Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πχ. Αν είχαμε κάποιον που μπορούσε να κάνει ανάλυση ανάλογη του Spartan με tweaks στην πλατφόρμα του, θα βγάζαμε πολλά συμπεράσματα για το τι μπορείς να κερδίσεις από αυτή.

Τα έχω πει εγώ, αλλά δεν με ακούτε: http://www.insomnia.gr/topic/649948-amd-ryzen-threadriper-x399/?p=55881168

Εγώ έβλεπα 1950x αλλά επειδή το θέλω και για δουλειά και για gaming δεν με ικανοποίησε να πάρει -.-"

Νομίζω ότι τέτοια CPU έχουν νόημα μόνο αν σε ενδιαφέρει για δουλειά. Το να τα κρίνεις βάσει gaming ειναι ανόητο. Ιδίως τον 1950Χ.

Την απόδοση σε games, για να είμαι ειλικρινής, δεν την κοιτάω καν οπότε δεν ξέρω πως πάνε οι TR4, αλλά:

1. Αν ο 1600Χ είναι ΟΚ για gaming, οι 19?0Χ είναι χειρότεροι; Στην χειρότερη να είναι το ίδιο, στην καλύτερη λίγο καλύτεροι. Ότι δεν είναι το απόλυτο CPU για gaming το ξέρουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίζεις ικανοποιητικά κιόλας.

2. Σκέφτεσαι να σπρώξεις 1000€ σε CPU **μόνο**. Βάλε και λίγα φράγκα να πάρεις και μια οθονάρα και δεν θα είσαι CPU bound.

3. Αν είσαι τόσο απαιτητικός gamer στην τελική, στήσε και ένα σύστημα με 7700k. Αν το περνάς στα έξοδα, πραγματικό κόστος ούτε 500 ευρώ δεν έχει (CPU, mobo, ram)

Δημοσ.

Τα έχω πει εγώ, αλλά δεν με ακούτε: http://www.insomnia.gr/topic/649948-amd-ryzen-threadriper-x399/?p=55881168

Νομίζω ότι τέτοια CPU έχουν νόημα μόνο αν σε ενδιαφέρει για δουλειά. Το να τα κρίνεις βάσει gaming ειναι ανόητο. Ιδίως τον 1950Χ.

Την απόδοση σε games, για να είμαι ειλικρινής, δεν την κοιτάω καν οπότε δεν ξέρω πως πάνε οι TR4, αλλά:

1. Αν ο 1600Χ είναι ΟΚ για gaming, οι 19?0Χ είναι χειρότεροι; Στην χειρότερη να είναι το ίδιο, στην καλύτερη λίγο καλύτεροι. Ότι δεν είναι το απόλυτο CPU για gaming το ξέρουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίζεις ικανοποιητικά κιόλας.

2. Σκέφτεσαι να σπρώξεις 1000€ σε CPU **μόνο**. Βάλε και λίγα φράγκα να πάρεις και μια οθονάρα και δεν θα είσαι CPU bound.

3. Αν είσαι τόσο απαιτητικός gamer στην τελική, στήσε και ένα σύστημα με 7700k. Αν το περνάς στα έξοδα, πραγματικό κόστος ούτε 500 ευρώ δεν έχει (CPU, mobo, ram)

Έχω 2 PC atm, 1 για δουλειά 1 για gaming. Δεν θέλω να συνεχίσω έτσι οπότε προσπαθώ να στήσω 1 PC που θα με καλύψει και στα 2. Ναι το ΟΚ για gaming δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποιεί 100% atm και γι'αυτό περιμένω. Όσο για το monitor θα είναι CUW 1440p.

• Like 1
Δημοσ.

Οι Threadripper δεν έχουν mode που κλείνει τους μισούς πυρήνες και boostάρει τους υπόλοιπους; Μια χαρά είναι για games. :) Βασικά το κάνουν και αναγκαστικά, υπάρχουν games που δεν ξεκινάνε καν με ένα εκατομμύριο πυρήνες/threads.

• Like 1
Δημοσ.

Έχουν mode που αλλάζει το πως βλέπουν την cache και τους πυρήνες. Στο 1ο αφήνει το λειτουργικό να λειτουργεί όπως πάντα και στο 2ο κλείνει το ένα die και δουλεύει έτσι τοπικά η cache στο άλλο die.

Χοντρικά στα είπα.

Πλάκα κάνει ο 1600 στον 7700Κ...

• Like 2
Δημοσ.

+32% fps και πολύ λιγότερα dips λόγω ram :o Σε τι ανάλυση αυτό;

1080 φυσικά, μονο εκεί βλέπεις τεράστιες διαφορες στο avg. 1440p και πιο πάνω είσαι GPU bound 99%, εκεί με πιο γρηγορη ram φτιάχνεις τα minimum περισσότερο παρα το average. Η πλακα είναι ότι στο RotTR σε 1080p πέφτω σε GPU μπουκάλι (δηλαδή αν άλλαζα την 1080 Ti με κάτι πιο γρήγορο θα έβλεπα παραπάνω frames στο ίδιο test). Απλά με 2666 πέφτει μπουκάλι από μνήμες/cpu.

Δημοσ.

Λογικό, αλλά η διαφορά στα μινιμουμ μπορεί να μην είναι αμελητέα... αν τρέξεις ποτέ πόσταρε διαφορές για future reference που λένε :P

Πάντως έχει και -5°  η κάρτα, αν και usage δείχνει από 73%->96%, ήταν την ίδια ώρα τα runs; Πολύ περίεργο μου φαίνεται.

Δημοσ.

Πλάκα κάνει ο 1600 στον 7700Κ...

Έκανα pause στο:

''1600 oced @ 4 ghz and 7700K oced @ 4.9 ghz which are fairly typical overclocks for these cpus.''

όσο ''fairly typical'' είναι τα 4 για 1600 (με αληθινές μνήμες, όχι single dimm 2133)

άλλο τόσο ''fairly typical'' είναι τα 5.2 για τον 7700Κ κι όχι τα 4.9.

Στα πρώτα 5 λεπτά που έχασα από τη ζωή μου,

βλέπω στο biased υπέρ του r5 σενάριο +15% στα minimum για τον 7700K.

Θα επανέλθω με edit.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι πολύ κοντά να σταθεροποιήσω τις μνήμες στα 3333 cl14 T1.

Με Τ2 είμαι ήδη σταθερός αξίζει η προσπάθεια;

Το ΝΒ το έχω 1.175 νομίζω είναι οκ σωστά;

3466 @ cl14 τα βλέπω δύσκολα αν δεν δώσω 1.45 ρεύμα, είναι πολύ για ,Samsung ,b-die;

Δημοσ.

Είμαι πολύ κοντά να σταθεροποιήσω τις μνήμες στα 3333 cl14 T1.

Με Τ2 είμαι ήδη σταθερός αξίζει η προσπάθεια;

Το ΝΒ το έχω 1.175 νομίζω είναι οκ σωστά;

3466 @ cl14 τα βλέπω δύσκολα αν δεν δώσω 1.45 ρεύμα, είναι πολύ για ,Samsung ,b-die;

τρεξε ενα bench για τις μνημες και  την cache που εχει το aida64 να δεις διαφορες με 1Τ και 2Τ ,οκ ειναι ο spartan117 δινει και παραπανω νομιζω και 1.45 vram στειλτου κανα pm

Με ρίχνει μπουκάλα η Ti  :(

Δεν σου φτανουν τοσα fps ,τι να πω εγω που παιζω mafia 3 με 30fps στο μιντιουμ  :P

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και βλέπω μια διάθεση οπαδισμου από μερικά πράσινα φανταρακια που δίνουν και συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο (φυσικά στο τοπικ της Nvidia) αλλά κυρίως κοροϊδεύουν και βλέπουν κόκκινους παντού

https://www.gamersnexus.net/game-bench/2652-battlefield-1-graphics-card-benchmark-dx11-vs-dx12

Εντελώς ενημερωτικά κόκκινος δεν είναι όποιος διαφωνεί και λέει τα στραβά της κάρτας που διαθέτει.

Εάν θέλει οποιασδήποτε να γράψει "το δικό μου είναι το καλύτερο" μπορεί φυσικά να το κάνει αλλά δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζει τον άλλον απλά επειδή δεν συμφωνεί.

Τέλος γιατί έγινε της μόδας από ένα δύο άτομα να ποσταρουν benchmark σε στυλ vs αλλά χωρίς αντίστοιχα να υπάρχει η μέτρηση του "αντιπάλου" εντελώς φιλικά θα τους πω ότι σε αγώνα δρόμου που τρέχεις μόνος και κουτσός να είσαι πρώτος θα βγεις.

Ή θα ποσταρουν σωστά σε περίπτωση vs ή θα ποσταρουμε την μία πλευρά χωρίς αβάσιμους ισχυρισμούς και σχόλια για χρήστες που έχουν διαφορετική άποψη.

PS ναι είναι off αλλά και σε αυτό το θέμα είχαμε αντίστοιχα ποστ αλλά κυρίως αν γράψεις μέσα στο θέμα των πράσινων πέφτουν 10 άτομα πάνω σου με χαρακτηρισμούς πολύ απλά γιατί διαφωνείς!!!!

PS2 τα πρόσωπα που αναφέρω θα εμφανιστούν παρακάτω για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν (δύσκολα να μην) ποιοί είναι.

Δημοσ.
Η Frostbite έχει από τις πιο τραγικές εφαρμογές Dx12 και γι' αυτό δεν φταίει η nvidia.

Dx11

bf1-benchmark-1440p-dx11.png

Dx12

bf1-benchmark-1440p-dx12.png

Παντού χειρότερα. Βρες μου ένα game όπως το RotTR, το Hitman, The Division κτλ που παντού είναι καλύτερα με Dx12 και τότε θα συμφωνήσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...