Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισχύει το παρακάτω, νομίζω πως όχι.

το πέτυχα σε τοπικ εδώ.

οποιος και να το ειπε απλα κοιμαται.το αμ4 δεν ειναι για prodactivity για να μπορει να κανει αυτα.οποιος επαγκελματιας θελει κατι τετοιο παει αλλου 2066 η tr4 εκει πιστευω ειναι το σωστο για καποιον που θελει τοσα lanes.

Δημοσ.

Ισχύει το παρακάτω, νομίζω πως όχι.

το πέτυχα σε τοπικ εδώ.

Κακώς δεν έβαλες το link από το νήμα και το nickname μου.

Εγώ το έγραψα στο νήμα Hackint0sh για κάποιον που ήθελε 2 nVme σε Ryzen.

και φυσικά ισχύει,και ο πιο άσχετος το ξέρει.

οποιος και να το ειπε απλα κοιμαται.το αμ4 δεν ειναι για prodactivity για να μπορει να κανει αυτα.οποιος επαγκελματιας θελει κατι τετοιο παει αλλου 2066 η tr4 εκει πιστευω ειναι το σωστο για καποιον που θελει τοσα lanes.

Τώρα γιατί κοιμάται κάποιος επειδή η AMD στο AM4 το 2017 έδωσε ελάχιστα lanes μονο εσύ μπορείς να το καταλάβεις,

αλλά σε συγχωρώ γιατί είπες μια πρόταση που την λέω απο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των Ryzen.(bold) ;)

Μόνο με το Χ300 μπορείς να έχεις 2 + 4x VNMe

και στο Ζ270 με το DMI μια χαρά μπορεί να τα έχει.

Όποιος δεν έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε single multi και lanes σε ένα επεξεργαστή ουσία δεν ξέρει τι σημαίνει να μπορεί μια CPU να είναι καλή σε όλα και όχι μόνο σε επιμέρους, καθοριστικός παράγοντας δε,για να υπολογίζεται και το ουσιαστικό VFM.

Δημοσ.

Ναι, γι' αυτό λέω τόσο καιρό το καλύτερο VFM είναι ο 7820x στα 600 ευρώ με 28 lanes. Όταν για 200 ευρώ παραπάνω έχεις + 4 cores/8 threads και + 36 lanes.

Η μονη διαφορα φυσικά το ότι τα 64 lanes σε TR4 τα έχεις και με τον 1900x που θα είναι στο 550, αλλα και με όλους τους άλλους. Για 2066 άμα θες το cap που είναι τα 44 πρέπει να σκάσεις τουλάχιστον χιλιάρι.
  • Like 6
Δημοσ.

και στο Ζ270 με το DMI μια χαρά μπορεί να τα έχει.

Δεν είναι το ίδιο, στο Χ300 μπορείς να έχεις 2+ 4x NVMe αλλά και όλα τα USB 3.1 σε full speed,

Στο Ζ270 αν βάλεις 2+ 4x NVMe και μετά έστω και ένα USB 3.1 θα πάρεις την μισή ταχύτητα και στο NVMe αλλά και στο USB 3.1 αφού όλα περνούν μέσο του DMI. 

Δημοσ.

Αντίλαλος ? :P

Εννοείται γι'αυτο και υπάρχουν και καλύτερα socket ανάλογα την χρήση του καθενός,

Αλλα και ως επιλογή δεν είναι άσχημη να την έχεις αφού στο hack οι 2x4 nVme (os) δουλεύουν εναλλάξ και όχι ταυτόχρονα.

Ναι, γι' αυτό λέω τόσο καιρό το καλύτερο VFM είναι ο 7820x στα 600 ευρώ με 28 lanes. Όταν για 200 ευρώ παραπάνω έχεις + 4 cores/8 threads και + 36 lanes.

Η μονη διαφορα φυσικά το ότι τα 64 lanes σε TR4 τα έχεις και με τον 1900x που θα είναι στο 550, αλλα και με όλους τους άλλους. Για 2066 άμα θες το cap που είναι τα 44 πρέπει να σκάσεις τουλάχιστον χιλιάρι.

To λες ? συγνώμη που δεν σ'ακουσα.. :P

για εμένα και τους περισσότερους που είναι εξίσου σημαντικό το single με το multi και άχρηστες οι 64 lanes πρακτικά,είναι καθοριστικός παράγοντας να κάνω σωστά την δουλειά μου,και παράλληλα την απόσβεση των χρημάτων που έδωσα σε οτι με κάνει πιο παραγωγικό..

Παρεμπιπτόντως το παλικάρι με τον 1700 που στήσαμε έχει ακόμα πολλά προβλήματα με τα 10ρια και freezes είναι και μακριά,

τον έβαλα να κάνει bios update μετα θα ακολουθήσει αλλαγή μνημών αν εξακολουθήσει να έχει θέματα, τελευταία επιλογή θα ειναι αλλαγη πλατφόρμας.. γιατι το παλικάρι με εμπιστεύτηκε και δεν μπορει σε καινούριο υπολογιστή τουμπανο κιόλας άρα ενα workstation 1500+ ευρω να μην μπορεί να κανει την δουλειά του στην adobe.. αν έχετε και καμμια άλλη ιδέα για τα παραπάνω προβλήματα ευχαρίστως θα την ακούσω.

Δημοσ.

Δεν φταίει η πλατφόρμα σίγουρα, μάλλον με τις RAM κάτι δεν πάει καλά.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό.. > https://www.google.gr/search?client=firefox-b&q=Ryzen+1700+freezes&oq=Ryzen+1700+freezes&gs_l=psy-ab.12...5850.8936.0.11894.10.10.0.0.0.0.152.1224.0j9.9.0....0...1.1.64.psy-ab..1.2.286...0i7i30k1j0i7i5i30k1.2eenTj2W8k4

Δημοσ.

Αντίλαλος ? :P

Εννοείται γι'αυτο και υπάρχουν και καλύτερα socket ανάλογα την χρήση του καθενός,

Αλλα και ως επιλογή δεν είναι άσχημη να την έχεις αφού στο hack οι 2x4 nVme (os) δουλεύουν εναλλάξ και όχι ταυτόχρονα.

Δεν το έπιασες, και μόνο έναν NVMe να δουλεύεις στο Ζ270, αν βάλεις έστω και ένα USB 3.0 ταυτόχρονα θα πάρεις την μισή ταχύτητα και στα δυο.

Τέτοιο πρόβλημα στο Χ300 δεν υφίσταται αφού μπορείς να τρέχεις ταυτόχρονα σε Full Speed και δυο 4x NVMe αλλά και 4x USB 3.0

• Like 1
Δημοσ.

Χαχα, εντάξει ρε Movie, είπαμε προτίμησες Intel αλλά όχι ότι η πλατφόρμα της AMD έχει πρόβλημα. Να είμαστε λίγο αντικειμενικοί man..

Φιλε εγω εχω προτίμηση σε οτι μου κάνει σωστά την δουλειά μου..

γι'αυτο και έδωσα ευκαιρία και στους Ryzen..

Τώρα αν ακόμα μια φορά αποδείχτηκε οτι δεν έπρεπε δεν φταίω εγώ..

Μιλάω συγκεκριμένα και δεν μιλάω για ενα "πειραγμένο" η oc σύστημα ,μιλάω για ένα σύστημα που χτίστηκε με τις καλύτερες προοπτικές,hardware,όλα default και μνήμες από την QVL. ολο το software γνήσιο και χωρίς τίποτα άλλο επάνω εκτός από τα 'εργαλεία δουλειάς".. και latest updated.

Δημοσ.

Ναι, αυτό δε σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η πλατφόρμα σαν πλατφόρμα. Κάτι άλλο φταίει στο HW του και του προκαλεί τα freezes(Δίνω τις περισσότερες πιθανότητες στις RAM). Αν θες να μιλήσουμε για προβληματική πλατφόρμα, ας μιλήσουμε για το X299..

Δημοσ.

Ναι, αυτό δε σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η πλατφόρμα σαν πλατφόρμα. Κάτι άλλο φταίει στο HW του και του προκαλεί τα freezes(Δίνω τις περισσότερες πιθανότητες στις RAM). Αν θες να μιλήσουμε για προβληματική πλατφόρμα, ας μιλήσουμε για το X299..

Φίλε εγώ δεν κάνω ούτε υποστηρίζω συμψηφιστική λογική..

με την ίδια ευκολία που θα πετάξω τον Ryzen αν τελικά δεν βρεθεί λύση ακριβώς με την ιδια θα πετάξω και οποιονδήποτε Intel για τον ιδιο λόγο.

Εγω θελω το κεφάλι μου ησυχο,και να κανω την δουλεια μου η οποία μου βγαζει και τα χρήματα που διαθέτω για το Hardware νομιζεις οτι με νοιαζει πως τον λενε αυτο που θα μου τα πάρει ?

Ουτε ομαδα δεν υποστηρίζω πλεον εδω και πολλα χρόνια βλέποντας την κοροϊδία και τον εμπαιγμό,θα κατσω να υποστηρίξω πολυεθνικές μονοπώλια ?

Αν με συντηρούσαν ίσως θα είχα κάποιο λογο,τώρα είμαι ενας απο αυτούς που τις συντηρώ αυτο λοιπόν με κανει να απαιτώ να εχω αυτό που πληρώνω από όλους.

Παρεμπιπτόντως όμως και για να είμαστε δίκαιοι η Intel ποτέ δεν με πούλησε,και οταν είχα πρόβλημα (USB 3 παλιότερα) αφενός τους έκραξα και καταδευτερον ήξερα τι μου φταίει.. Εδω κρατάμε σιγη ιχθύος και κρύβουμε τα προβλήματα κατω απο το χαλί να μην φαίνονται και αγοράζονται 2-2 οι μητρικές για να πετύχουμε σταθερό μηχάνημα..

Αυτά τα μηχανήματα εγω τα λεω "παιχνίδια για μεγαλα παιδιά" που γουστάρουν να ειναι ολη μέρα στο bios,να ψάχνουν απόλυτες επιδόσεις αν κανει και κανενα πάγωμα θα το ριξουμε στο λάθος timing η vCore και η ζωη συνεχίζεται, αρα καταλαβαίνεις ειναι αλλο το ζητούμενο του καθενός.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...