Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

G4560 ; Χαχαχα(Ας σοβαρευτούμε..). Εγώ αναβαθμίζω κάθε δύο χρόνια GPU και μέχρι τώρα αγόραζα την X70 και μάλλον έτσι θα συνεχίσω. Αυτή τη στιγμή είμαι με τον [email protected] και προφανώς θέλει αλλαγή(Τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω από το 2013) γιατί έχει αρχίσει και πέφτει bottleneck ακόμα και σε 1440P που παίζω.

• Like 2
  • Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=DL7YcPlJ83c

https://www.youtube.com/watch?v=DnjjocE65Uw

Μονο εαν παιζεις πολυ συγκεκριμενα cpu intensive games πρεπει να αλλαξεις cpu.
Στα παιχνιδια που παιζεις, το cpu σου ειναι 100% και η καρτα σου 75-80% Εαν ναι τοτε εχεις μπουκαλι.
Εαν το cpu σου δεν φτανει 100% και η καρτα σου ειναι στο 95% πχ, μαλλον σε κραταει πισω η καρτα.

Δημοσ.

Ειδες τα βιντεακια?

Ειδες οτι το σαπακι στα περισσοτερα games του 2017 σου δινει το 100% μιας 1070?

Δεν απαντησες ομως, πως ξες οτι μπουκαλιαζει το cpu σου?

Ποιο παιχνιδι δεν σου παιζει καλα?

Δημοσ.

Μιλάμε για έναν 7700K με +2 πυρήνες, εξού και η σιγουριά..Δεν αλλάζει η αρχιτεκτονική για να πεις ότι μπορεί και να fail-άρει..Και θα τον πληρώνεις για το game performance, όχι για το productivity..

Επειδή είναι ίδια αρχιτεκτονική με + 2 πυρήνες από 7700k, μην περιμένεις τα ίδια αποτελέσματα σε light thread σενάρια.

Σε single μπορεί να έχει τα ίδια λόγω ίδιου? Boost clock.

Σε multi θα είναι παραπάνω αλλά όχι ακριβώς όσο προσφέρουν +2 πυρήνες λόγω χαμηλότερης συχνότητας.

Σε light thread μάλλον θα είναι χειρότερος από 7700Κ λόγω χαμηλότερων ρολογιών και context switching με καλύτερα min.

Σε ότι αφορά τώρα την AMD, δεν βλέπω κανένα λόγο ανησυχίας. Οι επεξεργαστές της σκότωναν το οτιδήποτε σε productivity και αν έγραφαν intel στο ταμπαλακι θα είχαν το 85% της αγοράς εύκολα στην τιμή που δίνονται.

Η amd πιστεύω πως ήδη έχει απαντήσεις σε ενδεχόμενο ανταγωνισμό με μια ανανέωση των ryzen για υψηλότερα clocks, αλλά αυτή δεν θα την δούμε αν δεν υπάρξει αναγκη.

Λογικά θα περιμένουν να δουν πώς θα πάει η αγορά και θα απαντήσουν όταν χρειαστεί.

Έχω ξαναπεί πως αν η intel τιμολογησει τον 8700Κ στα 400€, αυτός δεν θα αποτελέσει κάτι το ιδιαίτερο.

Καλύτερα 7800x , 1700/1700x , παρά 8700k ....

• Like 4
Δημοσ.

Την διαφορά λόγω συχνότητας θα την βλέπεις μόνο αν παίζεις σε 1080P, από 1440P και πάνω είτε είσαι στα 4.5Ghz, είτε στα 5Ghz θα είναι το ίδιο πράγμα.

Δημοσ.

Έτοιμο:

1gsxxd.png

Ελπίζω μέχρι να γίνει publish (για τις 4 το έκανα schedule) να μπει σε VP9, επειδή τρέχω και με την Koenigsegg One:1 το artifacting είναι αρκετά σπαστικό.

• Like 5
Δημοσ.

Την διαφορά λόγω συχνότητας θα την βλέπεις μόνο αν παίζεις σε 1080P, από 1440P και πάνω είτε είσαι στα 4.5Ghz, είτε στα 5Ghz θα είναι το ίδιο πράγμα.

Μα αν παίζεις στα 1440P ο 8700κ θα αποτελεί ακόμα χειρότερη επιλογή σε ότι αφορά το vfm. Αν φυσικά έρθει στα 400€ έτσι;

Για εμένα το είπα και στο προηγούμενο θέμα. Για να αξίζει ο 8700κ πρέπει να κοστίζει ΜΑΧ 300€.

• Like 2
Δημοσ.

εαν παιζεις σε 1440p θες 1080 και οχι 1070

Δημοσ.

Προφανως και ΕΣΥ κανεις κουμαντο στη τσεπη σου.
Απλα μην γεμιζεις το forum με σχολια του τυπου "το απολυτο gaming cpu" και best buy κλπ 
Τη στιγμη που απ οτι φαινεται θες το "πιο καλο cpu" καθαρα για ναχαμε να λεγαμε.
Και επισης οι ερωτησεις που κανω ειναι καθαρα για ενημερωση.
Εαν εχεις συνταντησει καποιο σεναριο στο gaming οπου το cpu σου ειναι "λιγο" και σε κραταει πισω θα ειναι καλο να το αναφερεις.
Εαν οχι, καποιος που μπαινει εδω προς ενημερωση και διαβασει αυτα που γραφεις θα παει να σκασει ενα σωρο χρηματα νομιζοντας οτι θα κερδισει κατι..

Ασχολήσου με το δικό σου rig και άσε τι θέλω εγώ και τι χρειάζομαι, ξέρω καλύτερα τις ανάγκες μου.

Δημοσ.

Απ' τη στιγμή που μου λες ότι ο G4560 είναι αρκετός για μια 1070, δεν μπορώ να σε πάρω καν στα σοβαρά. Όταν θα ξεκολλήσετε από τα διπύρηνα σαπάκια(Επιτέλους), θα μιλήσουμε σοβαρά.

Μα αν παίζεις στα 1440P ο 8700κ θα αποτελεί ακόμα χειρότερη επιλογή σε ότι αφορά το vfm. Αν φυσικά έρθει στα 400€ έτσι;

Για εμένα το είπα και στο προηγούμενο θέμα. Για να αξίζει ο 8700κ πρέπει να κοστίζει ΜΑΧ 300€.

Είμαι σε 1440P/144Hz, αν ήμουν με 60Hz θα ίσχυε αυτό που λες ναι. Επίσης έχω ξαναπεί ότι δεν κοιτάω με βάση την 1070, του χρόνου θα μπει Volta επάνω. Οπότε θέλω CPU να μην με κόβει σε καμία περίπτωση(Ακόμα κι αν αυτό είναι Far Cry που βλέπει μόνο 3 cores).

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...