Ilia Fragk Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά Καλησπέρα. Ενοικίασα πρόσφατα ένα σπίτι στο οποίο κάθε τετράμηνο κλασσικά βγαίνουν τα κοινόχρηστα. Υπάρχει όμως συνολικό ποσό πχ 150 ευρώ τα οποία 130 πληρώνει ο ιδιοκτήτης (καθώς λέει ποσό ιδιοκτήτη και συμπεριλαμβάνει κάποιες επιδιορθώσεις ζημιών) και 20 εγώ ως ενοικιάστρια(ευδαπ, δεη κλπ). Η διαχειρίστρια όμως επειδή ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει το δικό του ποσό και έχει ψιλομαζευτεί και ένα χρέος, μου λέει πως δεν μπορεί να μου κόψει απόδειξη μόνο δίνοντάς της τα 20 ευρώ (που είναι τα δικά μου χρωστούμενα), αλλά μου λέει οτι για να κόψει απόδειξη θέλει όλο το ποσό δηλαδή 150 ευρώ. Ισχύει αυτό; Κανονικά δεν πρέπει να μου κόψει απόδειξη οτι για τον μήνα αυτόν παρέλαβε τα κοινόχρηστα από μεριάς του ενοικιαστή έστω; Ευχαριστώ!
idomeneas7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Λογικα οχι γιατι αυτα τα κοβει η εταιρία που το εχει αναλαβει. Γιατι δεν τα βγαζεις απο το ενοικιο? 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Αφού δεν μπορεί να σου κόψει απόδειξη, πες και εσύ ότι δεν μπορείς να πληρώσεις. 1
Ilia Fragk Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Λογικα οχι γιατι αυτα τα κοβει η εταιρία που το εχει αναλαβει. Γιατι δεν τα βγαζεις απο το ενοικιο?Δεν Δεν συμφέρει την τσέπη μου να πληρώσω 150 ευρώ συν κάτι άλλα ψιλολόγια -κοινόχρηστα που μαζεύτηκαν γιατί είμαι φοιτήτρια και το ενοίκιο είναι χαμηλότερο σε σχέση με το ποσό των κοινοχρήστων. Τώρα κάνουν και ανακαίνιση στο ασανσέρ μας και θα ερθει δαγκωτό 200αρι σε όλους..δεν παίζει με την καμία αυτό.Εγώ απλά θέλω να είμαι τυπική να πληρώνω οτι μου αναλογεί να μη μαζεύεται και χρεός.. Αφού δεν μπορεί να σου κόψει απόδειξη, πες και εσύ ότι δεν μπορείς να πληρώσεις. Δεν γίνεται γιατί έχει αρχίσει και μαζεύεται το ποσό παντού διαβάζω οτι δίνονται οι αποδείξεις χωριστά στον ιδιοκτήτη και χωριστά στον ενοικιαστή.αλλά η διαχειρίστρια το αρνείται.. Τα υπολογίζει η ίδια και τα δίνει σε εταιρεία να της τα εκτυπώσει.Δεν είναι υπεύθυνη κάποια εταιρεία στην έκδοση κοινοχρήστων για αυτό και εγώ σκέφτηκα οτι αν δεν βγάλω άκρη να της τα καταθέσω στον λογαριασμό της και να κρατήσω την απόδειξη κατάθεσης ως και καλά απόδειξη πληρωμής έστω να με καλύπτει λίγο κάτι.Ου μπλέξεις!
