ZELOMOTH Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Εχω κατι 30πινες που ηταν πριν τις edo ram(72pins)... Κανουν τιποτα η΄να μην κλοκαρω καν? 1
strawman Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Εχω κατι 30πινες που ηταν πριν τις edo ram(72pins)... Κανουν τιποτα η΄να μην κλοκαρω καν? Τιποτα man μου, καρτα θες, οι μνημες δεν παιζουν ρολο. Βαλτες πανω και απολαυσε 1080ti 1
kostas_anes Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Και ενα 4αρι που λεει ο λογος να βαλω το κανω DUAL CHANNEL αν υποννοεις αυτο Δεν εχεις ιδεα τι ειναι, η πως λειτουργει το Dual Channel ετσι δεν ειναι? Kostas_anes οταν πηρα την μνημη ειχε 136 ευρω , η 3200 ειχε 170 ευρω και δεν εβρισκες μονη 16αρα Αν οι μνημες χαμηλου χρονισμου ειχαν τοσο χαλια επιδοσεις οπως λετε δεν θα ειχαν την ιδια τιμη αλλα πολυ χαμηλοτερη Επειδη εκτος απο γελοιος, εισαι και ψευτης, για πες μου που βλεπεις εσυ να κανει 170 ευρω το σετακι πριν 3 μηνες? Πριν απο 3 μηνες που το αγορασα ειχε διαφορα 50 ευρω απο κεινα των 3000 Τωρα που εξισωθηκαν οι τιμες των 3000 με τα 2400 φαινωνται στους περισσοτερους περιεργο Παμε παλι τα ιδια..... Mας εφυγε ο Pirmen, μας ηρθε το αδερφακι του... Προσωπικα? 1000 φορες pirmen. Τουλαχιστον τα εγραφε χωρις το υφακι... 3
ZELOMOTH Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Εχω κανει Crossli 9800gt με RX480 και πεταει το μηχανηματακι μου! Και μολις εβαλα και 8gb επιπλεον απο τα 16 που ειχα, μου δωσε κι dual channel μουρλια! Star + Σκαϊ μαζι! Καρα dual δηλαδη! Συνολο 24gb και επειδη το πρωτο dimmακι ηταν 2400 και το δευτερο που πηρα 3200, κλοκαρισα το πρωτο μονο στα 3200 και ειναι και με ιδιο χρονισμο πλεον!Βρηκα εναν συνδιασμο πληκτρων που μολις τον πατας σου βγαζει ενα νεο μενου στο bios για ξεχωριστο κλοκαρισμα μνημων! Θα συνεχισα και με αλλα τετοια αλλα ουτε για αστειο δεν μπορω ...Ηδη κουραστηκα... 12
kostas_anes Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Εχω κανει Crossli 9800gt με RX480 και πεταει το μηχανηματακι μου! Και μολις εβαλα και 8gb επιπλεον απο τα 16 που ειχα, μου δωσε κι dual channel μουρλια! Star + Σκαϊ μαζι! Καρα dual δηλαδη! Συνολο 24gb και επειδη το πρωτο dimmακι ηταν 2400 και το δευτερο που πηρα 3200, κλοκαρισα το πρωτο μονο στα 3200 και ειναι και με ιδιο χρονισμο πλεον!Βρηκα εναν συνδιασμο πληκτρων που μολις τον πατας σου βγαζει ενα νεο μενου στο bios για ξεχωριστο κλοκαρισμα μνημων! Θα συνεχισα και με αλλα τετοια αλλα ουτε για αστειο δεν μπορω ...Ηδη κουραστηκα... Εσυ κουραστηκες, ο αλλος να δω ποτε θα καταλαβει οτι κουρασε... 3
ASDIC Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 να φανταστω οτι βελτιωσεις οσον αφορα την συχνοτητα στους ΡΥΖΕΝ δεν θα υπαρξουν και απλα θα βελτιωθουνε με τους ΡΥΖΕΝ 2 τα επομενα ετη σωστα ?
adtakhs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 να φανταστω οτι βελτιωσεις οσον αφορα την συχνοτητα στους ΡΥΖΕΝ δεν θα υπαρξουν και απλα θα βελτιωθουνε με τους ΡΥΖΕΝ 2 τα επομενα ετη σωστα ?Λέγεται πως Q1 του 2018 θα έχουμε τους Ryzen+. Από την έως τώρα ιστορία της AMD (deneb vs thuban, dozer vs pile driver) προσωπικά περιμένω πως τα Ryzen+ θα μπορέσουν να δώσουν 1) + 300-500Mhz σε default συχνότητες. 2) ένα έως 10% αύξηση του IPC. 3) καλύτερη υποστήριξη μνημών. 4) λίγο καλύτερο efficiency . 5) ίσως βελτιωμένη απόδοση στην cache. Ήδη τα ripper χρονίζουν ελαφρώς καλύτερα από τα R7, παρά τον αυξημένο αριθμό πυρήνων τους. Πιθανότατα η αύξηση στην συχνότητα να βρίσκεται μόνο στα boost ρολόγια ή ακόμα στο επιθετικό τέτοια XFR που μάλλον στην πρώτη γενιά δεν τους βγήκε να δίνει πάνω από 100mhz .... Με όλα τα παραπάνω πιστεύω πως τα ryzen+ θα δώσουν μια διαφορά όπως αυτή των 8150 vs 8350. Αλλά για να υποχρεωθεί η AMD να φέρει ανανεωμένο ryzen, θα πρέπει να έχει απέναντι της κάτι καλύτερο από τα kabylake, skylake-x, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος. Προς το παρόν εχει κάθε market segment δικό της, από τα R3 των 100€, έως τα Tripper των 1000€ ... 2
karaLRS Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 που ακριβώς, στο 1 ρχιδόsecond latency? Μπορεί και να είναι στα όρια του λάθους της μέτρησης. Ποιο ανυσηχητικό είναι που ο σάλιας με τα μαλλιά ραπουνζέλ λέει ότι το dual channel είναι αδιάφορο για gamers. σοβαρά? Έπαιξε κάνα mmo με single channel ή τα σάλια κολλάγανε στα μαλλιά κι όλα μαζί στο hex και μπορούσε να δοκιμάσει μόνο monopoly (singleplayer) απ' το site του κυριακού? Εδώ το single έχει 3-4 frames παραπάνω από το dual. Παράξενο δεν είναι; http://www.hardwaresecrets.com/does-dual-channel-memory-make-difference-in-gaming-performance/5/
Spartan117 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Συγκριτικό στο πιο optimized PC game την τελευταία δεκαετία και βάλε (), Batman Arkham Knight: 7700k @ 4.5 GHz Ryzen 1700 @ 3.9 GHz Για να είμαι δίκαιος έβαλα και την 1080 Ti στα ακριβώς ίδια clocks που την έχει και αυτός στο βίντεο (1936 core, stock vram): https://www.youtube.com/watch?v=--PIVfcHxes 6
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Λέγεται πως Q1 του 2018 θα έχουμε τους Ryzen+. Από την έως τώρα ιστορία της AMD (deneb vs thuban, dozer vs pile driver) προσωπικά περιμένω πως τα Ryzen+ θα μπορέσουν να δώσουν 1) + 300-500Mhz σε default συχνότητες. 2) ένα έως 10% αύξηση του IPC. 3) καλύτερη υποστήριξη μνημών. 4) λίγο καλύτερο efficiency . 5) ίσως βελτιωμένη απόδοση στην cache. Ήδη τα ripper χρονίζουν ελαφρώς καλύτερα από τα R7, παρά τον αυξημένο αριθμό πυρήνων τους. Πιθανότατα η αύξηση στην συχνότητα να βρίσκεται μόνο στα boost ρολόγια ή ακόμα στο επιθετικό τέτοια XFR που μάλλον στην πρώτη γενιά δεν τους βγήκε να δίνει πάνω από 100mhz .... Με όλα τα παραπάνω πιστεύω πως τα ryzen+ θα δώσουν μια διαφορά όπως αυτή των 8150 vs 8350. Αλλά για να υποχρεωθεί η AMD να φέρει ανανεωμένο ryzen, θα πρέπει να έχει απέναντι της κάτι καλύτερο από τα kabylake, skylake-x, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος. Προς το παρόν εχει κάθε market segment δικό της, από τα R3 των 100€, έως τα Tripper των 1000€ ... Αυτά αρκούν για να είναι πάνω από 20% καλύτεροι. Προσωπικά μου ακούγονται too good to be true, είχα συνηθίσει το 7% κάθε χρόνο. Μακάρι όμως....
Spartan117 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Rainbow Six Siege benchmark: Edit: 250 fps in-game: Edit #2: Έβαλα το σωστό benchmark, είχα το youtube από πίσω ανοιχτό και έτρωγε GPU 5
pirmen56 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Από τις δοκιμές του Spartan βλέπουμε ότι με γρήγορη ram βγάζει ίσο ή μεγαλύτερο single core performance απ'ότι ένας 7700Κ στα 4,5 ghz ή παραπάνω με ανάλογη ram. Δηλαδή μιλάμε για μέχρι και 20% μεγαλύτερο ipc. Το περίεργο είναι γιατί η AMD δεν βγαίνει επίσημα να υποστηρίξει κάτι τέτοιο και καταδέχεται να την παρουσιάζουν ως κατώτερη στο gaming. Εξάλλου τη συμφέρει να πουλάει στα 400€(τουλάχιστον) τους 1700 για να ισοφαρίσει τη ζημιά των προηγούμενων ετών. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο. Ας πούμε σε αυτό εδώ το vid βλέπω έναν 6700Κ να αποδίδει εντελώς χάλια σε σχέση με τον δικό μου. Χειρότερα και απ' όταν τρέχω το WD2 με HT off. https://www.youtube.com/watch?v=3b5y1mRUchs&t=0s
Spartan117 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Από τις δοκιμές του Spartan βλέπουμε ότι με γρήγορη ram βγάζει ίσο ή μεγαλύτερο single core performance απ'ότι ένας 7700Κ στα 4,5 ghz ή παραπάνω με ανάλογη ram. Δηλαδή μιλάμε για μέχρι και 20% μεγαλύτερο ipc. Δεν είναι απραίτητα ipc, είναι δεμένο με memory performance. Μέχρι πρόσφατα νομίζαμε (και εγώ) ότι το μονο που είναι σημαντικό, ή τουλάχιστον το πιο σημαντικό, είναι το ποσο θα ανεβάσεις σε frequency τον επεξεργαστή. Αυτό που γίνεται πρακτικά είναι ότι όσο καλύτερα έχεις κάνει setup τις μνήμες σου τόσο πιο αποδοτικό είναι το overclock που κανεις στον επεξεργαστή(σε games κυρίως). Άμα είχα αφιερώσει τον ίδιο χρόνο με 7700k setup και σήκωνε ο IMC τα ίδια timings + sub-timings που βάζω στον 1700 τώρα θα βλέπαμε τα ίδια και καλύτερα results σε gaming, τουλάχιστον αυτό πιστεύω, δεν ξέρω πως κάνει scale ο 7700k γιατί είναι άλλη αρχιτεκτονική. Για κάποιο λόγο οι Ryzen φαίνεται να μην έχουν πολύ θέμα με αρκετά σφικτά timings, όχι όσο έχουν με ταχύτητα σε RAM (γιατί είναι linked με το infinity fabric φαντάζομαι). Ενδιαφέρον πάντως, όσο περνάει ο καιρός θα το παρατηρούμε περισσότερο γιατί οι GPU κάνουν πιο μεγάλα jump σε perf απ' ότι οι CPU. Είμαι 100% σίγουρος ότι άμα σήμερα είχαμε την Volta Ti όλοι οι επεξεργαστές που υπάρχουν στην αγορά θα της ρίχνανε μπουκάλι σε <= 1440p res.
pirmen56 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Και οι διάφοροι τύποι μνήμης είναι κομμάτι των επιδόσεων, σχετικά με το ipc. Μου φαίνεται ότι θα το ψάξω πάντως με τα subtimings να δω αν κάνει κάποια διαφορά. Δυστυχώς αυτό πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου και θέλει να ξέρεις μήπως πρέπει να διατηρούνται κάποιες αναλογίες μεταξύ τους.
darkphantomggr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 zen+ ειναι ηδη εδω (αυτοι με νουμερα που ξεκινανε απο 17) δεν θα υπαρξει official refresh γιατι δεν υπαρχει καμια περιπτωση η amd φτιαξει 2 γραμμες και με τα 7nm να ερχονται και αυτα στo 2h 1080
Προτεινόμενες αναρτήσεις