sm4rt Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Καλά τώρα παίζουμε με τις λέξεις. Αυτο που μετράει ειναι ενα. Το προιον ειναι προς πώληση με Χ ποσο; Δεν εχει σημασια αν εσυ κρινεις πως το αξίζει ή οχι. Αυτος που του ανήκει το κοστολογεί τοσο. Επομένως απο εσένα θα έβγαζε Χ λεφτά και τώρα θα βγάλει μηδέν. Ναι τον ζημιώνεις Το προιον ειναι προς πωληση αλλα πραγματικα ειναι απο τα ελαχιστα προιοντα που τα πληρώνεις πριν δεις αν σου αρεσουν. Και εγω θα συμφωνήσω με τον Κιλκι στη προκειμένη περίπτωση να βρουν εναν τροπο να γίνει πιο δίκαιο δε γινεται να πληρωνεις 1-2€ για ενοικιαση dvd ή σινεμα 8 ευρώ(προσωπικα παω πολυ στον κινηματογραφο) για να δεις μια μλκια και να χεις πληρωσεις 10-12€ και να χασεις και 2 ωρες. Αν δεν υπήρχε η πειρατεια ουτε οι τιμες θα επεφταν ποτε, ουτε τα hol videoclub, ουτε τα netflix θα υπήρχαν, βασικα θα υπήρχε το παλιο καθεστως πληρωνω 15€ για ενα cd με 8 τραγουδια και 2€ ανα μερα(αν δεν ανεβαινε περισσότερο) για ενοικιαση μιας μερας. Υ.γ η ιδεα να βλέπεις καποιο μερος της ταίνιας και μετα αν σου αρεσει να πληρώνεις για να δεις τη συνεχεια νομίζω ειναι πολύ δίκαιη. Γιατι με τα τρειλερ σιγουρα δε βγάζεις ακρη 1
De@th L0rd Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 O κάθε δημιουργός φτιάχνει μια ταινία/τραγούδι/σειρά που θεωρεί πως σε ανδιαφέρει να το δεις/ακουσεις. Το αν εσυ το θεωρεις κακο δεν δικαιολογεί το να το κλεβεις. Να στο πω απλά. Εχεις εσυ ενα φαγάδικο. Ας πούμε σουβλατζίδικο. Ερχομαι εγω αγοράζω ενα σουβλάκι και αφού το φάω σου λέω δεν πληρώνω γιατι ο γύρος δεν μου άρεσε. Η πήγαινε αύριο στην FIAT πάρε αυτοκίνητο και πες δεν μ΄αρεσε τελικα αρα δεν το πληρώνω. Αυτο το βλέπω συνέχεια. Επειδή ενα προιον είναι digital οι περισσοτεροι θεωρούν πως δεν ειναι κακο να το κλέβουν. Άντε πάμε πάλι για εκατομμυριοστή φορά. Κανείς δεν κλέβει κανέναν. Ο ίδιος που "κλέβει" όπως λες, απλά δε θα το αγόραζε ποτέ. Σταματήστε με αυτή την ηλίθια μεταφορά που δεν έχει καμια λογική. Η πειρατία είναι πειρατία. Αν είχε τις ίδιες επιπτώσεις, θα έπρεπε για κάθε πειρατικό να εξαφανίζεται το αυθεντικό από το ράφι. Επίσης η FIAT έχει test drive you know 5
vasilisc Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Έτσι όπως έχουν αρχήσει να "φιλτράρουν" αποτελέσματα στο διαδίκτυο και να αποφασίζουν καποιοι για το τι είναι πειρατικό και τι όχι ανακύπτουν ερωτήματα για την πραγματική ελευθερία στο ιντερνετ πλέον. Αν ο ISP μου, η Google και όποιος άλλος αποφασίζει τι μπορω να δώ και τι όχι... καταλαβαίνεται που οδηγούμαστε... 2
vasilisc Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Παρεπιπτόντως νομίζω πως κάποιοι γίνεστε λίγο υπερβολικοί. Κάθεστε και μαλώνετε για την πειρατία και το παράνομο του κατεβάσματος ταινιών/τραγουδιών. Γιατί..? Επειδή όσοι ασχολούνται με ταινίες και τραγούδια δεν είναι ήδη αρκετά πλούσιοι και χάνουν πολλά χρήματα απο τις πειρατικές δραστηριότητες? Έχετε την εντύπωση πως είναι φτωχοί αυτοί οι άνθρωποι? Δηλαδή επειδή η google, το netflix, οι μουσικάντιοι και οι χολιγουντιανοί στεναχωρούνται που δεν μπορούν να βγάλουν παραπάνω από όσα θα μπορούσαν εσεις τάσεστε υπέρ τους, εμποτισμένοι από το δίκαιον του νόμου και της ηθικής? Στην πειρατία καταφεύγει να σπαταλάει χρόνο αυτός που δεν έχει να σπαταλήσει παραπανίσιο οβολό ωστέ να απολαύσει μια ταινία ή ένα τραγούδι χωρίς κόπο. Πιστέψτε με, δεν βλάπτει τους "καημένους" τους μεγαλοκαρχαρίες. Απλά θέλουν εσάς να πιστεύετε έτσι. -Γνώμη μου, χωρίς έχθρες. 2
Fotis13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Παρεπιπτόντως νομίζω πως κάποιοι γίνεστε λίγο υπερβολικοί. Κάθεστε και μαλώνετε για την πειρατία και το παράνομο του κατεβάσματος ταινιών/τραγουδιών. Γιατί..? Επειδή όσοι ασχολούνται με ταινίες και τραγούδια δεν είναι ήδη αρκετά πλούσιοι και χάνουν πολλά χρήματα απο τις πειρατικές δραστηριότητες? Έχετε την εντύπωση πως είναι φτωχοί αυτοί οι άνθρωποι? Δηλαδή επειδή η google, το netflix, οι μουσικάντιοι και οι χολιγουντιανοί στεναχωρούνται που δεν μπορούν να βγάλουν παραπάνω από όσα θα μπορούσαν εσεις τάσεστε υπέρ τους, εμποτισμένοι από το δίκαιον του νόμου και της ηθικής? Στην πειρατία καταφεύγει να σπαταλάει χρόνο αυτός που δεν έχει να σπαταλήσει παραπανίσιο οβολό ωστέ να απολαύσει μια ταινία ή ένα τραγούδι χωρίς κόπο. Πιστέψτε με, δεν βλάπτει τους "καημένους" τους μεγαλοκαρχαρίες. Απλά θέλουν εσάς να πιστεύετε έτσι. -Γνώμη μου, χωρίς έχθρες. Ναι ε? Αρα αφου ειναι πλουσιοι (βεβαια στην βιομηχανια ειναι και οι καμεραμαν ξερω εγω απο καπου πρεπει να πληρωθουν και αυτοι ) ας παμε και στην Εκαλη να τους κλεψουμε τα σπιτια .Πλουσιοι ειναι σιγα και τι εγινε ας τους κλεψουμε και στις επιχειρισεις . Δεν ηξερα πως η ηθικη ενος ατομου κρινεται απο την οικονομικη του επιφανεια . Φαντασου να εχεις και εχθρες τι θα ελεγες ... Αυτο που προσπαθειτε να δικαιολογησετε με οτι πιο αστειο επιχειρημα σας κατεβαινει στο κεφαλι τον ορισμο μιας παρανομης πραξης εχει πολυ πλακα αλλα κατανταει βαρετο . Η διαφορα με οσους το στηλιτευουν δεν ειναι οτι ειναι ηθικοι ,το πιο πιθανο ειναι να κανουν χρηση και αυτη της πειρατειας απλα αποδεχονται το παρανομο της πραξης και δεν προσπαθουν να το δικαιολογησουν διοτι δεν χρειαζονται φτηνες δικαιολογιες για να νιωσουν καλυτερα . 1
atheatos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Άντε πάμε πάλι για εκατομμυριοστή φορά. Κανείς δεν κλέβει κανέναν. Ο ίδιος που "κλέβει" όπως λες, απλά δε θα το αγόραζε ποτέ. Σταματήστε με αυτή την ηλίθια μεταφορά που δεν έχει καμια λογική. Η πειρατία είναι πειρατία. Αν είχε τις ίδιες επιπτώσεις, θα έπρεπε για κάθε πειρατικό να εξαφανίζεται το αυθεντικό από το ράφι. Επίσης η FIAT έχει test drive you know Ούτε οι Πακιστανοί και ο κάθε ένας που βγάζει αντίγραφο δεν είναι κλέφτης αλλά παραεμπορίο. Σωστα? Και στη μουσική υπάρχει preview και ραδιόφωνο. Στις ταινίες trailer. Δεν είναι κλοπή αντικειμένου αλλά κλοπή εσόδων. Αυτός που δεν θα αγόραζε ποτέ μουσική, γιατί να μπει στον κόπο να κατεβάσει μουσική αφού δεν του αρέσει, μόνο εσυ βρήκες την εξήγηση.... 2
jmirko15 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Ούτε οι Πακιστανοί και ο κάθε ένας που βγάζει αντίγραφο δεν είναι κλέφτης αλλά παραεμπορίο. Σωστα? Και στη μουσική υπάρχει preview και ραδιόφωνο. Στις ταινίες trailer. Δεν είναι κλοπή αντικειμένου αλλά κλοπή εσόδων. Αυτός που δεν θα αγόραζε ποτέ μουσική, γιατί να μπει στον κόπο να κατεβάσει μουσική αφού δεν του αρέσει, μόνο εσυ βρήκες την εξήγηση.... Το ξέρεις ότι υπάρχει νομική διαφορά σε αυτόν που μοιράζεται ένα τέτοιο "προϊόν" και σε αυτόν που το πουλάει (ή που πάει να βγάλει κέρδος από αυτό) σωστά;
BlackSunrise Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Άντε πάμε πάλι για εκατομμυριοστή φορά. Κανείς δεν κλέβει κανέναν. Ο ίδιος που "κλέβει" όπως λες, απλά δε θα το αγόραζε ποτέ. Σταματήστε με αυτή την ηλίθια μεταφορά που δεν έχει καμια λογική. Η πειρατία είναι πειρατία. Αν είχε τις ίδιες επιπτώσεις, θα έπρεπε για κάθε πειρατικό να εξαφανίζεται το αυθεντικό από το ράφι. Επίσης η FIAT έχει test drive you know Aπο την στιγμή που το κατεβάζεις σημαίνει πως έστω και ελάχιστα σε ενδιαφέρει. Επομένως αυτη την μικρή πιθανοτητα να το πλήρωνες την εξαφανίζεις. Οσο και αν προσπαθει το 4chan και το reddit να το δικαιολογήσει ειναι κλοπή. 3
Zaytsev Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μου αρέσει που μερικοί, και δεν αναφέρομαι στους χρήστες του Insomnia, αλλά γενικότερα, πιστεύουν ότι το Google τους προσφέρει απλόχερα όλη την πληροφορία που βρίσκεται στο web... Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι... Θυμάμαι παλαιότερα που έψαχνα μια συγκεκριμένη φωτογραφία κι ενώ την είχα περιγράψει με 15 τρόπους κι ενώ είχα φτάσει στη 10-15η σελίδα των αποτελεσμάτων, δε μπορούσα να τη βρω. Άλλαξα την αναζήτησή μου τότε, ψάχνοντας για εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης φωτογραφιών. Βρήκα μία με εξαιρετικά reviews, έψαξα με τις ίδιες λέξεις κλειδιά και την είδα στην 3η σειρά της πρώτης σελίδας. Μετά από αυτό, άρχισα να κάνω μια έρευνα, για το πόσο σωστή πληροφορία μας παρέχει η Google και έμεινα άναυδος... Οπότε, το να κόβουν ανάλογα sites, χωρίς την παραμικρή φυσικά δικαστική απόφαση ότι είναι παράνομα, δεν είναι κάτι νέο, αλλά παραμένει φασιστικό κατά μία έννοια.
