Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα μητρικής αλλά εταιρείας.

Η evga στο ευρωπαϊκό της κατάστημα δεν εχει μνήμες.Γιαυτο ακριβώς είπα να το κοιτάξεις γιατί όντως είναι άριστες τιμές.

Λάθος θέμα είσαι και εσύ

http://www.insomnia.gr/topic/650703-am4-ryzen-cpu-ram-overclocking-thread/page-41?do=findComment&comment=55998466

Μνήμες εκεί εδώ γενικές πληροφορίες νέα για το σοκετ.

Ερώτηση σε ενδιαφέρει αγορά; Η απλά λες την γνώμη σου; Αν κάνεις το δεύτερο είναι ότι φυσικό ;)

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με τρώει λίγο η τσέπη μου. Δεν χρειάζομαι αναβάθμιση ουσιαστικά, αλλά το μικρόβιο για να καταπολεμηθεί θέλει δυνατό χαρακτήρα.
1) Σκέφτομαι τους νέους Ryzen+.

2) Τους Intel τους απέκλεισα λόγω τιμής και θερμοκρασιών.

Θα έπαιρνα Ryzen μόνο αν μπορούσα να τρέξω τις μνήμες στα 3200MHz και σε όσο γίνεται χαμηλή τιμή. 200€ δεν δίνω για μνήμες. Είναι ιδεολογικό.
Ψάχνοντας το Support στην οικονομική ASUS, βρήκα τα παρακάτω:
post-115429-0-16680900-1507394102_thumb.png

Όταν λέει 2x8GB και ταυτόχρονα δεν είναι τικαρισμένο το 2Dimm support, τι εννοεί;
Γνωρίζετε κάποιες φθηνές που μπορεί να παίξουν;

Για παράδειγμα εδώ στην Gigabyte υποστηρίζει λέει στα 3200MHz τις πολύ φθηνές Kingston HyperX.
Λέει 1Rx8 και υποστηρίζει δύο Sockets.
Τι καταλαβαίνετε εσείς;

post-115429-0-66781700-1507394974_thumb.png

Μόλις είδα ότι είναι 2x4GB. Το 200άρι για τα 3200Mhz είναι αναπόφευκτο νομίζω.

Δημοσ.

200€ για RAM. Αστεία πράγματα.

Δεν το έχω ψάξει, αλλά αν ένας Intel παίζει 3200MHz RAM που έχουν 100€-120€, φαίνεται καλύτερα αγορά. Δεν έχω ψάξει το Support list αυτών ωστόσο.

Δημοσ.

Μπορείτε να πάρετε hynix single rank 3000/3200c16 με 50+ ευρώ φτηνότερα και να χάσετε ένα 5-10% σε απόδοση βέβαια. Οι δικές μου είναι m-die και τις πήρα στα 134 euros. Αν έχεις bios με agesa 1.0.0.6 θα παίξουν στα 2933 έστω και αν χρειάζεται να βάλεις τα timings manual.

Δημοσ.

Τimmings ,και ρυθμισεις ?

16-18-18-18-36-58-1Τ στα 1.35V. Ουσιαστικα ειναι stock timmings περα απο το TRC που απο 51 το πηγα 58 γιατι δεν bootare με τιποτα σε 51. Φανταζομαι σηκωνουν σφυξιμο αμα ανεβασω λιγο τα volts και  παω σε 2Τ αλλα δεν βρισκω λογο να ασχοληθω προς το παρον. 

Δημοσ.

16-18-18-18-36-58-1Τ στα 1.35V. Ουσιαστικα ειναι stock timmings περα απο το TRC που απο 51 το πηγα 58 γιατι δεν bootare με τιποτα σε 51. Φανταζομαι σηκωνουν σφυξιμο αμα ανεβασω λιγο τα volts και  παω σε 2Τ αλλα δεν βρισκω λογο να ασχοληθω προς το παρον. 

memtest περνανε?

Δημοσ.

memtest περνανε?

Memtest δεν εχω τρεξει, OCCT linpack ειχα δοκιμασει γιατι λενε πολυ οτι κανει για να testaris ram και εβγαλε καπου 8ωρο χωρις errors, μετα ξυπνησα και το εκλεισα :P

Παντως με προηγουμενα bios που δοκιμασα στα 3200 ηταν οφθαλμοφθανες οτι ειμουν unstable και χωρις memtest / occt, games επαιζα και με πεταγε στο desktop. Με το 0806 και αλλαγη στα slots που της εβαλα μου παιζουν τωρα 3200. Παντως αν ενδιαφερεσαι πολυ να βαλω και memtest για παρτυ σου. Ποσες ωρες θες να το τρεξω?

• Like 1
Δημοσ.

Memtest δεν εχω τρεξει, OCCT linpack ειχα δοκιμασει γιατι λενε πολυ οτι κανει για να testaris ram και εβγαλε καπου 8ωρο χωρις errors, μετα ξυπνησα και το εκλεισα :P

Παντως με προηγουμενα bios που δοκιμασα στα 3200 ηταν οφθαλμοφθανες οτι ειμουν unstable και χωρις memtest / occt, games επαιζα και με πεταγε στο desktop. Με το 0806 και αλλαγη στα slots που της εβαλα μου παιζουν τωρα 3200. Παντως αν ενδιαφερεσαι πολυ να βαλω και memtest για παρτυ σου. Ποσες ωρες θες να το τρεξω?

Καλα αστο ρε συ μην σε βαζω σε κοπο, απο περιεργεια πιο πολυ ρωτησα. Εγω εχω δοκιμασει οτι υπαρχει απο ρυθμισεις ρευμα κλπ ,αλλα τπτ ,παντα θα μου βγαλει error και αραξα στα 3066 ,δεν το ρισκαρω γιατι αμα γινει μ@λ@κια την ωρα που κανω δουλεια θα ξενερωσω.

Δημοσ.

Καλα αστο ρε συ μην σε βαζω σε κοπο, απο περιεργεια πιο πολυ ρωτησα. Εγω εχω δοκιμασει οτι υπαρχει απο ρυθμισεις ρευμα κλπ ,αλλα τπτ ,παντα θα μου βγαλει error και αραξα στα 3066 ,δεν το ρισκαρω γιατι αμα γινει μ@λ@κια την ωρα που κανω δουλεια θα ξενερωσω.

Καλα αν το θες για δουλεια αστο 3066, και γω τοσο καιρο εκει το ειχα. 

Δημοσ.

200€ για RAM. Αστεία πράγματα.

Δεν το έχω ψάξει, αλλά αν ένας Intel παίζει 3200MHz RAM που έχουν 100€-120€, φαίνεται καλύτερα αγορά. Δεν έχω ψάξει το Support list αυτών ωστόσο.

Από τα QVL της πλατφόρμας TR4 που βγήκε μετά το 1006 AGESA CODE , φαίνεται αρκετά σετάκια με Hynix να τρέχουν στα 3200 + μια χαρά στους Ripper. 

Ρίξε μια ματιά και εκεί γιατί τα QVL των AM4 είναι απαρχαιωμένα. 

Εγω στην θέση σου θα κοιτούσα για RYZEN +  και X470  chipset .

• Like 1
Δημοσ.

Από τα QVL της πλατφόρμας TR4 που βγήκε μετά το 1006 AGESA CODE , φαίνεται αρκετά σετάκια με Hynix να τρέχουν στα 3200 + μια χαρά στους Ripper. 

Ρίξε μια ματιά και εκεί γιατί τα QVL των AM4 είναι απαρχαιωμένα. 

Εγω στην θέση σου θα κοιτούσα για RYZEN +  και X470  chipset .

Δεν ξερω τι γινεται στις χ399 αλλα στις am4 ειναι σπανιο εως ακατορθωτο  να παιξουν hynix 3200 100% stable. Σε οποιο foroum και να εχω κοιταξει αυτο βλεπω.(επισης δεν εχω καταλαβει τον λογω που δεν παιζουν και δεν μπορουν να τις κανουν να παξουν). Η καλυτερη ιδεα ειναι αυτη που ειπες ryzen+ .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...