΞΗ, ειναι σωστη και στην αλλη περιπτωση ειναι λαθος. Και αυτο γιατι η εταιρια ειναι πολυεθνικη (αρα συμφωνα με σενα εχει απεριοριστους πορους και φυτρωνει το χρημα στην πισω αυλη τους) και ο αλλος ειναι "μεροκαματιαρης" οπως λεμε εδω ε; Και η φραση "Η ζημιά υπάρχει μόνο στις ιδέες, στα όνειρα και στα σύννεφα. Σίγουρα όχι σε αυτόν τον κόσμο πάντως. " επιλεκτικα δεν ισχυει για τον μικρο παραγωγο. Αυτος χανει; Πραγματικα δηλαδη, τα διαβαζετε αυτα που γραφετε; Για να μη σχολιασω για τον "αρχαιο ελληνα" που μιλουσε για ψηφιακη πειρατεια. Το ποιος λεει ασυναρτησιες εχει επιβεβαιωθει ηδη. Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις που η ίδια πράξη είναι σωστή σε μία περίπτωση, και λάθος σε άλλη. Που ζεις; Στη λιμνούπολη; Βλέπε ευθανασία, ναρκωτικά, βία και ένα κάρο άλλα πράματα που κάνουν τους κανόνες της ηθικής φιλοσοφίας πιο ελαστικούς. Άρα ναι. Προφανώς και η πειρατία σαν πράξη λέγεται οτι δεν είναι μαύρο άσπρο όπως υποννοείς εσύ. Καλά ε, ευτυχώς που δε σχολίασες για τον αρχαίο έλληνα και δεν σε πήραν πρέφα!
bluesattack Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Αν παρεις ενα βιβλιο, θα ζημιωσεις τη βιβλιοθηκη γιατι θα τους λειπει ενα βιβλιο. Δυσκολο ειναι; Οι βιβλιοθηκες λειτουργουν υπο το καθεστως της ενοικιασης. Ειναι τελειως διαφορετικο απο αυτο που συζηταμε. Σκεφτειτε λιγο πριν γραψετε. Α μπα ? Τωρα δεν θα ζημιωθουν οι δημιουργοι ? Δεν θα ζημιωθουν οι εκδοτικοι οικοι ? Δεν θα πεσει η ποιοτητα λογω μειωμενων εσοδων ? Δεν θα αυξηθει η ανεργια ? Δεν θα καταρρευσει το καπιταλιστικο συστημα ? Αν ζοριζεσαι να σπαντησεις επειδη τωρα μπαινει σφηνα το κρατος αλλο αυτο.
atheatos Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Α μπα ? Τωρα δεν θα ζημιωθουν οι δημιουργοι ? Δεν θα ζημιωθουν οι εκδοτικοι οικοι ? Δεν θα πεσει η ποιοτητα λογω μειωμενων εσοδων ? Δεν θα αυξηθει η ανεργια ? Δεν θα καταρρευσει το καπιταλιστικο συστημα ? Αν ζοριζεσαι να σπαντησεις επειδη τωρα μπαινει σφηνα το κρατος αλλο αυτο. Aν έχεις πληρώσει για να αποκτησεις κάτι στη ζωή σου και εγώ έρθω και το αποκτήσω τζάμπα κοροϊδεύοντας σε ,πως θα σου φανεί?ΥΓ.Ισως να μην έχεις αγοράσει κάτι, ποτέ στην ζωή σου και να μην ζεις σε καπιταλιστικό σύστημα ,αλλά άλλο αυτό το θέμα...
Jimmy08 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Δημοσ. 12 Απριλίου 2017 Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις που η ίδια πράξη είναι σωστή σε μία περίπτωση, και λάθος σε άλλη. Που ζεις; Στη λιμνούπολη; Βλέπε ευθανασία, ναρκωτικά, βία και ένα κάρο άλλα πράματα που κάνουν τους κανόνες της ηθικής φιλοσοφίας πιο ελαστικούς. Άρα ναι. Προφανώς και η πειρατία σαν πράξη λέγεται οτι δεν είναι μαύρο άσπρο όπως υποννοείς εσύ. Καλά ε, ευτυχώς που δε σχολίασες για τον αρχαίο έλληνα και δεν σε πήραν πρέφα! Ναι ζω στη λιμνουπολη μαζι με τον μικυ και τον αρχαιο Ελληνα. Σε ποια περιπτωση η ευθανασια, τα ναρκωτικα, η βια ειναι σωστα και σε ποια ειναι λαθος; Φιλε ρομπεν των δασων, που ερμηνευεις την κλοπη με την ηθικη που σε βολευει, αν οντως σε ενοχλει η αισχροκερδια των πολυεθνικων, βρες καποιο τροπο να αλλαξεις την κατασταση στην πραγματικοτητα. Με πολεμιστες του πληκτρολογιου, εχουμε πηξει πραγματικα. Το οτι βαφτιζεις την πειρατεια ηθικα σωστη επειδη κατεβαζεις υλικο που δημιουργηθηκε απο "πολυεθνικες", για να νιωθεις καλα και να δικαιολογεις την πραξη σου, μονο τετοια δεν την κανει. Μονο ισως στα δικα σου ματια. Και μαντεψε, δεν πεφτει σε σενα το βαρος της αποφασης περι σωστου και λαθους. Απλα, οπως ειπα και πιο πριν, αν σου κανουν επισκεψη τα παιδια με τα μπλε (που στο αντευχομαι) κανε ενα κοπο να τους μιλησεις για την ερμηνεια σου περι του θεματος. Οχι, τιποτα αλλο, να τους ανοιξεις τα ματια κιολας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα