blackm76 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδιά μόλις κατέβασα το αρχείο υποστήριξης ραμ της Asus crosshair vi hero. Αν παρατήρησετε ούτε αυτή υποστηρίζει 3200 2*16 πάρα μόνο 2*8 gb. 16 gb υποστηρίζει μόνο σε μικρότερες συχνότητες. Αν βάλει κάποιος 2*16 αλλά όχι 3200 αλλά 2666.. Θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα; Τι γίνεται έχω μπερδευτεί...
Shadowjump Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Στην δικη μου, με 15.06 BIOS, ειμαι με 2x16GB @ 2933 CL14 παντως.
Πέτρος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Iιιιιιιιιιιιιιιιι!!!11!! Διαδόσται!!!11! Η Ράϊζαιν ζεστένωνται! http://www.guru3d.com/news-story/please-read-faulty-f5-bios-update-for-ryzen-gigabyte-x370-motherboards.html 1
ultraex2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Iιιιιιιιιιιιιιιιι!!!11!! Διαδόσται!!!11! Η Ράϊζαιν ζεστένωνται! http://www.guru3d.com/news-story/please-read-faulty-f5-bios-update-for-ryzen-gigabyte-x370-motherboards.html Basically the F5 BIOS applies a dynamic core voltage that is way too high towards the Ryzen processor. There have been instances reported that where 1.2 Volts was needed, that 1.7 volts got delivered. Gigabyte detected and corrected the issue quickjly after they learned about it, a new series F6 BIOSes is available.
Πέτρος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ μαζί σου... Εσύ, γιατί μου χαλάς τον πανικό και την κατηγόρια?!?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Εντάξει μιλάμε για super low end σετάκι που μάλλον θα παίζει και undervolted (δεν είναι για εμένα). Πιο πολύ για να χαρώ λίγο να πάρει κάνα MHz από locked CPU. Και στην τελική, άμα δω ότι βράζει και undervolted (που τόοοοσες και τόσες μητρικές έχουν περάσει από τα χέρια μου χωρίς VRM ψύκτρα, καμία δεν είχε ιδιαίτερο θέμα), της κοτσάρω εγώ κανένα μικρό ψυκτράκι. Ισχύει όμως μόνο για ASUS ή παίζει με όλες και απλά δεν υπάρχει ιδιαίτερο info στο ιντερνετς; Ευχαριστώ παιδιά... Τα παρήγγειλα τελικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Οταν το παρεις πες εντυπώσεις! Γιατι φαίνεται πολυ καλο deal εναντι του 4560. Με πολυ καλο upgrade στο μελλον. Αλλα το θεμα ειναι αν περνει ο/c
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Είχα έτοιμο σετάκι να τους δώσω (FM2+), αλλά προτίμησα αυτό ακριβώς γιατί θα αναβαθμίζεται για 2-3 χρόνια ακόμα σίγουρα (και με τερατάκια σε σχέση με τον Χ4 950), έχει ακόμα 2 κενά σλοτ να συμπληρώσουν μνήμη όποτε τη χρειαστούν, ενώ έχει όλα τα κομφόρ (USB 3.1, M.2 κλπ). Λογικά ο Athlon δεν υπερχρονίζεται με την κλασική έννοια, αλλά νομίζω έχει unlocked multi μέχρι το x42 (πιθανόν είναι το μέγιστο boost των Bristol?), because AMD doesn't care about multis στη γενιά αυτή. Θα δείξει η νεκροψία. Πάντως ο 4560 ήδη κοστίζει 85φεύγα ευρώ (ο Athlon 56€), πατάει πάνω σε πεθαμένο socket (και χωρίς M.2, 3.1), ενώ είναι και διπύρηνος. Εντάξει καλή καραμέλα με το single thread perf, αλλά δεν είναι πανάκεια. G4560: 2000 single thread / 5080 multi thread. A10-9700 (αυτός είναι o Athlon, χωρίς τα γραφικά): 1760 single thread / 5560 multi thread. Δηλαδή μιλάμε για 12% λιγότερο single thread perf και για 9% περισσότερο multi thread, όλα αυτά με τιμή 35% μικρότερη, σε μια πλατφόρμα με πολύ παρόν και μέλλον και πιο πλούσια σε features ήδη από low end προτάσεις. Αν φτάσει στα 4.2GHz (δηλαδή +10% single, +17% multi perf), τα νουμεράκια γίνονται 1760 --> 1940 και 5560 --> 6500, δηλαδή φτάνει σχεδόν σε single τον G4560. Γενικά, πραγματικά δεν είδα λόγο να προτιμήσω κάτι σε Intel στην ίδια κατηγορία τιμής. Και στην τελική, για τις δουλειές που το θέλουν, είναι υπερ-υπερ-υπερ αρκετό (overclockable or not) και ήθελα να δώσω έστω αυτά τα λίγα χρήματα μπας και ορθοποδήσει η AMD και έχουμε ανταγωνισμό για πάνω από 1-2 χρόνια.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Θελω να παω και εγω σε am4 και να σπρωξω τον 4560. Γιαυτο αμα περνει o/c το βλεπω να μπει μεσα και μετα τα Χριστούγεννα να μπει κανας 1600 μεσα. Μην χασω και την μεταπωλητικη αξια του 4560.
dimoskoutr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους ρε παίδες. Καλή και χρυσή η AMD και εγώ Ryzen πήρα, όμως ο A10-9700 δεν έχει καμιά μα καμιά σχέση σαν επεξεργαστής με τον 4560. Καμιά όμως. Ψάξτε λιγάκι στο youtube και δείτε συγκρίσεις με τον A12-9800 που είναι λιγάκι πιο δυνατός από τον A10. Ε δεν...Σε όποια κάρτα γραφικών και να τους βάλεις επάνω ο Intel είναι ταχύτερος, δροσερότερος και λιγότερο ενεργοβόρος. Το ότι ο A10 μπαίνει στο καινούργιο socket είναι σαφώς ένα αρκετά μεγάλο συν, όπως και η τιμή του...αλλά ούτε νεότερης αρχιτεκτονικής από τον 4560 είναι, ούτε ταχύτερος επεξεργαστής.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Φυσικά και δεν έχει. Τα IGP γραφικά των Α10/Α12 APU είναι μόνο για κάνα MOBA και esports παιχνιδάκι. Γι' αυτό έσκασα 56€ για τον Α10 χωρίς τα IGP... Στα 100+ που έχει σαν APU δεν συγκρίνεται, εννοείται. Χίλιες φορές να πάρεις μια GT1030 μαζί με Athlon. Και σαν CPU αδύναμος είναι. Είναι πιο αδύναμος σε multi thread από τους top mainstream CPU 7-8ετίας. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μία καλή επιλογή όντας η τελική, super refined έκδοση του Faildozer ή ότι δεν είναι αρκετός για νορμαλ χρήση και κάνα ΑΑ παιχνιδάκι μαζί με μία GTX960/1050. Ναι οκ, δε θα έχεις τα min fps ενός Ryzen ή ενός i3, αλλά.... 56 ευρώ κάνει!!!! Και μόνο ότι σε 3 χρόνια θα μπορώ να κοπανήσω κάποιο 8πύρηνο τέρας χωρίς να αλλάξω τίποτε άλλο στο σύστημα, μου αρκεί. Στην τελική, ο Ryzen 1200 που κοστίζει ακριβώς τα διπλά, δεν έχει διπλάσιες επιδόσεις, άρα καλύτερο VFM είναι από εκείνον... Έψαξα συγκρίσεις, με τον 4560 και GTX1050 στα μισά games κερδίζει, στα μισά χάνει, σε ελάχιστα είναι μεγάλες οι διαφορές είτε υπερ είτε κατά. Τώρα οκ αν βάλεις γραφικών των 300€ σε μια CPU των 56 και τους συγκρίνεις με παιχνίδια με παλιές μηχανές γραφικών, πάσο. Εγώ δε θα το κάνω και δε με ενδιαφέρει καθόλου. Δε λέω ότι παιδιά τρέξτε, ευκαιρία! Αλλά ότι στα 85+ ευρώ που έχει φτάσει ο G4560 (από 60κάτι που ξεκίνησε), σε μία πλατφόρμα officially dead και με λιγότερα entry level features, ΔΕΝ είναι εκείνος η καλή low end επιλογή σήμερα, αλλά ο Αthlon. Θελω να παω και εγω σε am4 και να σπρωξω τον 4560. Γιαυτο αμα περνει o/c το βλεπω να μπει μεσα και μετα τα Χριστούγεννα να μπει κανας 1600 μεσα. Μην χασω και την μεταπωλητικη αξια του 4560. Έχουν το momentum και ζήτηση ακόμα αυτοί. Το ίδιο είχα κάνει αντιπρόπερσι με τον G3258. Τον πήρα, τον πήγα στα 4.5GHz έτσι για να λέω ότι πήγε, και μετά από 3 μήνες τον έδωσα, όσο ακόμα τους έπαιρναν με τιμή λίγο κάτω από του καινούριου. Ο G4560 είναι ακριβώς αυτό σήμερα.
blackm76 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Για σας παιδιά. Δείτε σας παρακαλώ την φωτογραφία που επισυνάπτω. Έχουν κάνει κάποιο λάθος ή δε ξέρω να διαβάζω τις μνήμες; Αυτή που έχω μαρκαρισμενη.. Είναι 16 gb στα 2933 mhz. Εάν όμως αντιγράψετε το κωδικό του module στο σκρουτζ θα σας βγάλει.. Trident z 32gb 3200mhz. Τι λάθος κάνανε; η κάνω κάτι λάθος εγώ και μου διαφεύγει;
blackm76 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Τρίτη στήλη λέει 16 gb και δεύτερη στήλη 2933 mhz
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 η τρίτη στήλη είναι ανα dim λογικά,το κιτ είναι 2 dims των 16
Προτεινόμενες αναρτήσεις