atheatos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Το ξέρεις ότι υπάρχει νομική διαφορά σε αυτόν που μοιράζεται ένα τέτοιο "προϊόν" και σε αυτόν που το πουλάει (ή που πάει να βγάλει κέρδος από αυτό) σωστά; Το ξέρω. Αλλά πες μου το άλλο . Αυτός που το μοιράζει πως βρήκε το περιεχόμενο. Μη μου πεις ότι το βρήκε τζάμπα και το μοιράζει. Κάποιος ξόδεψε λεφτά στο να διοχετεύσει τζάμπα στους υπόλοιπους. Σωστά?
KilliK Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Πρακτικά θα έπρεπε να σε πληρώνουν για την εξυπηρέτηση! Το συμπέρασμα βέβαια είναι πως ακόμα και αν είναι καλή και σου αρέσει λεφτά από εσένα δεν παίρνουν. δεν θα το ελεγα. το John Wick το ειδα απο τον θειο αλλα πηγα και ειδα το John Wick 2 στο σινεμα επειδη μου αρεσε η πρωτη ταινια. κερδισε απο τον διαμοιρασμο το στουντιο που γυρισε το πρωτοτυπο δεν εχασε.
jmirko15 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Το ξέρω. Αλλά πες μου το άλλο . Αυτός που το μοιράζει πως βρήκε το περιεχόμενο. Μη μου πεις ότι το βρήκε τζάμπα και το μοιράζει. Κάποιος ξόδεψε λεφτά στο να διοχετεύσει τζάμπα στους υπόλοιπους. Σωστά? Εγώ άλλο λέω. Αυτός που το κάνει για κέρδος (πουλάει, μοιράζει το υλικό και έχει κέρδος) κατηγορείτε για απώλεια εσόδων, ο άλλος πάλι όχι.
KilliK Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 αυτό που σου πουλάει είναι η θέαση του έργου του, δεν σου πουλάει τα πενυματικά δικαιώματα του έργου του ώστε να μπορείς μετά να τα πουλήσεις με τη σειρά σου. Από τη στιγμή που η θέαση του έργου κοστολογείται με μια τιμή Χ, με το να το βλέπεις πειρατικά του κάνεις ζημιά κόστους Χ πως του κανω ζημια κοστους Χ οταν δεν θα πληρωνα καθολου εξαρχης να δω το εργο αν ηξερα οτι ηταν σκουπιδι; αυτο που περιγραφεις πιο πολυ σαν απατη απο την πλευρα του μου ακουγεται, να μου πουλησει αμεσως κατι για το οποιο δεν γνωριζω αλλα εχω την περιεργεια να δω, και οταν μετανιωσω για την αγορα να ειναι ηδη αργα για εμενα.
atheatos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 πως του κανω ζημια κοστους Χ οταν δεν θα πληρωνα καθολου εξαρχης να δω το εργο αν ηξερα οτι ηταν σκουπιδι; αυτο που περιγραφεις πιο πολυ σαν απατη απο την πλευρα του μου ακουγεται, να μου πουλησει αμεσως κατι για το οποιο δεν γνωριζω αλλα εχω την περιεργεια να δω, και οταν μετανιωσω για την αγορα να ειναι ηδη αργα για εμενα. Σωστά τόσα χρόνια που δεν υπήρχαν τα τορρεντς βλέπαμε σκουπίδια.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα