Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο καταστασεις που εχω δει και απο αφηγησεις γνωστων μου του χωρου που εχω ακουσει, αντιλαμβανομαι οτι υπαρχει πολυ συχνα ενας "ρατσισμός" απέναντι σε άτομα οροθετικά για τον HIV. Απο το να φοβουνται να τους παρουν αιμα μεχρι γιατροι που ζητανε εξετασεις για HIV πριν το χειρουργειο χωρις να ζητησουν συγκαταθεση του ασθενή. Η απορια μου ειναι η εξης: εφόσον αυτοι οι ανθρωποι (οι γιατροι και το παραιατρικο προσωπικο) δεν θελουν να εχουν ατομα αρρωστα, γιατι δεν καναν αλλη δουλεια; Γιατι σε τελικη αναλυση, η ιατρικη ειναι για να προσφερει στον ανθρωπο, αν τον ανθρωπο τελικα δεν τον θες ποιο το νοημα;

Δημοσ.

Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός;

Αν εξαιρέσουμε την προσοχή που πρέπει να υπάρχει κατά την αιμοληψία και τη διαχείριση των βιολογικών υλικών, δεν έχω δει κάποιου είδους ρατσισμό.

Ο σεβασμός προς τον εργαζόμενο που προσπαθεί να βοηθήσει το φορέα επιβάλλει την ενημέρωση του επαγγελματία υγείας. Εξετάσεις για ηπατίτιδα και HIV πριν το χειρουργείο είναι απαραίτητες, με ενημέρωση φυσικά. Γιατι αν υπάρχει μεταδοτικό νόσημα πρέπει να λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις για την ασφάλεια του προσωπικού.

Εγώ έχω συναντήσει Και τα δύο άκρα. Ασθενής που μου είπε πριν την αιμοληψία "γιατρέ πρόσεξε, Έχω ηπατίτιδα", και ασθενής που Αφού τον ενημέρωσα ότι έχει θετική Elisa για HIV, μου είπε "ναι, το ξέρω". Ποιος νομίζεις είναι ο σωστός;

• Like 12
Δημοσ.

Δεν σε κατάλαβα, δηλαδή θα μπει κάποιος στο χειρουργείο χωρίς εξετάσεις αίματος και έλεγχο για τυχόν ύπαρξη μεταδοτικών ασθενειών, πως το αντιλαμβάνεσαι αυτό για ρατσιστικό δεν ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάλι ξέρω ότι γίνεται εξέταση HIV μόνο εφόσον κοπεί κάποιος εργαζόμενος στο χειρουργείο και πριν μπεις υπογράφεις τη σχετική συγκατάθεση. Τα κλασσικά που υπογράφω πάντα είναι αυτό και το χαρτί με πιθανές παρενέργειες της επέμβασης.

Δημοσ.

Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός;

Αν εξαιρέσουμε την προσοχή που πρέπει να υπάρχει κατά την αιμοληψία και τη διαχείριση των βιολογικών υλικών, δεν έχω δει κάποιου είδους ρατσισμό.

Ο σεβασμός προς τον εργαζόμενο που προσπαθεί να βοηθήσει το φορέα επιβάλλει την ενημέρωση του επαγγελματία υγείας. Εξετάσεις για ηπατίτιδα και HIV πριν το χειρουργείο είναι απαραίτητες, με ενημέρωση φυσικά. Γιατι αν υπάρχει μεταδοτικό νόσημα πρέπει να λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις για την ασφάλεια του προσωπικού.

Εγώ έχω συναντήσει Και τα δύο άκρα. Ασθενής που μου είπε πριν την αιμοληψία "γιατρέ πρόσεξε, Έχω ηπατίτιδα", και ασθενής που Αφού τον ενημέρωσα ότι έχει θετική Elisa για HIV, μου είπε "ναι, το ξέρω". Ποιος νομίζεις είναι ο σωστός;

Καλά αυτό που ορισμένοι σου λένε ότι έχουν ένα ηπατίτιδα ή ό,τιδήποτε άλλο μετά την αιμοληψία το βρίσκω τραγικό. Δηλαδή απο τη στιγμή που το λένε, ας το πουν από την αρχή. Βέβαια, τυπικά όλους τους θεωρούμε ότι μπορεί να μεταδώσουν ένα νόσημα οπότε δε θα έπρεπε να αλλάξει κάτι στα μέτρα προστασίας (αιμοληψία πάντα με γάντια κτλ). Σε διάφορα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία που κατά καιρούς έχω περάσει ως φοιτητής ή επειδή νοσηλεύτηκε κάποιος δικός μου έχω δει πράγματα όπως το να υπάρχει χαρτί φάτσα φορά ο "Ονοματεπώνυμο" έχει HIV προσοχή στο αίμα του (γιατι ελεγχόταν συχνά για ένα άλλο θεμα υγείας οπότε είχαν συχνά αίμα του, ξέρω οδοντιάτρους που μέσες άκρες αρνούνται να παρέχουν θεραπεία σε οροθετικούς (λες και δεν θα έχει τύχει εν αγνοία τους να έχουν αναλάβει κάποιον", έχω ακούσει καθηγητή στην σχολή μου (ιατρική) να αφήνει υπονοούμενα για το τι "όργια" έχουν κάνει και κόλλησαν HIV kαι το κορυφάιο δεν πήγαινε κανείς να πάρει αίμα σε έναν οροθετικό με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει να πάρει το εξιτήριο και ο λόγος που κατάφερε ο άνθρωπος να φύγει είναι επειδή εγώ πήγα και το πήρα το αίμα. Επίσης ένα επιπλέον αν και όχι άμεσα σχετικο, σε ενα ιδιωτικο νοσοκομειο που είχα δουλέψει για λίγο μου καναν εξετάσεις για HIV (και πολλά άλλα) προκειμένου να με προσλάβουν. Βέβαια δεν ξέρω αν έβγαινα θετικός αν θα με έδιωχναν αλλά το βρήκα απαράδεκτο.

Δημοσ.

Γράφεις λίγο μπερδεμένα πράγματα, δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω.

Για παράδειγμα, στην καρτέλα νοσηλείας και στο φάκελο του αρρώστου εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για μεταδοτικά νοσήματα, έτσι ώστε να γνωρίζουν και οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες. Αυτό δε σημαίνει ότι το βγάζουμε σε αφίσα στην πόρτα, αλλά σε έγγραφα που έχει πρόσβαση μόνο το προσωπικό πρέπει να φαίνεται.

Καθυστέρηση εξιτηριου για αιμοληψία πρώτη φορά ακούω. Τις προηγούμενες ημέρες ποιος του έπαιρνε αίμα δηλαδή ;

Τέλος πάντων, δεν έχω σκοπό να σε αντικρουσω, απλά επειδή έχω δουλέψει κάποια χρόνια σε νοσοκομεία, δεν έχω δει "ρατσισμό". Έξτρα προσοχή και ενημέρωση, ναι και δεν το θεωρώ αρνητικό.

Οι άρρωστοι με HIV λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακα για τη νόσο τους, ανεξαρτήτως ασφάλειας, κάτι που είναι πολύ σωστό. Επίσης παρακολουθούνται από συγκεκριμένους υψηλά καταρτισμένους γιατρούς στις μονάδες λοιμώξεων (επίσης δωρεάν). Κάθε άρρωστος είναι καταγεγραμμένος σε συγκεκριμένο νοσοκομείο και δεν πάνε όπου να'ναι. Σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό που πληρώνει απογευματινά η ψάχνει να βρει σχετικό γιατρό μέσω γνωστού, δε θεωρώ ότι οι άρρωστοι με HIV είναι σε χειρότερη μοίρα από άποψη φροντίδας. Επαναλαμβάνω, σωστά συμβαίνει αυτό γιατί Είναι μια ομάδα ασθενών με πολλές ιδιαιτερότητες, σπάνιες λοιμώξεις και ευαισθησίες που οι περισσότεροι γιατροί εκεί έξω δε μπορούν να χειριστούν.

• Like 2
Δημοσ.

Σε διάφορα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία που κατά καιρούς έχω περάσει ως φοιτητής ή επειδή νοσηλεύτηκε κάποιος δικός μου έχω δει πράγματα όπως το να υπάρχει χαρτί φάτσα φορά ο "Ονοματεπώνυμο" έχει HIV προσοχή στο αίμα του (γιατι ελεγχόταν συχνά για ένα άλλο θεμα υγείας οπότε είχαν συχνά αίμα του,

Εμένα αν μου το έκαναν αυτό θα τους ευχαριστούσα κιόλας, ρίχνω μια μήνυση και αγωγή για ηθική βλάβη και οτιδήποτε άλλο και τους παίρνω και τα σώβρακα. Κανένας σοβαρός άνθρωπος ή εργαζόμενος σε νοσοκομείο δεν κάνει τέτοιες παπάτζες, εκτός αν μιλάς για τον φάκελο του ασθενούς όπως είπε και ο kostis όπου μέσα εκεί αναφέρονται τα πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

Ο τυπος ειναι τρολ με φουλ ασυνταξια και παραλογισμο. Μπερδεψε τις ημερες, Παρασκευη βραδυ ανοιγουν τα τρολοτοπικ..

• Like 2
Δημοσ.

Απλά μια φορά θα τύχει να τρυπηθεις και μετά θα ψάχνεσαι. Και θα πρέπει να επαναλαβεις μετά απο μήνες.

Δεν είναι δύσκολο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...