idomeneas7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μίλα με τον ιδιοκτήτη σου για το πρόβλημα και πρότεινε να βγάλεις το ποσό από 2-3 ενοίκια (και να πληρώσεις τα κοινόχρηστα σε 2-3 μήνες). 1
NikosKallithea Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Το φύλο κοινοχρήστων εχει δυο αποκόμματα ενα για τον ενοικιαστή και ενα για τον ιδιοκτήτη 1
YourTrueLegend Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Οταν η διαχειριστρια θα ξεκιναγε να λεει για τον ιδιοκητη που δεν πληρωνει κλπ, θα απανταγα ορθα-κοφτα "ενδιαφερον το κουτσομπολιο, αλλα επειδη δεν εχω πολυ χρονο αυτη τη στιγμη ας επανελθουμε στο θεμα μας: Θα σας πληρωσω οποια οφειλη μου αντιστοιχει, αλλα θα πρεπει κι εσεις να μου κοψετε αποδειξη". Με λιγα λογια δεν σε αφορα το αν δε τα βρισκουν μεταξυ τους ιδιοκτητης-διαχειριστες και κακως παει να σε μπλεξει στο ολο σκηνικο. 1
Ilia Fragk Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Το φύλο κοινοχρήστων εχει δυο αποκόμματα ενα για τον ενοικιαστή και ενα για τον ιδιοκτήτη Εγώ έχω μόνο ένα χαρτί το οποίο λέει κάτω κάτω ποσό ιδιοκτήτη και ποσό ενοικιαστή. Με το που μου το είπες τσέκαρα το site της εταιρείαςπου απλά μας εκτυπώνει τα κοινόχρηστα (δεν κάνει διαχείρηση η εταιρεία) και όντως το ίδιο με αυτό που έγραψες διάβασα. Ευχαριστώ. Τέλος, τα κοινόχρηστα πρέπει να εκδίδονται στο ονομά μου σωστά? Γιατί τώρα βρίσκονται στο όνομα του παππού ιδιοκτήτη που δεν ζει πια.Γενικώς λίγο αλαλούμ η φάση και δεν ξέρω πως θα βγάλω άκρη.Ειδικά με το οτι δεν μου κόβει απόδειξη προβληματίστικα πολύ. Οταν η διαχειριστρια θα ξεκιναγε να λεει για τον ιδιοκητη που δεν πληρωνει κλπ, θα απανταγα ορθα-κοφτα "ενδιαφερον το κουτσομπολιο, αλλα επειδη δεν εχω πολυ χρονο αυτη τη στιγμη ας επανελθουμε στο θεμα μας: Θα σας πληρωσω οποια οφειλη μου αντιστοιχει, αλλα θα πρεπει κι εσεις να μου κοψετε αποδειξη". Με λιγα λογια δεν σε αφορα το αν δε τα βρισκουν μεταξυ τους ιδιοκτητης-διαχειριστες και κακως παει να σε μπλεξει στο ολο σκηνικο. Προφανώς και αυτό έκανα της, είπα οτι θέλω να είμαι εντάξει και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μου λέει για τα χρέη αλλουνού ανθρώπου και της το ξεκαθάρισα κιόλας εγώ πληρώνω μόνο τα δικά μου για να είμαι τυπική, καθώς είμαι πολύ μικρή για χρέη και μπλεξίματα.Απλά για τον λόγο οτι γνωρίζω σχετικά καλά τον ιδιοκτήτη την έχει δει κάπως, αλλά εγώ κρατάω αποστάσεις.Το θέμα μου είναι οτι επιμένει οτι δεν θα κόψει απόδειξη εαν δεν εξοφληθεί το ποσό ολόκληρο(ενοικιαστή και ιδιοκτήτη) και μου είπε να της δώσω αυτά που επιμερίζομαι και θα μου υπογράφει λέει χαρτί οτι τα παρέλαβε κλπ αλλά εμένα αυτό προφανώς και δεν με καλύπτει.
idomeneas7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Οταν η διαχειριστρια θα ξεκιναγε να λεει για τον ιδιοκητη που δεν πληρωνει κλπ, θα απανταγα ορθα-κοφτα "ενδιαφερον το κουτσομπολιο, αλλα επειδη δεν εχω πολυ χρονο αυτη τη στιγμη ας επανελθουμε στο θεμα μας: Θα σας πληρωσω οποια οφειλη μου αντιστοιχει, αλλα θα πρεπει κι εσεις να μου κοψετε αποδειξη". Με λιγα λογια δεν σε αφορα το αν δε τα βρισκουν μεταξυ τους ιδιοκτητης-διαχειριστες και κακως παει να σε μπλεξει στο ολο σκηνικο. Και ποιός θα τα πληρώσει τα κοινόχρηστα, η διαχειρίστρια από την τσέπη της? Ο ιδιοκτήτης δεν μένει εκεί φαντάζομαι και δεν μπορεί εύκολα να του υπενθυμίζει τα χρέη άρα κάπου πρέπει να απευθυνθεί.
NikosKallithea Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Και ποιός θα τα πληρώσει τα κοινόχρηστα, η διαχειρίστρια από την τσέπη της? Ο ιδιοκτήτης δεν μένει εκεί φαντάζομαι και δεν μπορεί εύκολα να του υπενθυμίζει τα χρέη άρα κάπου πρέπει να απευθυνθεί. Μπορεί να απευθυνθεί σε δικηγόρο 1
Ilia Fragk Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά της το έχω ήδη πει αυτό με τον δικηγόρο και της έδωσα και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη οτι αναλαμβάνει τα χρέη του και επιμερίζεται ξεκάθαρα το ποσό του ιδιοκτήτη. Επίσης πήγα πρώτη σε δικηγόρο και κάναμε και συμφωνητικό με όρο οτι επιμερίζεται τα κοινόχρηστα του ιδιοκτήτη και όλα αυτά τα έχει σε φωτοτυπίες.Δεν το έχω στην αμέλεια το θέμα.Εγώ τις αποδείξεις μου θέλω ωραία και καλά..
YourTrueLegend Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Και ποιός θα τα πληρώσει τα κοινόχρηστα, η διαχειρίστρια από την τσέπη της? Ο ιδιοκτήτης δεν μένει εκεί φαντάζομαι και δεν μπορεί εύκολα να του υπενθυμίζει τα χρέη άρα κάπου πρέπει να απευθυνθεί. Η οφειλη του ενοικιαστη προς τον διαχειριστη ειναι 20 ευρω. Ο ενοικιαστης δεχεται να πληρωσει. Ο διαχειριστης δεν δεχεται να κοψει αποδειξη. Βρες το λαθος. Ολα τα αλλα περι χρεους ιδιοκητη, ειναι απολυτως αδιαφορα για τον ενοικιαστη, εκτος αν στο συμβολαιο προβλεπεται οτι ο ενοικιαστης πληρωνει ολα τα κοινοχρηστα κι επειτα εχει γινει off-the-record συμφωνια μεταξυ ιδιοκητη-ενοικιαστη-διαχειριστη να πληρωνει ενα μερος και ο ιδιοκτητης την οποια ομως δεν τηρει. Τοτε ο ενοικιαστης πληρωνει ολη την οφειλη, παιρνει την αποδειξη και αφαιρει το ποσο απο τα επομενα ενοικια εχοντας βεβαιως ενημερωσει τον ιδιοκτητη.
Ilia Fragk Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Η οφειλη του ενοικιαστη προς τον διαχειριστη ειναι 20 ευρω. Ο ενοικιαστης δεχεται να πληρωσει. Ο διαχειριστης δεν δεχεται να κοψει αποδειξη. Βρες το λαθος. Ολα τα αλλα περι χρεους ιδιοκητη, ειναι απολυτως αδιαφορα για τον ενοικιαστη. Εξισου αδιαφορο για τον ενοικιαστη ειναι και το αν ο διαχειριστης θα μεινει απληρωτος απο τον ιδιοκητη. Ειναι σαν να βγω εγω για ποτο , να πιασω κουβεντα σε μια ακυρη τυπισα και οταν ερθει ο λογαριασμος να της πω καληνυχτα κι οτι πρεπει να πληρωσει και τα δικα της και τα δικα μου, διοτι πριν 2 ωρες ειχα βγει με την γκομενα μου και κερασα εκεινη. Με λιγα λογια η διαχειριστρια πεταει την μπαλα στην εξεδρα για να μην κοψει αποδειξη. χαχαχαχαχα. ..εγώ τι να κάνω όμως; δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία ή κάτι που να μπορώ να της δείξω; Γιατί το βλέπω και εγώ οτι η φάση λειτουργεί λίγο εκβιαστικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις