Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κατεβαστε αβερτα το μαπα περιεχομενο το οποιο ειναι μαπα γιατι κανεις δεν πληρωνει οποτε και οι εταιριες δεν ριχνουν λεφτα

εχουμε και τις ανεξαρτητες δισκογραφικες κλπ τον καθε πικραμενο που φτιαχνει οτι του κατεβει οπως του κατεβει και μετα αναρωτιομαστε γιατι δεν ειναι καλες οι μουσικες και οι ταινιες

μην περιμενετε να ξαναδειτε ενδοξα χρονια οπως το 70 80 90 πανε αυτα 

αναθεμα σε μερικους που δεν εχουν αγορασει τιποτα και το παιζουν και ιστορια, τιποτα ομως ουτε περιοδικο

• Like 1
Δημοσ.

O κάθε δημιουργός φτιάχνει μια ταινία/τραγούδι/σειρά που θεωρεί πως σε ανδιαφέρει να το δεις/ακουσεις. Το αν εσυ το θεωρεις κακο δεν δικαιολογεί το να το κλεβεις. Να στο πω απλά. Εχεις εσυ ενα φαγάδικο. Ας πούμε σουβλατζίδικο. Ερχομαι εγω αγοράζω ενα σουβλάκι και αφού το φάω σου λέω δεν πληρώνω γιατι ο γύρος δεν μου άρεσε. Η πήγαινε αύριο στην FIAT πάρε αυτοκίνητο και πες δεν μ΄αρεσε τελικα αρα δεν το πληρώνω.

Αυτο το βλέπω συνέχεια. Επειδή ενα προιον είναι digital οι περισσοτεροι θεωρούν πως δεν ειναι κακο να το κλέβουν.

Απλά να σημειώσω με ακριβώς την ίδια λογική, η Amazon έχει γίνει νούμερο ένα παγκοσμίως. Αγοράζεις ότι θες, από καναπέ μέχρι ηλεκτρονικά, τα δοκιμάζεις για 30 μέρες και αν δεν σου αρέσει το γυρνάς πίσω. Θα μπορούσε να δουλέψει ένα παρόμοιο μοντέλο στις τέχνες; Π.χ. να μπορείς δηλαδή να ακούσεις/δεις κάποια λεπτά του έργου πριν το αγοράσεις;

Δεν διαφωνώ βέβαια ότι υπάρχει ένα θέμα με τον καλλιτέχνη και την δημιουργία του και ούτω καθεξής, καθώς και τα κέρδη του από την εκμετάλλευση. Είναι θέμα που σηκώνει συζήτηση.

Για παράδειγμα, στην Ιταλία δίνουν επίδομα στους 18χρονους για δραστηριότητες γύρω από την τέχνη.

http://www.reuters.com/article/us-italy-politics-young-idUSKCN11L25X Αυτό δείχνει ότι οι νέοι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση, κυρίως λόγω χρημάτων. Η πειρατεία αποτελεί μια εναλλακτική για την νεολαία ή για τα χαμηλά εισοδήματα.

edit: Πολύ σωστή παρατήρηση από τον KilliK είναι και το θέμα της αγοράς ενός έργου και τα όρια, ή ακόμα και την έννοια, του δανεισμού.

Δημοσ.

Η Μ. Βρετανία αντιμετωπίζει το Βρετανικό λαό με τον τρόπο που του αξίζει. Ενώ αρχικά παραβιάζει μαζικά τα προσωπικά του δεδομένα όπως θα έκανε ένα φασιστικό καθεστώς, επιτρέπει την αστυνόμευση του ψηφιακού περιεχομένου σε λόμπι ιδιωτικών συμφερόντων (msft, goog, δισκογραφικές, κλπ).

Όσοι αξιοθρήνητοι το δέχονται είναι άξιοι της μοίρας τους.

• Like 3
Δημοσ.

σταματήστε να λέτε βλακείες μερικοί. το "σύστημα" όταν αποφασίσει ότι τα αντίγραφα πρέπει να σταματήσουν θα σταματήσουν και δεν θα βρίσκει κανένας τίποτα.. αυτό που κάνουν είναι να ανεβάζουν η κατεβάζουν το ρυθμό δυσκολίας που μπορεί κάποιος να βρει αντιγραφές ανάλογα πως τους βολεύει. χαρείτε τώρα αυτό που παίρνεται δωρεάν γιατί κάποια στιγμή θα σταματήσει.. και αν κάποιος θεωρεί ότι ένα συγκρότημα η μια ταινία αξίζει ας το αγοράσει. δεν υπάρχει κορόιδο και έξυπνος σε αυτό το παιχνίδι.. όποιος βγάζει καλά λεφτά το αγοράζει και δεν μπλέκεται σε διαδικασίες. όποιος βγάζει λίγα μπλέκεται με διαδικασίες κατεβάσματος γιατί δεν περισσεύουν χρήματα

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί οι Εγγλεζες είναι του καθηγητικού . Κάθε καλοκαίρι δεν μαζεύονται στα Μάλια

με τετοιους ανδρες κ εγω κ εσυ στην θεση τους θα τα διναμε ολα στα Μαλια 

ps στο θεμα τωρα

εγω ναουμ ειμαι βιγκαν ,βιγκαν λεω ειμαι κ καρανομιμος με ντεφλιξ που μοιραζομαι με αλλους 20 οποτε δεν τρεχει μια οτι κ να κανουν

Δημοσ.

Καιρός ήταν. Πάει ο κάθε άσχετος και με μια αναζήτησή κατεβάζει ταινία.

Η πειρατεία είναι αρχοντικό παιχνίδι, δεν είναι για λινάτσες.

Τα ορφανά πορεύονται κι οι χήρες κονομιόνται. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, βλέπε yandex, duckduckgo και άλλες αξιοπρεπείς μηχανές αναζήτησης. Που μου μάθανε όλοι οι κύριοι αυγολέμονοι το Google.

• Like 1
Δημοσ.

Η Μ. Βρετανία αντιμετωπίζει το Βρετανικό λαό με τον τρόπο που του αξίζει. Ενώ αρχικά παραβιάζει μαζικά τα προσωπικά του δεδομένα όπως θα έκανε ένα φασιστικό καθεστώς, επιτρέπει την αστυνόμευση του ψηφιακού περιεχομένου σε λόμπι ιδιωτικών συμφερόντων (msft, goog, δισκογραφικές, κλπ).

Όσοι αξιοθρήνητοι το δέχονται είναι άξιοι της μοίρας τους.

Και να ήταν μόνο η αστυνόμευση του ψηφιακού περιεχομένου...

Τον Απρίλιο του 2018 θα εφαρμόσουν sugar tax (!) σε όλα τα ζαχαρούχα ποτά.

Sugar tax κύριοι. Εάν δεν προσέχετε εσείς την υγεία σας, θα το κάνει το κράτος για σας.

Και φυσικά θα πάει κάτω αμάσητο και θα ξεχαστεί την επόμενη μέρα.

Μόνο αν τους φορολογήσουν το αλκοόλ θα πάρουν χαμπάρι.

• Like 1
Δημοσ.

μα δεν το εκλεψα. παραμενει στην κατοχη του δημιουργου το εργο του. το μονο που εκανα ειναι να κατεβασω ενα αντιγραφο του και να το δω. δεν μου αρεσε, οποτε δεν θα πληρωσω να αποκτησω ενα νομιμο αντιγραφο του.

δεν το πουλησα, δεν εκμεταλλευτηκα το εργο του και εβγαλα κερδος απο αυτο. επομενως δεν ζημιωθηκε πουθενα αυτος. ουτε εγω.

Καλά τώρα παίζουμε με τις λέξεις. Αυτο που μετράει ειναι ενα. Το προιον ειναι προς πώληση με Χ ποσο; Δεν εχει σημασια αν εσυ κρινεις πως το αξίζει ή οχι. Αυτος που του ανήκει το κοστολογεί τοσο. Επομένως απο εσένα θα έβγαζε Χ λεφτά και τώρα θα βγάλει μηδέν. Ναι τον ζημιώνεις

Όλοι εσείς που επικαλείστε το παράνομο του κατεβάσματος, είστε νομοταγείς σε κάθε πτυχή της καθημερινοτητά σας;

Θα σου απαντήσω για μενα γιατι μονο για μενα ξέρω. Οτι εφαρμογή ή παιχνιδι έχω στο PC και στο κινητό είναι είτε δωρεάν είτε αγορασμένα. Τις ταινίες/σειρές μου τις βλέπω σε Netflix ή Amazon Prime. Την μουσική μου την ακούω απο το Google Music κτλ κτλ.

Δεν παριστάνω τον ηθικολόγο. Και εγώ έχω κατεβάσει πειρατικά αρχεία. Προσπαθώ όμως οσο μπορώ να είναι η τελευταία λύση. Παράδειγμα; Κάποιες σειρές τις οποίες εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να δω στην Ελλάδα (πχ δεν εχουμε πρόσβαση στο HBO Go) αναγκαστικά τις κατεβάζω. Δεν ειναι σωστό φυσικά αλλά δεν εχω αλλη επιλογή. Οπως κάποτε είχα 3-4 TB μουσική και τώρα είναι όλα στο Play Music και μουσική έχω να κατεβάσω 4-5 χρόνια

• Super Moderators
Δημοσ.

Όλοι εσείς που επικαλείστε το παράνομο του κατεβάσματος, είστε νομοταγείς σε κάθε πτυχή της καθημερινοτητά σας;

Αν σου πουν ναι, μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο? :P

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό λέγεται αλα καρτ αντιμετώπιση, φίλε μου.

Όπου μας συμφέρει υπερασπιζόμαστε την νομιμότητα, και όποτε δεν μας συμφέρει, πράττουμε άλλα...

• Like 2
Δημοσ.

Σωστά, γιατί ως γνωστόν θα έπρεπε η ψυχαγωγία να είναι δωρεάν για όλους. Για κουνήσου λίγο από τη θέση σου. Μην κρίνεις με βάση την πραγματικότητα της Ελλάδας. Με 2-3 λίρες αγοράζεις την ταινία σε πλατφόρμες όμως Amazon, PS Network κτλ

Χε χε. Έχουν χάσει τον μπούσουλα απο Services σαν το Amazon και το Netflix. Λυπάμαι που το λέω αλλα οι 9/10 Χολυγουντιανές παραγωγές είναι για τα μπάζα. Εχω βαρεθεί ποιά με τα Marvel όπουν το Σενάριο είναι κατά 80% προβλέψιμο.

Θα σαν συνυστούσα να διαβάζατε το βιβλίο "Sleepless in Hollywood" της Lynda Obst οπου αναφέρει ότι το 50% των κερδών του Hollywood βασίζονται στις πωλήσεις DVD τα οποία έχουν πέσει κατακόρυφα. Μια "υπερπαραγωγη" 100 εκατομυρίων χρειάζεται 200 εκατομύρια για να τα βγάλει τσίμα τσίμα. Αν επίσης αναρωτιέσται γιατι αρκετές ταινίες έχουν προπαγάνδα υπέρ της κίνας είναι γιατί κινέζινες επενδήσεις έχουν αρχίσει να αγοράζουν κινηματογραφικά Studio τα οποία είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρευσης. 

http://thesspress.gr/index.php/diethni/item/90461-oi-kinezoi-ependyoun-sto-hollywood.html?tmpl=component&print=1 

Εδώ στις ΗΠΑ έχω σταματήσει ποιά με την γυναίκα μου να πηγαίνουμε σινεμά δίοτι προωθουν τις 3D (ΙΜΑΧ) προβολές για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος. Φτάσαμε να πληρώνουμε $18 το άτομο αντι για $12 και αυτό γιατι τις 2 πρώτες εβδομάδες προβολής βάζουν 3 αιθουσες με 3D και μόνο 2 κανονική προβολή. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν σου πουν ναι, μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο? :P

Πρέπει να είναι κάποιος πολύ θρασύς για να πει «ναι», και θα πέσει στην παγίδα αυτός να το αποδείξει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...