Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η διαφορά του 1800x με τον 1700x είναι 0,2ghz συχνότητα.

Αξιζει για αυτή την μικρή διαφορά να τον πάρει κάποιος; θα έχει τεράστια διαφορά στις επιδόσεις; ρωτάω γιατί έχουν 100 ευρώ διαφορά. Εκτός αν έχουν και άλλες διαφορές που δεν γνωρίζω.

Δημοσ.

Χ και στους 2 και παίρνεις τον 1700 που είναι κάτω από 300, τον ανεβάζεις στα επίπεδα του 1700Χ με την στοκ ψήκτρα του και είσαι άρχοντας.

• Like 1
Δημοσ.

Η διαφορά του 1800x με τον 1700x είναι 0,2ghz συχνότητα.

Αξιζει για αυτή την μικρή διαφορά να τον πάρει κάποιος; θα έχει τεράστια διαφορά στις επιδόσεις; ρωτάω γιατί έχουν 100 ευρώ διαφορά. Εκτός αν έχουν και άλλες διαφορές που δεν γνωρίζω.

Εγώ προσωπικά νομίζω ότι είναι απλά πολυτέλεια και ο 1700x αλλα και ο 1800x, και οι δυο είναι το ακριβώς ίδιο chip με τον 1700 αλλα μπορείς πιο συχνά να καταφέρεις μεγαλύτερο oc (όχι πάντα όμως) με τον 1800x. Εγώ θα σου έλεγα καλύτερα να πάρεις τον 1700 και να επενδύσεις αλλου τα χρήματα. Το έχω πει και άλλες φορες αλλα πιστεύω ότι τα δυο καλύτερα CPU στην Ryzen σειρά είναι ο 1600 και ο 1700.

• Like 5
Δημοσ.

Ο 1700 και ο 1700x έχουν 40 ευρώ διαφορά μονο που ο 1700 έχει και ψυκτρα ενώ ο 1700x θα χρειαστεί να πάρω έξτρα. Και εκεί θέλω να καταλήξω....

Αν κάνω oc τον 1700 θα χρειαστεί να αλλάξω σύστημα ψύξης, λογικά Καμία υδροψυξη. Οπότε είτε στον έναν είτε στον άλλο θα χρειαστώ ψηξη. Εκτός αν η μανισια ψήκτρα είναι τόσο καλή.

Δημοσ.

Ο 1700 και ο 1700x έχουν 40 ευρώ διαφορά μονο που ο 1700 έχει και ψυκτρα ενώ ο 1700x θα χρειαστεί να πάρω έξτρα. Και εκεί θέλω να καταλήξω....

Αν κάνω oc τον 1700 θα χρειαστεί να αλλάξω σύστημα ψύξης, λογικά Καμία υδροψυξη. Οπότε είτε στον έναν είτε στον άλλο θα χρειαστώ ψηξη. Εκτός αν η μανισια ψήκτρα είναι τόσο καλή.

Η ψυκτρα που εχει κανει για 3.8 ghz ευκολα. Τωρα αν θες να πας παραπανω ναι, κατα πασα πιθανοτητα θα χρειαστεις ψυκτρα.

Ο spartan απο οσο ξερω με την stock ηταν τοσο καιρο στα 3.8, θα στα πει καλυτερα.

Δημοσ.

Ή για 30 παραπάνω πας 1700 + Noctua U12s AM4 και είσαι μια χαρά. Η stock ψύκτρα στον 1700 είναι καλή μέχρι 3.8 από εκεί και μετά θες σίγουρα άλλη ψύξη. Τα 3.6 που είναι ο 1800x τα πιάνεις για πλακα.

Δημοσ.

Να τώρα έχω και άλλη απορία.... Είπες ότι τα 3.6 του 1800x.

Στο eshop λέει Clock Rate: 3.60Ghz / 4.0Ghz Turbo Mode.

Δεν είναι 4ghz; με oc φτάνει τοσο; και αν είναι έτσι δεν πάει πάνω από 4ghz. Μέχρι εκεί έχει ταβάνι;

Δημοσ.

Να τώρα έχω και άλλη απορία.... Είπες ότι τα 3.6 του 1800x.

Στο eshop λέει Clock Rate: 3.60Ghz / 4.0Ghz Turbo Mode.

Δεν είναι 4ghz; με oc φτάνει τοσο; και αν είναι έτσι δεν πάει πάνω από 4ghz. Μέχρι εκεί έχει ταβάνι;

Το turbo είναι μονο για ένα core, αν κανεις δουλειές που θέλουν 1 core (2 threads) τότε κάνει boost στα 4, αλλιώς είναι στα 3.6.

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα.. Άλλο το Turbo Mode δηλαδή και άλλο το overclocking. Άρα υπάρχει περίπτωση και ένας απλός 1700 (απλός σχετικό γιατί έχει 8 πυρήνες) να φτάσει πάνω από 4 ghz;

Και κάτι ακόμα.. Ποια εργασία χρειάζεται μόνο 1 πυρήνα;

Δημοσ.

Εννοείται ότι έχεις 100% δίκιο αλλά η ατάκα πήγαινε αποκλειστικά σε έναν συγκεκριμένο χρήστη που για να υποστηρίξει την αγορά του έχει πει ένα σωρό αρλούμπες. Ειδικά όταν κάποιος βάζει λεφτά για να φτιάξει σύστημα με 7700k και 980ti με σκοπό το gaming τότε το ένα ντιμάκι μνήμη για οικονομία δεν γίνεται να το πιστέψεις...

Πόσο μάλλον όταν υποστηρίζει ότι θα πάρει αργότερα μια 8άρα ddr4 για να κάνει dual channel με την 16άρα που έχει ήδη. Πάλι καλά δλδ που δεν είπε ότι θα πάρει και μία amd gpu να την βάλει SLI με την 980 για να ανεβάσει τα fps

Αρλουμπες λες εσυ 

Ειναι τελειως ανοητο να δινεις 200αρες οι 250 για μνημες για να κερδισεις 2-3 φραμες σε καποια παιχνιδια αφου θα εχεις και καρτα των 700 ευρω , λες και η καρτα θα σερνεται στα παιχνιδια

Εχεις 16GB DDR4 RAM απ ότι φαίνεται στο screen που έδωσες σε SINGLE channel (αρα 1 dimmάκι) , αλλά θα πάρεις 8GB DDR4 για να κάνεις Dual channel ?

Πες μας από πιο google τράβηξες την φωτογραφία ??????

Ignore και αι στο ............ καλό ....

Υπογραφη υπαρχει απο κατω 

Μαλλον δεν ξερεις αγγλικα οποτε 

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Δημοσ.

Κατάλαβα.. Άλλο το Turbo Mode δηλαδή και άλλο το overclocking. Άρα υπάρχει περίπτωση και ένας απλός 1700 (απλός σχετικό γιατί έχει 8 πυρήνες) να φτάσει πάνω από 4 ghz;

Και κάτι ακόμα.. Ποια εργασία χρειάζεται μόνο 1 πυρήνα;

Με καλή ψύξη γιατί όχι, εγώ τον έτρεξα στα 4.1 και ήταν stable σε ότι bench του έριξα.

Δημοσ.

Αρλουμπες λες εσυ 

Ειναι τελειως ανοητο να δινεις 200αρες οι 250 για μνημες για να κερδισεις 2-3 φραμες σε καποια παιχνιδια αφου θα εχεις και καρτα των 700 ευρω , λες και η καρτα θα σερνεται στα παιχνιδια

Tωρα, αραξε, ανεβαινει το video. Να δουμε τα 2-3 frames που λες. Btw, με 80€ το dimmaki, οχι με 250 που λες εσυ. 

Δημοσ.

Αρλουμπες λες εσυ 

Υπογραφη υπαρχει απο κατω 

Μαλλον δεν ξερεις αγγλικα οποτε 

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Kαι παλι, dual channel με μια 16αρα και μια 8αρα, θα εισαι ο πρωτος ανθρωπος που θα το κανει.

Aσε που για 7 ευρω παραπανω πας απο τις LPX @ 2400 CL14 στις RipjawsV @ 3200 CL16..... Εσυ που την βλεπεις την 200αρα?

Αν αξιζουν 7 ευρω παραπανω για διαφορες 20+ FPS τουλαχιστον, το αφηνω σε εσενα και στους αλλους να το σκεφτουν....

• Like 2
Δημοσ.

Εδω σε εχω 7700k

Ac syndicate, crysis 3, ghost reckon μικρες οι διαφορες απο ram. Παμε ομως bf1 / rotr / watchodgs 2/ witcher 3 στο novigrad και οι διαφορες ειναι χαωδης. Θα μπορουσα να κανω τις διαφορες να φανουν ακομα περισσοτερο αν κατεβαζα 2-3 settings και δεν χτυπαγα gpu bottleneck (witcher 3 novigrad ας πουμε) αλλα δεν βαριεσαι, και ετσι εινα οφθαλμοφθανες. 

Rotr ας πουμε, τα minimum στο mountain peak πηγανε απο 13 στα 87, syria απο 18 στα 61 και geothermal valley απο 12 στα 41. 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...